Ali verjamete v ljubezen?
Razen, če jih gledaš od zgoraj navzdol. :)[/quote]
navzdol vidiš v prepad, brezno, ponirk, razpoko ☺[/quote]
V bistvu ne vidiš, ker je megla od 2000 m naprej. Se pa spomniš, ker si od tam prišel. 😉
tukaj “smo” bitki … večina 32 v vrsti, kakšni 64, redki 128 … in to je to.
kaj pa kdo doume iz grafične prezentacije bitkov … je pa čisto njegovo.
delanje nicka je pa kot vloga v teatru … stranske vloge dobijo tisti, ki so blizu njihovim osebnim lastnostim — glavne pa tiste osebe, ki znajo lik odigrati v njegovi vsebini, namenu, avtorjevi predstavi ☺
Ljubezen je tudi najbolj zlorabljena beseda.
Ljubezen ni strast, ni sebičnost, ni odvisnost,ni preračunljivost,
to je svoboda sprejemanja drugega, svoboda dajanja sebe, kolikor sam želiš in zmoreš.
Ljubezen nikoli samo ne daje in samo ne sprejema, ampak vse bogati in obilo daje vsem.
Ljubezen je boj. Boj sam s seboj. Da ti dajanje postane užitek. Da pomeni dajati, svoboden tok reke, kjer to ni več napor.
delanje nicka je pa kot vloga v teatru … stranske vloge dobijo tisti, ki so blizu njihovim osebnim lastnostim — glavne pa tiste osebe, ki znajo lik odigrati v njegovi vsebini, namenu, avtorjevi predstavi ☺[/quote]
To bi bilo vse res, če bi bil forum že vnaprej določen za neke vrste umetniški projekt, v katerem vsak gradi svojo vlogo. Role playing ni forumaštvo.
Ampak ok, če misliš, da je forum teater, sem lahko tudi statist. Ambicij o glavnih vlogah v takšnem teatru in ob takšni izvrstni zasedbi pa res nimam
delanje nicka je pa kot vloga v teatru … stranske vloge dobijo tisti, ki so blizu njihovim osebnim lastnostim — glavne pa tiste osebe, ki znajo lik odigrati v njegovi vsebini, namenu, avtorjevi predstavi ☺[/quote]
To bi bilo vse res, če bi bil forum že vnaprej določen za neke vrste umetniški projekt, v katerem vsak gradi svojo vlogo. Role playing ni forumaštvo.
Ampak ok, če misliš, da je forum teater, sem lahko tudi statist. Ambicij o glavnih vlogah v takšnem teatru in ob takšni izvrstni zasedbi pa res nimam[/quote]
ojej … res ti ni pomoči … kaj pa naj bi brezplačni, brez strogega moderiranja … forumi še bili drugega kot nekoč lesene planke na katere vsakdo napiše kar se mu zdi oz. betonski zid za pisanje grafitov … aja, pa vsakdo, ki gre mimo se lahko uščije (ženske verjamem, da se ne)
Ampak ok, če misliš, da je forum teater, sem lahko tudi statist. Ambicij o glavnih vlogah v takšnem teatru in ob takšni izvrstni zasedbi pa res nimam[/quote]
ojej … res ti ni pomoči … kaj pa naj bi brezplačni, brez strogega moderiranja … forumi še bili drugega kot nekoč lesene planke na katere vsakdo napiše kar se mu zdi oz. betonski zid za pisanje grafitov … aja, pa vsakdo, ki gre mimo se lahko uščije (ženske verjamem, da se ne)[/quote]
Vseeno ima, vsaj zaradi formalnosti, tudi svoj pravilnik
http://med.over.net/clanek/informacije_in_pravila/#.UmlvdVNiJV0
Ko vas pokliče ljubezen, ji sledite,
čeprav je njena pot strma in težka.
In kadar vas vzame na svoje peruti, se ji prepustite,
čeprav vas utegne meč, skrit med njenim perjem, raniti.
In kadar vam govori, ji verjemite,
četudi vam njen glas pretresa sanje, kot vam sever pustoši vrtove.
