Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hčerkin 18.rojstni dan

Hčerkin 18.rojstni dan

Hčerka bo kmalu praznovala 18.rojstni dan. Pravi, da sošolci in prijatelji zelo pritiskajo na njo, da kje bo praznovala, kateri lokal bo vzela v najem, koga vse bo povabila. Ona še ni bila na kakšnem praznovanju ob 18. rojstnem dnevu ampak pravi, da večina vzame kakšen lokal v najem, povabijo pol šole, kupijo ogromno alkohola, itd.
Hčerka ne pije, ne kadi, ima par prijateljic in prijateljev in pojma nima kaj naj naredi.

Kako so vaši 18. letniki praznovali? Kako ste vi sodelovali pri organizaciji zabave (če ste, seveda)? Kako ji naj pomagam, da bo imela normalno zabavo, a ne bo izpadla “čudna”, ker okolica pričakuje nevemkaj?

Hvala in lep deževen dan še naprej.

Naj naredi, kot njej paše, in povabi tiste prijatelje in sošolce, s katerimi ŽELI praznovati. Ostali bodo, če so pravi prijatelji, že razumeli, če niso, je pa itak vseeno. Naj se ga grejo zapijat za svoj denar.

Kere izjave no.
Jst sm čist normalno praznoval z najboljsimi prjatli in ni blo nč alkohola in cigaret, ker sam ne pijem in ne kadim in tud oni ne in je blo čist fajn.
Pa je blo to pred dobrim letom, tolk da nism iz srednjega veka.
Eni mate preveč problemov s težavami mame pa take pijanice podpirajo, kar veselo, kdo bo odgovarjal če do česa pride, hčerka?

To je priložnost, da naredi vajo in ne podleže nekim absurdnim pritiskom.

Ne bi vedela za taka praznovanja. Tile stavki v smislu “vsi”, so običajno posploševanje, ki je daleč od resnice. Trije otroci, pa noben ni bil na nobeni gostilniški žurki, niti sami je niso organizirali.

Kdo pa pritiska na njo s tem žurom? Tisti,ki so imela tak žur in je niso povabili? Praviš, da na taki zabavi še ni bila…
Kaj si pa ona želi za 18. rojstni dan?

Moji so (bili) na elitnih gimnazijah z elitnimi sošolci. Ne spomnim se, da bi kateri od bogataških otrok najel lokal in imel tam praznovanje polnoletnosti, vsaj nihče od teh, s katerimi se moji družijo, pa so eni ulala… Ja, so šli v lokal, a ko vsi gostje lokala.
Moji so polnoletnost praznovali doma, žur od petka do nedelje. Sva vsakemu rekla, da ima tak znesek na razpolago, pa naj se odloč, kaj z njim in vsi trije so izbrali žur doma, za preostanek denarja pa krajše potovanje v tujino.

Ne žalostna, šašava mama.

Kaj pa ata pravi?

Haha, ja itak, kr večina jih najame lokal.
Jaz sm povabla tiste frendice in frende, s katerimi se največ skup družmo. Smo śli v Jurmana, sm naročila par pic, prosila da jih razreže, smo pojedl, popil kar je kdo hotel, no potem smo šli pa v en klub in tam sm jih počastila še z neki pijače, oni so me presenetl še s torto, bili tm do jutranjih ur in to je bilo to. Nič kaj posebnega. Aja, bilo nas je pa ca 20. Kolk folka poznam, bi jih lahk morje povabla, ne vem zakaj, pač tiste, s katerimi se res skor dnevno družmo.

Prejšne leto sem praznovala 18ko. Povabljena sem bila že na veliko 18, le malo jih najame lokal, pa sem imela tudi sošolce z zelo bogatimi starši. Naj naredi tako kot je nje ok.

Moj nasvet pa: povabi naj PRAVE prijatelje, s katerimi SE DRUŽI, ne s tistimi, ki samo pritiskajo nanjo in mislijo na svojo korist za bonus alkohol. In pol šole, a smo v ameriškem filmu?

Jaz sem povabila svoje prijatelje, ker radi žuramo smo šli v klub kot gostje. Lahko pa skupino prijateljic povabi tudi na večerjo, domov, kamor koli želi. Te 18ke so itak precenjene. Za ceno najema kluba in litrov alhohola pa si lahko raje omisli kakšno potovanje ali pa stvar, ki si jo želi.

Obe hčeri sta polnoletnost praznovali doma v ožjem družisnkem krugu

To je pa drugi ekstrem.

