Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Anoreksične ali debelušne?

Anoreksične ali debelušne?

Baba,stvar je v temu,da vedno vec zensk nekaj da nase in rade nekaj naredijo zase. Vedno vec je tudi kozmeticnih ponudb in izdelkov…torej sam izgled vedno vec pomeni. In isto je pri moskih,vedno vec moskih uporablja negovalno kozmetiko,prej je bila to tabu tema. Vcasih so hodili vsi isto obleceni,brez licil,danes gredo stvari naprej in zato se ti to zdi,da vedno vec zensk hujsa-seveda,vedno vec zensk stremi h temu da bi izgledale lepo in se pocutile najboljse v svoji kozi. Sicer pa,ce se ti pocutis dobro,hvalabogu,vazno je kako se clovek pocuti in ne koliko kil ima.

Jaz nosim konfekcijsko 38, pri kakšnih modelih tudi 36. Jaz osebno ob enajstih zvečer rajši žulim solatko kot da bi si privoščila pico ali kaj takega, saj mi tako ustreza in se zagotovo ne bi počutila dobro če bi bila težja.
Nikoli se pa nisem obremenjevala, kako to počnejo drugi. Delajte tako, kot vam paše pa boste najbolj srečni!

Naj se vam malo zaupam, sigurno današnja doba, njeni trendi in stroge norma po perfect body-ju vpliva na vedno več ljudi, na žalost smo temu še vedno najbolj podvržene ženske! Ja, res je sem ena izmed njih-na žalost:((( Imam precej sexy športno postavo, veliko mišic, “radiatorčke” na trebuhu a za strahotno ceno, ki mi uničuje zdravje, a upam da mi ga ne bo čisto uničila-pri 25 letih se že 10 let “bojujem” z bulimijo, hvalabogu veliko športam in moj imunski sistem je močan (še) kot konj, ne vem več koliko časa, se mi zdi pa, da umiram na obroke…a vse za ta hudičev lep videz, zato kaj bojo drugi rekli…Po eni stani mi je fino-lahko pojem karkoli hočem, saj gre vse ven iz mene, le da to prinese dolgoročno hude posledice-lahko tudi smrt…Vem, da bi se mogla vzet v roke,a ne uspem zbrati dovolj volje, energije, ne znam vztrajat.Povem vem,da bi bila 100x raje za ene 5 kg težja in brez teh težav-pa ne znam prekinit začaranega kroga(tudi s strokovno pomočjo mi ni uspelo ).
Zato drage moje punce in ženske, bodite zadovoljne same s sabo in NIKAR na podležite današnjim modnim “hudičkom”, da vas odvlečejo v peku-ker verjemite mi, tam je res PEKU, kjer sem jaz!!!Saj, če si zadovoljen sam sabo, se sprejemaš takšnega kot si z vsemi plusi in minusi, ti uspe včasih tudi shujšat brez hudih odrekanj in na dokaj zdrav način, predvsem pa LA VITA E BELLA potem!
Pa še najmanj si pustite do živega kašnim tipom,da vas bodo martretirali, da morate shujšat, da vas bodo potem imeli raje-bull ****, to ne drži, preizkušeno!
Bodite v sončku in imejte se vsaj ve rade!

Neli!

Zelo lepo povedano. Se strinjam s teboj. Bolje nekaj kg več in biti zdrava. Sem vesela, da sem sploh živa (kar nekaj zelo mladih ljudi je umrlo v naših krajih zaradi bolezni).

Saj ni treba, da me vsi moški gledajo, kako imam idealno postavo, toliko kg pa spet nimam preveč, da mi vsi gledali in govorili, glej kakšna je.

Veliko jih je z bulimijo, veliko z anoreksijo, akr nekaj mojih kolegic (ne govorim kar tako, ena kolegica, sicer atletinja, je v kratkem času tkao shujšala, da ima samo kosti… kar na lepem…). Sam moraš vedet nekaj, da je razlika med tem, eč si bolan, ker sam sebi škodiš, pa med tem da s športom in zdravo prehrano (in s pametjo…) poskribš za telo. V čemer pa eni uživajo.
Pri bulimiji in podobnih boleznih telesu primanjkuje vitaminov in mineralov, pa tud drugih snovi, ki ti dajo energijo, upam,d a se zavedaš kaj počneš (vem, da se je težko prepričat, da nebi). In zakaj to pol delaš, če ti je tvoje telo všeč? Ker če zarad tega, da bi taka ostala, pol delaš eno veliko napak- kmalu namreč tvoje telo ne bo več tako… Probaj se pač prepričat, da boš lepšra, če se boš zdravo prehranjevala, ker boš res (zdravje pa lepota sta močno povezana…). Sicer je pa vedno nekaj v ozadju, kake čustvene težave (ne mislim ljubezenske :), i je treba najprej s tem opravit…

