Delam ona ne
Kreten brez primere!!! Obolenja scitnice prinesejo marsikaj, malo si preberi o tem preden pises nebluoze! In ja z vitaminskimi dodatki si lahko vsaj malo popravi pocutje!
Glede na to, da ima pa celo zivljenje ob sebi oholega kretena kot si ti, me pa sploh ne cudi da ti ne upa povedati kaj jo tare in se muci sama sabo in s tem, da ti igra suznjo! Ti se pa se cenkas za drobiz!?!
Sem ženska, hodim v službo, imam svoj denar caa 1500 mesečno. Nekaj gre za kredit, nekaj položnice, nekaj hrana, nekaj otroci, nekaj varčevanje. Ne vem kdaj sem nazadnje samo ZA SEBE na mesec porabila 150 eur.
Pa moram bit urejena zaradi službe ne pa za ležanje doma.
Res pa je, da s 1500 eur sama razpolagam in ne rabim partnerja fehtat za denar za vložke.
Prijateljice,ki so doma in ne delajo, delajo samo njihovi možje pa imajo urejeno tako, da so pooblašlčene na trr od moža in prav tako ne rabijo fehtat za vsak evro.
groza kaka skrtica. to sploh ni enakovredno razmerje. ti izvajas financno nasilje nad njo s tem ko te mora dobesedno prosjacit in pojasnjevat vsak cent. to ni zena ampak sluzabnica grozno na kaj vse zenske pristanejo. reva frizerja ni videla odkar je s tabo pa a dela ali pa ne. ce je vzgojila otroke skrbela za gospodinjstvo je to njena sluzba. prijavi jo kot gospodinjo pa ji bo vsaj delovna doba tekla. ti si sebicn do amena sam za svojo rit si poskrbel. jaz bi se locila in ti vse pobrala skrtica nehvalezna.ce zelis natancno sesanje potem si sam posesaj. grozno.
Prav smešno mi je ko berem vaše komentare.
No bom pa še jaz prislonil svoj del komentarja. Veste z mojo sva skupaj 40 let tudi letos bova imela obletnico poroke 40.
No in če se vrnem na to vašo temo tudi midva sva tri 3 male otroke danes so odrasle osebe. Tudi ona je hodila v službo kakor jaz. Nato jo je izgubila po svoji krivdi. Življenje z eno plačo preživeti 5 ljudi in zraven tega vse položnice zame je bilo ubijalsko. Trajalo je 10 let ki smo preživeli z eno plačo. Torej nobenega luksuza samo hrana in položnice. Seveda bil sem na tleh z mislimi, da naredim samomor. A vedno sem pomislil na otroke kako je živeti brez staršev to sem preživel sam in se nato otresel te misli. Ženi sem dajal vso plačo zame ni ostalo vsaj toliko da bi z sodelavcem popil kavo. Naredil sem konec in povedal da mi je tega dovolj. Poišči si službo tako ne gre več ali pa greva vsak po svoje. Seveda je nato našla službo in začela delati in domov prinesla svoj delež denarja. In vse je začelo iti na bolje in tako še danes. A kaj jaz sem dosego polno dobo 40+ let delovne dobe in sem v pokoju pri 58 letih. Žena pa bo morala delati še 10 let da bo ispolnila vsaj en pogoj. Ravno teh 10 let lenobe ji fali danes seveda ji je žal zato a po toči zvoniti je prepozno. Fajn je biti doma in čakati da ti partner prinese denar malo pojamraš kako si se utrudila ko si pisker postavila na štedilnik perilo zmetala v prali stroj in pospravila 2 uri dela vsaki dan. A vedi da pameten moški želi da delata oba in da sta složna in pravična. Da dosežeta skupnih 40 let slabih in dobrih. Zato vsak se naj zaveda da dela zase in ne za drugega le tako sta skupno močna in si bosta lahko pomagala.
ok samo malo, 19.01.2022 ob 09:08
Sem ženska, hodim v službo, imam svoj denar caa 1500 mesečno. Nekaj gre za kredit, nekaj položnice, nekaj hrana, nekaj otroci, nekaj varčevanje. Ne vem kdaj sem nazadnje samo ZA SEBE na mesec porabila 150 eur.
Pa moram bit urejena zaradi službe ne pa za ležanje doma.
Res pa je, da s 1500 eur sama razpolagam in ne rabim partnerja fehtat za denar za vložke.
