delo v zda
Kdorkoli misli, da je življenje v Ameriki fenomenalno, ta človek gleda preveč filme! Tukaj so droge in alkohol problem številka ena, in droge alkohol vodijo v nasilje, nespoštovanje, laži ,izrabljanje ljudi v družini. Texas z večjimi mesti verjamite ali ne, večja mesta več sranja od drogerašov, morilcev, tatov, posiljevalcev, ugrabiteljev.Otroci rastejo brez manir, z mislimi da je laž najboljša rešitev. Sama živim tukaj in vam povem da sem brez vsega, papirjev, zavarovanja (vseh zdravnikov npr. ginekologa zobozdravnika itd. )telefona, denarja, službe, staršev , prijateljev itd. In vse to zaradi mojega moža, amerikanca z vsem sranjem ki sem ga navedla na začetku.NE poročite se z američani, ker so ti ljudje brez manir, delajo se pametni, čeprav jih naša slovenska pamet prekosi za billion procentov, živijo samo za en dan, kaj bo jutri jih ne briga. Vozniki so zelo nevarni saj vozi 90% ljudi pod vplivom drog ali alkohola. Sama ne pijem in ne uživam nikakršnih drog, če bi lahko imela možnost odletet mirno nazaj v rodno slovenijo, bi brez pomisleka odletela, tako pa ne morem saj bi mene kaznovala amerika zaradi bivanja tukaj 2 leti po izteku vize. Moj mož ni musliman a je hujši kot deset muslimanov skupaj, dobil me je semkaj z pretvezami in pretvarjanjem samega sebe za nekaj kar nikoli ni bil in ne bo. Žalostno a resnično , počutim se kot majhen psiček brez doma, države, državljanstva, družine, svobode in prijateljev. 24ur doma servirat možu in njegovim 2 otrokom, nazadnje pa sem oklicana z bitch, snitch itd.
Premislite o tem eno je brat in klepetat in drugo je dobesedno živet tukaj !
Ennaa
Ja dobro si ga nasla.To je Amerika kot si jo jaz zamisljam. Jaz se na dopust nocem tja. Ko si na tleh si res v dreku. Toda ni vse izgubljeno,Tam je na miljone in miljone ljudi brez vize.Predsednik Obama je dekleriral nekaksno amnestijo. Na tvojem mestu bi se prijavil in te bodo enostavno deportirali. Kaj pa imas izgubiti. Ce nimas nic ti ne morejo nicesar vzeti in bi bili celo veseli da se te znebijo.
lp
Ennaa
Izgleda da nikogar ne interesera tvoja zalostna zgodba, ker enostavno unicuje njihove ameriske sanje. Kje pa se uresnicijo sanje ce ne v Ameriki, Ameriski Dream.Tvoja nesreca ne spada v njihov repertvar saj od tega bezijo. Briga njih nesreca drugih, njim se to ne bo zgodilo. Jaz ne vem kaj jih zene tja dandanes .sa se stalno slisijo podobne in hujse zgodbe iz amerike. Ja no, mogoce ne poslusajo?!Jaz bi na njihovem mestu se vedno kupil povratno karto, ker nesreca nikdar ne pociva.
lp.
Torej ce povzamem, porocila si se z moskim ki te izkorisca in zlorablja, v tujini si ilegalno, ne znas se vklopiti v druzbo in ne znas voziti. Kjerkoli bos pod temi pogoji, bos nesrecna. Kazen za prekoracitev casa bivanja v ZDA je izgon in prepoved vstopa v ZDA za par let kar bi bilo ce te prav razumem pravzaprav nagrada.
LP iz Texasa
Zivljenje v ZDA je prevec sirok pojem da bi se dal strniti v kratek odgovor. Najbolj iskren odgovor bi bil kakor se znajdes.Materialne dobrine so relativno poceni, storitve so drazje. Delo lahko poisces legalno samo ce pridobis eno izmed viz ki omogocajo zaposlitev. Ilegalno ne priporocam ker bodo milijoni srednje in juzno americanov tvoja konkurenca. Prav tako bos imel probleme pri pridobitvi dokumentov, zavarovanj ipd. Vize si lahko ogledas na:
LP
Forum je zaprt za komentiranje.