Najdi forum

delo v zda

To je bilo kar nekaj let nazaj, ne? Pa verjetno si imel visok dohodek? Ne vem no, nekaj si sigurno imel v svoj prid, kar tako na lepe oci dandanes nic ne dajo.

To je bilo konec 2009. Samo podatko o zaposlitvi sem moral dati, ni bilo kake vecje birokracije.

LP

Se nekaj za prebavo?!
Vceraj, na sprehodu s psom, sem srecal Amerikanko zrelih let ki ima istega psa in sva malo podebatirala. okrog psov in zivljenja na splosno. Na kratko, pravi da se je vrnila v UK ,po zivljenski dobi v USA, radi zdravsvenega sistema tam. Negdo v njeni druzini je zbolel in je spravil celo druzino na kant, kot se rece. Pravi da je prisla iz lagodne srednje klase navzdol do “second class citizen” neverjetno hitro. Status second class citizen , ter vse kar spada zraven ni bil za prenasat. Se sreca da se lahko vrne v good old Britain. Rule Britania!
LP in dober tek.
Brit

Osat. Glede tega da veš za poklic inžinirja lesarstva me močno zanima za kaj se bi šlo. Kakšno je delo, kje bi se delalo… Sem inžinir lesarstva, z večletnimi izkušnjami. želim si poiskat srečo v ZDA, Kanadi ali Avstraliji. moj email: mitja_gregoric @hotmail.com

Pozdravljena andreja1988

Tudi mene zanimajo podobne stvari, prosim če mi pustiš svoj mail

lp

Vem za nekaj ljudi, ki delajo v ZDA, sodelavka je tam živela 6 let in sta imela z možem nek status. Mož je bil profesor na eni univerzi, malo boljši. Odvisno od službe, ki jo opravljaš – imaš plačano zavarovanje ali pa ne. Ravno to je razlog, da pridejo ljudje nazaj – ona dva sta imela plačano, ampak so bili še drugi minusi…

Po mojem ZDA samo za nekaj časa. Vem pa za neoga, ki je tam študiral, delal in se poškodoval – šlo je za življenje in smrt. Še zdaj se mi zdi, da plačuje kredit za tisto zdravljenje…

Zdaj je dol ena kolegica – ful zadovoljna. Zasluži veliko. Hoče ostat dol. Po mojem dokler ne pade na realna tla…

Al pa dol po stengah

Al pa bog nedaj na glavo tako kot ti trot Brit!

Pravkar sem obiskal prijatelja, ki je v 15 letih zivljenja/dela v ZDA, kljub lagodnem zivljenju brez pretiravanja z delom, “privarceval” toliko, da se je pri 45-ih pravkar upokojil. Je strokovnjak na svojem podrocju, ampak noben manager, ipd. V Ljubljani bi v primerljivi sluzbi dobil kaksnih €2000 neto. Vem, ker sem v istem fohu.

Slovenije vec ne povoha. Tudi na “stara” leta ostaja v ZDA. In kot sem lahko videl, zivi bolje od polovice slovenskih direktorjev.

Dr
Kaj pomeni Dr da si doctor? Ce se ze javljas ne vem zakaj nam ne poves kaj je bil po poklicu saj je vse anonimno, te ne bo nihce prisel fehtat za denar itd.nic se ne boj. Le zgodba bo mogoce malo bolj verjetna, saj to je namen, ali ne.Povej nam celo zgodbo ne bodi sramezljiv saj nihce ne ve kdo si.
Lp Brit

Za tega trota Brita je vsako dejstvo le zgodba. Pojdi spet obiskat psihiatra, ker se ti za posteno cufa majmun zarukan.

Pozdravljeni. Tudi mene zanima delo v zda. Sem inženir lesarstva in trenutno 1 leto brez zaposlitve. Delal dolgo kot nabavnik furnirja. Za več informacij mi prosim pišite na poletnidan08@gmail.com

Za vas, ki se odlocate za ZDA poglejte si tole in boste videli koliko realnih moznosti imate za imigracijo glede na vase pogoje in izobrazbo:

http://www.ajc.org/atf/cf/%7B42d75369-d582-4380-8395-d25925b85eaf%7D/WHAT_PART_LEGAL_IMMIGRATION_DONT_YOU_UNDERSTAND%20COPY.JPG

Slika je precej velika zato objavljam samo povezavo.

jz bi tud šel delat v ZDA pa bilo kaj pa tud za plačo me ne zanima no tejk da si uredim stanovanje pa take fore ZELO RAD BI DELAL NA RANĆIH

tilenkozganjer@gmail.com 040493854

Pozdravljeni,

Mene tudi znima delo v ZDA po izobrazbi sem diplomirani inženir elektrotehnike smer avtomatike mogoče kdo ve kake so možnosti zaposlitve ?

LP

To flancanje o zdravstvu v ZDA poslusam ze 10 let. Zanimivo je da tisi ki tu ne zivijo nimajo pojma in govorijo o nekih bankrotih in kako vecina americanov ki je bolanih zgubi vse. TO NI RES IN NEHITE NAKLADAT. In prenehajte govorit kako vi poznate neke znanace in bla bla bla.