Prijateljice,ki so doma in ne delajo, delajo samo njihovi možje pa imajo urejeno tako, da so pooblašlčene na trr od moža in prav tako ne rabijo fehtat za vsak evro.
K frizerju grem 1x max 2x letno, da me postriže. Barvam se ne. Ličim se samo za posebne priložnosti. Za v službo samo maskaro. Za oblečt in obut ziher ne dam ven 150 eur na mesec. Šamponov in tušgelov in vložkov in tamponov ne štejem tu poleg (uporabljamo vsi isti šampon in štejem te zadeve pri budgetu za gospodinjstvo). Ostane mi vsak mesec 500 eur. Še noben me ni vprašal kje jih imam – ja načeloma bi lahko zapravla vse to zasebe pa ne vidim potrebe. Kupim pa si knjig vsak mesec za 50 ali več eur to pa ja.
Lora772, 14.01.2022 ob 16:08
Odg mi na par vprasanj
Kdo je otroke vozil v vrtec
Kdo jih je pobral
Kdo v solo
Kdo je delal z njimi nalogo kdo je hodil z njimi k dr.
Kdo jim je bral pravljice jih ucil pesmice.
Jih spravil cez osnovno in naprej.
Ne vverjamem da ti ker si sp.to se pa ve
Da gres zjutri zvecer pa domov. In takrat so otoc ze spal.
Aja kaksne odnose masta z otroki.
To ful pove kako otrostvo so imel in kaka mati je bila tvoja in seveda ti oce
Tudi druģe žene imamo otroke in moža in naredimo vse to kar ti sprašuješ, ob tem pa hodimo še v služno. Zato ne razumem, zakaj njegova žena ne bi mogla.
Ne gre se zato,da ne bi mogla v sluzbo in doma.
Tuki se gre zato.,da sta se zmenila da ostane doma .
Zdaj ko so otroci veliki in so sli po svoje.
Bi on ,da se ona zdaj zna obrnit tako kot ena ki hosi v sluzbo ze 20let.
In bi jo kr zbrcal v sluzbo ker ni vec koristna.
Grem stavit,da bi zena sla delat, ce bi kaj pametnega dobila.
Ne vem kaj naj recem. Ce sta bila tko zmenjena se drzi obljube oz se pogovorita kako naprej.
Pa gnar ji daj no.
Zdravko55, 14.01.2022 ob 15:24
Skupaj sva ze 28 let.
Partnerka je ostala doma,cez je imela otroke in gospodinjstvo.
No ce mene vprasate je gospodinstvo slabo vodila, glih tolk da je.
Eno imava se na faxu ostala dva zaposlena.
Partnerka se vedno nima sluzbe,
Se vedno je doma.in rihta gospodinjstvo vecinoma pa prelezi na kavcu.
Res da je zbolela na scitnici ampak kot jo gledam jo nic ne boli ali pa da bi ji zdravje zarad scitnice nagajalo.
No in pred kakim letom je iz mene na vsak nacin zvlekla da ji dam 100e. Ker da tudi ona rabi kaksen evro.
Nerad ampak sem ji zacel dajat. In do zdaj je bil mir.
Zdaj pa hoce vsaj se 50e da nima dovolj pravi.
Hoce si kupovat vitaminske dodatke in nekaj prisparat.
Jz pa sem mnenja da ne rabi oz ima dovolj 100e.
Kupim ji cigarete hrano placam stroske, ima vse .
A zdaj hoce se 50e. Ko bi si vsaj zasluzila pa si ne ker non stop lezi.
Kaj mi svetujete kak naj resim ta problem.
Zakaj si pa pristal da bo doma??? Poznam še nekaj takih pacientov kot si ti in pacientk. K pustijo ženi oziroma možu da je doma in obrača kavč.
