Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Higiena moških

Higiena moških

Moj se ne umiva najrajši. Zjutraj navadno umivanje zob nadomesti kar z žvečilnim gumijem. Gre za zelo situiranega človeka, z dobro službo in delo s strankami, kateri je sicer na vseh področjih izredno pedanten – vse mora biti tipi-topi od stanovanje, avta, okolice, da ne govorim o sami kuhinji in inventarju.

Ko pa pade debata na osebno higieno, je navadno kreg. V bistvu se mu zdi, da pretiravam. Loteva se me bojazen, da se bo, ko bo starec v penziji, umil samo še ob velikih praznikih. Mogoče sem jaz na tem področju malo bolj “občutljiva” in tako vidim problem še večji. Sicer se dobro razumeva, ne bi pa rada, da bi se zaradi njegove nehigiene odtujila.

Ima še kdo podobno stuacijo? Mogoče kakšen predlog kako na fin in čim manj stresen način starega “vola” obrnit?

“Starega vola” ne moreš obrnit, če sam noče. Lahko le predlagaš.

Vendar – ali imaš kakšne argumente? Prav – tole z neumivanjem zob je res malo huda in dobre argumente imajo zobozdravniki.
Samo npr. 3 krat ali več na dan, bi bilo pa pretiravanje. Najbrž sicer koristno – pa vseeno.

Ne vem sicer kako je s tuširanjem, vendar kolikor je meni znano dosti žensk danes s tem pretirava. Vsaj tako pravijo dermatologi. Zasledil sem, da se ni koristno tuširat oz. umivat kože z milom več kot 3-4x tedensko. Kar je več – je baje bolje brez mila. Samo voda.
Zdaj… če bi ga rada spreobrnila da bi se npr. tuširal 2x dnevno bo to težko. In če nima ravno kakšnih problemov s potenjem ipd – po moje tudi brez smisla.

Res je dobiš tudi kožne glivice, če pretiravaš z umivanjem in mili……..voda zadostuje razen v primeru potenja.

Zdaj čeli čas premišljujem o tvojem problemu in niti nevem kaj bi ti svetovala, če bi bila v tvoji koži.Glede higiene pa sem jaz občutljiva!Ne znam si predstavljat, da bi si moj fant, namesto umivanja zob vstavil žvečilko?verjetno se tudi tušira ne vsak dan, ali se?

Ravno zadnjič sva s kolegico debatirale, da je zelo dosti moških, ki so packi in si recimo spodnjice menjavajo na 2 ali 3 dni, se brijejo na ene 4 dni itd…ene par kolegic imam ,ko so to zasledile pri svojih bivših parnerjih.

Joj nevem no, kaj bi jaz storila, vem pa, da tega res nebi tolerirala.

Čaki,čaki spodnjice pa ja menjava vsak dan, pri britju pa kakor kdo….enim paše malo moškosti na obrazu. Ja glede umivanja zob, pa me res zanima kako mu to uspeva in kakšne zobe ima…..lahko ima dedvano zelo dobro sklenino, potem pa se lahko takole špila, vendar na dobro jutro nekomu prismrdet iz ust, me odvrne takoj!

jaz britja sploh ne bi dajala v isti koš, jaz mojega prav preganjam, naj pusti brado, ker mi je to nek znak moškosti, pa paše mu..
Glede tuširanja in umivanja zop pa.. ne bi tolerirala, res ne..

Pravi ded mora pit seksat kadit in smrdet po bencinu ter imet kosmato rit.To je pravi ded.

ja, to je pravi ded za deda. Vprašaj ženske.. 🙂

ja, to je pravi ded za deda. Vprašaj ženske.. :)[/quote]

Zanimivo da je bla že debata o tem in da se je večina žensk izjasnilo da imajo rajši dedca da se mu reče dedec…kosmat, neobrit, visok, močan, itd..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Zanimivo da je bla že debata o tem in da se je večina žensk izjasnilo da imajo rajši dedca da se mu reče dedec…kosmat, neobrit, visok, močan, itd..[/quote]
a ti britje enačiš z umivanjem, ali kako?
se pravi, ker si obrit, se ti ni treba tuširat?

rada imam sir od mojega

Kaj to sploh pomeni?

