Anoreksične ali debelušne?
Dej ga no srat, čevapčič. Misliš, da Natalija Verboten nosi konfekcijsko 34 kot ti? Mislim, da se bolj približuje 40, v zgornji del pa najmanj 42!! Pa da ne boš mislila, da sem ti fovš tvoje popolnosti, tudi jaz imam majhno ritko, dobre prsi pa še 10 cm sem višja kot ti, pa sem vedno občudovala polnejše ženske, ki se znajo nositi in biti čudovite v svojih oblinah.
Enkrat sem prebrala en intervju z nekom iz agencije, ki išče manekenke za modne revije in fotografiranja. In povedal je, da se od kandidatk pričakuje, da so visoke nad 174 in da jim lepo pristoji konfekcijska številka 40.
Torej se vam pametnim zagovornicam edinopravilnešt38 zdijo te ženske predebele???
Samo vprašam, ko ste se že tok zagrele:)
O.K., bom pa še jaz povedala svoje mnenje. Moja hči je model, velika 178 cm, kg žal ne vem, nosi pa št. 40 (38 tud slučajno ne navleče na rit, kakšno kratko majčko še mogoče). Meni se zdi kar malo presuha na pogled. No, za njo št .40 tud slučajno ni preveč. Tako, da se z žensko tudi slučajno ne morem strinjati, da je samo 38 tista ta prava. Odvisno je tudi od kosti, pa od širine bokov, od konstrukcije itd.
Okus večine je takšen: dolge pravilno oblikovane noge, velike prsi, ozek pas in pa da je vse skupaj skladno. Pa lep obraz, zdravi močni lasje in zobje, lepa koža. So pa tudi taki ki jim je všeč čisto kaj drugega, ampak to so bolj izjeme. Seveda lahko simpatičnost, smisel za humor… kompenzirajo pomanjkljivosti, ampak to je druga zgodba, ne? Sedaj govorimo o zunanjosti.
Kam pa sodim potem takem jaz. 162cm in 70kg?
Po vsem tem kar človek čita sem izmeček. Kako vam uspe nahraniti svoje može?. Moj zelo rad kaj dobrega poje, ni predebel. Vsaj za moje oči ne. Zelo fizično pa mora delat od zore do mraka- ha- pa marsikdaj še tudi ponoči takrat se sicer ukvarja z menoj.
Kako naj mu kuham – okusno- ga postrežem in ob njem, ki z užitkom je gledam v svoj prazen krožnik. Kako naj zamesim po pet hlebcev kruha in jih izvlečem iz krušne peči? Kako se naj tem kruhu uprem- ko tako zelo lepo diši? Sicer pa kako naj možu pomagam pri delu, pri katerem je včasih potrebno marsikaj tudi težkega postoriti?
nisem vsega bral, tako da samo replika na zacetno vrpasanje..
Najprej bi rad povedal ta ti ne verjamem, kar si napisala!!! to pa zato, ker imam kolegico ki ima bolemijo in NI suha!! za moj okus ima par kg prevec in to tudi sama ve….Pomoje si pac ena zafrustrirana punca, ki se zaveda da im par kg prevec in nekako ne more tega poslihtat (vse se da ce se hoce!, me verjem ker sem 20kg shujsal). Kar se pa tice “anoreksicnih punc? Me zanima ce si sploh ze videla kako anoreksicno punco?? Pomoje da ne, pomoje je vse kar je vitkejse postave od tebe anoreksija, kar je dalec od realnosti…
Naj ti dam primer:
Tole je anoreksija: http://mx.geocities.com/laneta_2003/images/anorex2.jpg
Tole je pa (idealna) vitka postava:
http://www.freshgroove.net/tmp/test/3.jpg
Tko da bo mal razvidno kaj je anorexija in kaj je vitka/sportna postava
In res je da je vecina moskim vsec vitka postava, res da so kake izjeme (en moje kolega) ki pa so jim vsec zenske ki imajo prekomerno tezo…
Samo treba se je zavedati, da prekomerna teza ni samo videz, ampak so tudi poslednicno zdravstvene tezave, ki so pogojene s prekomerno tezo…
Hrana Hrana hrana in se enkrat Hrana + gibanje seveda!
….samo moje mnenje..!!
SomeOne
SomeOne,se strinjam!
Samostojna,tako kot je majja povedala,verjetno je bila misljena italijanska stevilka,ali pa si videla oglas za mocnejse manekenke.
Marci,zal ne verjamem. Imam kar lepo prestudirane stevilke in manekenke in verjemi,da nobena manekenka nima stevilke 40 oz. 42,mankenka mora biti suha in s tako stevilko to ni…edino ce je tvoja hci model za obleke za mocnejse ljudi.