Midva sva oba v sluzbi, veliko casa porabiva za voznjo in za prevazanje ta male hcere, ta velika dva sta na fasu, zal zmanjkuje casa za vsa gospodinjska dela, zato placujeva gospo, ki pride pocistit 4x na mesec po 5ur in ji placam 160 EUR! Dodatno mi se med tednom posesamo, peremo, obesamo in likamo cune, kuhamo, nakupujemo, delamo na vrt, skrbimo za roze, za psa…. Predvidevam da tvoja zena vse to dela sama, predvidevam da imas tudi posteljne aktivnosti brezplacne ( verjamem da bi te ze samo to kostalo vec kot 150 eur za 1x ne za cel mesec…). Najbolje da zeno posljes za pol leta na dopust, v tem casu pa najemi cistilko, kuharico, likarico, vrtnarko, lubico…pa da vidimo, koliko te bo to kostalo…
Po eni strani praviš da ima vse in da neveš kaj ji bo 150€, po drugi strani pa sam poveš točno za kaj jih rabi. Ja dodatki in zobje res niso poceni. Pa saj lahko tudi drugače. Pač ji ne daš tega denarja ampak ji ti sam neposredno plačuješ dodatke in pa zobozdravnika da si gre uredit zobe. Problem rešen. Samo plačaj in poskrbi za njene potrebe. A to bo pa šlo? Pa imam občutek da rabim tole poudariti: UREJENI ZOBJE IN SKRB ZA ZDRAVJE STA OSNOVNI POTREBI. Če ji odrekaš takšne potrebe, nimaš pravice trditi da ima vse, da ji nič ne manjka in da skrbiš zanjo. Poskrbi za svojo ženo zaboga!!! A vajini otroci vedo kako ravnaš z njo? Morda pa njih vprašaj za mnenje ali si njihova mama zasluži zdravje, pa čeprav ga je treba plačati?
Neverjetno, kaj si je ta ženska nakopala.
Kdor ni poskusil, kaj s tabo dela ščitnica, ne bo nikoli vedel… res je, ne boli, ampak potegne iz tebe življenje. Počutiš se tako utrujen in brez energije, da je strašljivo. Marsikatero so zdravili za depresijo, a je bila v resnici slabo delujoča ščitnica.
Ni pa nič čudnega, da je ob takem človeku zbolela, saj da si celo življenje doma in ti potem na stara leta nekdo pravi, da si ničvreden, druge možnosti sploh ni.
Aha, ona nič ne rabi. Ker je doma. Ne morem verjet, da nekdo to reče.
Me zanima, kaj bi vaši otroci rekli, če bi prebrali vaš post.
Ko ti je žena nahranila otroke, jih peljala v šolo in na trening, poskrbela da naredijo domačo nalogo, ko ti je oprala perilo in polikala srajce, očistila okna, kopalnico… in zato v zameno nič zahtevala- to ti je dišalo kaj?
Zakaj pa pred 28 leti nisi rekel ženi, da želiš da dela? In hkrati seveda pomagal pri opravilih doma (kuhanje, skrb za otroke, delo na vrtu, pranje perila)- tako bi žena imela več časa in energije za iskanje službe. Nisi, ker ti je šmekalo da se po službi lahko zlekneš na kavč.
Zavedaj se da skrb za gospodinjstvo ni samo to da ona vrže preilo v stroj in ga vklopi- perilo je treba sortirat, na roke oprat madeže (sploh če imaš majhne otroke), obesit, pobrat, zložit, zlikat. Tudi čiščenje kuhinje ni ravno 5 minut dela, kakor tudi ne kuhanje; kje pa še je potem kopalnica, okna, tla, tepihi. In če si zato naročiš čistilni servis bodo 8 ur imeli kaj delat, pa še mastno jim boš plačal za to.
In ja, slab mož si in si take žene kot je tvoja ne zaslužiš.
to glede gospodinjstva je tolk overated. k da je treba kej velik nardit, se strinjam ja, da je potrebno par stvari ampak ej če sta sama oz mata samo še eno je to nič, to je max en pralni stroj na dan, isto pomivalni to nartediš recimo v eni uri pa še to moraš mečkat da je groza, isto za pospravlanje in tako naprej, sej ti noben ne razmeče.
Nej si najte šiht to je to reči da hočeš začet vlagat in da nej si najde šiht da bosta kej mela na stara leta. dobr te je nategnila drgač
Sem se enkrat vse prebral.
Mal sem sokiran,da se postavlate na njeno stran.ce sem jaz tist ki gara.in to ze 30let.od jutra do vecera,mimgrede zato nisem mogu ahtat otrok,ce bi sla zena v sluzbo.
Vedno sem mel prav kar sem predvidel.
Bla je stara ene 35ko je hodtla da ji zacnem dod.zavarovanje placevat.
Lepo sem ji reku,teb se v kuhni nic ne more zgodit,sej ti ne bo lonec na glavo padu.
