Hčerkin 18.rojstni dan
Tole bo kar držalo, tako da res ne vem, kakšne informacije imate.
Moj +2 prijatelja – skupaj – so praznovali v Tutankamnu v Šiški, pripravili so svojo glasbo, v lokalu (ki je namenjen takim praznovanjem) so se zmenili za vsoto na osebo, ostalo so povabljeni plačevali sami.
In takih žurov je bilo v letu 18-k zeeelooo veliko.
Glede na to, avtorica, da je mesec maj in tvoja hči še ni bila na nobeni 18-ki, mislim, da ji ni potrebno delati take žurke.
[/quote]
Uf, naši so očitno zelo skromni, ker imajo večinoma žurke doma, slavljenec nabavi nekaj pijače in hrane, nekaj pa jo prinesejo s sabo. En je najel piknik prostor in so pekli odojka, en je imel doma na vrtu piknik, nekaj sošolk je povabilo v lokal, plačalo pijačo ali dve in podobno. Naš je iml žur doma. Večina teh mladih je iz finančno dobrostoječih družin, a ne trošijo denarja za brez veze, še ko gredo na “dopust”, preštevajo evrčke in gledajo, kako bodo čim ceneje prišli skozi. Aja, smo Ljubljana, gimnazija.
[/quote]
Seveda so skromni. Trije so si selili strošek najema in pogostitve. Ne vem od kje ti, da trošijo denar brezveze?
In pa – nimamo vsi vrtov in hiš v Ljubljani, kjer bi prirejali zabave, … in piknik sredi zime tudi ni ravno najboljša izbira.
In nismo finančno dobro stoječa družina. Žal ne…
Uf, naši so očitno zelo skromni, ker imajo večinoma žurke doma, slavljenec nabavi nekaj pijače in hrane, nekaj pa jo prinesejo s sabo. En je najel piknik prostor in so pekli odojka, en je imel doma na vrtu piknik, nekaj sošolk je povabilo v lokal, plačalo pijačo ali dve in podobno. Naš je iml žur doma. Večina teh mladih je iz finančno dobrostoječih družin, a ne trošijo denarja za brez veze, še ko gredo na “dopust”, preštevajo evrčke in gledajo, kako bodo čim ceneje prišli skozi. Aja, smo Ljubljana, gimnazija.
[/quote]
Seveda so skromni. Trije so si selili strošek najema in pogostitve. Ne vem od kje ti, da trošijo denar brezveze?
In pa – nimamo vsi vrtov in hiš v Ljubljani, kjer bi prirejali zabave, … in piknik sredi zime tudi ni ravno najboljša izbira.
In nismo finančno dobro stoječa družina. Žal ne…
[/quote]
No, tale najem in pijaca ter pogostitev kar stane in niste prisli skozi pod 100€, predvidevam da okoli 300 vsaj. Meni se to ne zdi slabo financno stanje.
Za 20etko se žura ko boš rekla najstniškim letom bye bye in te bo čakala prava odraslost.
Z 20 se iz najstnika preleviš v odraslega človeka z mnogimi odgovornostmi.
[/quote]
In katere odgovornosti točno človek dobi pri dvajsetih, ki jih pri devetnajstih ni imel?
Nekoliko odgovornosti človek “pokasira” s polnoletnostjo, torej pri 18 letih. Seveda je večina takrat že odrasla. Vsaj fizično. Dokončno pa človek odraste, ko se odlepi od polnega hladilnika in varnega zavetja staršev. Dvajseti rojstni dan res ni kaka posebna prelomnica, razen da od takrat dalje nisi več najstnik.
Hahaha! Tole je za najstnike stvar odraslega razmišljanja. To, da najemajo lokal in imajo neko hudo pijanko kaže na infantilnost.
Hčere nisem nič usmerjal kako in kaj in je prišla le s prošnjo za stotaka. Svojih nekaj prijateljev je peljala na kosilo in to je bilo to. Brez alkoholne fešte in pretiranega zapravljanja.
Če pa bi prišla do mene z zahtevo po ultra žurki, bi se pa z njo pogovoril, morda celo povprašal po zdravju. Če bi prišla s tehtnimi argumenti, bi ji to omočil, ampak dvomim, da bi znala divjaške, najstniške želje ustrezno argumentirati.
Tole bo kar dobra sola. Ja naj praznuje kot zeli. Pa ce je to par prijateljic in dnevni izlet v Piran, je pa to to. Naj se sama odloci kot zeli. Je pa cas, da ji razlozis kaj prinese popuscanju pritiskom okolice in labilnost – na dolgi rok. Ce se ni dojela. Glede na to, da se ne more odlocit, najbrz se ni dojela
Jaz pa še nisem slišala za tako praznovanje polnoletnosti. Ko sem bila jaz 18. smo šli na družinsko kosilo. Noben od sošolcev ni najel lokala.
Prijatli od mojih otrok in moji otroci tudi ne.
Zakaj bi se 18.letnica,ki bi že morala razmišljati s svojo glavo, sekirala glede praznovanja,razen če hoče na ta način mamo prepričati,da ji plača žur?
Forum je zaprt za komentiranje.