SK12
To je res in tu si ti ki govori neumnasti ter ignaranco, da ko te v USA pripeljejo na tragah v bolnico se najpreje pozanimajo ce imas dovolj kredita,ali ne, samo ti tega se ne ves in po moje ne bos imel prilike ker nivo nege zdravstva ki ga bos ti prejel ko bo pocilo pri tebi,ne vkljucuje srcne operacije in podobne zelo drage zivjenske posege.OH ja ce si lastnik hise, bo ok, drugace te pa odpeljejo tja down-town med Cubance in crnce ter ostale reveze. Je bil dokumentarni program pred kratkim tukaj ceprav se nismo naucili nicesar novega, vsi ,razen tebe vemo kako je tam.Raje nam povej koliko si placal (placujes)zavarovalnico in kaj te krije?Povej koliko te stane porod?

Eh zgleja, da tu noben nič neve pa govorite nekej na pamet pa igrate neke strokovnjake, prebral sem že veliko forumov za delo v tujini najbolj pa mi grejo na kurac tisti, ki se non stop pritožujejo nad državo kaj pa je te koji kurac odšel sploh tja pa zakaj te ni prišel nazaj v Slovenijo če je tam tak vse v kurci…. toti forumi so izguba časa…

To whom it may concern
Ko beres ta pisma zgoraj vidis da samo sanje o boljsem zivljenju so sprejete, kar je normalno, ker to je vzrok da greste v USA, kjer se uresnicijo vase sanje. V usa so ljudje navajeni bogastva in se bolj revscine, le revscina se ne razkazuje tako kot bogastvo in uspeh.Tam so manjsine narodnostne manjsine ki so popolnama zavrzene in obsojene za zivljenje v revscini.Tam so narodi ki so organizirani in si pomagajo med sabo. Slovenci pa niso tu ne tam in ne zanasaj se na njih.
Ja zdravstvo ni problem ce nisi bolan. Tada smatrat da ti ne bos nikdar bolan je vec kot naivno.Na primer si imel rad moonshine in sedaj te matra putika ali gaut po anglesko. Ali pa da moras jemat dozivljensko dozo raznih tablet za srce ali kaj drugega.Tu je na stotine moznih bolezni, in nekaj od teh te bo sigurno doletelo Ti povem da ne bo dolgo da bos na cesti v USA. Tu v UK vsi ki jih poznam po 50 ih imajo kaj narobe z njimi in so potrebni zdravljenja, in vse zastonj. V ameriki tega ni. Ce ne mores placat enostavno trpis ali umres.
Lp

Zanimame kaksna je potreba zdrvstvenikov v LA-ju.Sem zdravstveni tehnik .Če kdo ve se zahvaljujem za odgovor.

Prakticno nobena. Zdravstveni tehnik ni priznana izobrazba v ZDA (oni ne poznajo srednjih poklicnih sol oz. je srednja izobrazba splosna – kot v Sloveniji gimnazija). Bo treba naredit vsaj fakulteto za zdravstveno nego, pa potem seveda se dolocene izpite v ZDA, da potem lahko delas kot RN (registered nurse).

A nima nobenih moznosti zaceti kot Nurse Aid (nekaj mesecni tecaj) ali pa kot Licenced Practical Nurse -LPN (sola 1 -2 leti), ker vsi, ki delajo s pacienti pac niso RN. Za acka: Kot LPN ali RN imas moznosti za sprejem v Kanado. Kljub temu bi moral po prihodu se enkrat v solo, a nudijo skrajsane programe za tuje diplomante. Stvar je v tem, da ima vlada za sprejem ljudi v drzavo svoje kriterije, delodajalci pa svoje.

Pa se to: v ZDA je ogromno ilegalnih priseljencev. Kako pa ti prezivijo? Ne sprasujem zase.

Problem je v tem, da so delovne vize na voljo samo za poklice z visoko izobrazbo. Nekdo s koncano srednjo solo avtomatsko odpade. Tudi ce ima v ZDA delodajalca, ki ga je pripravljen sponzorirat, ni sans, da dobi vizo.

Kako ilegalci prezivijo? Tako, da delajo na crno za minimum wage (ali pa se manj). Lepo lagodno sigurno ne zivijo.

Brit72,

Ti nakladas se nobenemu nismo v nasi bolnicu gledali credit rating. Ker si glih govorila o srcnih operacijah jih tudi delamo na ljudeh brez zdravsvenega zavarovanja, ponavadi jim uredimo Medicaid da drzava placa. Drugo moje zavarovanje mesecno stane $180.00 krije celi porod in bi jaz is svojega zepa placal $500.00. z novim zakonom tudi ni omejitev na dozivljensko kritje.

Jaz sem na crno delal skoraj tri mesece pa sem dobil lepo placilo je pa res da sem zivel pri prijateljici americanki ki sva se spoznala preko fb lahko povem samo da je bilo prelepo mi v texasu ogromno se pije in je in tudi med samimi americani sem bil in lahko povem da so zelo zabavni ljudje se posebej ce nimas problema vklopit se v druzbo potem si pa zmagal vglavnem nobenega problema nisem imel je pa res da imajo zelo teske zakone in da te za malo sitnico dajo v zapor e to pa je res tako da lahko recem nekaj za dopust it pa videt to je fenomenalno kako pa je ziveti tam to pa je cisto druga pesem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close