In evo 15let kasnej,se ji res ni nc zgodil in hb da nisem brez veze placval. Ekolo sem mel prav.
Sem ji pa zdej 2leti zacel oz si s tistimi 100e k ji dam.
Mi je pa sumljiva od kje ji sploh denar. Za vsak rd ima za 8marec moji mami za mucenke meni.
Razn za male otroke naredi sama sestavljanke iz kartona,to je zastonj.
Pa nori ze zdej za zobe,k jo bojo se 10let drzal no
Nima slabih,nima lukenj hod zobarju,a nori.
Prav da se ji dlesni odmikajo od zob.
Kaj to sploh pomeni.
No zdej sem zasel s temo.
Uglavnem malo ste me sokiral.
Ena sprasuje kaj bi otrc rekli ce bi to prebral.
Ah,to pa ne more bit pokazatelj nicesar,ker vedno znjo potegnejo. Kater otrok pa ne potegne za mamo.vsak.
Mal sem slabe volje ko vas berem.
Na konc sem pa jz taslabsi.
boniy63, 19.01.2022 ob 10:08
Prav smešno mi je ko berem vaše komentare.
No bom pa še jaz prislonil svoj del komentarja. Veste z mojo sva skupaj 40 let tudi letos bova imela obletnico poroke 40.
No in če se vrnem na to vašo temo tudi midva sva tri 3 male otroke danes so odrasle osebe. Tudi ona je hodila v službo kakor jaz. Nato jo je izgubila po svoji krivdi. Življenje z eno plačo preživeti 5 ljudi in zraven tega vse položnice zame je bilo ubijalsko. Trajalo je 10 let ki smo preživeli z eno plačo. Torej nobenega luksuza samo hrana in položnice. Seveda bil sem na tleh z mislimi, da naredim samomor. A vedno sem pomislil na otroke kako je živeti brez staršev to sem preživel sam in se nato otresel te misli. Ženi sem dajal vso plačo zame ni ostalo vsaj toliko da bi z sodelavcem popil kavo. Naredil sem konec in povedal da mi je tega dovolj. Poišči si službo tako ne gre več ali pa greva vsak po svoje. Seveda je nato našla službo in začela delati in domov prinesla svoj delež denarja. In vse je začelo iti na bolje in tako še danes. A kaj jaz sem dosego polno dobo 40+ let delovne dobe in sem v pokoju pri 58 letih. Žena pa bo morala delati še 10 let da bo ispolnila vsaj en pogoj. Ravno teh 10 let lenobe ji fali danes seveda ji je žal zato a po toči zvoniti je prepozno. Fajn je biti doma in čakati da ti partner prinese denar malo pojamraš kako si se utrudila ko si pisker postavila na štedilnik perilo zmetala v prali stroj in pospravila 2 uri dela vsaki dan. A vedi da pameten moški želi da delata oba in da sta složna in pravična. Da dosežeta skupnih 40 let slabih in dobrih. Zato vsak se naj zaveda da dela zase in ne za drugega le tako sta skupno močna in si bosta lahko pomagala.
tole je super. Ti si doma in narediš vse gospodinjsko delo, žena dela in prinese večjo plačo kot bi penzijo. če boš priden, te bo peljala kdaj kam na lepše.
mijav mijav, 20.01.2022 ob 11:05
tole je super. Ti si doma in narediš vse gospodinjsko delo, žena dela in prinese večjo plačo kot bi penzijo. če boš priden, te bo peljala kdaj kam na lepše.
IN on misli, kako je zena na slabsem da mora se delat 10let hahaha
Zeno bo siht gor drzal in bo mela druzbo,on gospod pa je doma,vse nared doma potem pa ti naj zena zabije,da to ni dovolj dober hahaha
Kako se zivljenje obrne.
Zdaj bos ti sam doma 10let .prav ti bodi.
Na enak nacin si izkoristil zeno, kot avtor.samo da ti si jo se pravi cas resil,seveda zavoljo sebe ne nje.
Izkoriscevalec si.fuj.
mal si skrt, 14.01.2022 ob 16:19
Hecas se?
100e na mesec ji das?
Jah, stari, kolikor denarja toliko muzike!
Ti bi vse v nulo zrihtano za 100e plus hrana in soba?
