Hčere, ki jih matere niso naučile gospodinjskih del
Ko boš uvidela in dojela, da to kar piše tale ki ga poimenuješ mamin sinček, je le in izključno provokacija na neumne zahteve ”prezahtevne” in žensk na sploh (ki se ti zdijo normalne in jih podpiraš) nenazadnje ali je prezahtevna tudi atova hčerka, ker hoče tipa ki ma vsaj minimalno plačo? Ali je keš pička? Materialistka?
To kar odpira tale oseba je samo način kako prikazat dokaj neumne zahteve žensk na tem forumu, samo pač zaradi konstantnega podpihovanja, da ženska mora pričakovat nekaj, moški pa karkoli pričakuje je demonizirano da je razvajen in mamin sinček.
Jaz sem v službi 🙂
Samo kaj naj grem z minimalcem na svoje? Zakaj že? Tudi če grem na svoje, bom životaril, pa še vedno bom moral hodit DOMOV pomagat dela težka opravila ker foter ne zmore, enako mama, brat pa se šola na faksu…. zraven tega bom imel še en strošek RTV prispevka, kuhali bomo dvojno (mama za ata in sebe, jaz pa sam za sebe) torej bomo duplo elektriko plačevali, jaz bom plačeval najemnino,
Torej povej mi prednost tega da grem zdaj na svoje, razen to da bom domvo lahko vozo ženske ki bi jih hoto nategnit, to lahko peljem tudi na vikend 🙂
Torej kje je prednost, jaz vidim samo slabosti, in dodatno finančno breme. Namesto, da plačujem najemnino rtv prispevke, dodatno elektriko, dodaten hladilnik, dodatno ogrevanje, ves ta denar dam v kuverto za nekoč… .se ti to zdi slabo?
Če nočem na svoje, zato ker se mi zdi ekonomsko nesmiselno, in ker me nihče ne podi od hiše in so odnosi zadovoljivi, in ker raje ŠPARAM €€€, potem ponosno povem da sem mamin sinček….. zanimivo je, da mi to ne reče nobena ženska v živo, zato ker so same enake, le da one zmečejo ves keš za cunje, čevlje in ličila jaz pa prihranim, da ne omenjam dam oja generacija je v 80% brezposelna ali pa dela prek študenta. Jaz imam pač srečo, zaenkrat.
Matkič, kdo pa je rekel, da moraš na svoje? Jaz nisem napisala, da moraš na svoje, jaz sem samo napisala, da si tipičen mamin sinček.
Tebi ni ravno jasno kaj je mamin sinček a ne?
Veš to ni moški, ki živi doma in dela doma in prispeva za storške doma.
Oznako mamin sinček dobi moški, ki visi doma in je na račun staršev, ki mu starši plačujejo stroške, ki mu starši plačujejo vodo, elektriko. Mobitel pa si mogoče celo sam zmore plačati.
Če si samski, je čisto ok, če živiš doma. NI pa normalno, da živiš doma zastonj. Da ti vse plačajo starši. Odrasel moški, bi prispeval svoj del za stroške in potem ga ženske ne bi označile za maminega sinčka.
Pravzaprav mi je sploh neverejtno, da živijo ljudje, ki takole doma visijo, svojo plačo zase, mama pa ata pa plačujete njegovo hrano, položnice.
Ampak ti ne razumeš kajne, jaz sem se PONUDIL da bi plačeval nek delež stroškov, pa sta me starša ZAVRNILA z besedami da naj spravim ta denar za nekoč, ko onadva tega več ne bosta mogla počet in bom to bolj potreboval.
Foter je reko, da če mu bom vsak mesec plačeval 200€ za stroške jih bo vzel in dal v kuverto in ko bom odšel od doma živet drugam, mi bo to kuverto dal v roke…. dejal mi je še, da naj sam dam ta denar ki bi ga dal za stroške v kuverto namesto njega da bom nekoč imel, da naj to smatram kot njegovo varčevanje za mene.
