Če niste poročene, ste le priležnice svojemu partnerju?
In se pred tem oziroma vmes še poročiš, da je za(je)bava večja. :)[/quote]No počasi se boš celo navadil kaj na smeh obrnit, da ne boš skoz tako poštirkan….. :)))))[/quote]
Mogoče pa si samo ti začel spoznavati, da jaz že dalj časa obračam na smeh. Čeprav včasih je potrebno biti tudi resen. 😉
Poroka pa res ni nobena garancija za uspešnejši odnos od koruzništva. Osebnostne značilnosti so tiste, ki določajo kako se bo odnos odvijal in reševali problemi ne pa sama ceremonija okrog poroke.
Pred vsemi priznati, da boš z nekom v dobrem in slabem je lahko tudi veliko breme, ki lahko povzroči, da nekdo v zakonu trpi, samo zato, ker je pač poročen.
Poroka pa res ni nobena garancija za uspešnejši odnos od koruzništva. Osebnostne značilnosti so tiste, ki določajo kako se bo odnos odvijal in reševali problemi ne pa sama ceremonija okrog poroke.
Pred vsemi priznati, da boš z nekom v dobrem in slabem je lahko tudi veliko breme, ki lahko povzroči, da nekdo v zakonu trpi, samo zato, ker je pač poročen.[/quote]Kdo pa pravi, da je? :/
Tudi, če je dana obljuba breme pač ne daješ obljub. To je danes moderno, ker ti potem nima nihče nič očitat in lahko mirne duše odkorakaš dalje, ko imaš poln kufr…..
Kaj ostane za tabo itak ni tvoja briga, ker nisi nikomur nič obljubil…. :/ 🙁
Ampak, če se želiš poročit, je treba dat tudi obljubo. Nekateri pa se želijo SAMO poročit, obljube pa dajo, ker je to del obreda in ne, ker bi vanje tudi verjeli. Pa saj vem, da to veš. 🙂 Niso vsi takšni kot ti, da bi to, kar obljubijo, tudi uresničili. 😉 Saj veš, včasih pa te življenje tudi “preseneti” in te potisne v situacijo, ko obljube “ni mogoče” več izpolniti. Posebej, če ga jemlješ iz danes na jutri.
Če te življenje tako preseneti, da obljube več ne moreš izpolniti, se ločiš. Pri koruzništvu pa razideš. Marko, dala ti bom samo en primer, pa ti povej, kaj o tem misliš. Ena znanka, ki živi na koruzi in ima sedaj že otroke, je rekla, da v primeru, da bi se ona razšla s svojim partnerjem to ni enako “hudo” kot če se razveže poročena oseba. Po njenem mnenju imajo razvezane osebe drugačen status kot osebe, ki so se razšle po koruzništvu. No, jaz pa menim, da imajo popolnoma enak status. Da ti bo lažje, ona je želela reči, da bi po razhodu s partnerjem imela popolnoma enak status kot punca, ki se je razšla s fantom, s katerim nista skupaj živela. Torej, pri nekaterih koruznikih mene moti to polovičarstvo, jemanje zveze z rezervo oziroma v stilu – naj bo ta dokler ne pride drugi boljši.
Ne razumem tega s statusi. O kakšnem statusu je sploh tukaj govora in zakaj je v tem primeru sploh pomemben? Kaj boš s statusom?
Ko se razideš, se razideš. To, kako pa je komu lažje, pa je odvisno od tega, kako se spopadaš z življenjskimi situacijami in od razmišljanja posameznika. Kar je nekomu nepremostljivo težko, je lahko drugemu samoumevno lahko.
Jaz se tudi ne bom nikoli poročila. Bo preveč bolelo, ko se bom ločevala. Če si poročen, si potem nekako res zvezan in ne moreš kar odit in prekinit vsega skupaj če se začneta kregat. Predstavljajte si samo, da bi se folk poročil vedno ko bi začutil, da je to to. Potemtakem imaš lahko za sabo 5 porok in 4 ločitve! Medtem ko nekdo samo reče Imel sem 5 punc/5 zvez. Prevečkrat se zgodi, da ljudje vztrajajo v slabem zakonu samo zaradi statusa pa zaradi zapletenih birokratskih postopkov.
