Higiena moških
Si pa za užent…..
Rok-1
Kaj tebe matra, zakaj se umivamo ali po kakšnem načelu se umivamo, imam občutljivo suho kožo, nimam predpisa kolikokrat na dan, po potrebi, z milom pa čimmanj in tudi opazila sem z leti, da manj smrdiš če redno uporabljaš navadno vodo in milo po potrebi, manj uničuješ svojo povrhnjico kože, ki nas varuje in svoj Ph. Toliko o teh modnih muhah. Opažam, da se veliko ljudi obrača po trendu mode ali trendu življenja napaka, poslušajte svoje telo, je pa priporočljivo nositi baby robčke s seboj v avtu ali torbici in jih po potrebi uporabiti, te nam ne škodujejo le osvežijo nas.
Ja firbčen sem pač! In precejkrat sem naletel na zelo različna mnenja p a me zanima kaj je neko povprečje.
Sicer pa zgleda da nihče tu ni ravno ekstrem… tkole kot v vicu spodaj;
> Kaže Ciga: Deco, posle dva meseca, danas menjate gaće.
> Deca se oduševe: Tooo!!!
> A Ciga će: Ti s njim, ti s njim, a ti s njim.
Rok!
Ne nisi prav izluščil, če misliš, da to počnem zato, ker so mi to tako povedali!Dragi moj, če tega nebi počela, bi bila smrdljivca in bi zaudarjala.Ker nočem smrdet zato to počnem in tudi super je občutek, ko si stuširan, ali ni?
Ja tuširava se 2 krat na dan z tekočim milon in to vse iz naravnih sestavin.
Kako pa je pri tebi higiena porihtana? In zakaj to tako počneš?:)
No ja, zobje so pa res tisto najmanj kar ljudje MORAMO umit zjutraj, vsako jutro!
Drugače pa na splošno me ne moti, če se tip ne poti in si vsak večer npr. samo noge umije, da se tušira enkrat na dva dni.
Za ženske je tako, da je prav da se tuširamo vsaj enkrat na dan. Spodnje hlače vsako jutro sveže, med tem ko moški na dva dni, je po mojem čisto dovolj. Zobje dvakrat na dan, standard pač.
Če se tvoj tip ne umiva, se vprašaj prvo, kakšne ženske je imel prej in zakaj so šle veze v maloro, sigurno je druge to tudi motilo, brez skrbi.
Se pa očitno ni dal ;).
Da ti povem, tudi moj biser ni nekaj dajal na higieno, edino zobe si je umival no, to hvala Bogu.
Jaz sem mojega spravila do več higijene, da sem ga nonstop šinfala, pa lih tolko, to sem mu začela resno grozit, da nisem med njegovimi prijatelji to njegovo umivanje postavila kot temo pogovora! Sem govorila, težila, prigovarjala, da to ni normalno in pika. Ostala sem pri svojem, v nekaj mesecih se je popravil, spremenil. Nekaj cajta mi je že šel na jetra, ko se je začel vsak dan tuširat, aloooo (stroški vode, hehe). Joke.
Po resnici, si pa ne morem predstavljat, da bi poljubila nekoga, ki si zjutraj ne umije zob. Ogabno. Imaš kar dosti dela pred seboj, z njim. Upam da ti je to vredno, da je vajina ljubezen drugače res pravljica.
Čisto enostavno. Ker ima ženska iz nožnice izcedek, ne glede na to če je zdrava ali ne, pa zašvica in potem zraven še vse naravno zmešano dobesedno zasmrdi (verjetno), pride lahko do vnetij.
Moški spolni organ, verjetno tudi sama veš, je drugačen od ženskega. Tam se nima kaj za vnet, nimajo nobenih izločkov, razen urina.
Nadalje je tako, da se ženske večkrat preoblačimo, vsaj sama se vsak dan po dva do trikrat sigurno in fajn je, da se vsaj enkrat na dan oblečeš v oblačilo čist in svež. Npr. zjutraj, za službo, ko daš nase sveže stvari.
Ženska ima več garderobe, povprečna ženska, vsaj kolikor sama poznam in sklepam po sebi, ima vsak dan drugo, svežo majco, bluzico, pulover.
Moški imajo komot eno majco dva dni, jeans nosijo tudi po štiri dni ist, obleke prav tako, razen zoknov ne menjavajo dnevno prav ničesar (če izredno ne švicajo).
Nadalje, jasno, smo ženske LEPŠI del ljudi, torej smo tudi lahko malo čistejši.