Torej, se naj skregam s fotrom ki želi da je tak? kakšna bo razlika če spravlja keš v kuverto on ali jaz direktno, če mi jo bo potem itak porino v roke ko odidem z isto količino keša kot je zdaj.
Tebi je to neverjetno, ker nisi zmožna doumet, da pač nekateri starši želijo dobro svojim otrokom, da bi imeli VEČ ne manj, jaz njemu pomagam, ker če bi jaz odšel, lahko on plačuje fizičarje ki bodo porihtali NEJGOV vikend, ker sam zaradi poškodbe hrbtenice ne more, enako mati itd……..
pač smo različni, če je tebi nekaj nedoumljivo to ne pomeni da je slabo.
Gospodična me je vprašala kaj še počnem, nisem vedel da mamin sinček ki mu je baje prinešeno vse k riti, počne vse to, potem so prekleto vrhunski ti ”mamini” sinčki………
Kaj bi še moral več počet, doma kot to, če že itak počnem praktično vse razen likanja?
Torej lahko zaključiva da je razlika med maminim sinčkom in ne maminim sinčkom samo v financah lokaciji bivanja?
Potem je 90% moških pri 25tih maminih sinčkov. Če ne še več, in enako velja za ženske, kaj pa so 25 letne ženske ki so na enakem kot jaz? Nesposobne atove hčerkice? Zakaj o tem ne govorimo? zakaj vedno na moškega?
Matkic, to kar ti počneš, sem jst že v OŠ, vključno z likanjem. Ja, čas je da narediš še kaj iz sebe. Greš ven, na zrak, razmisliš, kdaj se bo osamosvojil, pa magari bo to pomenilo, da moraš denar preusmeriti drugam. Kaj boš cel lajf podnajemnik? Boš cel lajf zvečer z mamico čičal na kavču in srebral čaj?
Matkič (a to prihaja iz matka — matkič?), jaz že dolgo nisem več gospodična, če smo ravno pri tem.
Pa še vedno ne štekaš:
25 letniki, ki živijo pri starših so dveh kategorij – eni si s starši delijo stroške, torej s svojo plačo pokrijejo del skupnih stroškov
druga kategorija so pa 25letniki – mamini sinčki, lahko rečemo tudi matkiči, ki svojo plačo porabijo zase, njihove stroške pa krijejo starši, verjemame, da so take tudi ženske, ja tudi take ženske niso kaj prida
Torej da te direktno izzovem:
Če jaz dam vsak mesec fotru 200€ za stroške, in mi jih on da nazaj kot nagrado za mojo pomoč okrog vikenda in fizično delo ki ga on ne zmore, pa ne bom več mamin sinček? Ker jaz bom pokril stroške, on mi bo pa ”plačal” moje usluge?
Saj ni problem, to naredit. Potem od Novembra dalje ne bom več mamin sinček, razlika pa bo enaka 0, ampak bova pač nardila s fotrom tak kot sem zgoraj napisal, jaka razlika bo to 😀
Ja pa minimalno 600€ si tudi zaslužla, pa obrezovala si drevje, pa delala praho na vikendu, pa štihala, pa vozla samokolnice zemlje, pa kosila s flaksarco, pa daj komu se lažeš no?
Če jaz dam vsak mesec fotru 200€ za stroške, in mi jih on da nazaj kot nagrado za mojo pomoč okrog vikenda in fizično delo ki ga on ne zmore, pa ne bom več mamin sinček? Ker jaz bom pokril stroške, on mi bo pa ”plačal” moje usluge?
Saj ni problem, to naredit. Potem od Novembra dalje ne bom več mamin sinček, razlika pa bo enaka 0, ampak bova pač nardila s fotrom tak kot sem zgoraj napisal, jaka razlika bo to :D[/quote]
Čakaj, ti bi delo doma očetu zarčunaval? Se hecaš?
Totalno bolano razmišljanje v stilu, ko eni starši plačajo svojim osnovošolčkom, ki so pomili posodo. Ti bi seksal na vikendu (to si zgoraj omenil), oče pa naj bi plačeval tvoje delo na vikendu?
