ali vedno vodi moško- žensko prijateljstvo v sex
Seveda po občutku, ker se srečujemo z različnimi ljudmi in le-ti v nas sprožajo drugačne inspiracije, zato ne moreš nikoli reči, da nekaj drži kot pribito. Slediš svojim občutkom tisti hip, svoji intuiciji in si želiš, da bi bilo približno tako kot naj bi bilo:)).
Meje so in niso, enkrat bolj trdne, drugič se začnejo majati. Težko je vedno ostati zvest samemu sebi. Nekje smo bolj načelni, drugje pač po občutku:))). Teorija je znana, v praksi manevriramo.[/quote]Če te prav razumem ti ne želiš z nasprotnim spolom (ljudmi vrednimi zaupanja) (preveč) razpredat o svojih intimnih stvareh, ker se bojiš, da bi lahko nehote prestopila mejo. Ker če človeku “preveč” zaupaš je to lahko nevarno v smislu, da uničiš prijateljstvo.
Potem se takim ljudem raje malo zlažeš, iz preventivnih razlogov, da ohraniš ([sub]zlagano[/sub]) prijateljstvo?[/quote]
Mene ne skrbijo moje meje in morebitno prestopanje, ker v vsakem primeru odgovarjam sama sebi. Vidim, kako je lahko velik problem drugim, ker si prijateljevanje narobe tolmačijo.
Še vedno obstaja meja in distanca, pa čeprav se gre za prijateljstvo.
Še partnerju ne povemo vsega, prav tako ne prijateljem.[/quote]
a to velja tudi za t.i. “varanja” ☺☺
No saj ravno o tem govoriva – o drugih, ki jih gledamo skozi naša očala. 😉
Nap. Antilopca (naj mi ne zameri, ker sem jo vzel za primer. Nam je pač na očeh 😉 se veliko pogovarja z m111, marsikaj mu pove, ko mu pošilja razne zgovorne pesmice hkrati pa zase pravi, da ima partnerja. Misliš, da se že “preveč” pogovarjata, glede na to, da sta nasprotnega spola?
Pa ne sedaj reč, da te ne briga kaj počneta, saj mene tudi ne, zgolj primer o katerem lahko konkretno debatiramo. Saj lahko golobčka, a ne? 😉 :)))
Nap. Antilopca (naj mi ne zameri, ker sem jo vzel za primer. Nam je pač na očeh 😉 se veliko pogovarja z m111, marsikaj mu pove, ko mu pošilja razne zgovorne pesmice hkrati pa zase pravi, da ima partnerja. Misliš, da se že “preveč” pogovarjata, glede na to, da sta nasprotnega spola?
Pa ne sedaj reč, da te ne briga kaj počneta, saj mene tudi ne, zgolj primer o katerem lahko konkretno debatiramo. Saj lahko golobčka, a ne? 😉 :)))[/quote]
Saj lahko vzameva kar tvoj primer:))))). Kaj bi o drugih, ki se še branit ne morejo:)).
Pa ne sedaj reč, da te ne briga kaj počneta, saj mene tudi ne, zgolj primer o katerem lahko konkretno debatiramo. Saj lahko golobčka, a ne? 😉 :)))[/quote]
Saj lahko vzameva kar tvoj primer:))))). Kaj bi o drugih, ki se še branit ne morejo:)).[/quote]Kaj želiš povedat da si moja prijateljica, ki ji je nekdo zaupal svoje intimnosti? :)))
Da nisva šla predaleč? :/ 😀
Saj lahko vzameva kar tvoj primer:))))). Kaj bi o drugih, ki se še branit ne morejo:)).[/quote]
Da se ti da goldfišica. Ali si kaj plačana za vsak post?
