Čudežna deklica in zloraba???
REZULTATI – UMETNOSTNO DRSANJE:
POKAL CICIBANOV SLOVENIJE 2001
CELJE, SLOVENIJA – 10. marec 2001
Rezultati:
Deklice C TFP SP FS
1 Santina Rebol JES 1,5 1 1
2 Doroteja Šimunč SBL 3,0 2 2
3 Nika Cerič SBL 6,0 4 4
4 Alja Štefelin JES 6,5 5 4
5 Eva Masterl JES 7,5 9 3
6 Polona Koritnik SBL 9,0 6 6
7 Katja Topič JES 10,5 7 7
8 Meta Čebokli JES 10,5 3 9
9 Nataša Rode SBL 13,0 10 8
10 Ines Bešič JES 14,0 8 10
11 Monika Urbas JES 16,5 11 11
12 Zala Štublar SBL 18,0 12 12
13 Sara Ambrož SBL 19,5 13 13
14 Katarina Meze JES 20,0 14 13
15 Sabina Ališič JES 20,5 15 13
16 Špela Jesenšek OLP 24,5 17 16
17 Anja Urh CEL 25,0 16 17
18 Celestina Benet JES 27,0 18 18
19 Petra Pance OLP 28,5 19 19
Deklice D
1 Pina Umek CEL
2 Tamina Rebol JES
3 Tina Kalšek CEL
4 Sara Tomše SBL
5 Mateja Prslja SBL
6 Leila Števic JES
7 Helena Gregorc JES
8 Junusa Rode SBL
9 Lučka Centa SBL
10 Monika Peterka JES
11 Klara Jagodic SBL
12 Ina Zupan CEL
13 Ilona Maharovska CEL
14 Hanna Baričič SBL
15 Kristina Peunik CEL
16 Katarina Regner CEL
17 Valerija Šrumpf OLP
18 Julija Praprotnik OLP
19 Aleksandra Panič CEL
Dečki D
1 Matic Gabriel CEL
2 Matic Hrovat CEL
3 David Kranjec CEL
4 Kristjan Grobelšek CEL
5 Žiga Šket CEL
6 Nik Knafelc CEL
Zdravo Primož
Klicala sem k vam in prosila za link do povezave. Nikoli in nikdar nisem govorila o tem, da jih vi skrivate. Halo!!! kaj naj si torej mislim o vaši objektivnosti. Tudi ne vam, kaj naj si mislim, da se postavite na stran sončnice_1 brez preverjanja česarkoli. To že razmem, da morate zaščiti svoje, ampak lepo prosim, vsaj malo (tisto minimalno) preverjanja bi pa lahko naredili.
Opozorili ste me da gre tu za otroka in da je treba paziti. Se strinjam. Ali se je kdo od vas, ki ste tako enostransko in brez dokazov obsodili njihove starše zamislil, kaj to pomeni za Moniko, v primeru, da nič od tega, kar trdite ni res. In na čemu temljijo vaše trditve in obsojanja? Glede na to, da sem se ure in ure pogovarjala tako s strokovnjaki, kot z družino in ostalimi, ki so v stiku z družino, milim, da je moja slika verjetno bližje objektivnosti, kot vaša, ki temelji, na anonimnih obtožbah in prispevku, ki v 10 minutah ne more pokazati vsega.
In zakaj pravzaprav bi vas morala poznati in kontaktirati? Prispevek ni namenjen inetenetni strani, niti forumu….in kolikor razumem forume, lahko vsakdor vpraša, kar želi. Je morda tukaj težava v tem, da se nisem pojavila anonimno, temveč kot edina napisala svoje pravo ime in priimek?
Tudi jaz razmem, da je pri vas zadrega v primeru, da ste sprožili veliko hudega družini (v primeru, da trditve sončnice niso resnične in do sedaj nič ne kaže, da bi bile). In da ste vsi skupaj brez preverjanja konkretnih dejstev planili nad celotno družino.
Zanima pa me tudi, kakšen bi bila tale pogovor, če bi se še kdo drug upal pod svoje izjave podpisati……….
Se strinjam. Tud sama bom vse skupaj zaključila. Očitno je res veliko bolj slastno in “žmohtno” verjeti najslabšim tračem kot preprostim in dokazanim dejstvom. LJudje se pač raje naslajajo nad tujo nesrečo, kot da bi komu privošili srečo. Je že tako…..
