Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice dopust-polpenzion, kaj vzeti s seboj za jesti

dopust-polpenzion, kaj vzeti s seboj za jesti

Jaz nekako še zastopim, da takole komplicirajo in na dopust vlačijo kuhalnike in instant juhe mame majhnih otrok.

Vidva s fantom sta pa mlad par. Dva odrasla človeka brez nekih posebnih obveznosti. Daj se malo sprosti, zlezi izza plank, za katerimi očitno živiš že celo življenje, in dopusti, da bosta s fantom preživela lep in sproščen dopust in mogoče celo doživela kaj novega. S takimi nesmiselnimi prepričanji, da moraš jest na vsake tri ure, da mora bit kosilo obvezno kuhano,… se vama ne obetajo prav prijetne počitnice in zna bit, da ga bo to odgnalo. Dvomim, da gre on zato na morje, da bo potem vsak dan opoldne čepel v sobi in te gledal, kako instant juho kuhaš.

Dva študenta, pa taka kolobocija okoli hrane, pa saj človek ne more verjet!
V mojih študentskih letih smo popokali ruzak, spalko pa kak mali šotorček in šli na morje. Kaj bomo jedli, nas je še najmanj skrbelo. Laufali so sendviči, konzerve, paštete, včasih smo si na koharčku skuhali kake makarone in polivko iz konzerve čez, včasih smo kje zvohali kake poceni sardelce ali kalamare … Še danes, po več kot 30 letih, se z veseljem spominjam tistih časov.
In še zdaj hodim na dopust (morje ali kam drugam) s šotorom, nikoli ne vlačimo hrane s sabo in ne jemo non-stop, kaj skuhamo ali gremo ven jest. Če že slučajno za par dni zaidem v hotel, mi je dovolj samo zajtrk, ostalo pa spotoma in po potrebi. Še nikoli nikjer nisem bila lačna. Vidim pa, da vas je kar nekaj takih, ki poleg polpenziona še hrano s sabo vlačite …
Če že moraš skoz jest, dobiš najbrž tudi v hotelski restavraciji kosilo. Pa verjetno so tudi kaki lokali tam naokoli. V hotelski sobi cmarit neke instant juhe (ali karkoli), kako to sploh komu pride na misel?
Upam, da bo kako varovalko ven vrglo, ko boš priklopila indukcijo …

Se hecaš? V hotel boš nosila hrano in kuhinjske pripomočke? Če imaš za hotel in polpenzion, si boš menda pa, če je res tako hudo, privoščila kak prigrizek zunaj. Ali pa pojdi na špagete, pizzo… Če pa ne, ko sem se že “obregnila”, pa izkoristi to priložnost za hujšanje. Ker če potrebuješ toliko hrane in je takšna panika, roko na srce – imaš verjetno prekomerno težo.

In predno me ugrizneš – kako bi zgledalo, da imaš ti hotel, gost ti prinese pa za kuhat in kuha, smradi in svinja v sobi. Hotelske sobe niso primerne za take projekte. Če boš kaj zažgala, boš šele imela problem.

Pa srečno in prijeten dopust.

Najlepša hvala za vsaj en normalen odgovor. Na indukcijsko ploščo sem tudi jaz pomislila, pa bi me moj ‘zadavil’ če bi jo zraven vlekla. 🙂 Imam pa manjši grelec vode, ravno prav za tiste instant juhice, čez katere samo preliješ vročo vodo in so v 3 min gotove 🙂 Pic se na morju izogibam in jem raje morsko hrano, sodelavka pa me je danes spomnila tudi na razne žitne ploščice. Želim vam čim lepši dopust, verjamem da boste uživali![/quote]

Zdaj pa si se mal zagovorila, a ne? Nisi študentka, si ena stara baburina, ki rada je in poleg tega želi na morju še varčevati…
Če si v službi, si dobila regres in si privošči normalen dopust. Če si vzela polpenzion, lahko računaš na to, da se boš 8 ur brez hrane. Pa saj nisi dojenček, da moraš jesti na 3 ure???

Pa kako morte biti eni taki kmeti, no? S kuhalniki v hotel? Fuj, da vas ni sram. In pri teh letih v hotel? Kak dolgčas! Če si zbrala denar za hotel, boš pa še za kak obrok, a ne?

Ko smo še hodili v polpenzion (takrat ko so bili otroci še manjši in smo dneve na dopustu preživeli bolj mirno), smo za vmesni obrok pojedli kaj manjšega – sadje, sendvič, sladoled, na plaži so ponavadi kaki fast food lokali in smo tam kaj kupili npr. palačinke, toast, hot dog…. Na dopustu nikoli ne kompliciramo s hrano, jemo ko nam paše in tisto, kar nam ustreza — četudi mogoče ni najbolj zdravo. Polpenziona pa že dolgo ne koristimo več, ker nam obilni obrok zvečer ne ustreza, raje jemo sredi dneva in takrat ponavadi poskušamo lokalno kulinariko.
Preveri v hotelu kamor greš, včasih za doplačilo nudijo tudi kosilo oz. lahko zamenjaš večerjo s kosilom

zorganiziraj se tako, da ne boš lačna. Kupi v pekarni kakšne zavitke in kar pač imaš rada, da ne boš potem tečna ves dan. Če ne bosta na plaza in bosta pohajkovala pač greš jest, ko te prime.