Ne razumem te. Pišeš, da med njima ni fizične privlačnosti, potem, pa da je možno prijateljstvo, ne glede na to, ali sta si privlačna, ali ne. Sej ne rabiš it seksat z nekom, da boš vidla v njem kaj več kot prijatelja, gre se predvsem za to kaj se dogaja v tvoji glavi. Že, če si samo enkrat pomislila, kako bi potekal seks z njim oz. kako bi bilo, če bi bila v zvezi, si že šla čez mejo prijateljstva. Pri prijateljicah npr. ne boš nikoli imela takšnih pomislekov, tako da…[/quote]Prijatelj si si z nekom, s katerim se razumeš, tudi ni nujno, da ti mora biti neprivlačen. Pač se z njim ne vidiš pod obvezno v postelji…ne vem kako naj to drugače napišem no 🙂 🙂
Sicer pa je to vprašanje, kot sem že napisala, stvar našega osebnega pogleda na žm odnose, ni tu absolutnih resnic kot so recimo neka univerzalna občutenja brezpogojne ljubezni ali recimo strahu. Prijateljstvo med različnima spoloma je lahko zelo lepo, ker je prosto nastopaštva (med samimi moškimi) ali zavisti pri ženskah. Podobno recimo odnos brat-sestra.
Po drugi strani pa je to, če na veliko poveličujemo ravno prijateljstvo med moškim in žensko, tudi nek naš nerazrešen komples, da si iščemo ravno prijatelje nasprotnega spola, ker da se samo z njimi razumemo, ali pa na primer sprevržena oblika, ko recimo tekmujemo z drugim spolom v stvareh, v katerih je tisti v biološkem ali družbenem smislu apriori šibkejši.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Še vedno obstaja meja in distanca, pa čeprav se gre za prijateljstvo.
Še partnerju ne povemo vsega, prav tako ne prijateljem.[/quote] Robi saj ne gre za to ali poveš “vse” ali ne, Goldfish je zgoraj postavila trditev, da ko poveš “preveč” (koliko je “preveč” ni definirala) prestopiš mejo prijateljstva in preideš v “partnerstvo” oz te zaščemi tam nekje ;), če sem prav razumel.
Potem takem po njeno kakorkoli vezani se naj ne bi družili z nasprotnim spolom, ker…… se niso sposobni kontrolirat in je iz “varnostnih razlogov” bolje, da se pogovarjajo le s partnerjem…..
Vse skup mi diši na posesivnost….. :/
Saj bi z veseljem napisal, da te štekam, samo te še vedno ne. Meni, če je ženska privlačna, bom težko v njej videl samo prijateljico. Bolj, kot bi se razumela, bolj bi si želel imeti kaj resnega z njo. Kaj češ lepšega, kot imeti za punco tudi prijateljico, s katero se lahko pogovoriš o katerikoli temi, ki ti pride na pamet. Meni bi npr bilo dosti bolj žal, če pri takšni punci ne bi nikoli naredil še kak korak dlje, kot pa če bi me zaradi tega nekega dne vrgla na ignore.
Glede na to, da jih večina ne verjame v prijateljstvo med M in Ž, sklepam, da je težko ohraniti mejo in distanco.
Iz varnostnih razlogov je zato bolje, če se omejijo le na pogovore s partnerjem. 🙂
Seveda pa niso besede tiste, ki zbrišejo meje, ampak čustva, navezanost in seveda namen samega prijateljstva.
Preveč poveš takrat, ko si že preblizu. 🙂
Glede na to, da jih večina ne verjame v prijateljstvo med M in Ž, sklepam, da je težko ohraniti mejo in distanco.
Iz varnostnih razlogov je zato bolje, če se omejijo le na pogovore s partnerjem. 🙂
Seveda pa niso besede tiste, ki zbrišejo meje, ampak čustva, navezanost in seveda namen samega prijateljstva.
Preveč poveš takrat, ko si že preblizu. :)[/quote]Če imaš pravega prijatelja ni bojazni, da bi “preveč povedal” 😉
Bojazen je edino tam, kjer nekdo ne zna oz noče kontrolirat svojih čustev (nekaj razlogov je navedel Sadni)
Po moje si po svoje razlagamo prijateljstvo:). Če bi začeli z opredelitvami, bi se videlo da govorimo o dobrih kolegih, kar je lahko dobra osnova za naprej, ampak to ni oseba, s katero preživiš veliko časa in si zaupaš najbolj osebne stvari.
