Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice dopust-polpenzion, kaj vzeti s seboj za jesti

dopust-polpenzion, kaj vzeti s seboj za jesti

Letos grem prvic na morje v hotel. Imava samo polpenzion in jaz se sprasujem, kaj bom jedla cez dan. Imam namrec zeeelo velik apetit in ce ne pojem nekaj konkretnega vsake 3 ure, me bo pobralo. Pa se sitna postanem. 😉 Zajtrk med 7 in 8, vecerja okrog 8, to je 12 ur med obrokoma. Seveda bom na plazi jedla sadje, ampak to ni niti slucajno dovolj. Razmisljam o tistih instant juhah, s kitajskimi rezanci in spara- ce bom tisti teden tri pojedla me ziher ne bo pobralo od vsega sr* tam not. Potem pa kaksne tune, polnozrnat toast in to je to. S sabo bi vzela grelec vode- za juho. Morda toaster? In greva potem med 12 in 15.00 uro v sobo in si narediva mini kosilo. Se kaksni predlogi? Kaj pa vi jeste cez dan, ko ste v hotelu? Priznam, da bom kar pogresala udobnost apartmaja letos, ampak zal so bili drugi dejavniki vmes in smo se odlocili za hotel. In ne, ne moreva si privosciti all inclusive ker sva se oba studenta, preden se kdo obregne ob to malenkost, kot je pac znacilno za ta forum. 🙂 Lep pocitniski dan!

Kakšen sendvič in to je to. Namesto kosila imaš pa večerjo.

Si na dopustu ali še kar na šihtu, kjer mora biti vse splanirano na ure?
Malo izpreži iz rutine in go with the flow.

vedno gremo PP in to še z dvema otrokoma..odkar sta bila čisto majhna, pa nihče ni umrl od lakote..sadje, banane,sendvič, jaz vzamem kakšno pecivo, rogljiče, zavitek pri zajtrku, keksi, žemlja, kruh..ne vem, nikoli nismo komplicirali..pa zajtrk je do 10, večerja že ob .18.30..
nikoli ni bilo pretirane lakote na dopustu na morju čez dan. glavno da se dovolj pije,..

Jaz sicer zadnja leta ne hodim več po hotelih, …a ni tako, da lahko zdaj zamenjaš večerjo za kosilo?

Mogoče res, ampak a ni fora polpenziona ravno v tem, da si potem čez cel dan svoboden kot ptiček in ti ni treba gledati na uro?

Nažeri se pri zajtrku na ful , pa v torbico si nameči še malo za popoldan… pa bo do večerje.

Če ste pa tki stradlni, da se čez dan na dopustu ne zmoreš privoščit nekaj malega za pod zob, če telo rabi, potem pa nedite na dopust, ali pa vzemite polni penzjon. Je ceneje za tisto kosilo doplačat, kot dokupovat čez dan…

Mogoče res, ampak a ni fora polpenziona ravno v tem, da si potem čez cel dan svoboden kot ptiček in ti ni treba gledati na uro?[/quote]

zato gremo mi vedno polpenzion, da nismo vezani, čez dan kaj malega, sendvič, pica, sadje..zvečer pridemo nazaj in se najemo..nikoli nam ni manjkalo hrane ali da bili lačni čez dan.

Pecivo, rogljicek, zavitek, keksi… To je sam sladkor in tega ne mislim jest. Sendvic… Ne bi rada jedla toplih salam na morju, ker hladilne torbe ne morem imeti

Ne hodim na siht, sem se studentka. In nikoli nimam nicesar splanirano, poleg tega lakota nima nobene veze s planiranjem… Jaz sem vedno lacna, na morju pa se posebej, ker veliko plavam in ne polezavam cel dan na lezalniku…

palacinke, burek, strudel, rogljicki, sendvici, pice, sadje, hot dog, hamburger…niti slucajno kuhanje juh v hotelski sobi…ja kaj ste nori? Vem, da e prookacija, a poznam primerke, ki dejansko kuhajo kavo, juhe v hotelu.

A ves,da na morju obstajajo tudi gostilne…gres na pizzo,hot dog,hamburger….ce ne pa raje ostani doma..kajti v hotelu se ne kuha….

Tudi mi imamo v hotelu polpenzion in vedno namesto večerje vzamemo kosilo – to se ponavadi da zmeniti. Za večerjo pa pojemo nekaj malega. S seboj vzamemo toaste iz Hoferja, pa kak namaz ali pršut, kupimo še jogurt… Ne pride mi na misel, da bi imela glavni obrok šele zvečer in bi morala zato prej iz plaže, ravno takrat, ko je najlepše. Tako pa večerjico pojemo kar na plaži.