Ojla. Sem 21 letna punca in pri 160 cm imam 82 kg. Teža mi že od malega niha. Pred enim letom sem imela 95 kg, pred dvema pa 55 kg. Tako, da sem nekako okusila obe strani, biti debel in biti suh, pa še vse vmesne faze;) Trenutno sem na dieti, ker se v svojem telesu nikakor ne počutim dobro, vendar pa moram priznat, da se tudi takrat nisem, ko sem imela najmanj kg. Tudi 49, pri isti višini. Zakaj ne? Ker zase vem, da sem se najbolje počutila, ko sem imela okoli 65 kg, pa čeprav je to preveč. Je pa res, da tudi pri 95 nisem zgledala ogromna, pač pa debela. In pri 65 nisem izgledala debela, ampak “malce preveč”.
Kaj hočem povedat? Da se popolnoma strinjam z Babo, ker je dandanes res totalno preveč poudarka na tem, kako debel je kdo in kako suh je. Pač vsak je srečen takšen kot je, pa če je to pri 100 ali pa pri 40 kg. Ne vem, zakaj nekateri moški ne morejo imeti debele PRIJATELJICE. A je res tako pomembno, če je oseba, s katero se družite debela ali suha. Partnerja si pač izbiramo takšnega, da nam je vizualno všeč, ampak za hudiča ne imejte nekih točno določen meril, kakšna mora biti ženska!!! Ljubezen pač ni sestavljena iz kosti, mesa in živcev, ampak iz srca…In brez zamere, nekdo, ki debeluške niti pogleda ne, za moje pojme, ne ve kaj je resnična ljubezen, pa ne zato, ker mu te niso všeč…Ah kje pa, mu pač niso. Zato pač, ker se ljubezen ne gleda po zunanjosti. Ja in moj fant me je imel rad v vseh obdobjih mojega telesa. Tako pač je.
Ne morem verjeti, da ženske pri 40 in naprej, tako afnasto spremljajo svojo postavo. Ogabno res. Lepo, da ste urejene, res. Ampak pri teh letih po mojem boste veliko bolj srečne, če si boste všeč ne glede na to kakšne ste. Ne govorim o tem, da morate biti debele. NE!! Ker to res nikomur ni potrebno biti, vsak bi moral skrbeti zase in za svoje telo, ampak taka avšarija, kot se pa tu gor kaže, pa je odveč. Tortica to, pa solatka, pa vodika. Bljak, na bruhanje mi greste.
In hudo mi je, da danes ljudje ne znaj več preprosto uživati.
Na, zdaj me pa spljuvajte.
Ojla. Sem 21 letna punca in pri 160 cm imam 82 kg. Teža mi že od malega niha. Pred enim letom sem imela 95 kg, pred dvema pa 55 kg. Tako, da sem nekako okusila obe strani, biti debel in biti suh, pa še vse vmesne faze;) Trenutno sem na dieti, ker se v svojem telesu nikakor ne počutim dobro, vendar pa moram priznat, da se tudi takrat nisem, ko sem imela najmanj kg. Tudi 49, pri isti višini. Zakaj ne? Ker zase vem, da sem se najbolje počutila, ko sem imela okoli 65 kg, pa čeprav je to preveč. Je pa res, da tudi pri 95 nisem zgledala ogromna, pač pa debela. In pri 65 nisem izgledala debela, ampak “malce preveč”.
Kaj hočem povedat? Da se popolnoma strinjam z Babo, ker je dandanes res totalno preveč poudarka na tem, kako debel je kdo in kako suh je. Pač vsak je srečen takšen kot je, pa če je to pri 100 ali pa pri 40 kg. Ne vem, zakaj nekateri moški ne morejo imeti debele PRIJATELJICE. A je res tako pomembno, če je oseba, s katero se družite debela ali suha. Partnerja si pač izbiramo takšnega, da nam je vizualno všeč, ampak za hudiča ne imejte nekih točno določen meril, kakšna mora biti ženska!!! Ljubezen pač ni sestavljena iz kosti, mesa in živcev, ampak iz srca…In brez zamere, nekdo, ki debeluške niti pogleda ne, za moje pojme, ne ve kaj je resnična ljubezen, pa ne zato, ker mu te niso všeč…Ah kje pa, mu pač niso. Zato pač, ker se ljubezen ne gleda po zunanjosti. Ja in moj fant me je imel rad v vseh obdobjih mojega telesa. Tako pač je.
