Cela Slovenija se danes ukvarja z enim prosvetnim fukom
A še enkrat? 🙂
Presenetilo/šokiralo ga je, ko je spoznal, kaj je storil sebi, svoji familiji in ostalim bližnjim. Vsaj kako je on vse to doživljal. Tega ni zmogel sprejeti, zato se je zlomil in končal svojo pot.
Kaj vse je vplivalo? Če iščemo potuho za odraslega človeka, ki ni bil sposoben odgovarjati za svoja dejanja, potem je vplivalo več dejavnikov. Kot so razdor in popolna izguba zaupanja ter spoštovanja v ožji družini ter službi. Verjetno tudi širše, saj ga je lahko spoznala cela Slovenija. Kako je do tega prišlo, vemo, sklop nepredvidljivih dogodkov. Dogodkov, na katere je imel glavni vpliv tudi in predvsem sam. Ne morem ga zagovarjati, niti ga ne obsojam.[/quote]
Pričakovan odgovor na nekaj kar nisem vprašal, ki bolj ali manj le potrjuje tisto kar sem prej pisal glede potuhe fašistični miselnosti, vsaj na nivoju medčloveških odnosov.[/quote]
Nisem prepričan, če dobro razumeš. Namreč izraz »fašizem« običajno uporabljamo za sisteme vladanja, podobne Mussolinijevemu, za katere je značilno:
– povzdigovanje naroda (včasih tudi rase) nad posameznika
– uporaba nasilja in sodobnih tehnik propagande in cenzure za zatiranje politične opozicije
– obsežna ekonomska in socialna organizacija
– korporativizem
Predvidevam, da sem te nekako osebno prizadel. Še vedno ne vem kako in s čim.
Ljudska raba pojma fašizem
Kljub jasni opredelitvi pojmov fašizem, fašist, nacist se ti izraz pogosto uporabljajo kot žaljivke, brez upoštevanja točnega pomena in spoštovanja do žrtev teh gibanj. Pridevnika »fašističen« ali »nacističen« pogosto prilepljajo posameznikom ali skupinam, za katere se zdi, da se obnašajo avtoritarno: med elemente sodijo utišanje nasprotnikov, sojenje po osebnem obnašanju in drugi poskusi koncentracije moči.
Veš da. Mi ne da ne odobravamo njunega početja. Nam se samo toži jezika v naših razgretih vulvah. Mislim … pa a nas lahko nehate posiljevat s tem razmišljanjem kako ni naredil nič narobe no.[/quote]
Ni letelo na to kaj je/ni delal on narobe. Letelo je na Markov odgovor, ki je vsaj zame in v tej situaciji višek v teh dveh temah objavljene pritlehnosti. Sem sam ciničen velikokrat, to priznam. Vendar iz mrtvega človeka se norca ne delam. Najprej delat rabuko okoli tega, da se posledično človek ubije in potem do onemoglosti lajnat kako je izključno sam kriv za svojo smrt (in da mu je čisto prav), ja, zakaj že in v kakšnih primerih že ljudje ponavadi na tak način reagirajo?[/quote]
Še enkrat poudarjam. da mi je žal, da se mu je pripetilo, kar se mu je pripetilo in menim, da si je odmeril veliko preveliko kazen. In na sploh si težko predstavljam človeka, ki bi drugemu kaj takšnega privoščil. Zbodlo me le v delu, kjer pišeš, da imamo vsi drugače misleči izkrivljeno sliko zaradi takšnega in drugačnega felerja. Bojim pa se, da ste vi tisti, ki ste izgubili kompas.
Izvoli. Boš najprej ti?[/quote]
Ne, ne kar daj. Ženske imajo prednost. :-)[/quote]
Stara šola. Odlično.:)) Samo namigni mi prosim: katera stvar se ti zdi tako zelo komplicirana? Prepričana sem, da ti jo bom znala pojasniti na zelo preprost način.
Zdaj se sicer novinarji nekaj opravičujejo in priznavajo, da so pretiravali in gledali le število klikov. A dvomim, da bo to kaj spremenilo sistem delovanja, saj je zaslužek novinarjev še vedno pogojen s številom klikov in branostjo neke novice.
Se pa kar strinjam s spodnjim člankom:
http://www.delo.si/mnenja/komentarji/mediji-ubijajo-mar-ne.html
Zdaj se sicer novinarji nekaj opravičujejo in priznavajo, da so pretiravali in gledali le število klikov. A dvomim, da bo to kaj spremenilo sistem delovanja, saj je zaslužek novinarjev še vedno pogojen s številom klikov in branostjo neke novice.
Se pa kar strinjam s spodnjim člankom:
http://www.delo.si/mnenja/komentarji/mediji-ubijajo-mar-ne.html%5B/quote%5D
Naj se kar opravičujejo, kar se mene tiče, bi lahko tudi kak urednik odletel – dve razbiti družini, en mrtev, in na hektolitre telesnih izločkov od tistih, ki so se nad posnetkom naslajali. Pred tem pa ne-vem-koliko časa prispevki, polemiziranje, cele oddaje, delanje totalne drame, v glavnem… Sorry, meni se zdi, da je fucking ponižujoče, da je v enem prispevku 6x (štela je Pirc Musarjeva) prikazan posnetek enega lesenega oralca – ne samo, kar se akterjev tiče, ampak tudi gledalcev.
S člankom se pa tudi sama precej strinjam.
Forum je zaprt za komentiranje.