Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Delam ona ne

Delam ona ne

Jst bi pa tako rekla…

28 let si financiral 5 ljudi… Zdej financiras 2 manj… In nisi pripravljen povecat stroska za zeno?

Kam dajes?

Nekoc sta se imela rada. Zaradi povezanosti druzine ti je pasalo da povezuje druzino in da je vse urejeno ko prides. Ti si kao zlat moz ki vse placujes. Kako mislis da se ona pocuti ko mora prosjaciti za vsak euro? Kot da nima svojih potreb. Ti delas gres s prijatelji na pijaco. Pa ona? Te mora prosit da lahko gre in da dobi za pijaco? Kaj si naredil iz nje? Zensko ki namesto da bi ob tebi zarela umira. Ali res mislis da ji s tem kazes da jo imas sploh rad? Res pravis hisa je tvoja…vse je tvoje. Ali nisi pozabil…zena naj bi bila tud tvoja. Zamisli sebe v njenem polozaju.

Ena misel pa mi plese po glavi. Ali pises tako o njej ker imas drugo in bi jo rad se bolj prizadel?

Jao

Tak način življenja kot ga opisuješ maš srečo da še nisi pod zemljo…..tvoj denar   to ne obstaja    ti delaš v službi ona pa doma    denar je skupni ko ga zmanjka ga pač zmanjka na njenem mestu bi te jas napodil že zdavnaj  ne pa da trpi balkanski način življenja.

Odgovor na objavo uporabnika
Cesnja765, 14.01.2022 ob 16:39

Caki ti mal.

Zmenila sta se da bo doma.

Zdej ko so otroc odrasli te pa kr naenkrat moti to.

Zenska pri 50 da dobi sluzbo bo bolj tezka.

Pa tudi hinavski si zelo.

Zakaj ji nisi pred 15 leti rekel naj gre delat.zato ne, ker ti je prav prisla da ti je 3 otroke rihtala.

Ti si imel vse

Hiso zeno in otroke po redu.

Zdaj ji pa ne bi dal 150e

Grdo grdo.

Mislim da si jo naredil odvisno od tebe. Tudi po tem se vidi ker je nisi prijavil da bi dobila penzijo. Hoces da je odvisna od tebe pacek.

Kater norc ne bo svoje prijavil se jaz vprasam .

Hoces z njo bit do konca, a penzije si ne zasluzi.

Mislim da se bojis da bi te potem zapustila ko bi enkrat penzijo dobila ali pa da bi bla samostojna in te ne bi tolk rabila. To pa ti ne pase.

Se strinjam s tem.

Ker papak si ti. 🙂 Potem se pa nekateri moški jokcajo, da smo ženske sebične in vas odiramo. Saj sta samo dve opciji- ali prej omenjena, ali pa končamo kot odvržene, uporabljene cunje za katere vam je žal prispevati. Saj je tvoja žena samo žrtvovala svojo mladost, telo in vsa svoja čustva ter vložila vso energijo v vajin dom in družino.

Kaj je pa to takega. Kar zaračunaj ji najemnino, da je ni sram ker ni zraven pedenanja otrok, gospodinjstva in tvoje sebične, polne riti še naredila mega kariere zraven.

Katera ti bo pa še kdaj tako služila, kot ti je ona? Nobena.

Mrš, škrtunasti sebični smrad.

A tako,zdaj sem pa jaz posast , ona pa uredu.

A me ne slisite da sem jaz delal.

Ona se svojga dela dogovora ni drzala,jaz pa sem se svojga.

Ona je to vse povrsno, jaz sem natancen, pri njej pa ni potrebe zlikat.tolk je lena, da ko opere,takoj da perilo ven in strese,da ji ja ne bo treba likat.

Mi smo imeli doma vse zlikano,pa je mama imela 4otroke.

Sem ji mislu dat prebrat,pa ji ne bom.se bo  dvignila nad menoj. Se tega se je treba.

Vse ji je tezko,vseeeee

Se jesih flajs se ji ne da nardit,si ga moram sam.

A ko pridejo otroc ozivi. In tako ze vse zivlnenje

Zame tezko, za njih ni problema.

A je to fer,vas vprasam.

Pa se sreco ima da je mene spoznala doma jih je fotr tepu .

Tak da bi bila lahko vsaj malo hvalezna,ne pa da ima se kljubovalen izraz na obrazu.