Ne morem verjeti, da ženske pri 40 in naprej, tako afnasto spremljajo svojo postavo. Ogabno res. Lepo, da ste urejene, res. Ampak pri teh letih po mojem boste veliko bolj srečne, če si boste všeč ne glede na to kakšne ste. Ne govorim o tem, da morate biti debele. NE!! Ker to res nikomur ni potrebno biti, vsak bi moral skrbeti zase in za svoje telo, ampak taka avšarija, kot se pa tu gor kaže, pa je odveč. Tortica to, pa solatka, pa vodika. Bljak, na bruhanje mi greste.
In hudo mi je, da danes ljudje ne znaj več preprosto uživati.
Na, zdaj me pa spljuvajte.
Pa še to me zanima… Ne bi imeli ženske, ki je debela? Kaj pa žensko, ki jo ljubite, pa se ponesreči in izgubi roko, pristane na invalidskem, se morda opeče po obrazu…. ????
To pa boste vsi rekli, da to je drugače. Ne ni! Prav tako ni lepo in prav tako bi odšli od take ženske. Ljubezen pa taka pha.
MALAmuca, do zadnje črke se strinjam s tabo! Res si fajn povedala! In tudi meni gredo tiste ženske, ki pojejo samo 5 listov solatke za kosilo in pijejo samo vodo na bruhanje!
za druge pa (da ne boste rekli, da sem zihr bajska, ker tako mislim)….tudi jaz nisem debela…..saj sama za sebe ne…..imam 164 cm in tehtam 57…..
Najprej ti moram povedat, da se v tem pač strinjam s tabo, da kdor pač gleda na videz, ne bo našel prave ljubezni, oz. bo mogel imet veliko srečo. Sam žal je tako, saj sama veš, da večina ljudi, sploh moških, ne razmišlja tako. In potem so na koncu tisti z nekimi vizualnimi napakami pogosto nesrečni. Zarad tega po moejm tud pride do raznih bulimij in anoreksij, ker se preveč obremenjujejo s sabo.
Ampak za zdravje je pa pomemben vsak kg. In če se je zarad tega treba odpovedovat sladkarijam, in raznim pregreham in se pošteno spotit, da spraviš dol, pol bi jaz naredila vse. Sreča jaz v gibanju uživam in na tak način sporščam svoje živce… če me kaj jezi grem na fitnes, in tkarat je res učinkovit trening… Men teža niha, ampak ne toliko kot tebi. Na videz mi mogoče marsikdo (razen kdor ma rad koščene) nebi prisodil, da imam preveč kg, sam po kilah mam jaz ful več kot je videt, sam glede na kile tud nižji procent maščobe, kto bi pričakovala. In že teha par kg, ki se mi jih je nabralo čez leto zarad nepravilne prehrane, kljub treningom (žal se pri men to hitro pozna) , vpliva na moje zdravje, mam koleno čist v k… In itak, da se ne bom prepuščala usodi. In mislim, da bi moral marsikdo, tud ti, mal gledat nase ins e zavedat posledic debelosti. Lepo, da si našla fanta, ki te je sprejel tako kto si, lepo tud da si zadovoljna s sabo in uživaš življenje, sam treba se je vprašat kako dolgo še… Sicer pa vidim, da si naredila nekaj za to, če si tako zelo shujšala, jaz držim pesti, da ti uspe še tistih nekaj kg, ne zato, da boš lepa, ampak da ne boš imela problemov z zdravjem.
No jaz se cisto ne morem strinjati in spet se mi zdi to tolazba. Kot prvo je pri vsakem paru,se preden se spoznata najprej telesna privlacnost,ce tega ni ze na zacetku je tezko da bi zveza uspela. Partner ti mora biti najprej telesno privlacen (pa to nikakor ne mislim da moras biti lep,ampak vedno je na zacetku prisotna samo pivlacnost in ker se se ne poznas je to telesna privlacnost)in sele nato spoznavas ali bosta skupaj,skupni interesi….
Zveza bo propadla,ce se bosta s partnerjem stekala v vsem in se imela noro dobro,ce si vizualno ne bosta vsec ze od prvega zacetka. Tako pac je to.
Men moj ni bil na začetku všeč, da bi mi padel v oči. Sem pa bila jaz njemu, men pa on kr naenkrat. Začela sem opažat nejgove lepe zobe, mišice na rokah 🙂 itd. Pa spremenila sem mnenje o njim, prvi vtis je bil, da je on en blefer, k neki naklada… Po eni strani pa za pogovor dobra družba, sam se mi je zdel vseen, če ga nikol več ne srečam.
