Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čudežna deklica in zloraba???

Čudežna deklica in zloraba???

Pozdravljeni!

Sem novinarka, ki je pripravila prispevek o “čudežni deklici” , 8 letni drsalki Moniki, ki si želi biti svetovna prvakinja. Po objavi prispevka je gospa, ki se pojavlja pod imenom sončnica_1 na Starševskem čveku pisala o tem, kako naj bi starši Moniko pretepali, jo silil k treningom….in še kup drugih precej hudih obtožb. Za tiste, ki jih zanima, naj si preberejo (http://med.over.net/phorum/read.php?f=151&i=136443&t=136328#reply_136443 )

Na podlagi njenega pisanja in odzivov, ki jih je sprožila, je Ministrstvo za delo, družino in socialno zadevo sprožilo preiskavo. Centri za socialno delo so opravili razgovore z vsemi, ki družino kakorkoli spremljajo: šole, trenerji, zdravniki….psihologi so opravili razgovore z vsakim članom družine posebej……in na koncu je bil zaključek tak- citiram uradni dokument:
” Na osnovi vseh zbranih podatkov ugotavljamo, da starša upoštevata potrebe otrok, pri katerih ne opažamo znakov ogroženost”
Kar sem konec koncev videla tudi sama, ko sem nekaj dni spremljala družino. Da je celotna družina sicer drugačna od “navadne”, da pa je v njej veliko topline in da je Monika resnično nekaj posebnega in izjemen otrok.

Ker sedaj snemam nadaljevanje prispevka – kaj vse se je zgodilo po objavi, bi prosila sončnico_1, da tokrat ponovi svoje obtožbe, ki naj bi temeljile na osebnem poznavanju družine, tudi pred kamero, ali pa naj mi predoči kakršnekoli dokaze, o tem, da naj bi ta družina tako grozljivo ravnala z deklico, pa bomo (tako kot vse drugo) preverili tudi njeno plat zgodbe. Ali pa naj mi vsaj objasni, kakšen je bil njen motiv, da je uporabila anonimnost in javno obtožila družino zelo hudih stvari in (če niso resnične) zelo prizadela otroke.

Strinjam se, da bi bilo potrebno takoj ukrepati, če bi bila katerakoli od the obtožb resnična in obljubim, da bomo. Čeprav je potrebno povedati tudi to, da je naslov za prijavo zlorab otrok policija in nato ukrepanje pristojnih institucij in ne internet, niti novinarji. Dobro je tudi vedeti, da je to, da vidiš kaznivo dejanje zlorabe in tega ne prijaviš policiji tudi kaznivo dejanje.

Zato bi še enkrat prosila sončnico_1, če ji je res mar uboge deklice, kot trdi sama, naj me pokliče v redakcijo Preverjenega (01 589 33 69) ali pa mi piše na elektronski naslov : irena.pan@pop-tv.si . In vse njene obtožbe bomo skrbno preverili.

Pozdrav vsem!

No pa da vidimo…ampak po moje iz te moke ne bo prav veliko kruha.Moniko pa veliko uspeha še naprej in da bi na svoji poti,kakorkoli uspešna že bo,srečala čimmanj nevoščljivih in zaplankanih slovenceljnov!

tudi jaz mislim, da se ne bo oglasila.

Želela bi pa videti nadaljevanje prispevka. Nas boste obvestili kdaj bo?

Prispevek bo objavljen v torek 30.avgusta v torek zvečer.
Pozdrav, Irena

dvomim, da se bo javila

sicer se jo pa da izslediti po IP-u,…

če je njeno pisanje res sprožilo tak odziv,…. in je posredovalo ministrstvo,…. bi jaz zahtevala, da vam povedo, kdo je

Ups, pozabila sem povedati glavno- prispevek bo obljavljen v oddaji Preverjeno, tako kot prvič…

SAmo toliko. Pred dnevi sem objavila en post na tole ime, in nisem ista oseba, slučajno sem izbrala tak nick, ker smo se menili nekaj okoli sončnic, da ne bo kaj do mene slučajno prišlo 😉 Pa lep dan

Hvala. Bomo spremljali.

Že takrat sem dvomila v besede sončnice in vesela sem, da se je izkazalo, da je res tako. Samo koliko škode je že naredila. Upam, da ji bo vrnjeno.

Med.over dejansko seže marsikam.
Je pa le malo huda, da Min. za delo (kao) sproži preiskavo na podlagi anonimnih postov.

“Čeprav je potrebno povedati tudi to, da je naslov za prijavo zlorab otrok policija in nato ukrepanje pristojnih institucij in ne internet, niti novinarji. “
Ali vam je kdo posredoval link do teh postov ali pa spremljate forume iz profesionalnih razlogov – iskanje tem za službeno obravnavo pred kamero?

jaz pa ne vem, kaj naj verjamem,…

dobro bi bilo, da bi se oglasila sončnica – samo ona lahko potrdi, da je vse kar je napisala res,….
….mogoče jo je pa dajala le slovenska foušija:)

…upam

sicer pa,….večkrat pa tudi socialna ne ugotovi, kakšne so razmere doma,…
a mislite, da bi punčka povedala, da so jo mantretirali (zdaj že ima tak način življenja v krvi, ko pa je bila majhna,…. – eh, saj se tistega itak ne spomni)

želim si pa, da bi prišla resnica na dan

Ja in kaj ste pričakovali, da bojo strši kar priznal, da so jo silili, maltretirali…jao jao.

Tudi če damo trditve o pretepanju pa metanju čez bando na stran (menda je posneto), kako lahko socialna služba izjavi, da je vse v redu, če so že v prvi oddaji sami povedali, da deklica trenira tudi do osem ur na dan. (plus vožnja)

tu bi moral svoje mnenje povedat tudi kak pediater, pa športni psiholog.

