Fantje, boste postali feministi?
Ti pa čist zares nisi gladek.…LOL, Kaj vse spesniš….kr neki klamfaš ene svoje teorije o tem,
kaj jaz mislim….ker tem pojma nimaš, bi lahko za spremembo povedal kaj TI misliš…a bi šlo?)
Moji motivi? Isto. Tudi od daleč se ti ne sanja o njih. Tema ni namenjena temu, kar ti bluziš, ampak
komentiranju Emminega govora in konstruktivni debati….s tem ne mislim tvojih konstruktov o tem,
kaj naj bi si po tvojem jaz mislila….dej že dojami da vedno in dosledno mem tolčeš….
p.s. a si sploh pogledal posnetek, al si kot ponavadi samo videl moj nick in napisal isto kot vedno?[/quote]
Če bi imela malce uvida, bi vedela, da so tvoji odgovori pogosto zelo ‘neumerjeni’, čustveno eksplozivni, zaničljivi in prezirajoči do (nasprotnega spola) in ne ravno spoštljivi niti v splošnem bountonu? 🙂
Prava feministka ima rada moške, zato ni ideološka feministka in ne deli spola na dobre in slabe.
Mene to sicer ne moti, ampak očitno se ne zavedaš, zakaj takšne reakcije s strani moških, ki seveda niso “pravi moški”, razen Robija (on je bolj mehek do vseh žensk) in Oneta (on misli isto, ko jaz, a je bolj diplomat pri izbiri besed heeh 😀 ), če ti nazaj jezikajo in ne soglašajo – čeprav se tvoj pristop dojema približno takole, kakor sem odebelil besede v tvojem odgovoru : ‘utihni butl, kaj boš ti meni govoril bedak, kreten, nimaš blage veze o ničem, samo bluziš’. ;))[/quote]
In evo….spet cel trakrat O MENI….o temi pa niti besedice….
Sem ti že najmanj stokrat povedala in tokrat je res zadnjič, ker si pač ne daš dopovedati:
proti moškim nimam niti najmanj nič…..zelo pa ne maram bedakov. Če ti enačiš moje napade na
bedake z napadi na moške, je to TVOJ problem in ga ti rešuj.
Dej tole ene trikrat preberi, pol mi pa daj s tvojimi analizami “kaj sem jaz mislila,
ko sem napisala BU”…že enkrat mir….
Izvrsten govor, na tem forumu pričakovati konstruktivno debato na to temo, je pa naivnost, zato sem govor raje poslala parim “svojim” ljudem, s katerimi se to da. Thanks. 🙂
Če bi imela malce uvida, bi vedela, da so tvoji odgovori pogosto zelo ‘neumerjeni’, čustveno eksplozivni, zaničljivi in prezirajoči do (nasprotnega spola) in ne ravno spoštljivi niti v splošnem bountonu? 🙂
Prava feministka ima rada moške, zato ni ideološka feministka in ne deli spola na dobre in slabe.
Mene to sicer ne moti, ampak očitno se ne zavedaš, zakaj takšne reakcije s strani moških, ki seveda niso “pravi moški”, razen Robija (on je bolj mehek do vseh žensk) in Oneta (on misli isto, ko jaz, a je bolj diplomat pri izbiri besed heeh 😀 ), če ti nazaj jezikajo in ne soglašajo – čeprav se tvoj pristop dojema približno takole, kakor sem odebelil besede v tvojem odgovoru : ‘utihni butl, kaj boš ti meni govoril bedak, kreten, nimaš blage veze o ničem, samo bluziš’. ;))[/quote]
In evo….spet cel trakrat O MENI….o temi pa niti besedice….
Sem ti že najmanj stokrat povedala in tokrat je res zadnjič, ker si pač ne daš dopovedati:
proti moškim nimam niti najmanj nič…..zelo pa ne maram bedakov. Če ti enačiš moje napade na
bedake z napadi na moške, je to TVOJ problem in ga ti rešuj.