Svojega nisem dosegla. To je, če še enkrat ponovim, dobiti tudi drugo plat zgodbe in to ne samo kot anonimni trač. Dovolj bi bila že kaseta z vidoposnetki, o kateri govori sončnica in ki bi dokazala njene trditve. Tudi ko sem šla po sledovih vseh navedb od sončnice, so se izkazale ko neresnične. Koliko je k njenim izjavam prispevalo to, da je imela v istem klubu tudi ona hčerko, ki ni bilo tako zelo uspešna in priznana kot Monika, pa verjetno ne bom nikoli uspela izvedeti..:-)
Jaz pa mislim, da je treba za tovrstni tekmovalni šport, kjer je Monika leta 2001 nastopala, precej intenzivno trenirat – pa takrat ni bila stara 6 let. Razen, če ne znam več računat :))))
LP,T
Gospa Pan,
ce resnicno obstaja ta kaseta in jo ima slucajno soncnica pri sebi, jo pravzaprav razumem, zakaj je noce dati, ce se boji izpostavljanja ( iz kateregakoli razloga ze pac). Soncnica namrec ni anonimna, saj je verjetno na forumu pustila kup podatkov o sebi, vi ste jo javno pozvali, naj bo vas vir in ce vam ona to kaseto da, bo kup ljudi vedelo, kje ste jo dobili (saj je forum javen).
Namignili so vam tudi, da naj bi isto kaseto imel drsalni klub. Pozovite k temu njih, oni so vendar javna institucija.
In ce je soncnica tiho, se ne pomeni, da ni moznosti, da bi preverili morebitno temnejso stran zgodbe, ce ta obstaja in kaksna je. Mislim, da ne morete zvaliti na soncnico krivde, da je vas prispevek enostranski.
Lp!
Gospa novinarka,
skrbnika foruma bi morali kontaktirati, ker ste se želeli dokopati do “vira”, ki je uporabnik tega foruma – njegovi podatki pa so znani skrbniku. Ki bi vas lahko z virom povezal ali tudi ne. Vsekakor pa bi viru zagotovil anonimnost – saj gre za anonimni forum. Vi ste želeli, da vir stopi iz sence, četudi bi taiste podatke lahko dobili v krogih blizu športnem klubu. In trditve vira preverili tudi drugje.
Če bi se vam dalo, seveda.
Ali gre za brezupno naivnost ali zavedeno nevednost ne vem, ampak dejstvo je, da je trapasto pričakovati, da bodo domači priznali, da ga lomijo, ko so otroku uničili otroštvo in v klubu priznali, da malo forsirajo zato, da bo klub zaslovel, trener pa tudi.
Strokovnjaki, ki dovolijo, da otrok 8 ur dnevno trenira in je 4 ure dnevno na poti, zame niso strokovnjaki.
Neverjetno drzna poteza, poklicati sončnico.
Po vsem, kar ste naredili “v duhu prikaza prave resnice za drugo oddajo” lahko samo rečem, da se mi vse bolj potrjuje, da se prava resnica dejansko ne bo prikazala. Ker to ni zaželeno.
To, da ste se podpisali in razkrili vašo identiteto, meni ne pomeni ničesar.
Pač še ena novinarka, ki dela prispevke, …”ki v 10 minutah ne more pokazati vsega”. So, why bother?
Draga gospa Irena,
tudi jaz se moram strinjati s predhodnico, da v Primoževem odgovoru ni nikakršnega “postavlja na na stran sončnice”, ampak le komentar na vaš pristop do raziskovanja. Vaši posti namreč izkazujejo, da ste iz faze “raziskovanja in preverjanja” dejansko že potegnili svoje zaključke.
Pri čemer pa – vaše poseganje v zasebnost sončnice je verjetno celo protizakonito, celo na forumu kot je tale ima vso pravico do zasebnosti in varstvo, da je novinarji ne nadlegujejo po telefonu.
Če se vsi bojijo g. Peterke (zaradi groženj in nasilnosti) – potem je jasno zakaj nihče noče spregovoriti proti njemu, niti vam posredovati negativnih dokazov. Še v klubu najbrž ne. Jaz jih razumem.