Ja pa minimalno 600€ si tudi zaslužla, pa obrezovala si drevje, pa delala praho na vikendu, pa štihala, pa vozla samokolnice zemlje, pa kosila s flaksarco, pa daj komu se lažeš no?[/quote]
Ne vem kako je pri vas, ampak ja pri nas so tudi otroci vajeni to naštevati, kar ti pišeš. Samo kosi se pa s kako buharco ali pa gamsom ali kaj takega.
Saj ni problem, to naredit. Potem od Novembra dalje ne bom več mamin sinček, razlika pa bo enaka 0, ampak bova pač nardila s fotrom tak kot sem zgoraj napisal, jaka razlika bo to :D[/quote]
Čakaj, ti bi delo doma očetu zarčunaval? Se hecaš?
Totalno bolano razmišljanje v stilu, ko eni starši plačajo svojim osnovošolčkom, ki so pomili posodo. Ti bi seksal na vikendu (to si zgoraj omenil), oče pa naj bi plačeval tvoje delo na vikendu?[/quote]
Jaz sem napisal da mi da 200€ za NAGRADO ker mu pomagam (nagrada ni plačilo je nagrada, ki ni pogojena ampak je SAMOVOLJNA)
Ker ko sem mu prvič plačal stroške mi je vrnil 200€ pa reko, na tu maš ker se trudiš doma…. torej tisti mesec nsiem bil mamin sinček?
Sicer pa, čakaj, je moje delo ničvredno torej? Če je ničvredno potem pomeni da ga ne rabim delat ker itak ni razlike? nenazadnje, a foter lahko sinu zaračunava stroške, sin pa fotru ne svojega dela? Je to v kakem zakonu spisano al kak?
Ja pa minimalno 600€ si tudi zaslužla, pa obrezovala si drevje, pa delala praho na vikendu, pa štihala, pa vozla samokolnice zemlje, pa kosila s flaksarco, pa daj komu se lažeš no?[/quote]
Ne vem kako je pri vas, ampak ja pri nas so tudi otroci vajeni to naštevati, kar ti pišeš. Samo kosi se pa s kako buharco ali pa gamsom ali kaj takega.[/quote]
Ja po naklonu 50- 65 stopinj boš ti kosila z buharco LOL daj jaz ti plačam da to doživim!
Matkič, ti si res še en velik otrok. Prav bi bilo, da plačaš stroške, ki jih ti narediš. Torej še enkrat: če ste trije v stanovanju, je prav, da pokriješ 1/3 stanarine, elektrike, komunališčin in tako naprej. Je to razumljivo?
Prav je, če ti mama zlika, da ti v zameno pomiješ posodo. In tako naprej. Prav je, da vsi delate po svojih močeh. Če je nekdo bolan, je samoumevno, da bosta druga dva več delala, da ne bosta bolnega preveč obremenila. Se ti ne zdi to samoumevno?
Ali bi ti si čohal jajca, mama pa ata pa naj delata še zate?
Če ti vlačiš babnice na vikend, da tam seksaš, se ti ne zdi, da je prav, da tudi kaj postroriš na vikendu?
Zelo nezrelo pa je zato, kar si naredil, dobiš nagrado. To pa dobijo samo mamini sinčki. Zreli odrasli ljudje (tako ženske kot moški) pa se zavedajo, da zato ne zaslužijo nagrade.
LOL….kero utemeljevanje moškosti… :-))))
Jest sem POPOLNOMA samostojna od svojga 21 leta…. s tem, da sem delno (za svoje potrebe)
skrbela že od petnajstga, ko sem dobila štipendijo in začela z delom prek študenta…
Tle pa eni utemeljujejo svojo moškost s tem, da mamici smeti ven nesejo :-))))
Pa ne sam to, še pamet nam solijo in to zelo odločno in prepričano….
LOL sam res, s kom sem se jest tke pregovarjala….
Forum je zaprt za komentiranje.