Zajtrk med 7 in 8 uro? zajtrki so običajno vsaj do 10-ih, večerje od 18 naprej.

Kakšne probleme imate eni resno….kot da hodite na dopust samo žret.

Hladilno torbo pac kupis za tistih 5 ali 10 eur, kolikor stane. Ce nic drugega, ti ostane not pijaca hladna, pa sadje. Ne bos verjela, ampak tudi v obmorskih krajih imajo na vsakem vogalu trgovine, kamor si lahko skocis po neki prigrizek. Ja, tudi s plaze.

Drugace pa ne prodajat buc, da imas kot studentka 3 polne kuhane obroke na dan. Ker ce je to res, si edina taka v vesolju in bliznji okolici.

Kaj pa ce bi, ne vem… Malo hujsala?!

Po mojem bos najvec odnesla od mojega predloga. Ker ko sem brala tale tralala, sploh ne vem, kaj se imajo eni za oglasat, ce nimajo konkretnih predlogov.
Mi-smo trije, jaz, moz in sin 16 let, imamo samo sobo, plaza je cca 80 m, zato je cena ze itak visoka. Nimamo nic placanih obrokov.
S sabo bom vzela indukcijski kuhalnik na 1 plosco, nabavila sem ze za 3 obroke hrane v konzervi (filana paprika, pasulj, jota), v trgovini bom vsak dan kupila kruh in hrano pogrela v loncu, ki ga bom tudi za ta namen vzela s sabo. Prav tako eno plasticno skledo, v kateri bom potem pomila posodo in detergent. Za zajterk bomo sli v trgovino na sendvic, za vecerjo verjetno tudi ali pa na pizzo. Ce ne bomo pojedli vse hrane tisti dan, jo bom pac kot pomije vrgla v WC in pomila za sabo ce bo potrebno. Gremo za pet dni in upam, da se bo izslo po mojih nacrtih. Upam tudi, da sem ti vsaj malo pomagala, mislim, da se tole izide. Ne smem pa pozabiti na vsaj eden elektricni podaljsek z vec vticnicami.

Kaj res? Nisem vedela. Kaj pa je to?

Pa saj si tam v lokalnih trgovinah/pekarnicah nakupiš za sproti za jest.
Si daš lokalno malo duška.

Najlepša hvala za vsaj en normalen odgovor. Na indukcijsko ploščo sem tudi jaz pomislila, pa bi me moj ‘zadavil’ če bi jo zraven vlekla. 🙂 Imam pa manjši grelec vode, ravno prav za tiste instant juhice, čez katere samo preliješ vročo vodo in so v 3 min gotove 🙂 Pic se na morju izogibam in jem raje morsko hrano, sodelavka pa me je danes spomnila tudi na razne žitne ploščice. Želim vam čim lepši dopust, verjamem da boste uživali!

A ne bi bilo bolje, da greste v apartma? Pa ja ne boš rekla, da je hotel cenejši od aparmaja?

Da, seveda, tudi to 🙂

Jaz res nisem pri tistih bolj ta svoh ampak komot zdrzim od zajtrka pa do vecerje…vazno da pijem, pa kak sladoled ce je glih sila vmes. Pa se ne naziram ne za zajtrk in ne za vecerjo. Res pa nisem zjutraj prva na zajtrku ker rada mal dlje spim.

Ne hvala, sem super zadovoljna s svojo postavo in vsi mi pravijo, da ne morejo verjeti kam dam vso to hrano 🙂 Kaj pa če bi se ti brigala za svojo postavo? Eni pač imamo srečo in lahko pojemo na tone hrane, pa smo še vedno fit 🙂

Hladilno torbo imam, če ne pa bi mi ji mami posodila. Ali pa tašča. Kam pa naj v hotelu dam led? Ali pa obstajajo hladilne torbe, ki dejansko hladijo brez da bi dal noter led? Ne, imam en, včasih dva kuhana obroka na dan. Ampak to je ponavadi ob enih, dveh, treh… Tu pa bom večerjala okrog 8. Ker ne mislim najlepšega dela dneva, ki ga lahko preživim na plaži preživeti v hotelu. Od kdaj je zajtrk kuhan obrok?

Jaz pa obožujem zgodnja jutra na plaži, ko še ni pretirane vročine, morje je mirno, ni gužve… Zato bom na zajtrk hodila verjetno že ob 7. Je pa res, da če bi zajtrkovala šele ob 10, bi lažje zdržala do večerje. Ampak takrat bom verjetno že prvič malicala 😛

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close