To je res fantastičen predlog glede na to, da bosta nastanjena v hotelu. Eni ste dejansko več kot samo usekani.

p.s. Ko bo varovalko ven fliknilo, bo pa najboljše :)))))

a nima že v vsaki zakotni vasi vsaka trgovina tudi pečenega mesa – rebrca, klobase, …

Najlepša hvala za vsaj en normalen odgovor. Na indukcijsko ploščo sem tudi jaz pomislila, pa bi me moj ‘zadavil’ če bi jo zraven vlekla. 🙂 Imam pa manjši grelec vode, ravno prav za tiste instant juhice, čez katere samo preliješ vročo vodo in so v 3 min gotove 🙂 Pic se na morju izogibam in jem raje morsko hrano, sodelavka pa me je danes spomnila tudi na razne žitne ploščice. Želim vam čim lepši dopust, verjamem da boste uživali![/quote]

Zdaj pa si se mal zagovorila, a ne? Nisi študentka, si ena stara baburina, ki rada je in poleg tega želi na morju še varčevati…
Če si v službi, si dobila regres in si privošči normalen dopust. Če si vzela polpenzion, lahko računaš na to, da se boš 8 ur brez hrane. Pa saj nisi dojenček, da moraš jesti na 3 ure???[/quote]

O kriza, saj ne morem verjet, kako ste eni butasti; za študentsko delo pa še nisi slišala ane?

Kako pa gresta na dopust?
Z avtom? Na štop? Kolesom,vlakom, avtobusom?

Jaz bi takole naredila, če gresta z avtom:…
Doma naj ti mama skuha enolončnic, golazov, filanih paprik,pasuljev, skratka za vsak dan eno ornk porcijo, tudi kuhana šunka je OK, lepo naj ti zamrzne in napakira v vrečke, ter zlozi v hladilno torbo, ki vama jo bo avta priklopil v avtu, nato pa hrano lepo hladita v hotelu, ne pozabita kuhalnika s seboj vzet.

Če bosta pohajkovala ne pozabita obiskovati domačinov, predvsem starejših parov brez otrok in vnukov, zihr vaju bodo postregli s čim….

Kot si ti ze druge svetovale, preden greš na jutranje plavanje pojej kos šunke, potem pojdi plavat in se vrni na zajtrk in med jedenjem si narkradita vse kar je nepokvarljivo, se ne more stresti in ne pozabita s seboj vzeti prazne torbo za na obalo. Napolnita jo do vrha, kajti dan bo še dolg. Do kosila, ki vaju čaka v hladilniku lahko pospravita polovico zalog, potem brz v hotel, zahajcat koharček, zalogo, ki jo je skrbna mama z ljubeznijo pripravila v lonec in hamsi v trebušček z njo, do večera pokosita drugo polovico uplenjenega zajtrka. Potem pa večerja ze čaka v hotelu. Po večerji si natlačita zalog, ki bi zadoščale do naslednjega jutra….Če bo hudobno osebje hotela streglo večerjo po mizah, potem s plenom ne bo nič, torej se bosta mogla podati na nabiralski pohod, kar ni tako slabo, namreč po jedi si mora človek pretegniti muskulaturo. Predlagam obisk in izpraznitev smetnjakov, veš koliko uporabne hrane dandanes zavrzejo instant turisti, lahko si nabereta v enem večeru za cel dopust….
Tretja varianta je sicer tvegana, ampak malce adrenalina na dopustu pač ne škodi, a ne?
Investirajta denar v ribiško palico in mrezo ter si ulovita špezo, samo pozor krivolov je kazniv.
Če ne bo sreče z ribičijo vama preostanejo samo še zapuščeni hišni ljubljenčki, ki jih roko na srce nemalo izgubljeno tava naokoli in išče svoje gospodarje, lahko jih zvabita v past in hop v lonec z njimi…..
Torej variant je mnogo, le znajti se je treba.

Pa lep, nepozaben dopust vama voščim.

Res ne vem, kako morate biti eni tako zabiti, da ne ločite, da sem jaz omenjala grelnik vode, ki je popolnoma nenevaren, v nekaterih hotelih višjega ranga jih celo sami imajo v sobah (vsaj drugje po Evropi, ne vem kako je na Hrvaškem). Kuhalnik je omenjala druga gospa, ki gre na morje z možem in 16 letnim sinom, ampak ja, to je preveč za tvojo betico, da bi poštekala, ne?

dejte bolj počas psovat ena po drugi in vsaka po vsaki ☺
jaz moram vmes, ko vas berem, še čips jesti in pivo piti

dej ne piši takih, eni ne ločijo šale od dejanskosti …

Hvala za tako obširen in prijazen odgovor, vsaj slednje je zelo redko na tem portalu. Morda sem narobe zastavila vprašanje, kuhala res ne bi, tudi pogrevala raznih pasuljev ne bi (pa če so iz konzerv ali pa moje, btw znam sama skuhati pasulj, ne potrebujem maminega :)) Mislim, da bom pristala na žemljicah, tunah, sadju, žitnih ploščicah, kakšen dan pa me bo dragi pač moral peljati na kakšen sočen hamburger ali pomfri 🙂 Kak dan pa mi seveda ostane slastna juhica iz spara 🙂 Hvala za lepe želje, vem da bomo uživali 🙂

Ej, lorealka, letelo je na obe; gospo s sinom in nate. Pa mi dol visi, če gre za grelnik, s katerim si boš prelivala juho, ali kuhalnik.