Ne vem, a se norca delaš, ali si res tako zarukan. Niti dodatnega zavarovanja ji ne plačuješ, ker je doma in se ji kao ne more nič zgoditi? Za frizerja ji itak ne daješ, saj navaja, da je skromna in da se sama striže, ureja nohte… V bistvu se je z leti prilagodila tvoji neznanski škrtosti. A namesto vložkov tudi stare cunje uporablja? Pa užaljen si, ker se sinom, ko pride iz faksa domov, bolj ljubeče ravna, kot s tabo. Jasno da, saj jo ima sin gotovo veliko raje, kot jo imaš ti. Bolna je, resno bolna, pa ji ne plačuješ zavarovanja. Ti nisi človek! Eni tukaj pravijo, da hodijo v službo in hkrati še skrbijo za gospodinjstvo in pedenajo otroke itd. Ok, ampak si tudi ta družinska dela med sabo delite. Tukaj je pa vse na njej. Pa še zdrava ni. Glede na to, da sta dva otroka pri kruhu, tretji pa študira, sploh ni slabo skrbela za otroke. Priznava tudi, da skuha, pospravi itd, ampak kao bolj slabo .. Lej, dobre čistilke in gospodinjske pomočnice računajo na uro okoli 10 do 12€. Za eno rundo boš taki ženski dal 50 €, pa ti bo oprala, posušila, založila perilo, posesala, obrisala prah, preoblekla postelje, zložila kozarce v pomivalni stroj in spucala kopalnico. To je to. Čez par dni pa ponovi vajo. Sem bila varuška pri bogati družini. Dajali so mi 600 € na mesec, da sem se igrala in zabavala z njihovim otrokom, ga hranila s hrano, ki so jo oni skuhali, kdaj sem mu skuhala tudi sama. Ekstra so plačevali tudi čistilko, kot sem zgoraj opisala, na mesec jih je prišla 8×50 €, torej 400. Pa so se kljub temu, ko so prišli domov, morali oni naprej z otrokom ukvarjat, ga zvečer nahraniti, uspavati in tudi kaj pospravit za sabo. Problem pri takih, kot si ti, da ne cenite dela, ki se je včasih zelo cenilo. Biti mati, gospodinja, dobra žena, je tudi delo, pa še kakšno. Moral bi ji odšteti na mesec vsaj za enega minimalca, ne pa da se za usranih 150 € cenkaš.

A da ni likala? Da je raje takoj iz stroja stresla in obesila, da ji ne bi bilo treba likat? Kaj pa je s tem narobe, to vsak normalen človek naredi! A tvoja mati je ena od teh psihičev, ki je tudi gate, štumfe, kuhinjske krpe in rjuhe likala?!? Nam so v materinski šoli zabičali, naj si ne nalagamo takih brezveznih opravil, ker v današnjem tempu življenja je škoda časa za večurne seanse likanja! Moževe srajce in hlače morajo biti zlikane, to ja. Ampak spodnje majice in štumfi pač ne.

Zdravko55, 20.01.2022 ob 20:07

A tako,zdaj sem pa jaz posast , ona pa uredu.

A me ne slisite da sem jaz delal.

Ona se svojga dela dogovora ni drzala,jaz pa sem se svojga.

Ona je to vse povrsno, jaz sem natancen, pri njej pa ni potrebe zlikat.tolk je lena, da ko opere,takoj da perilo ven in strese,da ji ja ne bo treba likat.

Mi smo imeli doma vse zlikano,pa je mama imela 4otroke.

Sem ji mislu dat prebrat,pa ji ne bom.se bo  dvignila nad menoj. Se tega se je treba.

Vse ji je tezko,vseeeee

Se jesih flajs se ji ne da nardit,si ga moram sam.

A ko pridejo otroc ozivi. In tako ze vse zivlnenje

Zame tezko, za njih ni problema.

A je to fer,vas vprasam.

Pa se sreco ima da je mene spoznala doma jih je fotr tepu .

Tak da bi bila lahko vsaj malo hvalezna,ne pa da ima se kljubovalen izraz na obrazu.

Spoštovani,  glede na napisano, je vaša žena doživljala hudo nasilje v otroštvu zaradi katerega ostanejo posledice vse življenje. Odražajo se tudi kot depresija in organske težave. Gospa očitno najde svoj smisel v otrocih, ki jo ostečujejo. Vi pač ne. Žal si je po vzoru primarne družine našla precej podobnega partnerja, ki sicer ni fizično nasilen, izvajate pa ekonomsko nasilje, iz napisanega pa ste do svoje žene tudi nespoštljivi in ji ne priznate njenih kvalitet. Jo kdaj pohvalite, ko je iznajdljiva in poskrbi za darila tudi za vašo mamo? Jo sploh imate radi? Menim, da ste slab partner,ki se za čustvene potrebe svoje žene ne ozirate. To je samo materialna skupnost. Jo pa vsaj plačujte, če ste kot partner na celi črti odpovedali.