Je pa tudi res, da ko si poročen in se ti zdi, da nekaj ne gre v pravo smer, te lahko ravno ta status pripravi do tega, da morda storiš nekaj več, kar sicer, če ne bi bil poročen, ne bi in bi predčasno odnehal. Lahko ti to tudi prinese rešitev odnosa, ne vedno le težave. Vsaka stran je za nekaj dobra ali pa slaba, odvisno kako se odločimo.
Če meni nekdo reče, da je bil enkrat poročen, je to povsem enako kot če bi mi rekel, da je nekoč živel v zunajzakonski skupnosti. Samo “procedura” je bila pri drugi varianti lažja. Tudi po slednji zvezi namreč lahko ostanejo skupni otroci, skupno stanovanje ipd. En zanimiv primer je tale Jani iz šova Gostilna išče šefa – z eno žensko ima otroka, z drugo žensko je skupaj živel, sedaj pa je z eno od tekmovalk. Meni tako lahkotno prehajanje iz ene veze v drugo ni všeč.
Ljudje ne vztrajajo v slabem zakonu samo zaradi statusa in zapletenih birokratskih postopkov, ampak zato, ker jim je tako všeč. Enako je tudi pri koruzništvih. Tisti, ki ni zadovoljen, si pogosto omisli ljubico ali ljubčka…Zakaj pa misliš, da ima mnogo poročenih moških ljubice, ki mislijo, da se bo ta moški razvezal? Niti pod razno se ne bo razvezal, ker mu je lepo, da ima ženo in ljubico.
S tem se pa ne bi strinjal. Mislim, da si nihče ne želi slabega zakona-zveze in zato vztraja, si pa želi nekaj boljšega in vztraja (še) nekaj časa v “slabem” po principu, da po dežju posije sonce.
Ne moreš pa spet skoz na soncu stat, bi te preveč ožgalo….. 😉
Ločitev ali razhod dveh koruznikov z družino je povsem ista, le da ločitev stane (koliko že? nekaj evrov). Vse ostalo je isto. Posledice so enake z ali brez poroke. In se povsem strinjam z On_etom, da je vse drugo držanje fige v žepu. Ko si z nekom ustvariš družino je prav tako neka obljuba, da boš za družino v dobrem in slabem, ne glede na poroko. V bistvu ne vidim razloga ZA ali PROTI poroki… bistvo je v odgovornosti.
Čakaj, povsem enako bi se lahko zgodilo, tudi če bi Jani bil poročen. Kako pa veš, kako lahkotno je to bilo zanj ali zanjo? Kot da želiš nekomu dodatno otežiti razhod. Če oba ne vidita več smisla, ali pa tudi, če je to samo eden, naj gresta čim prej narazen. Zakaj oteževati postopek? Zakaj se sploh ukvarjamo s tem, kako živijo drugi?
Čakaj, povsem enako bi se lahko zgodilo, tudi če bi Jani bil poročen. Kako pa veš, kako lahkotno je to bilo zanj ali zanjo? Kot da želiš nekomu dodatno otežiti razhod. Če oba ne vidita več smisla, ali pa tudi, če je to samo eden, naj gresta čim prej narazen. Zakaj oteževati postopek? Zakaj se sploh ukvarjamo s tem, kako živijo drugi?[/quote]Saj se ne, dala je le primer, ti pa spet vice pokaš….. :))))
Prav iz tega je razvidno kako v resnici ljudje vidijo poroko ter da so vsa “romantična” brbljanja o zaobljubi pred svetom (le kaj hudiča ima svet opraviti z mojo zvezo in čustvi?) čisti nesmisel in sprenevedanje. V poroki vidijo le še eno dodatno bariero pred možnostjo razhoda. In tako ne gledajo le tisti, ki se ne želijo poročiti (ki večinoma vidijo otežen lasten odhod), temveč tudi velioko tistih, ki si tega na vsak način želijo in na poroko gledajo predvsem kot na dodatno otežen odhod partnerja. Morda predvsem zato, ker se bojijo ostati sami. Ne nazadnje pa tudi zaradi mnenja okolice, žlahte…, še posebej v nekaterih okoljih, kjer “koruzniki” še vedno veljajo kot manjvredni.
Glede obljube pa, ta se glasi “v dobrem in slabem”. Tisti, ki se toliko izgovarjajo nanjo praviloma niti pomisliti ne bi smeli na ločitev. Marsikdo pa se v zakonu obnaša kot da ta velja samo za njegovega partnerja(ko).
