Hčerkin 18.rojstni dan
Kakšni so to elitni sošolci?
Hvala.
[/quote]
Če pogledam na svoj razred 2 leti nazaj, tisti, katerih starši so odvetniki, zdravniki ali celo igralci, jim starši dajejo tedensko žepnino po 100€, mislijo kaj da so. Iz Poljan sem se prešolala na Bežigrad, povsod jih je bilo veliko. Njihovo obnašanje pa poden od podna, žal.
Hvala.
[/quote]
Če pogledam na svoj razred 2 leti nazaj, tisti, katerih starši so odvetniki, zdravniki ali celo igralci, jim starši dajejo tedensko žepnino po 100€, mislijo kaj da so. Iz Poljan sem se prešolala na Bežigrad, povsod jih je bilo veliko. Njihovo obnašanje pa poden od podna, žal.
[/quote]
Elita?
Elite v Sloveniji skorajda ni, tako kot ni pravih zvezdnikov.
Res pa je v Sloveniji veliko snobov, samo on niso niti E od elite.
[/quote]
Elita?
Elite v Sloveniji skorajda ni, tako kot ni pravih zvezdnikov.
Res pa je v Sloveniji veliko snobov, samo on niso niti E od elite.
[/quote]
Napisala sem le, kako si jaz predstavljam omenjeno besedno zvezo, ne vem pa, kaj misli tista, ki jo je uporabila. Se pa strinjam s tabo, slovenska elita ni elita oziroma je samooklicana elita, ki se ji vsak smeji
Jasno pa je da nima pač vsak zadeva stane med cca 350-500e in ni zdej da imajo rd v lokalu čisto vsi pač po željah in zmožnostih, sam ne mi pa govort da tega ni veliko, ker pač je.Enim tud nesede pa ni zdej da ti pride pol šole ponavadi maš veliko prijateljev iz drugih šol pr men je blo mogoče cca sam 5 sošolcev iz mojga razreda..
Dandanes mularija samo caka, kje se ga bo lahko zastonj nasekala-sploh tile ki postanejo polnoletni in na teh zabavah tece v potokih.
Zal so pa tudi zelo odmevni primeri, ko se pijani usedejo za volan in vozijo se druge potem domov. Pred kratkim smrtni izzid v Komendi naprimer.
Pouci hcerko da jim boste kupili alkohol, pogoj pa je, da sami ne vozijo po cestah po zuru, niti se ne vsedejo k pijanim prijateljam v avto, pa ce somse tako dobri frendi. Eno je hrabrost prisesti k pijanemu prihatelju, drugo pa imeti v glavi toliko,razsodnosti, da tega ne naredis in ostanes naprimer ziv……
Nisem čisto na tekočem, a mislim, da ni nekega pravila. Praznuje se tako v privat hišah in vikendicah, kot tudi da greš v lokal ali ga najameš. Če jih več praznuje hkrati in se najame lokal, ne pride tako drago. Ugodno je tudi zaradi prevoza (taksiji, busi, te lažje pride kdo iskat, greš peš). Tudi če se gre v privat hišo, ne časti vse slavljenec, ampak prispevajo tud drugi. Ni pa nujno, da se ga naliješ in zakadiš, gre tudi brez in ni nič čudno. Če pa nekomu ni do žuranja, pa tudi ni nič narobe in brezveze nekaj počet na silo. Pa vse naj za 18tko 🙂
Naš je organiziral kar doma, povabil pa vse: od dedkov, babic, tet, nas staršev do par sošolcev, najboljših prijateljev, prijateljev iz kluba itd. Pa ni prav veliko stanovanje.
Njegov prijatelj Dj nam je muziko vrtel in zabava je bila vrhunska. Mišljeno je bilo, da se bomo “ta stari itak kmalu umaknili”, recimo ob 22h, “ta mladi” pa, da bodo še malo sami doma, potem po polnoči pa bodo šli še kam ven. Ampak smo se imeli vsi tako dobro, da smo ostali kar doma in mladi in stari skupaj žuralI, se pogovarjali, plesali do 4h zjutraj. Je bilo neprecenljivo gledati babico plesati z njegovimi sošolci 🙂
Vsi so rekli, da je bila vrhunska zabava, zelo spontana, noben mrtvo pijan, skratka res fajn. In vsi so bili enotnega mnenja, da je bilo odlično, ker smo bili zmešani mladi in stari.
Hčerka naj posluša sebe in naj naredi kot želi, ne da se uklanja pritiskom in pričakovanjem drugih. Tako bo najbolj pristno in tako bo tudi ona najbolj uživala. Če je to na tortici s 3 prijateljicami, pa pač tako.
Res jih ogromno praznuje tako, da povabijo ogromno ljudi v kak najet lokal. Hčerka je bila letos že vsaj na desetih praznovanjih polnoletnosti. Kot pravi, je bilo najbolj bedno v teh najetih lokalih, ogromno alkohola, preglasna muzika, da se ni dalo nič pogovarjat, vsi so se spraševali, od kod ljudem toliko denarja, da vse to plačajo.
Eni so praznovali doma, recimo na vrtu, je bilo menda fajn.
Najboljše je bilo, ko je en sošolec povabil 15 mladih na bližnji hrib, tam so pojedli golaž, nazdravili s pivom in potem jedli prigrizke, ki so si jih prinesli s seboj.
Hvala.
[/quote]
Elitni sošolci so otroci slovenskih najbolj znanih akademikov, direktorjev, igralcev, kulturnikov, novinarjev, odvetnikov, politikov, profesorjev, zdavnikov in podobno, torej potomci družin s tradicijo bogastva, ko so že stari starši neke slovenske “face” in so polni denarja…
Hvala.
