Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice dopust-polpenzion, kaj vzeti s seboj za jesti

dopust-polpenzion, kaj vzeti s seboj za jesti

Jaz pa obožujem zgodnja jutra na plaži, ko še ni pretirane vročine, morje je mirno, ni gužve… Zato bom na zajtrk hodila verjetno že ob 7. Je pa res, da če bi zajtrkovala šele ob 10, bi lažje zdržala do večerje. Ampak takrat bom verjetno že prvič malicala :P[/quote]

Zakaj pa ne greš potem zjutraj na plažo in kasneje na zajtrk? Za moje pojme si prav obsedena s hrano.

do pol desetih zjutraj se naplavaš in potem na zajtrk..

Jaz pa obožujem zgodnja jutra na plaži, ko še ni pretirane vročine, morje je mirno, ni gužve… Zato bom na zajtrk hodila verjetno že ob 7. Je pa res, da če bi zajtrkovala šele ob 10, bi lažje zdržala do večerje. Ampak takrat bom verjetno že prvič malicala :P[/quote]

Zakaj pa ne greš potem zjutraj na plažo in kasneje na zajtrk? Za moje pojme si prav obsedena s hrano.[/quote]

Si že slišala za pregovor: Prazna vreča ne stoji pokonci? Verjetno ne, če ne mi ne bi predlagala tako smešnega predloga. Ti pa za moje pojme pretiravaš 🙂

Tudi mi imamo v hotelu polpenzion in vedno namesto večerje vzamemo kosilo – to se ponavadi da zmeniti. Za večerjo pa pojemo nekaj malega. S seboj vzamemo toaste iz Hoferja, pa kak namaz ali pršut, kupimo še jogurt… Ne pride mi na misel, da bi imela glavni obrok šele zvečer in bi morala zato prej iz plaže, ravno takrat, ko je najlepše. Tako pa večerjico pojemo kar na plaži.[/quote]

Tudi jaz bi lažje v hotelu jedla kosilo, kot pa večerjo.Nikoli nisem mogla jesti zvečer zrezkov , krompirja in podobnih stvari.Zvečer samo še kakšen kruh , jogurt …

Zakaj pa ne greš potem zjutraj na plažo in kasneje na zajtrk? Za moje pojme si prav obsedena s hrano.[/quote]

Si že slišala za pregovor: Prazna vreča ne stoji pokonci? Verjetno ne, če ne mi ne bi predlagala tako smešnega predloga. Ti pa za moje pojme pretiravaš :)[/quote]

No pol pa kuhaj tam…mislim saj maš res vse sorte komplikatorje na svetu 🙂
Da ne znaš enega tedna preživet mal drugač kot običajno, je zame pač nedoumljivo.

Si že slišala za pregovor: Prazna vreča ne stoji pokonci? Verjetno ne, če ne mi ne bi predlagala tako smešnega predloga. Ti pa za moje pojme pretiravaš :)[/quote]

Jaz grem zjutraj vedno na plavanje in imam kasneje zajtrk.
Pa saj ne moreš v morje s polnim želodcem…

Pa saj ne moreš v morje s polnim želodcem…[/quote]

Med praznim in polnim želodcem je še cel kup vmesnih stadijev 😉

noufaking šit .. ja crkn še predno greš od doma.
Ker na tržnici bo samo nič debelo namazan, v pizzerijah & gostilnah ti bodo ponudili samo kol v rit
govno kot si pa sploh ne zaslužiš, da si na monU

jaa, sendvič, pizza, rogljiček, zavitek, banane, sadje, kruh, keksi…vedno vzamemo polpenzion, in ni nas še pobralo, mene in otrok..ob taki nezdravi enotedenski hrani preko dneva..
pa drugače jemo dokaj zdravo in nisem niti fenica take hrane..ampak da bom pa komplicirala na morju in sabo nosila kuhalnik, filane paprike, juhe iz vrečke in ne vem še kaj v HOTEL..hvala lepa..ostanite raje doma..razumem, da mora dojenčke jesti vsake 2-3 ure, odrasel človek se pa že malo prilagodi situaciji..in v vročini ponavadi itak nimaš takega apetitta, važna je tekočina.