Je pa tako, da že ena laž vrže sum na vse ostalo, a ne? Tu mislim na to, kdaj je začela s tekmovanjem…
Boga deklica – pa ne zaradi nas, ampak staršev. Pa ne govoriti, da jim vsi zavidamo – konec koncev si vsi želimo čimveč zmagovalcev in prvakov. Ampak kar poglejte kaj se dogaja, kjer so starši preambiciozni. Monika pa deluje kot naučena – sploh se ne pogovarja kot otrok.
Pa saj ste vsi nori!!!!
Novinarka sploh ni predlagala sončnici, naj stopi iz anonimnosti, pač pa jo je samo prosila, naj ji posreduje dokaze, ki bi pokazali tudi drugo plat medalje. Vse to bi sončnica lahko storila anonimno že takoj, ko je bila oddaja posneta.
Sorči, ampak sončnica ne more biti kdo ve kako dober človek oz. lahko je tudi dober človek, vendar je po karakterju še Velika Mevža, če je res videla, kaj se z deklico dogaja, pa ni vsaj anonimno posredovala. Jaz sem mama in vem, da bi take stvari javila naprej, zato mi ni jasno, kako je bila lahko sončnica tiho.
In če je vse res, vendar dvomim, da je do te stopnje, kot trdi sončnica, potem bodo razne Monikine mame lahko še naprej počele grdobije s svojimi otroki, vse do takrat, dokler bodo okoli njih živele take “sončnice”.
Jaz bi se pa ob tem vprašala, kakšen je sploh ta klub in kakšni so njegovi člani – vse od trenerjev pa do staršev, da so gledali to početje (če so ga seveda res?!), da se med njimi niti en sam samcat ni našel in bi anonimno posredoval svoja opažanja na pristojni organ. Konec koncev se je vse to dogajalo v njihovih prostorih in pred njihovimi očmi in so vsi soodgovorni za tako ravnanje.
Sončnica! Če si vse to RES videla, zakaj si vendar molčala?
Jaz še vedno ne verjamem, da lahko en sam človek ustrahuje cel klub in še starše otrok, ki trenirajo.
Mar je g. Peterka tako vplivna oseba, da bi šlo vse v “maloro”, če bi se mu postavili po robu. Ne verjamem!!!!!
Še vedno je najbolj udobno doma, skrit za računalnikom, tipkat svinjarije in zgodbo podpihovat z izjavami, da je vse dokumentirano.
Sedaj pa že nehajte pogrevati dogodek izpred 5 let!!! Pa če je resničen ali ne. Takrat bi lahko ukrepali pa niso, le zakaj ne?
Take plitkosti in omejenosti pa še ne.
Vsakega ki ne tuli z vami v isti rog, znate popljuvati. Ker se novinarka ne strinja z vami, jo pa kar žalite.
Če ste se sami kdaj ukvarjali s športom v otroštvu, bi lahko vedeli, da za sodelovanje na tekmovanjih ne potrebujete intenzivnih treningov.
Sama sem se že po nekaj mesecih vadbe gimnastike 2x ali 3x na teden udeleževala lokalnih tekmovanj, pa nisem bila neki talent. In ker sem zasedala mesto nad deset, pač nisem sodelovala na republiški ravni. In če bi si dobro pogledali, bi videli, da je deklica zasedla 10 mesto.
Normalno je tudi, da vsakemu nadarjenemu otroku, pri določeni starosti predlagajo intenzivnejše treninge.
Tudi v šoli nadarjenim učencem predlagajo dodatni pouk…
Pri plesu in glasbeni vzgoji začnejo z nastopi, pri tekmovalnih športih pa z tekmovanji že isto leto ko se jih udeležuješ, razen če res nisi totalni antitalent, pa naj bo to, gimnastika,drsanje, tenis, nogomet, športno plezanje…
Nehajte toliko govoriti o trpljenju. Saj nadarjeni otrok lahko trpi predvsem zraven takšne omejenosti in plitkosti, ki jo tu nekateri izražate.
Motivacija talentiranemu otroku je njegov Talent. S še tako bolano ambicijoznostjo staršev ne moreš razviti talenta, ki ga ni.
Zlorabljen otrok ni motiviran za uspeh, kvečjemu ubogljivost, ki pa s talentom in uspehom nima veze.
Nadarjeni otroci se v svojem načinu izražanja , miselnosti , interesov in vztrajnosti močno razlikujejo od povprečnih otrok, ampak tega vi neveste ali pač?