[/quote]
[/quote]
Moji so Bežigrajci in Poljanci, večina njihovih prijateljev je z 200€ tedenske žepnine, mi smo slovensko povprečje, a vsi ti sošolci so vsakodnevno pri nas doma in osebno sem navdušena nad njihovim obnašanjem, razmišljanjem in vzgojo.
Tudi moja hči je dijakinja ene od ljubljanskih gimnazij, pa nismo praznovali tako. Nekaj najboljših prijateljev je povabila v Foculus na pico in to je to.
[/quote]Ma, dajte ženske, to eden pritiska na punco, ki si želi sprejetosti in družbe, na koncu ji bo pa še kaj naredil. Naj praznuje z zaupanja vrednimi prijateljicami.
Tvoja hči je superca, le samozavesti ji krepko manjka.
Ko sem bila jaz njenih let, je cel razred šel na eno takšno pijanko v park, ko je prva sošolka praznovala 18-ko… no, le mene ni bilo zraven 🙂 Ker sem tudi bila pridna, nisem pila, ne kadila in v takšnem bluzenju, pitju in zakajanju, nisem videla prav nobenega smisla. Ampak jaz sem imela j… in v kolikor mi kaj ni bilo pogodu, sem se postavila tudi proti celemu razredu, ki je itak v stilu ovčic blejal za nekimi kvazi “razrednimi voditelji”. Sama sem se posrala na to, kaj menijo drugi in kako me bodo šimfali (in so me), ker sem delala po svoji volji.
Tako, da moje mnenje je: raje, kot da učiš zdaj njo, kako naj se ukloni sošolcem ter prireja zabavo, do katere ji ni, jo raje nauči, kako bo vsakemu v fris znala povedat, da ji do teh zadev ni in party-a ne bo.
Ti si še največja ovca od vseh.
Nimaš pojma o lojalnosti in pripadnosti.
Če se gre cela tvoja skupina nekaj, si zraven že zaradi pripadnosti tej skupini.
Moj sin tudi ne pije, se ne drogira, ne kadi, pa gre povsod z vsemi v razredu, pač tam fura svoje in nihče ga ne šimfa, še celo spoštujejo ga, ker ima svoja načela.
Ti si še največja ovca od vseh.
Nimaš pojma o lojalnosti in pripadnosti.
Če se gre cela tvoja skupina nekaj, si zraven že zaradi pripadnosti tej skupini.
Moj sin tudi ne pije, se ne drogira, ne kadi, pa gre povsod z vsemi v razredu, pač tam fura svoje in nihče ga ne šimfa, še celo spoštujejo ga, ker ima svoja načela.
[/quote]
Podpis.
Za najstnike je zelo pomembno, da jih sovrstniki sprejmejo.
Pač se družijo, a kdor ne kadi – pač ne kadi, kdor ne pije – pač ne pije … in to je to.
In kdor se doseldno drži svojih načel … je faca in si pridobi spoštovanje sovrstnikov.
Tole bo kar držalo, tako da res ne vem, kakšne informacije imate.
Moj +2 prijatelja – skupaj – so praznovali v Tutankamnu v Šiški, pripravili so svojo glasbo, v lokalu (ki je namenjen takim praznovanjem) so se zmenili za vsoto na osebo, ostalo so povabljeni plačevali sami.
In takih žurov je bilo v letu 18-k zeeelooo veliko.
Glede na to, avtorica, da je mesec maj in tvoja hči še ni bila na nobeni 18-ki, mislim, da ji ni potrebno delati take žurke.
Hči je 18-ko praznovala tako, da sta skupaj s sošolko vzeli v najem eno kočo. Mislim, da je bila cena 100 eur za en dan in eno noč. Vsaka sta dali tako 50 eur. Hrana – roštilj, sami so si pekli. Ni bilo drago.
Sin pa sploh ni praznoval, ker se mu je zdelo brezveze. Pa sošolci tudi ne, očitno je odvisno od družbe in prakse 🙂
Tole bo kar držalo, tako da res ne vem, kakšne informacije imate.
Moj +2 prijatelja – skupaj – so praznovali v Tutankamnu v Šiški, pripravili so svojo glasbo, v lokalu (ki je namenjen takim praznovanjem) so se zmenili za vsoto na osebo, ostalo so povabljeni plačevali sami.
In takih žurov je bilo v letu 18-k zeeelooo veliko.
Glede na to, avtorica, da je mesec maj in tvoja hči še ni bila na nobeni 18-ki, mislim, da ji ni potrebno delati take žurke.
[/quote]
Uf, naši so očitno zelo skromni, ker imajo večinoma žurke doma, slavljenec nabavi nekaj pijače in hrane, nekaj pa jo prinesejo s sabo. En je najel piknik prostor in so pekli odojka, en je imel doma na vrtu piknik, nekaj sošolk je povabilo v lokal, plačalo pijačo ali dve in podobno. Naš je iml žur doma. Večina teh mladih je iz finančno dobrostoječih družin, a ne trošijo denarja za brez veze, še ko gredo na “dopust”, preštevajo evrčke in gledajo, kako bodo čim ceneje prišli skozi. Aja, smo Ljubljana, gimnazija.
Predvsem ji počasi že lahko pojasniš (malo pozno pri 18 letih), da se živi zase, po svojih merilih in ne tako kot pričakuje okolica. Ko bo to ugotovila, si bo tudi znala organizirat rojstni dan.
Naša ni najemala lokala in nabavljala alkohola za pijanko, s par prijateljicami in prijatelji so šli na pico, pol pa zvečer nekam žurirat, niti ne vem točno, kam. Častila je pico, kolikor vem, pa mogoče še potem kakšno pijačo. Pri nas nasploh ne delamo ohceti za rojstne dneve, ne za 18 ne za 30 niti za 50 …
Forum je zaprt za komentiranje.