Ja xtrm-ti dam prav,vrjetno je res,da bi bila potem morda lepša-če že ne drugega ,bi vsaj izžarevala nekaj več pozitivne energije(čeprav v družbi mi tega nikoli ne zmanjka,sem zelo družabna in nasmejana-maska pač…),pa čeprav bi vrjetno imala par kg več, ker ko začneš spet redno uživat hrano, brez posledičnih “postavljanjsenaglavosepredškoljko” se enostavno zrediš, ker telo vse max. izkoristi, saj je navajeno na min. dnevo količino hrane do takrat…in tega se najbolj bojim-podzavestno, kot hudič križa, in ne znam se tah občutkov znebiti…Verjtno so res kakšne čustvene zadeve v ozadju,samo ne morem pogruntat, kaj-saj sem imela dokaj uredu otroštvo, in v familiji vse pošlihtano…

Ja, ženske, vse ste zelo zelo fejst, kar tudi vse po vrsti mislite (xtrm… itd…

Človekova samopodoba je zelo pomembna in od tega je odvisna njegova uspešnost in uveljavljanje v družbi, če ne veš… Če bi se bolj ukvarjali sami s sabo in ne toliko z drugimi, bi bilo tud takih bolezni kot so mornje hranjenja veliko manj.

Xtrm, ravno obratno! Če se NE bi toliko ukvarjali sami s sabo, ampak bi videli več kot za prst od svojega nosa, bi bilo manj problemov.

Ja in zakaj se pol toliko ljudi obremenjuje s tem kaj drugi mislijo, večina jih sploh ne skrbi zase tarad sebe, ampak zaradi drugih, ker jih npr. ne sprejmejo takih kot so. Pa ne vedo, da je treba spremenit sebe, drugih itak ne moreš (sebe zaradi sebe, da boš sam sebi odgovarjal, ni nujno da gre za spremembe na telesu, treba se je z določenimi stvarmi sprijaznit). Nebi rekla, da je obratno.

Če se ne bi obremenjevala, ne bi žulila solate….ampak bi si tisto privoščila kar ti paše, tko se pa vseskozi obremenjuješ “tega pa ne smem se bom preveč zredila” :)))

Xtrm ti si prava ženska! popolnoma se strinjam s steboj

Ti si verjetno shujšala tud v možgane, pa ne razumeš kaj je hotla Baba povedat. :)))

Kaj pa pol tukaj pišeš, če te druga mnenja ne zanimajo in si kao “srečna”? :)))
Tko trdiš ti zanjo (babo), potem to velja enako tudi za tebe is tvojega zornega kota.

Ups, nesporazum.
Če si tako mislila, ja, potem res. Jaz sem tvoj prejšnji post drugače razumela, zato pripomba.

To, o čemer ti v bistvu govoriš, vedno več žensk podlega raznim reklamnim sporočilom. To ni nič drugega kot masten zaslužek trgovcev in proizvajalcev teh izdelkov. Zato te pa bombardirajo z oglasi po TV in časopisih. Poznam kar nekaj mlajših in starejših žensk, ki nikoli ne uporabljajo kozmetike ali redkokdaj. Pa imajo tako lepo kožo tudi pri 60 letih. Medtem ko me je kar groza videti ženske namazane napudrane pri 20-ih letih ali pa pri 40 letih, ko je koža videti prav grozna bljak…

To je isto kot CocaCola, McDonald, le da tukaj otroke bombardirajo z oglasi….

Te ženske zase ne naredijo nič drugega kot škodo samo sebi :))) Kozmetiko pa razne lepotne operacije pa v bistvu delajo zaradi drugih, ker hočejo biti všeč drugim (vsaj mislijo tako). Moški pa za njenim hrbtom govorijo…uh kakšo fasado ma gor, kr s špohtlom lohk postrgaš :))) Da opazk na razne operacije sploh ne govorim :)))

Jaz pa sem velika 166cm in imam 46kg pa nisem anoreksična in mam prav lepo majhno ritko in modrc št 3 tok o kg.
Pa nikjer se mi ne vidijo kosti.
Tako da žal bejbika pri št 42 in 44 ne moreš dobo izgledat pa konc.

Kakor za koga, Pikica…………
Pa lep pozdrav od Babe

Seveda se ti nikjer ne vidijo kosti, ker j zraven še sama koža na kosteh :)))
Sej rek pravi “sama kost in koža” jo je…

Lahko pa tudi stemi številkami O.K. izgledaš in kot so že vsi povedali in če bi prebrala kaj, bi vedela, je mnogo odvisno od same konstrukcije telesa….