.[/quote]
A ne maraš bedakov? Res ? Sem mislil, da večina žensk mara bedake in si ti svetla izjema. 😀
Je naključje, da se srečuješ in vidiš povsod ‘moške bedake’ oz. v tem številu? Ne, ni…
Ko boš začela lepo pisati o moških in jih spoštovati, šele takrat se ti bo lahko nasmehnila sreča z moškimi.
Zdaj veje iz tebe samo nekakšen prezir in nezadovoljstvo do moških, če te zmotijo takšne banalne stvari, kot če moški pljune na pločniku, da greš odpirat posebej temo za to. 😀
Če si odprla temo, bi morala vsaj podati še neko svoje mnenje, na podlagi katerega bi potem morda uspela kaka argumentirana debata. Da ljudi malo bolj konkretno usmeriš. Feminizem je vseeno kar široka tema, že zato, ker imamo o tem različne predstave.
Jp. Trda tema ko v rogu, niti ene samcate osamljene iskrice inteligence….sej vem.
Ampak naslov teme je tak, da sem upala, da bo komentiral še kdo drug, razen običajnih
krem(t)enčkov….[/quote]Ja ampak a lahko moški postane feminist. Kvečjemu copata:-)
Resno: ženske niso več, niti manj kot moški. Človek je pač človek.
Jp. Trda tema ko v rogu, niti ene samcate osamljene iskrice inteligence….sej vem.
Ampak naslov teme je tak, da sem upala, da bo komentiral še kdo drug, razen običajnih
krem(t)enčkov….[/quote]
Ja ampak a lahko moški postane feminist. Kvečjemu copata:-)
Resno: ženske niso več, niti manj kot moški. Človek je pač človek.[/quote]
Narobe, moški je komot feminst.
Zadnja dva stavka imaš pa popolnoma prav.
Kar je rekla tudi Emma. A govor si sploh poslušal?
Če si odprla temo, bi morala vsaj podati še neko svoje mnenje, na podlagi katerega bi potem morda uspela kaka argumentirana debata. Da ljudi malo bolj konkretno usmeriš. Feminizem je vseeno kar široka tema, že zato, ker imamo o tem različne predstave.[/quote]
Marko, spet naju mešaš….(Senza NI Skela!!!) :-)))
Temo sem odprla jaz…in mišljena je bila za komentiranje prilimanega govora…
Ampak (kot Senza lepo pove) je ta forum daleč pod zmožnostmi normalnega
razumevanja pojmov, angleščine, več kot desetih besed zapredoma…..kje je pol še
komentiranje….
Posluušam sproti, ko tole pišem, prej ga nisem. Sicer pa- pojm feminizem mi je tuj, ker sem vzgojen in dojemam ljudi kot popolnoma enake- nekako v smislu Georgea Carlina. In mogoče tudi zato ne dajem prednosti enim ali drugim, ne maram nobenih šovinistov in to je to. Priznam, ne znam pa se boriti za pravice žensk. Lahko koga nazijam, če se ne zna obnašat, ampak to še ni borba. Je pa še nekaj, tam kjer živim imajo tako ali tako ženske hlače v hiši;-) Tudi kar se nasilja tiče, poznam kar nekaj težkih primerkov ženskega spola, verjetno se motim, ampak, se mi zdi, da kakšnih večjih razlik ni. Če bi bil ženska bi mogoče dojemal drugače. V glavnem- pri nas smo si enaki, vpliv na probleme drugod imam pa približno tak, kot resolucija v Zgornjem Kašlju v sedemdesetih, naj se Amerika pobere iz Vietnama.
Ja samo nisem feminist, če se “borim” za vse, ne samo za ženske:-)) Sem poslušal do konca, pa veš da mi ni všeč. Verjetno zato, ker me je malo zbodel. Ampak ker je bil napisan s tem namenom(verjetno) je svoj namen dosegel.