Enostavno, če izhajaš da ženska nikoli ne bo moški in moški ženska, ti je lažje razumeti, DA ONI PA LAHKO NA DVA DNI, ME PA NE. A ni čisto logično?
Oni tudi ne rabijo nosit vložkov, tamponov .. pa če me zdaj vprašaš: zakaj pa oni ne, me pa… ti lahko naštejem tisoč razlogov zakaj ja in zakaj ne. Razlog pa je čisto enostaven, v vsem, ljudje smo različni, prav tako spoli.
Protivprašanje: ženske hodimo k frizerju kar pogosto, naši moški sobivalci pa zelo redko, po navadi ko je pač nujno. Me spreminjamo pričeske v barvi, obliki, dolžini, moški ostajajo zvesti svoji najomilnejši frizuri. Zakaj je tako? 😉
Pišeš kot da ima vsaka ženska že kar vnetje… in pri moškem se nima kaj vnet??? Prosim, mal strokovne podkovanosti… ti ne bi škodilo. In btw.- a 2 dni star urin je pa dišeč?
Se preoblačim večkrat na dan, ja, ker pač ne hodim cel dan naokoli v pižami 🙂 ampak mi ni jasno, zakaj bi te obleke morale biti vedno sveže oprane?
Ko sem prebrala ta del sestavka, sem morala prav pogledat, če sem moški al sem še vedno ženska… 🙂
Aja, a ti ovohavaš ženske, da veš, da imajo vsak dan svežo majico gor?
WTF?!?!?!
WTF nr.2… Ne, ni čist nič logično… Mater, kakšni argument trapast…
Če pa mene vprašaš, vidim samo en razlog in ne 1000: ženske imamo menstruacijo in moški je nimajo… a ni jasno? Ne vem pa, kaj ima to skupaj s higieno? Si pač tiste dneve lahk večkrat gate menjamo, če se že zamažejo, a to še ne pomeni, da si moški naj ne menja gat vsak dan…
In spet sem morala preverit, če sem še vedno ženska… ja, sem še 🙂
P.S. Kot vidim imajo eni še vedno prepričanja iz srednjega veka…
Pa saj nisem rekla, da se sploh ne umiva, ampak da zna bit glede higiene precej šlampast. So vzponi in padci, zavisi od trenutnega razpoloženja, zdravja, utrujenosti, časa. Ne toliko, da bi moje pripombe ne upošteval, le zdi se mi kot da so dnevi, ko za to enostavno nima časa in energije. Toliko pa že ima soli v glavi, da umazan ne bi skakal po meni. Sicer pa vsak dan tudi ne seksava in si liževa mandeljnov, saj nisva od včeraj skupaj.
Pa če se še tako nenavadno zdi, še vedno trdim, da se dobro razumeva. Kar sicer ne pomeni, da se nikoli ne skregava, vendar so v zakonu še veliko večji in resnejši problemi, pri katerih res ne moreš “zamižat” na eno oko.
Saj tudi v mojem primeru ne pričakujem nekih drastičnih pozitivnih sprememb. Kot sem že napisala zgoraj, je težko nekomu, ki je v bistvu že izpopolnjena osebnost, spreminjati navade.
Ravno zato je ta forum kot neko timsko terapevtsko delo – malo podebatiraš, pokomentiraš, se nasmeješ in se na koncu čisto dobro počutiš.
Zadeva je taka, da nikomur ne bo tič odpadel, če se ne bo umil par dni. Tudi splesnel vam ne bo, če boste tri dni imeli iste gate na sebi. Prav tako ženskam ne bo hudega, če nekaj časa ne bodo videle vode, ali imele dvojne gate za cel teden. Tisto o vnetjih je… kr neki, hehe.
Edina posledica takega “lajfstajla” je, khm, kako bi se izrazila… SMRAD in najbrž zelllooo skromno seksualno življenje.
po želji, kakor komu paše.
@hmmmmmmm, zdej vidim, da nas mal za….. nos vlečeš.
Odgovorila pa nisi, ne? Brez besed?
In še to. Razlika zakaj moški vsak drug dan – okay, ženske pa ne.
Ženske se bi naj tudi brile po nogah, bile brez dlak, brk, imele lepo oblikovane obrvi – moški pa ne. Zakaj ne?
Hja bo že potrebno izhajat da če si ženska ne moreš bit moški, še zdaleč pa enaka moškim.
Ženske se bi naj tudi brile po nogah, bile brez dlak, brk, imele lepo oblikovane obrvi – moški pa ne. Zakaj ne?
Hja bo že potrebno izhajat da če si ženska ne moreš bit moški, še zdaleč pa enaka moškim.[/quote]
Hahaha, moram priznati, da si me nasmejala. Res je, ob tvojem razmišljanju človek ostane brez besed. Popolnoma.