Ja gospa Irena,…..
vsak lahko pove na forumu svoje mnenje,….. pa če je le frančekzaspanček ali pa Irena Pan,…..
mislim pa, da bi morali Primoža vprašati, če lahko kot novinarka oddaje Preverjeno (??????????????????? a je res vedno preverjeno) delate reklamo za POP TV in to oddajo
(a ima Primož oz. medover net kakšno korist od POP TV?????????)
vi boste imeli korist, ker bo večina od nas gledala ta vaš preverjeni prispevek,………………………………..
pa povejre resnico!!!!!!
ker po vaših postih, ki jih pišete na ta forum ni videti, da bi bili tega sposobni
(najprej ste napisali, da je ta forum bil povod, da so na ministrstvu, zavodu,….. šli preverjat to družino,…………………
potem pa pišete spet nekaj drugega,…… in se sprašujete in obrekujete medover………………
KAJ JE RESNICA?????????????????????)
Jaz se spotikam samo ob vašo novinarsko profesionalnost, če se lahko temu tako reče.
O Moniki in njeni družini,….. pa imam svoje mnenje. Resnice pa ne poznam in mi je tudi vseeno zanjo.
Verjamem pa, da je Monika čudežna punča. Verjamem.
Tudi o slovenski foušiji ne bom pisala – ker vedno je in bo gorela!!!!
Želim vam čimveč dobrih prispepkov – ki naj bodo preverjeni!!!!!!!!!!!!!!!
Jaz se ne bom postavljal na nobeno stran!
1. Razni forumi in klepetalnice so namenjeni izmenjavam mnenj in izkušenj. In če ne bi bilo nasprotnih menj, tudi klepetalnece ne bi obstajale, ker bi bila vedno samo ena in edina resnica.
2. Ne razumem, a nekaterim novinarjem manjka lastnih idej, da iščejo po raznih klepetalnicah na internetu motive za oddaje in svoje članke? Vse pogosto se v tiskanih medijih pojavljajo izjave v raznih klepetalnicah in forumih.
3. Ti zahtevaš nekakšne dokaze??? A to za tebe pomeni, da se nekaj ni zgodilo oziroma se ni moralo zgoditi, če nimaš dokaza???
Npr. ti vidiš, kako recimo tvoj sosed udari tvojega otroka, ker se je pač igral na njegovi zelenici. Kako boš to dokazala, če ta sosed to zanika? Verjetno ne nosiš vedno s seboj videokamere in vseskozi snemaš. In kako se bi ti počutila, ko bi te vsi naslednji dan napadli, da širiš lažnjive govorice o tvojem sosedu? Dej prinesi dokaze, pa ti bomo mogoče verjeli in preverili! To ti zahtevaš od te sončnice. Ona je pač povedala le svoje mnenje na splošno in tisto kar je videla pred leti, ker je pač dan prej videla to oddajo. Če bi hotela jo črnitri, bi verjetno to lahko storila že veliko prej. Tko pa je bil pač le odmev na oddajo, tko kot na vse druge. In ne vem zakaj bi bilo o tem prispevku v oddaji prepovedano debatirati.
Žal se zgodi veliko stvari, katerih ne moreš dokazati!
Najbolj zaskrbljujoče je pa, da najbrž vsi tisti, ki tolčete čez novinarko, se postavljate na stran sončnice_1 ter hkrati ne morete dojeti dejstva, da obstajajo otroci, ki so bolj sposobni in simpatični od vaših in ste “sploh in oh vsevedi”, o sebi menite, da ste humanisti. Da ste razumski in blazno modri.
Pa res živimo v dolini šentflorjanski!
—prvi prispevek nisem gledal, tega drugega pa zgolj slučajno…prebral sem vse kar ste pisali ” sončnica in novinarka” ter vsi ostali….toda, da je razmišljanje ljudi v naši deželi tak poden od podna pa si nisem misli…faušija na kvadrat, zlonamernost, škodoželjnost…pa tudi pod pretvezo “kao”strokovno argumentiranih in v celofan zavitih besed”….poglejte vase…predno obtožite, preverite ali imate vsaj kanček prav in pravice da to naredite….in ne pljuvajte vsevprek po ljudeh , ki zatradi svojih dosežkov ali nedosežkov izstopajo iz povprečja…
SONČNICA_1…upam, da si nekje svoje trditve že dokazala, če so bile resnične…če ne , bi te morali poklicati na odgovornost, ker to kar si ti naredila in sprožila se drugače imenuje “škodoželjnost”
Forum je zaprt za komentiranje.