Ma, fino si delas norca. :))) Ti bi bila opoldan na plazi, ampak hkrati bi si v hotelu skrivaj cmarila juhice in rezance. Cmarila bi si juhice in rezance, hkrati pa nimas casa pojesti ze pripravljenega kosila v hotelski jedilnici.

Evo ti idealna resitev: nabavi si oni mali plinski koharcek, pri nas mu recemo planinski, litrski piskrcek, pa ene 3 rezervne kartuse s plinom. Pa si lepo na plazi pod marelo zakuris koharcek in si cmaris juhice. Tudi kaki golaz v konzervi lahko postavis direkt gor. Samo odpri prej konzervo, drugace bodo imeli vsi obiskovalci plaze brezplacno zabavo. :)))

pazi, v hotelu ne smeš uporabljati električnih kuhalnikov!

pa lepo prosim, ne po slovensko govorit…..

Če ti sadje, kava ali sladoled niso dovolj, ti svetujem, da si kupiš sendvič. To je nasitno in poceni. Zraven spiješ še en sok ali radler. To ni poseben strošek.
Lahko pa pojesta vsak pol pice.
Se pa strinjam: zjutraj človek več kot toliko ne more pojesti in potem je čas do večerje zelo dolg. Mnogo bolj pametno bi bilo vzeti kosilo (poješ okrog dveh popoldan) in potem si resnično sit, zvečer poješ še kakšno malenkost.

Od tega da stradaš do večerje ne shujšaš!!!! Še slabše je lahko pa ne pisat take neumnosti,ker na dopustu pa je ne bo noben stradal in hujšal!!!!!

A stikajo ze po omarah in preverjajo, kaj imas s sabo, ker sicer ne vem, koga to briga, kaj imam jaz s sabo. Bom verjetno pazila, da bo ja nekdo prisel na vrata, ko bom kuhala, ali pa bom koga povabila kar na kosilo…hvala za idejo, pa mi ne bo treba nic skrivat.

Daj ti rajši doma ostani, ker če tako kompliciraš s to hrano, kakšna si šele na drugih področjih. Verjetno bi te pobralo, če bi se kdaj za milimeter odmaknila od svojih butastih pravil, in bi pač pojedla kaj, česar doma ne ješ. A ni bistvo biti na morju nekaj drugega kot pa od jutra do večera razmišljati, kaj boš zmetala v svoj želodec. Doma bodi, pa pejt rajši vsak dan na bazen. NE, NA BAZENU NI PAMETNO IMETI KOHERLA S SEBOJ IN KUHATI ŽUPE, PREDEN BOŠ POMISLILA NA KAJ TAKEGA!

Za tale izreden prispevek ti bomo podelili zlato kolajno in zlat sij okoli glave.Podelitev bo opolnoči, da se bo dobro posvetilo in boš viden iz vesolja.

Polpenzion je namenjen gostom, ki čez dan: a) ali ne jedo, b) jedo v restavracijah v bližini hotela ali v hotelski restavraciji.

Menda ne misliš cel dan viseti ob robu bazena nekega hotela in čakati, kdaj ti bo kaj v usta padlo? Pojdite ven, v mesto, raziskujte, kaj dobrega pojejte.

Pa saj ne moreš v morje s polnim želodcem…[/quote]

Med praznim in polnim želodcem je še cel kup vmesnih stadijev ;)[/quote]

IN kaj boljša polovica pravi? Bo zdržal brez hrane? Kaa si ugotovila?

