Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Fantje, boste postali feministi?

Fantje, boste postali feministi?

Seveda ne. Je pa potrebno razumeti razloge za težave in jih tam reševati, ne pa posploševati in delovati, kot da še vedno živimo tako, kot pred 100-imi leti.
Kot praviš, problem je v glavah posameznikov, ne pa na nivoju zakonov.
In ta gibanja ne delujejo v smeri spoštovanja in v smeri izobraževanja kako ustvariti ljubeč odnos, ampak je energija usmerjena v prevlado in premoč nad moškimi. Ustvarjanje poženščenih tipov, je dober dokaz in stranski produkt takšnih gibanj.
In zato na koncu ni zadovoljen nihče.[/quote]

To seveda sploh ni res. Kakšna “prevlada nad moškimi” za božjo voljo…????
Kako bi tako trditev sploh lahko utemeljil? Kakšen primer za to lahko navedeš?
Kateri pojavi so za to značilni? Katere ženske so recimo primer nadvlade nad moškimi
(konkretno)

Dej mi nekaj povej….zakaj je za uspešnega moškega zaslužen seveda moški sam,
za neuspešnega je pa VEDNO kriva ženska?
Pije? Jasno, zarad babe.
Kocka? Kaj pa naj ko ima tako zahtevno babo
Je poženščen? Ja, mama kriva, tudi če ima tip 40 let
Ne razumem, res ne.

To tudi sam pravim. Zato pa ne razumem nekih feminističnih gibanj za enakopravnost.
Zadeve je treba reševati na nivoju medsebojnih odnosov in vrednot.
Dokler pa bodo tudi ženske gledale le na svojo korist, pa bo med nami prepad in izkoriščanje.[/quote]

Hecen si :)) Dobro, malo sem te zavedla, ker sem Matkiču odgovarjala za situacijo, ki se je nanašala na naše razmere. Strinjam se, da smo v našem okolišu ženske čisto lepo enakopravne. Nimamo se kaj pritoževati. Ampak če pogledaš uvodni post in če vsaj malo poznaš razmere drugod po svetu (in verjamem da jih), sem prepričana, da še kako razumeš gibanja za enakopravnost.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ravnokar sem se pogovarjal z eno 20-letnico posevnih oci. Ona bi PRAVEGA MOSKEGA, pravi, lol. Pa jo vprasam, kaj si to predstavlja pod pravim moskim. In ugotovim, da gre za tipa, ki bo pocel kar si ona zeli. Zgleda, da se feminizem uspesno siri tudi po Aziji, lol.

In, si jo poslal v kako pasje zavetišče? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Odgovor na tvoje neznanje je knjižnica, ne google..

Sej jaz tebe razumem. Ti si pač klasična ženska, ki zastopa klasična stališča. Ampak zakaj pol rabiš feminizem?

In, si jo poslal v kako pasje zavetišče? :)[/quote]

On se pogovarja:)). 20-letnice še ne razmišljajo o pravih moških, ker jim tega ni treba. Njihove mame pa so oz. so v tem obdobju imele že malčke. Časi se spreminjajo, resne zveze se oblikujejo kasneje.

Odgovor na tvoje neznanje je knjižnica, ne google..

Sej jaz tebe razumem. Ti si pač klasična ženska, ki zastopa klasična stališča. Ampak zakaj pol rabiš feminizem?[/quote]

Ti še sebe ne razumeš, kje boš mene….
Pa zakaj nočeš pogledat, kaj je feminizem? Te je strah? Pa najdi nekoga, da te bo
za roko držal….

To je klasična babja zabloda. Ampak kadarkoli sem odprl temo o tem, evdno je zašla v kr neke vode.

Babe si predstavljajo pravega moškega kot nekega karizmatičnega uspešenga tipa….ki dela, kar baba želi?! Mislim, nonsens, od kdaj s ebo moški z jajci podrejal neki babi?

In ko jih na sanjarjenje o teh absurdih opomniš, se zafilozofirajo čist od bistva debate.

Kar priznaj, da je bilo to namerno, ker si po tihem iščeš kakšnega dobro situiranega princa, ki bi ti ga prinesel na dom.

Ko so že omenjane ženske iz Afrike, Azije… OK, recimo da se jim da enakopravnost, svoboda…kar takole na hitro. Pa bi one vedele kaj početi s tem ali bi jih to pahnilo v še večjo bedo? Stvar me malo spominja recimo na ameriško državljansko vojno, ko je bila črnim sužnjem dana svoboda čez noč. Takrat se je namreč zgodilo točno to, saj jih zelo veliko ni vedelo kaj s tem početi, postali so “lahek plen” delodajalcev in veliko jih je životarilo v mnogo večji bedi kot prej.