Boljšega nasveta, kot ti ga je dalo Praktično, ti ne more dat nihče več. Razen, da greš v Bauhaus, si kupiš mini kuhinjo za kampiranje, in si jo odšlepaš v hotel. Sam ne vem, če je toaster vključen.

Hvala za tako obširen in prijazen odgovor, vsaj slednje je zelo redko na tem portalu. Morda sem narobe zastavila vprašanje, kuhala res ne bi, tudi pogrevala raznih pasuljev ne bi (pa če so iz konzerv ali pa moje, btw znam sama skuhati pasulj, ne potrebujem maminega :)) Mislim, da bom pristala na žemljicah, tunah, sadju, žitnih ploščicah, kakšen dan pa me bo dragi pač moral peljati na kakšen sočen hamburger ali pomfri 🙂 Kak dan pa mi seveda ostane slastna juhica iz spara 🙂 Hvala za lepe želje, vem da bomo uživali :)[/quote]

LOL!

To se zdi meni še najboljša rešitev. Pa poišči najbližjo pekarno in preveri, kaj imajo tam, gotovo bodo imeli še marsikaj razen kruha in žemelj.

Že če se odločiš, da greš en dan nekaj pripravit v hotel, en dan v pekarno in/ali trgovino po hrano, end dan pa na hamburger, si pokrila že pol tedna, pa je bilo vsak dan nekaj drugega. Zraven pa sadje, oreške in žitne ploščice, pa bo. V bistvu škoda, da si sploh vprašala mone in morala požreti vse to pametovanje, ker si že itak sama naredila idealen načrt. 🙂

ti pri njemu malicaj 1/2 klobase z majonezo ona pa pri tebi en dan žemljico, drugi pa češpljico

v vsakem hotelu, kjer smo do sedaj bili, je bila majhna kuhinjca, ali pa vsaj grelnik vode in umivalno korito..tako da ne vem, zakaj bi bilo to prepovedano..seveda pa nismo NIKOLI kuhali, ne greli vode, sej zato gremo v hotel, da smo frej..in vedno imamo polpenzion..in kaj bomo jedli čez dan je zadnja briga..pa imam dva mlajša otroka..dovolj je mimgrede kakšen sladoled, sendvič, pomfri, pizza, lokalna hrana na hitro itd…
če imaš pa ti prebavo kot dojenček in moraš jest vsake 3 ure, potem je pa boljše, da si doma., ali pa si prej nabavi kašne baby kašice v kozarčkih…take sem jaz enkrat vzela sabo za mlajšega, ko je bil pol leta star.

Nisem brala vseh odgovorov, a te popolnoma razumem. Nekateri imamo pač drugačno presnovo, pa saj je to tukaj nepomembno.

Za prigrizke ste že obdelali nekaj, pač kruhi in kruhki in piškoti ipd, tudi razne energijske ploščice in sadje. Če boš nesla grelec, pri čemer prej za vsak slučaj preveri, če je dovoljen, si lahko z njim narediš še marsikaj – polento, zdrob, proseno kašo, ajdovo kašo, … Seveda nič od navedenega ni enakovredno kosilu, ampak je pa bolje od umetnih juh, ki pač dolgoročno res niso priporočljive. Sicer pa, če ostajaš pri umetnih juhah, poglej še za podobno za testenine, morda se najde kaj, kar se samo z vodo prelije in lahko nato ješ.

Pa uživajta!

Hvala za tako obširen in prijazen odgovor, vsaj slednje je zelo redko na tem portalu. Morda sem narobe zastavila vprašanje, kuhala res ne bi, tudi pogrevala raznih pasuljev ne bi (pa če so iz konzerv ali pa moje, btw znam sama skuhati pasulj, ne potrebujem maminega :)) Mislim, da bom pristala na žemljicah, tunah, sadju, žitnih ploščicah, kakšen dan pa me bo dragi pač moral peljati na kakšen sočen hamburger ali pomfri 🙂 Kak dan pa mi seveda ostane slastna juhica iz spara 🙂 Hvala za lepe želje, vem da bomo uživali :)[/quote]

LOL![/quote]

Ne razumem kaj je tu smešnega. Preprosto sem se jih zahvalila za prijazen odgovor, kar je redkost tu, kot sem že omenila.

LOL![/quote]

Ne razumem kaj je tu smešnega. Preprosto sem se jih zahvalila za prijazen odgovor, kar je redkost tu, kot sem že omenila.[/quote]

Nič se ne sekiraj. Če imaš kratko lajtengo, to ne pomeni, da si slaba oseba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close