Sicer pa ne vem od kod tebi, da ženska ne more dobro zgledati če ima 40-42??? Praviš, da imaš prav majhno ritko, a pol te je na gobčku tolk več al kaj??? :))))

Za lepo oblikovano, normalno, zdravo postavo je pomemben trening in kokrtok urejena prehrana (eni morajo pazit bolj kot drugi).
Predvsem pa je treba dvignit leno rit – in to je pri večini folka problem.

Tko da nevem zdej o kakem ogrožanju zdravja blebečete.

Ženska še zdaleč ni anoreksična,če je bolj suha.Moremo pa ločit tiste,ki so že po naravi suhe in lahk velik jejo pa se ne zredijo,in tiste,ki res hujšajo da bi doble željene kilograme.Ampak sama postava ni dovolj za lepo žensko.Najbolj me moti ,ko grem po ulici pa vidim ful napudrano žensko.Tako prej vidim kot pa kakšno močnejše postave.Sama se ne pudram, in imam naravno brezhibno polt.Pa ne da se bi hvalila,ampak vsak občuduje,da lahko že brez ličil dober zgledam.ne pa da greš po cesti pa vidiš kolk ma ena bolj bel vrat ko pa faco.za kožo je tud treba lepo skrbet in ne samo za kilograme.

hahaha…a ste opazile da moški ne odgovarjajo prav radi na tako neumna vprašanja? pomoje je to tapravi odgovor….vi ženske neumne se pa kar zglodajte med seboj..

še nekaj bom povedala:
velikokrat se zgodi (imam službo, zaradi katere sem veliko med ljudmi), da pridem v družbo, v kateri so recimo lepi, psotavni, …..skratka moški, vredni greha.
na drugi strani pa so, na videz nič posebnega, mogoče že plešasti, trebušasti, na videz celo dolgočasni.
Toda !!!!!!!!!!!!!!!!
ko se začne pogovor, debata, ko se besede prepletejo, verjemi, da mi je prokleto malo mar, ali ima nos po “jusu” ali je malo bolj debelušen ali ne, VAŽEN JE ŠARM, ŽAR, ENERGIJA, KI SE IZŽAREVA!

Glede na to, da imam kljub mojim letom o moških še zmeraj strašno dobro mnenje, sem prepričana, da večina razmišlja podobno….
Nenazadnje:
tudi pri darilu ponavadi embalažo zavržemo,,kajne?

MALI OGLAS: šenkam škaf zelja, kilo jabolk in gajbo dobre volje:-)

Točno tako stefi, tudi večina žensk s “fasado” in oblečena po zadnji modi, ne glede al jim paše al ne, so večinoma dolgočasne. V službi so najbolj zabavne preproste ženske. Med njimi se vedno dobro počutimo in nasmejimo.
Ko sem bil še samski, je bilo tako tudi pri sexu. Dolgočasne, ležale kot hlod, niso vedele kaj bi počele, niso bile sproščene, kar naprej jih je skrbelo, kaj si mislim o njihovem telesu in se hkrati opravičevale, da imajo še malo celulita in da ravnokar imajo še eno shujševalno kuro….tko je blo, pa sem jih kar nekaj dal skoz. Pa tudi poljubljat se ni bilo prijetno, sem imel samo kremo na ustih in jeziku :)))
Pravi sex je bil šele s preprostimi ženskami tudi s tistimi, ki imajo prekomerno težo, z nekaterimi je bil prav božanski. Taka ženska se je posvetila samo sexu in meni.

pravi odgovor

če me spomin ne varta, se leta nazaj sploh ni nihče toliko ubadal z zunanjo lepoto kot danes.
Zadnjič sem recimo brala v neki reviji vprašanje dekleta, ki se noče pred svojim fantom niti sleči, niti ne dovoli, da bi jo videl golo, ker menda ni “lepa”.
Spet drugje zasledim novo, groteskno skrajnost, ko mož očita ženi, da je njena koža, takoj po porodu, “ohlapna” in čudna.
v TAKIH PRIMERIH ME STISNE PRI SRCU IN MI POSTANE HUDO, KER SE ZAVEM, DA IMAJO(MO) VEDNO MANJ POJMA, KAJ JE TO LJUBEZEN, KI PRIHAJA IZ SRCA, in ne iz prijetno zaobljene zadnjice……

MALI OGLAS: šenkam škaf zelja, kilo jabolk in gajbo dobre volje:-)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close