In, si jo poslal v kako pasje zavetišče? :)[/quote]
Zakaj? A si ne bi raje dal ketno okolu vratu, njej pa povodev v roke? 🙂
Jaz pa sem ji le povedal, da je se mlada in da se bo se marsikaj v zivljenju naucila. Saj me ni razumela. Odgovorila je, da ji vsi pravijo, da zgleda kot otrok.

Kot da Evropejkam to koristi. Se ti zdijo zadovoljne, ko prihajajo sem gor težit, kje so idealni moški, ki bodo prenašali njihovo emancipirano kompleksno osebnost?

Emancipirani babi za dedce dol visi.

Za vsako spremembo je potreben čas. Bi se že naučile.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No, pa vzemiva en tipičen primer, zaradi katerega je feminizem aktualen, punčka, med
8 in 12 let….hodi v šolo, se igra z lutkami….in jo prodajo 40 letnemu tipu za ženo…kar tako.
Namesto tega hodi še naprej v šolo, gre še v srednjo šolo, pa študirat….se zaposli in se
lahko sama preživlja, si sama izbere moža in način življenja….hm…ja, jaz mislim, da bi
vedela kaj početi s tem….

Kar priznaj, da je bilo to namerno, ker si po tihem iščeš kakšnega dobro situiranega princa, ki bi ti ga prinesel na dom.[/quote]

Bodi no pameten! Sem preveč investirala v kraljestvo, ki ga imam doma.
V tem sva si midva precej podobna veš… :))

Res se nimate kaj pritoževati, a vseeno se nekatere pritožujejo. 🙂

Glede razmer drugod, pa sem omenil, da je na primer v Afriki ali na vzhodu, situacija povsem drugačna.
Zato so tam takšna gibanja povsem upravičena.

Ženske ste prav tako sebične kot moški, zato težite k temu, da bi vam moški ugajal in izpolnjeval vaše želje. Seveda tega ne priznate, ampak to zavijate in olepšujete z nekimi pravicami in enakopravnostjo.
V resnici pa vam sploh ni mar za enakopravnost.
Prioriteta je ugodje in čimveč pravic. In to je pač človeška narava in vas zaradi tega ne obsojam. Moti me le, ko se skrivate za nekimi olepšavami ter se delate žrtve, pa čeprav imate iste pravice kot moški.
Nisem trdil, da je za vse kriva ženska. Imate pa prav tako isto odgovornost, kot moški, če imate že iste pravice.
In za poženščene tipe je večkrat odgovorna mati, kot pa oče. Saj se materi otrok zasmili prej, kot očetu. Zaradi tega potem mati izloči očeta iz vzgoje in v imenu permisije vzgaja na svoj način. On pa se potem zapije ali pa beži v gostilne.
Kar pa ne pomeni, da je ona kriva, če on pije. Je pa sokriva za sam propadel odnos, ker prevladuje sebičnost, namesto spoštovanja in dogovarjanja.
Zato še nekrat pravim, da se preveč energije vlaga le v avtonomijo, sebičnost in moč in premalo v medsebojne odnose.

Strinjam se z vsem, kar piše Robi.

Razlika je samo ta, da se moškim, kot je Robi, še zdi vredno ugajati na klasičen način vedno bolj zahtevnim ženskam.

Končna postaja tega stanja pa je, da se bodo ženske morale navaditi samskosti, kot smo se moški že.

Meni niti ne. Zato nikoli nisem maral zahtevnih ali samovšečnih žensk.

Se strinjam. Ali se bodo morale navaditi ali pa začeti spoštovati moške kot enakovrednega partnerja.

Res se nimate kaj pritoževati, a vseeno se nekatere pritožujejo. 🙂

Glede razmer drugod, pa sem omenil, da je na primer v Afriki ali na vzhodu, situacija povsem drugačna.
Zato so tam takšna gibanja povsem upravičena.

