Higiena moških
Opažam pa, da nekateri (po lastnih besedah) zelo hitro “zasmrdijo”. Ljudje okrog mene pa – vsaj meni – ne. Tudi če se ne stuširajo vsak dan.
Mogoče smo vsi skupaj premalo pozorni na naravni telesni vonj in kompatibilnost ljudi, ki iz tega izhaja. Samo enkrat sem imel punco, ki mi je “zasmrdela”, ko je bila prepotena – vse druge so mi dišale (brez parfumov, mil in deo-tov).
Če bi bil več z ljudmi, ki mi zasmrdijo, bi najbrž tudi sam zagovarjal tuširanje večkrat dnevno in stalno pranje ter uporabo deodorantov.
Aha – še tole:
Zobje – cca. 1,8x dnevno. Skoraj vsak dan zjutraj in zvečer, ne pa vedno. S sonic ščetko, ki res dobro očisti in cca 1,5 dcl vode.
Ker mi je ustrezen kompromis med koristnostjo (kot pravi moj zobozdravnik) udobjem in dobrim počutjem.
Ob tem vode ne puščam teči zaradi ekološke zavesti – varčevanje.
[/quote]
Tudi po vonjih si zbiramo partnerje se strinjam, je pa res, da mi vsi ne dišijo hehe. Ampak če sebe zavoham potem se pa grem osvežit vsekakor, že zaradi sebe.
Glede sonic ščetke, premenjala sem jo v kratkem prej sm se že 10 let umivala z professional 3D in sem se navadila tako, da brez električne ščetke ne morem super stvar …..priporočam.
Meni osnovna higiena pomeni tuš vsak večer in dvakrat dnevno umiti zobje. Poznam eno žensko z dvema sinovoma, najstnikoma. Mi pravi zadnjič, da je starejši sin (13) prišel na dan z idejo, da bi si pa vsak dan spodnjice preoblačil. Malo šokirana sem bila kar tiho in čakala nadaljni komentar. Da kaj si mulc pa misli, da kje je že videl, da je treba moškemu vsak dan spodnjice preoblačit. Max. vsak drugi dan. Da ona pa že nima tolk denarja, da bi imel za vsak dan spodnjic. Prav jezna je bila, jaz pa modro tiho. Se mi ni zdelo vredno komentirati, saj je ona prepričana, da je vsakodnevno menjanje spodnjic nekaj popolnoma nesprejemljivega. Zanimivo je, da ni to neka nerazgledana ženska. Očitno ima privzgojene neke navade iz preteklosti, ki vsaj zame, niso več sprejemljive.
Jst mam 2 kolegici in ko dvigneta roke, padem v komo 😀
Drgač pa sama zeloooo redko zasmrdim izpod pazduha… Enkrat pa je bilo takšno obdobje, da sem bila bolj kot ne doma in vsak dan jedla česen… 😀 Pol po par dnevih sem že krepko smrdela povsod kljub umivanju… 😀 In nekega večera uleti k nam sosed, kar fino nažgan ter me zvleče v svojo družbo… Vse je tako hitro potekalo, da se nisem mogla niti umit, niti preoblečt… 😀 Pa pridem tja in tam polna hiša gostov… spedenanih, high society… mislim, da so se kmalu streznili 😀
Jaz pa tako:
DNEVNO:
– 2X dnevno temeljito umivanje zob, 2x dnevno umivanje obraza, 1x dnevno tuširanje in umivanje strateških delov z otroškim milom; vsak drug dan umivanje las, vsak dan po tuširanju mazanje celega telesa (bodybutter), uporaba blagih deodorantov
TEDENSKO:
– piling obraza in telesa
– urejanje obrvi
– britje
– urejanje nohtov
MESEČNO:
1X na mesec striženje las
1x na mesec barvanje las
Forum je zaprt za komentiranje.