Pozanimaj se malo, koliko stane taka strezba, pa ti bo takoj jasno, da si s 150e se debelo v plusu, da ne racunamo sploh, koliko bi te stale varuske, taksi in ostalo glede otrok!
Kalulacije so zelo težke. Po eni strani je delala stvari da jih možu ni bilo treba po drugi strani pa je imela brezplačno streho nad glavo in poln hladilnik. Kar pomeni da bi realno bilo da bi moz izracunal koliko bi ga stalo polovica sluzkinj, varusk, kuharic… (ker pac otroci so od obeh) po drugi strani pa koliko ga mesecno stane žena (njene obleke, racuni,…). In to bi bila kolikortoliko realna ocena. Ampak ja – v zakonu sta eno (vsaj naj bi bila) 🙂
Rade 67, 20.01.2022 ob 11:36
IN on misli, kako je zena na slabsem da mora se delat 10let hahaha
Zeno bo siht gor drzal in bo mela druzbo,on gospod pa je doma,vse nared doma potem pa ti naj zena zabije,da to ni dovolj dober hahaha
Kako se zivljenje obrne.
Zdaj bos ti sam doma 10let .prav ti bodi.
Na enak nacin si izkoristil zeno, kot avtor.samo da ti si jo se pravi cas resil,seveda zavoljo sebe ne nje.
Izkoriscevalec si.fuj.
True. Jaz bi lahko že šla v penzijo pa ne grem. Tu lepo čičam 8 ur v miru v pisarni, doma me pričaka že upokojen možek s pospravljenim stanovanjem in skuhanim kosilcem. Pojem, grem na sprehod in je to to.
Če bi bila doma, bi lahko jaz vsak dan kuhala, prala, pospravljala pa še otroci bi mu vnuke navesili in mož nekaj sanja, da bi njegovo mamo lahko vzeli iz doma in bi mi (beri jaz) skrbeli zanjo.
Bom kar lepo v pisarni še čičala do nadaljnega.
Se opravičujem, ampak kje si se ti najdu…
Ti resno misliš, da je ženska pri teh letih brez delovnih izkušenj izven gospodinjstva kar tako zaposljiva? Pa kje ti živiš?
In to, da ji nisi penzije plačeval, nisi ji pa pustil delat zaradi otrok. Zelo žalostno.
In zdaj jadikuješ, ker želi od tebe 100 svojega denarja, ker nima drugih prihodkov.
Imaš pa najbrž kosilo in večerjo na mizi, oblačila oprana, kopalnico očiščeno in še kaj. In to vse je zate samoumevno.
Zbudi se, v 21. stoletju smo, ne v 18.
In to je rezultat tega, ko dva nista sposobna pogledat 20 let naprej, kaj se bo zgodilo, ko bodo otroci odrasli in ne bo penzije.
Res ne razumem takih ljudi.
ikea294, 20.01.2022 ob 15:53
True. Jaz bi lahko že šla v penzijo pa ne grem. Tu lepo čičam 8 ur v miru v pisarni, doma me pričaka že upokojen možek s pospravljenim stanovanjem in skuhanim kosilcem. Pojem, grem na sprehod in je to to.
Če bi bila doma, bi lahko jaz vsak dan kuhala, prala, pospravljala pa še otroci bi mu vnuke navesili in mož nekaj sanja, da bi njegovo mamo lahko vzeli iz doma in bi mi (beri jaz) skrbeli zanjo.
Bom kar lepo v pisarni še čičala do nadaljnega.
TO pa le glej da ne bos sla v penzijo.
Vse bos dobila na glavo se vec kot pa zaposlena.ker ce clovek ni zaposlen,ni nikol dost dela k bi vam ga mozovi al pa pac sorodnimi dal.
Avtor pa je povedu da placuje 12e tel.
Plus ji da 100e od katerih si placa dod zavarovanje.
To se pravi ji ostane 60e.
Najbrz zato hoce se 50e da bi mela 100e.
Pa da omalozujes njeno bolezen je grdo zelo.
A sploh ves kako se clovek pocuti ce mu ne dela sc.
Utrujen utrujen depresiven
Boli celo telo zobbje propadajo lasje tanki in izpadajo.
Bolijo kosti. Spomin fuc.ampK res fuc.
Oh ko bi ti vedel bi ji sam dal za d vit katerga mora nujno jemat.upam da dobi vsaj kaplice pri dr.boga zenska res.
Forum je zaprt za komentiranje.