Če si odprla temo, bi morala vsaj podati še neko svoje mnenje, na podlagi katerega bi potem morda uspela kaka argumentirana debata. Da ljudi malo bolj konkretno usmeriš. Feminizem je vseeno kar široka tema, že zato, ker imamo o tem različne predstave.[/quote]
Marko, spet naju mešaš….(Senza NI Skela!!!) :-)))
Temo sem odprla jaz…in mišljena je bila za komentiranje prilimanega govora…
Ampak (kot Senza lepo pove) je ta forum daleč pod zmožnostmi normalnega
razumevanja pojmov, angleščine, več kot desetih besed zapredoma…..kje je pol še
komentiranje….[/quote]
Ne, zadnjič vaju je Robi. A sem že jaz tud? 🙂 Ta forum je res bolj za hece. 🙂
Enakovrednost?
Zakaj pol ženske jokajo, če jih tip pretepe? Če tip tipa vdari sta enakovredna in se sfajtata in je mir, a ženske bi pa rade tu ble več in se sklicujejo na nekaj manj (ali več)
Meni je feminizem tako smešen, ker je problem v feminizmu samem, to pa zato, ker feminizem bi rad popravil vse vidike ženskega udejstvovanja v družbi in medosebnih odnosih kjer so ženske, bodisi zaradi zgodovine, zaradi fizike, zaradi naravnih sposobnosti, slabše v enakovredno, ampak tam kjer pa ženske dejansko so na boljšem, tam se pa feminizem ne bojuje da bi znižali privilegije ženske in jih povrnil na enakovrednost moškemu…………
To je razlog zakaj mi je feminizem smešen in neumen…………
Konkreten predlog:
Ženske živijo dalj in grejo v penzijo prej (torej jo dalj časa prejemajo)
Vprašanje za tiste ki podpirajo in se jim feminizem zdi smiseln:
Zakaj se ženske ne borijo da bi delala dalj (ker dalj časa živijo) da bi enako dolgo (v povprečju) prejemale pokojnino kot moški…………
Odgovor je vsem znan: Ker ženskam tu privilegij UGAJA; in ne bi bile rade ENAKOVREDNE moškim 🙂
Kakšna dvoličnost!
Se pridružujem, zato niti ne vem točno o čem bi se naj debatiralo. Niti ne poznam nobenega primera iz prakse, vsaj ne pri nas, kjer bi ženske bile za kaj prikrajšane. Verjamem, da je marsikdo za kaj prikrajšan, ampak to še ne pomeni, da zaradi neenakosti. Neke enakosti na svetu nikoli ne bo, pa če bomo vsi enake barve in enakega spola.
Prevod (upam) ni potreben…
https://www.youtube.com/watch?v=p-iFl4qhBsE%5B/quote%5D
Da ne rabimo vtikat slušalk, pa poslušati, bi pa lahko podala le obnovo, ki bo hkrati prevod. Pa kaj pokomentiraš. Ne grem ekstra napeljati slušalke v ušesa, če to ravno ni muzka. Pa če bi bil morda še interesanten naslov, da se pol potrudiš tudi v to smer.
krem(t)enčkov….[/quote]
Dokler folk ne bo razumel (in upošteval, seveda) spodnjih dveh preprostih stavkov, upanja ni.
Na forumih ima vsak pravico, da izrazi svoje mnenje, pri čemer ni dovoljeno zasmehovati in žaliti drugih uporabnikov foruma, ščuvati k verski, rasni, seksualni, nacionalni, politični ali kakšni drugi nestrpnosti. Nasprotujoča mnenja se izraža z argumentirano repliko in ne uporablja neprimernih izrazov.
vir:med.over.net
krem(t)enčkov….[/quote]
Dokler folk ne bo razumel (in upošteval, seveda) spodnjih dveh preprostih stavkov, upanja ni.
Na forumih ima vsak pravico, da izrazi svoje mnenje, pri čemer ni dovoljeno zasmehovati in žaliti drugih uporabnikov foruma, ščuvati k verski, rasni, seksualni, nacionalni, politični ali kakšni drugi nestrpnosti. Nasprotujoča mnenja se izraža z argumentirano repliko in ne uporablja neprimernih izrazov.
vir:med.over.net[/quote]
Problem je, ker ni sankcij, pa se moramo potem med sabo “dogovarjat”.
Forum je zaprt za komentiranje.