Ženske ste prav tako sebične kot moški, zato težite k temu, da bi vam moški ugajal in izpolnjeval vaše želje. Seveda tega ne priznate, ampak to zavijate in olepšujete z nekimi pravicami in enakopravnostjo.
V resnici pa vam sploh ni mar za enakopravnost.
Prioriteta je ugodje in čimveč pravic. In to je pač človeška narava in vas zaradi tega ne obsojam. Moti me le, ko se skrivate za nekimi olepšavami ter se delate žrtve, pa čeprav imate iste pravice kot moški.
Nisem trdil, da je za vse kriva ženska. Imate pa prav tako isto odgovornost, kot moški, če imate že iste pravice.
In za poženščene tipe je večkrat odgovorna mati, kot pa oče. Saj se materi otrok zasmili prej, kot očetu. Zaradi tega potem mati izloči očeta iz vzgoje in v imenu permisije vzgaja na svoj način. On pa se potem zapije ali pa beži v gostilne.
Kar pa ne pomeni, da je ona kriva, če on pije. Je pa sokriva za sam propadel odnos, ker prevladuje sebičnost, namesto spoštovanja in dogovarjanja.
Zato še nekrat pravim, da se preveč energije vlaga le v avtonomijo, sebičnost in moč in premalo v medsebojne odnose.[/quote]

Ravno zaradi takega razmišljanja, kot je tvoje, je feminizem še kako potreben.
Ti razvijaš neko vojno med “nami” in “vami”, vojno, v kateri bo nekdo “zmagal” in si
pokoril in zasužnljil nasprotno stran. Kjer je lahko samo en spol vladar, drugi pa podrejen.
Prosila sem te za primere “ženske nadvlade”, pa jih nimaš.
Samo svoj strah, paranojo in oklepanje okostenelih predsodkov si napisal…

Babe si enakopravnost predstavljate tako, da ima baba pravico bit, kakršna hoče, pri tem s epa zgovarjate na menstruacijo, horoskop, stanje lune, sonca in še kaj, moški pa naj postane pohleven suženj in naj dela, kar ženska hoče.

V vsaki vezi, ki jo poznam je isto, dec dela, kar baba hoče, ko dec kaj naredi po svoje, baba popeezdi.

Oprosti, ampak kaj ima to s feminizmom?

Verjamem. Sem eden izmed tistih, ki se ne pokorijo in ne sprejmejo nečesa le zato, ker to ženska želi. 🙂
Na kratko povedano…Feminizem je potreben, dokler ne bo ženska imela vedno prav. 🙂

Mene ne zanima noben feminizem v moški obliki, ampak enakopravnost. Zato se počutite ogrožene le tiste, ki svojo energijo vlagate le v svoje želje. Ne vem, mogoče zaradi pomanjkanja samozavesti ali občutka manjvrednosti…..
Sem pa dal primer z vzgojo.

Brez zamere Skela, ampak Robi je tokrat (menda izjemoma) napisal nekaj, s čimer se strinjam.
V tem našem okolju sta si spola enakopravna. Jaz ne vidim nobene razlike. Napiši prosim kje so ti kot ženski pravice odtegnjene? Dobiš enako medicinsko oskrbo kot moški? Dobiš. Imaš enake možnosti za šolanje? Imaš. Da ne naštevam naprej… Kaj torej?

Verjamem. Sem eden izmed tistih, ki se ne pokorijo in ne sprejmejo nečesa le zato, ker to ženska želi. 🙂
Na kratko povedano…Feminizem je potreben, dokler ne bo ženska imela vedno prav. 🙂

Mene ne zanima noben feminizem v moški obliki, ampak enakopravnost. Zato se počutite ogrožene le tiste, ki svojo energijo vlagate le v svoje želje. Ne vem, mogoče zaradi pomanjkanja samozavesti ali občutka manjvrednosti…..
Sem pa dal primer z vzgojo.[/quote]

Ja no, še eden, ki si ni poguglal, kaj feminizem sploh je.
Tukaj na forumu je nekdo enkrat začel o feminizmu kot nadvladi žensk….in zdaj vsi
ponavljate za njim…. slepo in brez premisleka…brez vklopa možganov….
“Feminizem je potreben, dokler ne bo imela ženska vedno prav” TOLE Robi je tvoja izjava,
lahko si jo natisneš in obesiš nad pisalno mizo…..če ti ni nerodno, da jo bo kdo videl….

Brez zamere Skela, ampak Robi je tokrat (menda izjemoma) napisal nekaj, s čimer se strinjam.
V tem našem okolju sta si spola enakopravna. Jaz ne vidim nobene razlike. Napiši prosim kje so ti kot ženski pravice odtegnjene? Dobiš enako medicinsko oskrbo kot moški? Dobiš. Imaš enake možnosti za šolanje? Imaš. Da ne naštevam naprej… Kaj torej?[/quote]

Za začetek mogoče to, da bi se poučili kaj feminizem sploh je?
Bereš Robijeve teorije?
V tejle debati izhajam iz uvodnega posta…o novejši, modernejši obliki feminizma.
In nikjer ne trdim, da so moje pravice okrnjene….sem pa v skrajno priviligiranih
10% žensk na svetu, ki to lahko trdijo….(procentov je verjetno še manj, to od oka)
In zame to pač ni kar v redu….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close