Kajti tako kot vas ljubezen krona, vas mora tudi križati.
Pripomore vam k rasti, a vas tudi oklesti.
Tako kot se vzpne do vaših višin in vam boža najtanjše veje, ki trepečejo v soncu,
bo prodrla tudi do vaših korenin in jih stresla tam, kjer se oklepajo zemlje.
Kakor žitne snope vas zbira k sebi.
Omlati vas, da bi vas razgalila.
Preseja vas, da bi vas rešila plev.
Melje vas do čiste beline.
Zgneta vas, dokler ne postanete voljni.
Nato vas izroči svojemu ognju, da bi mogli postati sveti kruh za božjo gostijo.
Vse to vam stori ljubezen, da bi spoznali skrivnost svojega srca in v tem spoznanju postali delček srca Življenja.
Toda če v svojem strahu iščete zgolj miru in užitka v ljubezni,
je bolje za vas, da si zakrijete svojo goloto in odidete z mlatišča ljubezni
v svet brez letnih časov, kjer se boste smejali, a ne iz srca,
jokali, a ne izjokali vseh solz.
Ljubezen daje samo sebe in jemlje samo sebe.
Ljubezen ne jemlje v posest in noče postati posest.
Zakaj ljubezen zadostuje ljubezni.
Kadar ljubite, ne smete reči »Bog je v mojem srcu«, temveč raje »Sem v srcu Boga«.
In ne domišljajte si, da morete usmerjati tok ljubezni,
kajti ljubezen bo, če se ji le zdite vredni, usmerjala vaša pota.
Ljubezen ima samo to željo, da izpolni samo sebe.
Toda če ljubite, a ste polni želja, naj bodo vaše želje take:
Stopiti se in postati žuboreč potok, ki poje svojo pesem v noč.
Spoznavati bolest prevelike nežnosti.
Raniti se s svojim lastnim razumevanjem ljubezni
in krvaveti voljno in radostno.
Prebuditi se ob zori z lahkim srcem in se zahvaliti za nov dan ljubezni.
Umiriti se ob popoldanskem počitku in razmišljati o zanosu ljubezni.
Vračati se na večer s hvaležnostjo domov
in zaspati s hvalnico na ustnicah in z molitvijo za ljubljenega v srcu.
Kdor želi ljubiti, spozna tudi trpljenje.
Trpljenje nas očisti vseh napačnih predstav.
nas pretrese do kosti,
nas pobeli in zmelje,
nas naredi voljne in preproste.
Ljubezen ima samo to željo, da se naseli v naše srce in da se zavemo, da je vedno s teboj.
Ljubezni se učimo preko trpljenja.
Vloga v teatru ali filmu – vse ti je to isto …
Grdi, umazani, zli (1976)
(Brutti, sporchi e cattivi)
Režija: Ettore Scola
Scenarij: Sergio Citti, Ruggero Maccari
Igrajo: Nino Manfredi, Maria Luisa Santella, Francesco Anniballi, Maria Bosco, Giselda Castrini, Alfredo D’Ippolito, Giancarlo Fanelli, Marina Fasoli, Ettore Garofolo, Marco Marsili, Franco Merli, Linda Moretti, Luciano Pagliuca, Giuseppe Paravati, Silvana Priori
(sumljiv mi je ta Nino Manfredi – da to nisi ti NM-3w
Draga antilopa, naj te presenetim…imam univerzitetno izobrazbo, samo se ne ponašam s svojim nazivom, tudi ne govorim na glas, katero je moje področje dela. Zakaj jemlješ osebno? Zakaj si tolk ženeš k srcu, kar omenim o pravnikih? Vsak dan imam posla s pravniki in moje mnenje je pač takšno kot je. Tvoje je drugačno. Kaj zato!
Vse to vam stori ljubezen, da bi spoznali skrivnost svojega srca in v tem spoznanju postali delček srca Življenja.