Magda bo od sedaj zlatica:=)

Magda nick mi je nekdo splel:)

Mene pa zanima nekaj drugega. Ali boste, ga. Irena Pan, objavili v prispevku, da je nadaljevanje štorije o čudežni deklici nastalo na pobudo uporabnikov portala Med.Over.Net in ali ste sploh vprašali Primoža, če smete delati prispevek na tak način.

Dajte no novinarka.
Saj obadva veva kam pes taco moli.
Rabite kritje za zoprna vprašanja in stvari !
Pa še reklamo delate tu gor !
A ste sploh otipkali v guglu in poiskali kaj literature kdaj je otrok sposoben intenizvno trenirat ?
Ste vprašali kakega strokovnjaka ?
Ste naredili kako anketo, razen to ki ste jo čitali tule gor, kaj si mislimo o siljenju otrok v nevem kak trening in šolo še v plenicah.

Ste vprašali zakaj se selijo v oddaljenejši kraj.
Od kje ideja malemu da bo manager sestrice ?
Koliko prijateljic ima deklica ?
Pa kaj bi jo sedaj spraševali ko ima oprane možgane.
Drugi se pa tako ne bodo javno izpostavljali.
Kdaj bo začela s vrhunsko prehrano, bodo čakali do 18 leta da se bo sama odločila ali bodo že prej kake močnejše makarone dali jest.

Sončnično pisanje naj bo razumeljeno le kot anonimno vprašanje in hkrati nestrinjanje s posiljevanjem malih otrok v šport.

Dvomim , da ji lahko zagotovite anonimnost, oziroma koliko ji date če predloži dokazni materila, videoposnetke !?

Sončnica pusti jih saj ne vedo kaj bi delali.
Oziroma nič ti ne morejo.

pravnik in starš pleničkarjev

v iskalniku poglejte vse poste od sončnica_1 in vedeli boste kje dela in kje približno živi, …

…in kdo ste vi spoštovana “novinarska policajka”, da kličete ljudi na odgovornost????

Tudi jaz vam ne verjamem o “Na podlagi njenega pisanja in odzivov, ki jih je sprožila, je Ministrstvo za delo, družino in socialno zadevo sprožilo preiskavo. Centri za socialno delo so opravili razgovore z vsemi, ki družino kakorkoli spremljajo: šole, trenerji, zdravniki….psihologi so opravili razgovore z vsakim članom družine posebej……in na koncu je bil zaključek tak- citiram uradni dokument:
” Na osnovi vseh zbranih podatkov ugotavljamo, da starša upoštevata potrebe otrok, pri katerih ne opažamo znakov ogroženost”
Kar sem konec koncev videla tudi sama, ko sem nekaj dni spremljala družino. Da je celotna družina sicer drugačna od “navadne”, da pa je v njej veliko topline in da je Monika resnično nekaj posebnega in izjemen otrok..ipd.

Bla, bla…da je Min. za delo sprožilo preiskavo????A mislite, da je bolj pravilno Min. za notranje zadeve?
Menim, da bi se mogli pogovoriti z direktorjem Med.over.neta za objavo članka na Forumu. Se motim?

Vsem lep in sončen pozdrav,
Anaya

Ja gospa novinarka in pristojni z ministrstva ali CSD, tudi jaz nadaljujem vprašanje:

-kaj vraga ste se pa spravili raziskovat ravno dotično deklico. Ste preverili če je še kak nadobuden otrok v Sloveniji že vprežen v šov- pardon šport biznis ? Koliko imate drugih družin , kjer kličejo da je alkoholik pri hiši ?

– a raziskujete tudi druge svinjarije in pacarije ki jih objavljamo tukaj. Jaz bi (sebe ali koga ?)prijavil ker sem za vrtec plačeval samo leto in pol jasli, sosed za isto starega otroka pa že tretje leto plačuje višjo tarifo od mene v istem vrtcu , pa samo kolne in bolj malo pije, medtem ko znanec iz Ljubljane še bolj pije v oštariji od mene in se smeje ker toliko več plačujeva, vrtec kakopak, ne pijačo !?
– koliko sponzorskih sredstev pa daje POP Primožu ?
– ali imate v rednem delovnem času brskanje po internetu

Pardon , kaj se sploh oglašam, saj ne gledam POP tv, nimam signala……

še moje mnenje: kako pa bi se vi obnašali, ko bi vas gledali pod drobnogledom? Kar najbolj vzorno, po mojem mnenju.
Kako je bilo pa stanje prej v družini, in kakšno je, kadar ni zunanjih oči, pa vedo samo oni.
Pa še to me zanima: ali boste za vaše prispevke uporabili še kake teme s tega foruma?
Psihiatrija ? Spolne zlorabe? Mogoče kako pretepanje žena? Rejništvo? Materiala je vsekakor dovolj.

Pa kaj si ti sploh hotu povedat?Mah kr neki…a misliš,da ti bo Irena vrtec plačala,al kaj?Jao bože,pa sej ni čudn,da je tko kt je….

“Kar sem konec koncev videla tudi sama, ko sem nekaj dni spremljala družino. Da je celotna družina sicer drugačna od “navadne”, da pa je v njej veliko topline in da je Monika resnično nekaj posebnega in izjemen otrok.”

In človeku, ki se je očitno že postavil na stran družine in jo označil kot “družino z veliko topline”, naj kdorkoli verjame, da je sposoben narediti objektiven prispevek v nadaljevanju?

Opa, prestopamo pragove anonimnosti. To pa ni kar tako.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close