Obvezno tuširanje enkrat na dan? Dvakrat?
Enkrat na tri dni?

Umivanje zob enkrat dnevno? 2x? 3x?

Res sem radoveden kakšno bo povprečje… predvsem zato, ker sem videl že ekstreme v obe smeri… in me radovednost daje.

Ha, sem se pa le nasmejala pri teh odgovorih. Vidim, da mogoče ni tako kritično, nekateri tolerirajo, drugi ne. No, zobe ima še vedno dovolj zdrave in tudi k zobozdravniku hodi redno. Saj ne, da si jih nikoli ne umije, vendar meni se zdi, da to mora bit zjutraj in zvečer obvezno. Če jaz poplaknem še po jedi, je že mogoče malo preveč pikolovsko, ampak od njega tega ne zahtevam.

Seveda se razume, da kar za njim tudi ne hodim in kontroliram. Tudi okoli te žvečilke mi je povedal sin, ker gresta zjutraj skupaj od doma (zakaj bi si pa mogel on, če atiju ni treba). In me je vrglo 100 na uro. Ko sem mu rekla, da za vraga naj se vzame v roke, ni zanikal, da to ni res. Je pa zjutraj bolj zaspane sorte in očitno vidi v žvečilki pridobitev časa in hitro rešitev.
V bistvu se mi zdi da ne zahtevam preveč – tuš pred spanjem in umivanje zob zjutraj in zvečer. Ampak redno vsak dan, ne samo kadar sem tečna ali je že res potrebno.

Če bom preveč nergala, bo pa slaba volja in kreg. Je pa tudi čisto možno, da sem pri teh stvareh le jaz preveč zahtevna in vse skup le ni tako hudo.
So pa dnevi, ko me to čisto iztiri, drugič spet zamižim na eno oko in poskušam pozabit. Probam iz tega tudi kaj pozitivnega potegnit in sicer se tolažim, da dokler bo tako, vsaj vem, da ne skače čez plot.

Saj glede na to, kaj vse morajo ljudje prenašat in pretrpet pri svojih partnerjih, bi se mogoče marsikdo nasmejal ob takšnem “problemu”.

Evo, še ena kost:

Kakšno je pa tu večinsko žensko mnenje? In utemeljitev – zakaj čim pogosteje menjati spodnjice; ker so umazane? Prepotene? ali zato “ker se to tako dela”?

Nekateri sicer to počno še večkrat na dan – in za ženske mi je dokaj jasno; moški pa večinoma ne “puščamo” in razne sledi na perilu so bolj redkost…

Ajej, Rok, perilo se pa res menjava vsak dan, saj majico/srajco menda tudi ne žuliš cel teden? Pa tudi pri tipih ne bi dala roke v ogenj, da kakšna kapljica le ne ostane tudi na gatkah. Ne vem, v čem je problem – se ti zdi tako težko gate potegnit čez stopala, te ultra skrbi okolje in nočeš prepogosto prati (potem se da biti do okolja prijazen tudi na druge načine)? V glavnem, povohaj svoje “čiste” spodnjice po dveh dnevih, pa poročaj 🙂

Bi rekla, da so zobje dvakrat na dan in enkrat na dan kar higienski minimum.

Br222, če se bodo moževe higienske navade drastično spremenile čez noč, pa menda tudi veš, kaj pomeni?

Kakšno je pa tu večinsko žensko mnenje? In utemeljitev – zakaj čim pogosteje menjati spodnjice; ker so umazane? Prepotene? ali zato “ker se to tako dela”?