Hja bo že potrebno izhajat da če si ženska ne moreš bit moški, še zdaleč pa enaka moškim.[/quote]
Sam še to – Jan Plestenjak si je tudi dal poštimat monoobrv.
Monoobrv… he, he… kakšen dober izraz!
Občutek čistosti je že fajn, se strinjam. Vendar meni ni potreben dvakrat dnevno. In tudi čisto preveč časa bi mi vzelo, ker kadar se tuširam ali kopam si rad vzamem čas in uživam v tem. Večinoma imam bolj hedonističen odnos do teh užitkov.
Kadar pa je lo te nuja, pa na hitro – vendar se trudim, da bi bilo bolj redko tako “na hitro”. Sploh po treningih se velikokrat tuširam le z mlačno vodo – ker mi tako paše in je tudi po mnenju dermatologov ustrezno.
Opažam pa, da nekateri (po lastnih besedah) zelo hitro “zasmrdijo”. Ljudje okrog mene pa – vsaj meni – ne. Tudi če se ne stuširajo vsak dan.
Mogoče smo vsi skupaj premalo pozorni na naravni telesni vonj in kompatibilnost ljudi, ki iz tega izhaja. Samo enkrat sem imel punco, ki mi je “zasmrdela”, ko je bila prepotena – vse druge so mi dišale (brez parfumov, mil in deo-tov).
Če bi bil več z ljudmi, ki mi zasmrdijo, bi najbrž tudi sam zagovarjal tuširanje večkrat dnevno in stalno pranje ter uporabo deodorantov.
Aha – še tole:
Zobje – cca. 1,8x dnevno. Skoraj vsak dan zjutraj in zvečer, ne pa vedno. S sonic ščetko, ki res dobro očisti in cca 1,5 dcl vode.
Ker mi je ustrezen kompromis med koristnostjo (kot pravi moj zobozdravnik) udobjem in dobrim počutjem.
Ob tem vode ne puščam teči zaradi ekološke zavesti – varčevanje.
Tuširanje – načeloma ko sem umazan ali prepoten. Ponavadi na dva dni, odvisno od dejavnosti, lokacije, ljudi okrog mene in temperature. Po treningih na hitro le z vodo in le malce mila kjer je potrebno.
Ker je to zame ustrezen kompromis med počutjem, zdravjem, ekologijo in porabljenim časom. Tudi smrdim ne sebi, niti drugim (vsaj mislim tako).
Vmes pa včasih še kakšno umivanje “po starem”, če je treba. Saj veste – lavor ali umivalnik, gol do pasu, po potrebi milo, brisača… pa je!
Ja, urejene obrvi so zdaj ful in… ne vem, če poznam žensko, ki si jih ne puli, razen kakšne babice, pa še te si vse populijo in pol narišejo črto.. svašta 😀
aja, ne, poznam eno- jaz, hehe 🙂 No, jst mam, če človk dobr pogleda, to slavno monoobrv… pa široke, pa močne in ne vem kakšne še obrvi… oz. monoobrv, haha 🙂 pa ga ni hudiča, ki bi mi šel to pulit…. ker nočem… ker so mi všeč takšne kot so… my trade mark 😀 tko da le prek mojga trupla se bodo populile tud moje obrvi (ko bom v trugli, mi bo tko vseen, a mam obrvi gor al ne)
Ja, urejene obrvi so zdaj ful in… ne vem, če poznam žensko, ki si jih ne puli, razen kakšne babice, pa še te si vse populijo in pol narišejo črto.. svašta 😀
aja, ne, poznam eno- jaz, hehe 🙂 No, jst mam, če človk dobr pogleda, to slavno monoobrv… pa široke, pa močne in ne vem kakšne še obrvi… oz. monoobrv, haha 🙂 pa ga ni hudiča, ki bi mi šel to pulit…. ker nočem… ker so mi všeč takšne kot so… my trade mark 😀 tko da le prek mojga trupla se bodo populile tud moje obrvi (ko bom v trugli, mi bo tko vseen, a mam obrvi gor al ne)[/quote]
Aja, moje so tudi natur, ampak niso v neprekinjeni črti 🙂 Meni populjene niso všeč (nekaj časa so bile moderne čisto tankcene).
Hotela sem samo rečt, da se tudi tipi depilirajo, pulijo, mazilijo in tako dalje. Na bazenu sem videla Italijančka, ki je imel tudi roke pobrite (kaj šele vse ostalo). RESNO!
Forum je zaprt za komentiranje.