Morem rečt da si ti avtor eno za*ito teslo. Gledaš samo na denar…

sam imam s.p., žena je doma, prijavljena pri meni, vsak mesec ji pade na račun 1.200, pa ne rabi drugega delat kot otroke uredit in kosilo skuhat, pa kaj pospravit po hiši. Nikoli ji ne gledam pod prste kaj počne z denarjem. Vem pa da ga ne zapravlja, da se nabira.

A ko bo penzija bosta pa po karitasu in podobnih ustanovah hodila, ker ti s svojimi 600€ ne boš sposoben preživet obeh…res krasna prihodnost vaju čaka..:)

Z zanimanjem se brala in menim, da je resnična tema. Kot zgoraj napisano, balkanska mentaliteta, takoj sem pomislila, da je “dečko od spodaj”. Pričakoval je, da se bo vsem tukaj zamislil, mi pa smo na njeni strani, če realno prebereš, koliko on želi potrditev, da ima prav. Ne rabi denarja? Vsaka ženska ga potrebuje, zato je prav, da tudi dela. Zaslužim preko 2000 € , imam hišo, ok avto, frizerja pa obiščem parkrat na leto…. Nisem socialni problem. In on se ne vpraša, zakaj zažari ob otrocih? Zakaj sploh bi našla v njem kaj pozitivnega, ker ji verjetno skoz najeda, kako je “za en drek”? Sam sebe poglej! Ne ne vidiš se, ker nimaš podstrešja pospravljenega. Pa še to – ne vem, koga imate na faksu? 1x pišeš v moškem, drugič v ženskem spolu. Pa za nekega sp bi lahko slovnico popravil. Ampak to ne more biti uspešen podjetnik, če mu je težko dati 100+50 € vstran, pa še penzije pričakuje samo 600 €. Oni, ki pa pišeje v stilu “ven jo vrži, kaj še čakaš, in podobno”, oni se samo hecajo. Niso na tvoji strani, butl, če si jim verjel. Glavo si pošlihtaj, bedak egoistični!

Bivša, 20.01.2022 ob 20:24

A da ni likala? Da je raje takoj iz stroja stresla in obesila, da ji ne bi bilo treba likat? Kaj pa je s tem narobe, to vsak normalen človek naredi! A tvoja mati je ena od teh psihičev, ki je tudi gate, štumfe, kuhinjske krpe in rjuhe likala?!? Nam so v materinski šoli zabičali, naj si ne nalagamo takih brezveznih opravil, ker v današnjem tempu življenja je škoda časa za večurne seanse likanja! Moževe srajce in hlače morajo biti zlikane, to ja. Ampak spodnje majice in štumfi pač ne.

Ja, včasih so likale vse, prali so pa itak samo 1-2x na teden, kot moja babica pred 50 leti. Saj ni bilo toliko stvari, kot jih imamo danes. In ON ZAHTEVA, da je ista kot njegova mati pred 50 leti. Res živi v 18.stoletju, kot je nekdo zapisal.

ti si en idiot!

Kot je sicer tipicno za pozensceno druzbo ste avtorja, moskega, po dolgem in pocez popljuvali. Kaj pa drugega. Zenska je seveda lahko le zrtev. Najprej oceta, potem avtorja, le cega ko bo sama?

Jebala vas vojska v indoktrinirane komunajzersko feministicne betice… Klinc, saj se veste ne kdo in zakaj vas je naredil taksne mentole, lol.

Jaz vidim par golih dejstev. Preteklost je kot je. On sluzil, ona otroci in dom. Whatever, stvar dogovora. Sedanjost? On nadaljuje svoje. Ona? Z otroci dela vec ni. Doma naredi za prvo silo. Jasno, da vecino casa zabusi. Medtem komon po starem. In to mu gre vse bolj na curaka.

To, glede denarja, kako dalje, zavarovanje, “zeplnina”, “penzija”, … se pac morata pogovorit, prilagodit zmoznostim, realnosti, in potrebam. Kdo od vas pozna njihovo situacijo, da boste pametovali koliko je “prav”?
Ampak skrajni cas je, da se hkrati pogovorita tudi o njeni vlogi v sedanjosti in prihodnosti. Ker edino fer je, da tudi ona da nekaj od sebe. In ce ga moti le njeno povrsinsko upravljanje gospodinjsta, je to najmanj kar lahko popravi. Bosta oba bolj srecna.

Sram naj te bo. Uboga tvoja zena. Luzer.

Pa saj ti nisi diht

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close