Ali ženska z nosečnostjo in porodom za nekaj let izgubi privlačnost?
Vprašanje sem podala v naslovu. Z izgubo privlačnosti pa seveda ne mislim na kilograme in zapuščenost, saj vsi dobro vemo, da si veliko sodobnih žensk po porodu hitro povrne staro postavo in izgledajo bolje od nekaterih zamaščenih žensk, ki (še) niso rodile. In to ne samo zvezdnice. Trend striženja na kratko trajno in obdržanje 20 plus kilogramov po porodu se je na srečo že zdavnaj končal.
Je lahko ženska za svojega moškega in za druge enako privlačna kot pred nosečnostjo – tudi, če obrži enako postavo in stopnjo urejenosti? Sama opažam, da žal ne – to traja vsaj nekaj let. če seveda spet ponovno ne zanosi. Ta pojav pa si poenostavljeno razlagam s tem: moškega na zavedni ravni privlači ženska, ki otrok še nima, saj si na nezavedni ravni želi, da bi jo oplodil, če mu je privlačna. Ko enkrat ta ženska zanosi, je ta “naloga” izpolnjena” in mu ne predstavlja več izziva. Ne za njenega moškega (očeta njenega otroka), ne za druge.
Še en pojav dokazuje to teorijo: če opažate moško vedenje in govorjenje, katere ženske so jim najbolj privlačne? Vsi govorijo o milfah (nad 35 let) ali o rosno mladih ženskah. O ženskah, starih med nekje 24 – 35 let, ne govori nihče, vsaj ne kot o spolno privlačnih bitjih. To pa zato, ker so to leta, ko si večina žensk omisli otroka, moškega pa to nezavedno odvrne od njih, saj ženske te starosti najbolj povezujejo z materinstvom in jih je tega strah.
Za svojega bi še razumel, zakaj bi pa mogla bit še za vse druge moške?
A to v smislu kot nov al pa rabljen avto? Ista kategorija?
Sploh pa, a zate zveza v kateri se spočne otrok temelji zgolj na telesni privlačnosti, da te tako skrbi?
Sama sem ženska, pa se mi obrača ob ženskah, ki po porodu v družbi govorijo samo še o barvi kakcev, smrduhcih, prdcih, bruhcih in telesnih izločkih (res močan afrodiziak). Za božjo voljo, če že ne gledajo na svoje dostojanstvo in zasebnost potreb izločanja, pa naj vsaj na otrokovo. Res pa niso vse take.
Ah Antilopa, zaradi ene neolepšane besede že sodiš o moji (ne)pameti 🙂 Saj ti te besede ni treba vzeti osebno. Pameti pa mi ni treba menjati, mi dovolj dobro služi.
Delati na samopodobi. Ko bo odpadlo takšno vpraševanje, kaj moški radi vidijo, primerjanje z drugimi ženskami – potem boš na dobri poti pri sprejemanju sebe takšne kot si. Če boš se s tem obremenjevala, takšnimi vsakdanjimi stvarmi, bo z leti samo še slabše, ker procesa staranja še nikomur ni uspelo ustaviti.
Načeloma s porodom ne zgubi privlačnost, kvečemu zaradi otroka.
Kar je popolnoma logično. Ko si brez otrok in se pogovarjaš z moškim, le-temu si ne glede na to
ali praviš, da si samska ali zasedena, še vedno zanimiva in si v negeovih “kaj bi ji delal” mislih.
Če pa rečeš, da imaš otroka, pa če tudi si samska, te večina nekako vidi v prvi vrsti kot mamo in se ohladi.
OK kul… nekako plešasti moški izgubijo svojo privlačnost.
Kaj pa moški, ki se v zvezi zredijo. Tudi oni izgubijo privlačnost? Itak verjetno. :-)))
No pa imamo takšne (niso ravno redki primerki), ki v zvezi izgubijo lase, ter pridobijo trebušček… ma za boga milega, kaj je narobe z njihovimi ženami, da se jim zdijo še vedno dovolj privlačni in zdržijo z njimi?
Ah… verjetno obupanke. :-))
Ali pa mogoče le ženske, ki cenijo vsebino in ne embalaže. Ja le kdo bi razumel te ženske.
: DDD
Čak mal, a če v učkah ne vidiš dojenčkov potem v njih vidiš… ma veš kaj jaz mislim. :-))))
(mali namig… delanje dojenčkov)
Tale ne:
[img]http://www.nndb.com/people/387/000024315/stipehead.jpg[/img]
Če te že zanima… 🙂
Nikoli ne bom pozabila tipa, ki je pred leti razlagal, kako mu je žena postala neprivlačna v trenutku, ko je med porodom zagledal njeno raztegnjeno vagino… Pa je v očeh mnogih totalna lepotica.
Forum je zaprt za komentiranje.