Js bom smo neki rekla. Celo življenje že neki športam..plešem, tečem, plavam in nosim št. hlač 42-44, medtem ko je moj zgornji del 38. Pomagat si pač ne morem ker imam noge malce močnejše za kar so pač krive mišice in včasih imam malce problem ker ne dobim hlač tako kot bi jih rada.Vem pa smo nekaj: Nikoli ampak res nikoli se ne bi zardi tega metala v tla in se sekirala. Sama sebi sem všeč in nikakor ne mislim zganjat takih traparij kot jih nekatere punce ker ne nosijo št. 38. Moje mnenje je tako, da kdor se redno ukvarja s športom in se kolikor toliko zdravo prehranjuje se nimak kaj sekirat zaradi tega kakšno št. nosi.
Pravzprav hvala bogu, da nismo vsi isti!
Aja pa še to. Približno 4 leta nazaj sem imela obdobje ko mi tako mišičaste noge niso bile čisto všeč.Potem pa sem bila na morju kjer sem se zapletla z nekim res super fantom ..in veste kaj mi je rekel kasneje ko sva se pogovarjala o tem kaj sva najprej opazila eden na drugem?
Rekel je, da je bila prva stvar, ki jo je opazil na meni moje lepe noge in da se jih nikoli ni mogel naveličat gledat!(-:
ja pri meni isto. Ženska, daj pomisli malo. Saj nismo v osnovni šoli, da bi zagledali nekoga, ki nam je vizualno všeč in ga vprašali, če bi hodil z nami. Najlepše ljubezni nastanejo iz prijatlejstva, ko ponavadi sploh ne pomisliš na človeka, kot na potencialnega partnerja, ampak si preprosto rad z njim… Nato pa vedno bolj opažaš,kako lepa ti je oseba, kako je na njem vse edinstveno,kako idelaen je. In na koncu ljubiš. in ljubiš tudi, če se zredi za 20 kg in ljubiš, če ima nesrečo in ljubiš, če shujša za 20 kg. Ker zate je skozi oči ljubezni ta oseba najlepša na svetu.
Tudi meni moj, ko sva se spoznala ni padel v oči, čez par mesecev prijateljstva mi je postajal vedno bolj všeč, na koncu je bil v mojih očeh nekaj najlepšega. In še danes, ko nisva več skupaj, je zame lep moški.
No, tisto o privlačnosti je pa takole ! Večkrat se mi je zgodilo, da mi je kakšen tip ” v oko padel”, ko pa je odprl usta sem bila tako razočarana, da sem tisti hip opustila misel na kaj več…… In še večkrat se mi je zgodilo, da človek na zunaj ni izgledal bogvekaj, ko pa sem ga spoznala se mi je zdel vsakič lepši…….Torej Tvoja definicija zenska, sloni na neuporabni podlagi. To so dejstva!Lepota ni vse. Tu so še : smisel za humor, bistrost, gibanje,splošna razgledanost ipd, ki dajo vsakemu posamezniku svojo karizmo. Žal se teh stvari ne da kupit( kot v enem od postov omenjaš kozmetiko, fitnes …….).
Pa še nekaj . Če je človek srečen je tudi lep!
Tako sedaj zaključujem diskusijo na tem forumu.Očitno smo si res zelo različni. Mogoče je bolje tako.
tisti ki je izjavil, mislim da ” pravi moški “, da če se ne bi obremenjevala ne bi žulila solatke. Hm, nekaterim pač ni smisel življenja tortica kot je najbrž tebi. Meni osebno se ni treba odrekati sladkarijam, ker jih že od nekdaj ne maram. Za svoje sladkarije lahko označim veliko sadja, ki ima tudi veliko cukra a nažalost ne maščob kot jih ima tortica, pa se vseeno lahko posladkaš. A ti misliš da si v lajfu privoščiš edino, če ješ tortico ob enajstih zvečer???? lepo te prosim. Rajši se noro poseksam kot pa da v narekovajih “uživam” v tortici.
Zadovoljna sem s svojim telesom, imam postavo v obliki peščene ure in verjamem, da je tudi zaradi tega ker dosti naredim v tej smeri, lepo telo. Komur paše da je tortice, naj jih. To ni moj lifestyle.
Jaz namreč najdem užitke v drugih stvareh.
Kot sem že povedala, sploh ni važno ali ima ženska 38 ali pa magar 42, samo da je luštna in prepričana vase. V življenju poznam toliko različnih žensk in med njimi so moje občudovanje vzbudile tako tiste, ki so imele malo več kg in tiste z malo manj. Tistemu pa, ki so kg-ji merilo privlačnosti, je PLEHEK.