Imam tri že odrasle otroke in se sploh ne spomnim, da bi 18. rojstni dan kaj posebej praznovali.
Sigurno pa ni nobeden najel lokala in povabil pol šole na zabavo. Verjetno so šli s par najboljšimi prijatelji na eno pijačo ali na pico in to je bilo vse. Saj nismo taki magnati, da bi vabili pol šole, kajne?

Celo nisem edini najstnik na tem forumu, bi mogel odpret najstniški čvek, kjer bi se najstniki lahko menil, ker eni tastari so tlele res dijo mijo.

In zakaj točno je treba rojstni dan sploh praznovati?

Tole me je spomnilo na mamo hčerine sošolke. Ko sta imeli deklici 9 let, me je nekega dne ta mama poklicala in vprašala, če mojo hčerko sošolke tudi sekirajo zaradi oblek.
Kakšnih oblek?
Nič mi ni bilo jasno.
Rekla je, da ji je njena hči povedala, da jo sošolke dražijo, ker nima vsak dan drugih kavbojk.
Ja in?
Ker ni hotela, da bi njena deklica trpela, je šla in ji kupila še troje hlač. Da ne bo vsak dan v istih.
Lahko pa bi hčerko naučila, da se postavi zase, reče sošolkam, da jih nima kaj brigati, kaj kdo nosi in ponosno ter mirno živi naprej.
Tega je 14 let in ta deklica je zrasla v afnasto mlado žensko…

Torej – kaj hudiča ovira tvojo hči pri tem, da svoj rojstni dan praznuje kot ONA želi?
Njena nesamozavestna mati ki trza na pripombe nekih no-name zastonjkarjev….

Častiti pol šole in gledati pijane in po možnosti zadete osebe, ki jih itak ne poznaš? To je zabava za 18 roj.dan?

Jaz pa mamo popolnoma razumem. V svetu norije v katerem živimo si čuden, če odstopaš, ampak je besede otrok o tem kako kdo praznuje treba vzeti z rezervo še posebej, če hčerka še ni bila na nobeni 18tki do zdaj. Vseeno sem pa mnenja, da je treba svoj rojstni dan praznovati z ljudmi, ki ti nekaj pomenijo, da si sproščen, kajti to je tvoj dan in ne od drugih. Pomembni so starši, ki bodo vse skupaj financirali in dobra družba ne pa tisti, ki že zdaj afne guncajo in čakajo zastonj žur.

Moja hčerka je praznovala tako, da je povabila štiri najboljše prijateljice ven na pijačo in tortico. Za sorodnike smo pa doma pripravili narezek, pijačo in seveda torto.

“Vsi” praznujejo tako da najamejo lokal in povabijo pol šole, ampak tvoja hci pa ni bila se na nobenem takem zuru? Tukaj nekaj ne stima. Ali to ni res, ali pa je nihce ne povabi. V nobenem primeru ni razloga, da bi tako praznovala.

Nakladajo, ker hočejo imeti zastonj alkohol. Izbere naj šest, sedem prijateljev (več jih itak nima, ker jih nima nihče), jih povabi na pico in naj gredo malo poplesat do jutra. To je to.

Še dodam, da razumem mamo in hčerko. Tudi jaz sem imela za precenjeni 18 rojstni dan manjši izpad, ker sem mislila da je 18ka nekaj zelo posebnega, da bi jo morala praznovati drugače kot ostale rojstne dni in tako naprej. Najstniki se, na žalost za to res sekiramo, kako praznovati, s kom, da ne bomo pred drugimi izpadli bedno. Pri nas se je tudi govorilo v ogromnih zabavah, najemih klubov, a na koncu- vsi so praznovali v kakšen klubu, z ožjimi prijatelji, še tisti, ki si z denarjem rit brišejo.

No zdej ga pa starši neserte preveč pa se mal umirte v smislu moj pa elitne gimazjie k bom poču od smeha.Točno to kar mama opisuje je čist res za 18ko.Sam sem bil 18 pred 7 leti in vsi so najemali lokale tko da nevem od kod so vaši otroci, verjetno ne iz Lj.K mi je prov smešn poslušat neke flance k so čist neresnične še tko bom reku eni so to počel že za 16ko pa 17ko.Še najlepše je valda doma, sam komu se da žrtvovat svoje hiše, jih je ene par to nardil pa je blo dost razbitih kozarcov, poškodvanga pohištva tko da to je še najlažje…

Kakšni so to elitni sošolci?
Hvala.

Smo iz centra Ljubljane.
Otroka sta hodila na Vič in na Poljane.
Imata prijatelje, a noben od njiju ni 18-tke praznoval v najetem lokalu s pol šole.
Mislim, da tudi njuni prijatelji ne.
Vem edinole za znankino hčer, ki je hodila na Ledino, ona ji je to plačala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close