Nekateri sicer to počno še večkrat na dan – in za ženske mi je dokaj jasno; moški pa večinoma ne “puščamo” in razne sledi na perilu so bolj redkost…[/quote]

NI potrebe večkrat na dan ženskam menjat spodnjic ampak vsakodnevno pa le…. moški tudi puščate sledi kakor si to poimenoval. Iz higienskih razlogov je menjavanje sp. perila priporočljivo, zdaj pa kakor kdo….je težko 7 gatk oprat, ki to delo opravi pralni stroj…..

jao metulka svoje gate kar sama vohaj

Ne, ne, punce… nobenega problema ni s pranjem sebe ali pa perila oz. rednim menjanjem.
Pa čeprav je kdaj prav smešno, ko cel stroj pere le 7 gat in nogavic…

Samo zanima me kakšne so navade – in zakaj so takšne.

brrr….mi ni jasno kako je mogoče, da praviš…”Sicer se dobro razumeva…
jaz ženske zihr ne bi poljubljal, ji lizal mandeljnov in od glave do repa, če bi vedel da si niti zob ne umije….ne bi mogel rečt da se sicer dobro razumeva…

Veš kaj Rok? tako kot imamo ženske izcedke, tako imate vi moški pohcane gate, ko hodite hcat in po pomožnosti, še ga samo potresete preden ga date v hlače!Čistno normalno je, da se moški menja gate vsak, dan, ker to je osnovna higiena.

Moj si vsak dan umiva zobe, zjutraj in zvečer.Prav tako si vsak dan preobleče spodnjice in se mi zdi to normalno.Tušira se zvečer in zjutraj.

Nič ne pretirava, to je zame osnovna higiena in res nebi prenesla, da si mi tip nebi zob umival, gate preoblačil na 2 dni ali celo 3 dni.

Smo pa bili zadnjic z družbo na morju skupaj, pa sem videla, dva kolega, ko sta imela že 3 dan iste gate zjutraj pa sem vprašala ,kako to, da imata že 3 dni iste gate gor pa mi je tip odgovoru, češ, da še ni preteklo 24 ur od kar jih je oblekel.Skoraj me je kap!

Kako jaz naredim..

Zjutraj se stuširam pošteno , pod pazduho se redno pobrijem, se zdrgnem s tako krpico (mehko)..Potem pod pazduho z navadnim stickom (proti smrdenju), čez pa malo dišave.

Pa ne smrdim, tudi če cel dal lutam nekje.

Zanimivo da je bla že debata o tem in da se je večina žensk izjasnilo da imajo rajši dedca da se mu reče dedec…kosmat, neobrit, visok, močan, itd..[/quote]

Dedec- kosmat, neobrit, visok, močan naj bi šlo v “isti koš”, kakor tuširanje in umivanje zob? Svašta… :))

Kaj to sploh pomeni?

Obvezno tuširanje enkrat na dan? Dvakrat?
Enkrat na tri dni?

Umivanje zob enkrat dnevno? 2x? 3x?

Res sem radoveden kakšno bo povprečje… predvsem zato, ker sem videl že ekstreme v obe smeri… in me radovednost daje.[/quote]

Moj “ekstrem”- obvezno tuširanje enkrat na dan (čeprav se sama rada zjutraj in zvečer, zjutraj brez mila, zvečer z), umivanje zob obvezno zjutraj in zvečer. Če pa je to ekstrem, pa sem mogoče čudna..? 🙂

Torej če sem prav izluščil bistvo, je tvoj odgovor “zato, ker so mi tako povedali” oz. “zato ker je to osnovna higiena”.
Tudi prav – to je bilo eno mnenje. Še kakšno?

A tušita se dvakrat dnevno z milom?

Rok, mislim, da je pri tem pomembno tudi, kakšno je to milo. Če se uporablja naravnega (take uporabljam sama), jaz ne vidim razloga, zakaj se ne bi dvakrat na dan namilil, čeprav se sama tuširam zjutraj in zvečer in le zvečer z milom.

zobe si more vsak dan umivat- že zaradi težav, ki ga lahko doletijo, polega tega, pa žvečilni gumi ni dober za zobe, posebi če imaš plombe

glede tuširanja je pa tako….2x na teden je čisto dovolj….moj je ubistvu tudi tak, da ko pride iz košarke se ne gre tuširat, pa čeprav se zelo poti…sam ponavadi ga nateram pod tuš

pa obraz je tudi fajn če se vsakič umiješ

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close