Jaz imam št.38, dolge noge, latino ritko in lahko rečem da sem bolj drobne konstitucije, s pravimi poudarki – ritka in prsi! Za to ,da sem taka, je najprej seveda kriva dednost, skoraj 80% pa pravilna prehrana, telovadba (vsakodnevna!), litri vode, nič sladkarij, večinoma sadje in zelenjava pa branje kakšnih pozitivnih knjig. Ker če ne dobiš nikjer podpore, te današnji svet požre.
In z mojega vidika še to: vem da sem dobra p….., kar bo šlo zdajle mnogim v nos (ker pač nismo navajeni da se kdo pohvali), ampak za to kar sem, sem se v preteklosti morala pošteno namatrati. Zdaj mi je prišlo v kri in nimam težav s tem. Jaz raje 30 min telovadim kot da bi sedela kot cmok in gledala tv. Pa mi ni vedno lahko.
S tega vidika bi želela povedati še tole : večkrat se mi katera vrla deklina dobesedno posmehuje, kaj delam s seboj in kolk lepotnih operacij sem že dala skozi da imam tolk ozek pas pa bokce pa če imam v ritiki silikonske vsadke….Lepo vas prosim. JAZ SE NJIHOVIM NAPRIMER KG-JEM, AKNASTI KOŽI IN MASTNIM LASEM NE POSMEHUJEM. Ona pa se posmehuje temu, da tako vlagam vase. In ona ni edina. Večkrat ko hodim po lj, se punce ozirajo in me naslavljajo z raznimi “kurbicami”, pa z “barbikami”, “keš p***** in še mnogo več seveda v slabšalnem pomenu. Zgodilo se je, da mi je nek kolega od fanta rekel, če sem s fantom samo zaradi kesa. Jaz se nikomur ne posmehujem, ampak se one posmehujejo meni, ker pač dobro zgledam. A to pa je pravično?
POGLEJTE ŠE ENKRAT S TEGA ZORNEGA KOTA.
Skratka,nekatere spet niste razumele kaj sem hotela povedati. Rekla sem prav to da ni nujno da ti je oseba ki ti je vsec lepa in oh in sploh (lepota je itak relativna stvar) ampak je pa pomembno da te telesno privlaci,torej nekatere privlaci vitkost,nekatere dolgi lasje,druge spet nekaj drugega…kot celotna oseba te mora privlaciti in to kot prvo,ker se se ne poznata,telesno.
Ljubezen je tukaj,na drugem mestu,saj se prakticno tezko zaljubis v osebo,ki te nikoli ni privlacila telesno…tud ce se,se kasneje pokazejo tezave.
Primer: potem bi se ve lahko zaljubile tudi v cloveka ki bi smrdel in bil zanemarjen ampak ful vredu oseba in ful bi se stekala? Po vase bi se lahko,saj to kao ni vazno ampak vazno je kaksen je notri…… Mislim,da se vse skupaj rahlo tolazite,in ljubezen globoka in oh in sploh.
Kruta realnost je pac taka,da najprej vsak clovek pogleda zunanjost in ce bo nekdo brez zob,vam garantiram da ga se pogledale ne boste,oz. se pomislile ne boste da bi kaj imele s takim clovekom,pa naj bo blazno dober po srcu,zato si nehajte lagat in se tolazit s takimi.
Saj jaz tudi tega ne podpiram,samo je pa logicno da vsak clovek podzavestno,najprej pogleda zunanjost.
moja idealna ženska je normalna ženska. Vsaka normalna ženska ki ima velike prsi ji visijo, to je normalno, samo silikon ti da obliko to pa ne hvala. Če ima kakšen šlavf in nekaj celulita ni nič narobe. Kdo pa pravi in postavlja pogoje da je idealna ženska pa suhica in velike joške pa po možnost imajo zelo mal v glav. Resno vas vprašam fantje a bi raje eno “hudo” bejbo, da bi se lahko z njo še mal postavljali a debatirati se ne bi mogli z njo, saj bi bla neumna, ali pa eno (ne res ornk bajsike) z malo več oblin in bi bila simpatična, spravljala bi vas v smeh. ja pri dvajsetih res ne potrebuješ pogovorov le seks s hudimi bejbami, a ko si enkrat čez trideset pa verjemite da hočeš tud tako ki se pogovarja s tabo, ki te razume, te spravlja v smeh in …
Saj ne rečem da so vse hude bejbe pa neumne, to res ne, a jih preveč takih ki so, poznam, zato mečem vse v isti koš.
Forum je zaprt za komentiranje.