Čipiranje
Saj to že obstaja! reče se mu baza podatkov :)) Te pokličejo na dom, predstavijo super ugodne ponudbe in te na vse načine prepričujejo, da je to tisto, kar najbolj potrebuješ. Pa za rojstni dan te pokličejo z ekskluzivno ponudbo. Ali pa kar na dom pošljejo reklamno gradivo ali kuverto z zadetimi 15 jurji ;))) Pa nalepkice ko zbiraš, da kupiš ugodne brisače v mečkatorju ali pa da tankaš na oemweju in si kupiš ultra kvalitetne švicarske rucage …
Se mi zdi, da smo te ponudbe in tako obnašanje že tako ponotranjili, da sploh ne jemljemo kot vdor v našo zasebnost oz. ne dojamemo kot manipulacijo. And that is wrong!
Saj to že obstaja! reče se mu baza podatkov :)) Te pokličejo na dom, predstavijo super ugodne ponudbe in te na vse načine prepričujejo, da je to tisto, kar najbolj potrebuješ. Pa za rojstni dan te pokličejo z ekskluzivno ponudbo. Ali pa kar na dom pošljejo reklamno gradivo ali kuverto z zadetimi 15 jurji ;))) Pa nalepkice ko zbiraš, da kupiš ugodne brisače v mečkatorju ali pa da tankaš na oemweju in si kupiš ultra kvalitetne švicarske rucage …
Se mi zdi, da smo te ponudbe in tako obnašanje že tako ponotranjili, da sploh ne jemljemo kot vdor v našo zasebnost oz. ne dojamemo kot manipulacijo. And that is wrong![/quote]
Nekaj takšnega ima namen uvesti Google..Aktivno reklamiranje ali kako mu že rečejo…Zbirali bodo podatke o tem, kaj iščeš po netu in kaj te zanima, potem pa bodo ti predstavili točno takšne reklame, ki ti nudijo to, kar bi naj tebe zanimalo.
Facebook ima podoben sistem že dalj časa. Vsaj jaz opazim, da so reklame na desni strani več ali manj o tistih rečeh, ki me dejansko zanimajo. Recimo stvari za šport, fotografijo, tehnika… itd.
Ni kaj,… dobri so. Vejo že skoraj vse o meni…. 😀
Verjetno si izpolnil profil in od tam “črpajo”, Jaz sem tiste oglase zvečine poklikala, da se mi odstranijo, ampak občasno me še pritegne kaj, kar potem kliknem. Pač, še ena marketinška niša več, naj se reklamira folk oz. storitve. Že davno ni več dovolj samo to, da se nekje pojaviš, ampak kako se pojaviš.
Verjetno si izpolnil profil in od tam “črpajo”, Jaz sem tiste oglase zvečine poklikala, da se mi odstranijo, ampak občasno me še pritegne kaj, kar potem kliknem. Pač, še ena marketinška niša več, naj se reklamira folk oz. storitve. Že davno ni več dovolj samo to, da se nekje pojaviš, ampak kako se pojaviš.[/quote]Saj ti tudi v spletni pošti prikaže oglase v vezi z vsebino pošte…. Kdo to ureja? 😉 :/
To vse skupaj niti ni tako zelo moteče. Bolj strašljivo se mi zdi, da so vse sodobne naprave (mob tel., novejši TV-ji….) opremljeni z zadevo, ki v prostor “spusti ” frekvenco, valovanje, ki ti usmirja razmišljanje. Zadeva deluje po principu elekromagnetnega delovanja.
Ko po žici steče tok se okoli nje pojavi magnetno polje in obratno če žico pomikaš skozi magnetno polje se v njej pojavi el. tok. Procesiranje naših možganov je v osnovi elektični impulz, ki v okolico ob določenem razmišljanju sprosti določeno magnetno polje. Če se nahajamo v polju elekromagnetnega valovanja ustrezne jakosti in frekvence, razmišljamo na točno določen način.
Tako nam ob predvajanju reklam zraven skozi naš Tv, ali rač. ekran spustijo še “način razmišljanja” (elektromagnetno valovanje ustrezne jakosti in frekvence) in postanemo bolj senzibilni za nakup, če ne že “odvisni” od tega nakupa….
V zda so nekateri nakupovalni cenri opremljeni z temi oddajniki. Komentar lastnikov je bil, da so “učinki na prodajo pozitivni”…..
Mediji pri njih pa niso smeli pisati o tej temi :/ :((
No, jaz itak oglase vedno preskočim. Kadarkoli so, prestavim kanal. Očitno pri meni spuščajo kontra frekvence. In ne kupujem ničesar, kar ne bi potreboval. Pravzaprav v to vsak posameznik verjame, ampak jaz zase vem, pri meni oglasi ne delujejo. Verjamem tud, da bolj kot je človek nezadovoljen v življenju, bolj je podvržen temu marketingu, saj je ves čas prepričan, da mu nekaj manjka in da rabi nekaj novega. Potrebno pa je to iskat v sebi, ne zunaj sebe.
Forum je zaprt za komentiranje.