Skoraj povsod se najdejo trgovine s toplim programom, za katerega odštejes par evrov na obrok, torej le malo vec kot za instant juhico v loncku. Vzames si eno piscancjo nogico, krompirjevo solato ali zelenjavni riz ali pohan zrezek in prazen krompir ali cufte in pire. Dajo ti v plasticno posodico in s tem se umaknes v sobo in tam pojes. Ce ne gre drugace naredi tako. Mi smo tako pred casom na smucanju naredili. Tisto zimo ni bilo snega, je bolj dezevalo in smo le malo smucali. Hotel ni bil pripravljen na prihod gostov s smucisca v casu kosila, na smuciscih je zaradi slabega vremena ponudba bila nikakrsna, mokri pa v restavracije nismo rinili. Tako smo par dni vzeli kosilo v enem marketu, za otroka, ki sta bila lacna.

Zdaj vidim, kakšno srečo imam pravzaprav. S čim vse se morajo nekateri ukvarjati! Mi že dolga leta hodimo v hotele, tam je ves komfort, ki ga rabimo. Zajtrki so od 7h do 10h zjutraj, večerje od 18h do 20.30 ure. Nič se ne čutimo vezane, čez dan gremo in raziskujemo, do večerje pa se vrnemo.
Še na misel mi ne pride, da bi na dopustu vsak dan kuhala in pospravljala oz. postiljala postelje. Vsaj tistih 14 dni to namesto mene počne nekdo drug:-)
Ko smo čez dan lačni, je včasih dovolj le kakšno sadje, drugič pa gremo na pico ali sardelice ali kakšno solato. Odvisno, kaj nam pač paše. Vsaj tistih 14 dni na morju pa res ne gledamo na denar, čeprav ne bi ravno rekla, da je naša družina razsipniška.

Groza bi me bilo iti takole na dopust, če bi morala že pred tem razmišljati kaj in kdaj ter koliko bom jedla. V hotel sicer na glavni dopust ne hodimo, smo v kampu…ko pa se potepamo po svetu pa seveda občasno pade tudi kak hotel, če se res ne da dobiti kakšnega apartmaja.
Nikoli mi ne bi padlo na pamet, da bi vzela v hotelsko sobo s seboj električni kuhalnik (indukcijsko) ali grelnik vode. Sicer je to tudi prepovedano (pa če ti brskajo ali pač ne, ni dovoljeno). Zakaj? Da si bom zjutraj grela vodo in kuhala kavico, kapučino? In s tem prihranila 10 evrov v teh 5 dneh, kolikor gresta? In da bom opoldne letela s plaže in si pogrela pasulj, juhico,..kam smo prišli no.

Odličen predlog si dobila..zjutraj greš pač najprej plavat, malo polenarit na plažo, brat..(lahko poješ kakšno žitno ploščico ali pa sadje, jogurt, ki ga imaš v hladilniku – ki ga sobe imajo). Gresta kasneje na zajtrk (pol desetih)..in potem lepo na plažo nazaj ali pač karkoli drugega. Za vmes imaš kakšno jabolko, banano, marelice,…karkoli..tudi piti moraš nekaj..obstajajo te manjše hladilne torbice in daš zraven sadja dve plastenki mrzle vode. Drugače pa gresta vmes na pivo, radler..si naročita zraven veliko porcijo pomfrija, ki ni drag..Tudi če si privoščita vsak pol pice ne bosta bankrotirala.
In do večerje se lahko lepo zdrži. Nikakor pa si ne bi dopusta v hotelu kvarila s tem, da si bom šla v sobo gret konzerve..
Nič ne omenjaš kaj pravi tvoj dragi? Ti se pa sprosti in ne kompliciraj toliko…tole bo še dopust in pol…da mi vaju je videti, hihihi. (ajde, greva s paže; 3 ure je kar sem jedla – treba juho pogret….) 🙂

Pravkar sedim na terasi hotela v Starigradu, škrati godejo na polno, soncek sije, morje mirno, za jutri napovedana burja, , želodček poln. Polona čin,čin.

Ma škr.žati godejo

težko si predstavljam, da je lahko ena petindvajsetletnica tako rigidna v razmišljanju, da ji predstavlja stres, če na dopustu ne bo prišla do enega predvidenega obroka.

bože mili, pri tvojih letih sem z rukzakom celo celino prevandrala, ti tu pa se sekiraš, ker ob dvanajstih ne bo kosila na mizi?

jao.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close