Čakaj, povsem enako bi se lahko zgodilo, tudi če bi Jani bil poročen. Kako pa veš, kako lahkotno je to bilo zanj ali zanjo? Kot da želiš nekomu dodatno otežiti razhod. Če oba ne vidita več smisla, ali pa tudi, če je to samo eden, naj gresta čim prej narazen. Zakaj oteževati postopek? Zakaj se sploh ukvarjamo s tem, kako živijo drugi?[/quote]Saj se ne, dala je le primer, ti pa spet vice pokaš….. :))))[/quote]
🙂
Kako da ne, če ji ni všeč. Ne more ti nekaj pri drugem ne bit všeč in se pri tem ne ukvarjaš z njim. To je tako, kot da bi rekel, da meni ni všeč, da me On “špika” in bi rekel, da se ne uvakrjam z njim. 🙂 Če se ne bi ukvarjal z njim, tega sploh ne bi opazil.
Antilopa, ali morda namiguješ na to, da tisti, ki se ne namerava poročit, že razmišlja o tem, kako bo ob razhodu? Da mu bo toliko težje?
Ne, narobe si me razumel. Še vedno trdim, da je vseeno, ali sta dva poročena ali koruznika. Važno je, kako sprejemata zvezo. Nikakor ne mislim, da bi bile zakonske zveze že same po sebi “trdnejše” od koruzništev. Želela sem reči samo to, da v primeru, da bi se nek koruznik razšel s svojo partnerico, je zame to povsem enako kot, če se razveže poročen moški. Vsebinsko je enako, ne birokratsko in stroškovno. Tista moja znanka – koruznica je stigmatizirala poročene osebe, ki se razvežejo, v smislu, da imajo v kasnejšem življenju “madež”, da so bili nekoč poročeni.
Aha. Se strinjam s teboj. Le da razumem tudi tvojo znanko. Zanjo pač to predstavlja madež. Ona tega madeža ne more “uturit” drugim, pač pa bi ga čutila sama, če bi se ločila oziroma bi verjetno imela predsodke ali pa težave, če bi morala iskati partnerja zase in bi ta bil ločen. To je njeno prepričanje, ki jo na nek način omejuje pri izbiri. Saj še ima vedno čas, da ga spremeni. :))
Ni zakaj, samo ne nas preblizu srca spuščat, ker smo (nekateri) bolj štorasti bi te lahko ponesreči špiknil vanj in potem Antilopa obleži, obleži….. 🙂
Marko je izpustil bodico, da vse kar piše napiše za hec, sedaj ko se smejemo zraven ga pa nekaj zbada…. Pa menda ne okol srca Marko? 😀
——————————
Če si nekdo izbere partnerja in misli, da je našel enega in edinega s katerim se ujame, mu je lepo ob njem itd, da bo to trajalo večno, da ni na svetu več nikogar vsaj podobnega ali da celo zase misli, da je eden in edini, nenadomestljiv svojemu partnerju je…… naivnež?, ki ne loči med zaljubljenostjo in ljubeznijo.
Zato se moramo/naj bi se, zavestno odločit/li, da bomo z nekom v dobrem in v slabem, če tega ne zmoreš je bolje, da se ne greš teh stvari in pač furaš samo tisto “prvo fazo”, ki se imenuje zaljubljenost, zraven še paziš da ti ne nastane kak “stranski produkt seksa”, ki je itak samo zato tako prijetno opravilo, da mene razveseljuje, ki me je bog ustvaril za to, da uživam na tem svetu……. 😉 :)))
Hehe. Če On koga špikne, še ne pomeni, da to koga tudi špika. 😉 Mogoče so njegove bodice premehke ali pa je koža špikanega pretrda. 🙂
Hehe. Če On koga špikne, še ne pomeni, da to koga tudi špika. 😉 Mogoče so njegove bodice premehke ali pa je koža špikanega pretrda. :)[/quote]Še dobro, da se špikani oglaša, večkrat po malem, da ne zadržuje v sebi in nabira…potem pa prijatelju stolče vse zobe v …….
Če se ne bi ukvarjal s tabo, tega sploh ne bi opazil. 😉 :)))
Forum je zaprt za komentiranje.