Resnica – spoznati sebe – najtežji del- sprejeti sebe- se imeti rad- se ceniti- biti neobremenjen- spoznati ljudi, ki ti pokažejo tvojo vrednost, ki je sam ne vidiš
Živeti življenje in ga ne prespati, se ne skrivati,
Draga antilopa, naj te presenetim…imam univerzitetno izobrazbo, samo se ne ponašam s svojim nazivom, tudi ne govorim na glas, katero je moje področje dela. Zakaj jemlješ osebno? Zakaj si tolk ženeš k srcu, kar omenim o pravnikih? Vsak dan imam posla s pravniki in moje mnenje je pač takšno kot je. Tvoje je drugačno. Kaj zato![/quote]
Se opraščam, da vletavam – je mar pomembno, kakšno izobrazbo ima uporabnik oz uporabnica, ki sodeluje na forumu?
Draga antilopa, naj te presenetim…imam univerzitetno izobrazbo, samo se ne ponašam s svojim nazivom, tudi ne govorim na glas, katero je moje področje dela. Zakaj jemlješ osebno? Zakaj si tolk ženeš k srcu, kar omenim o pravnikih? Vsak dan imam posla s pravniki in moje mnenje je pač takšno kot je. Tvoje je drugačno. Kaj zato![/quote]
Je tukaj kakšen slavist, ker je padla stava za 50 €, da Goldfišici manjka vejica pred kot? :)))
Goldfišica, TRR ti pošljem po ZS, kamor boš nakazala. 😀
Se opraščam, da vletavam – je mar pomembno, kakšno izobrazbo ima uporabnik oz uporabnica, ki sodeluje na forumu?[/quote]
Absolutno NI pomembno. Antilopi sem le odgovorila, ker piše na pamet. Nikoli prej nisem omenila, kakšno stopnjo izobrazbe imam, tukaj pač nisem mogla biti tiho. Za klepet je pomembno vse drugo prej kot sama izobrazba.
hehe, v eni temi ne tako zelo dolgo nazaj, so vsi zatrjevali, da nimajo pojma kakšno izobrazbo ima kdo na forumu, zdaj pa spet vsi pametni. 🙂
S pravniki je pa tako kot z vsem ostalim, so dobri in so slabi. Moj fotr je večkrat rekel, da je v njegovih časih veljalo, da se na pravo vpisujejo ne najbolj bistri. 🙂 Tudi danes s tega faksa pride marsikaj ven, sploh odkar se nanj vpisujejo pretežno ženske. Ampak tako je tudi drugod. Vseeno pa so meni pravniki zelo pri srcu…
Antilopa je prišla zvečer žejna piti vodo k jezeru v savani. Notri pa je plavala zlata ribica, ki se je ujezila na antilopo, češ da ji z vsakim požirkom zmanjšuje njen življenjski prostor …
Toda antilopa ni odnehala s pitjem, prav tako zlata ribica ni prenehala bentiti nad antilopinim početjem …
Pa je bilo za obe dovolj vode … za zelo žejno antilopo in za nataknjeno zlato ribico.
Ne antilopa in ne zlata ribica pa nista vedeli, da daleč stran na drugi strani jezera, tam kjer “verjetno” še nikoli nista bili, teče v jezero mogočna reka Ljubezen …
( Zlata ribica in antilopa – a bosta zdaj dali mir ? )
Heh, prvo negativni predsotki in sterotipi o poklicih, ki so ozki, tako kot vsaka posplošitev, zdaj pa še na koncu seksistična pripomba na lasten spol (ne maraš žensk, kaj? 🙂 in pozitivna (poklicna) diskriminacija.
A je poklic tisti, ki določa karakter človeka… ;))
Se opraščam, da vletavam – je mar pomembno, kakšno izobrazbo ima uporabnik oz uporabnica, ki sodeluje na forumu?[/quote]
Absolutno NI pomembno. Antilopi sem le odgovorila, ker piše na pamet. Nikoli prej nisem omenila, kakšno stopnjo izobrazbe imam, tukaj pač nisem mogla biti tiho. Za klepet je pomembno vse drugo prej kot sama izobrazba.[/quote]
Ok, sem podobnega mnenja…mi na kraj pameti ne pade, da bi se spotikala ob to – ne deluje mi merodajno za čvek 😉
Forum je zaprt za komentiranje.