Druženje z nasprotnim spolom je zaželjeno in predvsem zdravo:). Ne toleriram posesivnosti, zato je tudi ne izvajam. Po moje je v zvezi bistveno to, da je partner v prvi vrsti tvoj najboljši prijatelj, potem dolgo nič in nato polno drugih ljudi:). Nekateri pa prijateljstvo izberejo kot beg od družine, primarne celice, ker jim je lažje se izpovedovati in travmirati s tretjimi osebami kot da bi doma vrgli karte na mizo.
Po moje si po svoje razlagamo prijateljstvo:). Če bi začeli z opredelitvami, bi se videlo da govorimo o dobrih kolegih, kar je lahko dobra osnova za naprej, ampak to ni oseba, s katero preživiš veliko časa in si zaupaš najbolj osebne stvari.
Druženje z nasprotnim spolom je zaželjeno in predvsem zdravo:). Ne toleriram posesivnosti, zato je tudi ne izvajam. Po moje je v zvezi bistveno to, da je partner v prvi vrsti tvoj najboljši prijatelj, potem dolgo nič in nato polno drugih ljudi:). Nekateri pa prijateljstvo izberejo kot beg od družine, primarne celice, ker jim je lažje se izpovedovati in travmirati s tretjimi osebami kot da bi doma vrgli karte na mizo.[/quote]S tem zadnjim se strinjam, razlogi zakaj tako so tudi na drugi strani kjer je polno očitkov, ne sprejemanja, nerazumevanja in potem tak prijatelj/ica predstavlja grožnjo partnerstvu in posledično prileti še več očitkov…
Kdo naj preseka ta krog in kje/kdaj?
Druženje z nasprotnim spolom je zaželjeno in predvsem zdravo:). Ne toleriram posesivnosti, zato je tudi ne izvajam. Po moje je v zvezi bistveno to, da je partner v prvi vrsti tvoj najboljši prijatelj, potem dolgo nič in nato polno drugih ljudi:). Nekateri pa prijateljstvo izberejo kot beg od družine, primarne celice, ker jim je lažje se izpovedovati in travmirati s tretjimi osebami kot da bi doma vrgli karte na mizo.[/quote]
Nisi se sposobna povzpeti in prerasti bazične seksualne ravni med moškim in žensko, ker prijateljstvo ni sinonim za seksualno privlačnost, prijateljstvo je “sorodnost duš” – in te niso opredeljene po spolu oz. zunanjim telesnim izgledom. 🙂
Druženje z nasprotnim spolom je zaželjeno in predvsem zdravo:). Ne toleriram posesivnosti, zato je tudi ne izvajam. Po moje je v zvezi bistveno to, da je partner v prvi vrsti tvoj najboljši prijatelj, potem dolgo nič in nato polno drugih ljudi:). Nekateri pa prijateljstvo izberejo kot beg od družine, primarne celice, ker jim je lažje se izpovedovati in travmirati s tretjimi osebami kot da bi doma vrgli karte na mizo.[/quote]
Nisi se sposobna povzpeti in prerasti bazične seksualne ravni med moškim in žensko, ker prijateljstvo ni sinonim za seksualno privlačnost, prijateljstvo je “sorodnost duš” – in te niso opredeljene po spolu oz. zunanjim telesnim izgledom. :)[/quote]
Slabo me spremljaš, tvoji zapiski in analize so polne dezinformacij:). To, o čemer pišeš, pripisujem moškemu spolu, ki ne zna krotiti svoje narave. Sigurno se najdejo izjeme, samo na te še nisem naletela:).
ker že predolgo žibviš v isti vodi.
pešaš pa še vid se ti mrači ☺
upam samo, da po nesreči ne zaplavaš v ribja semena … ker to bi bila pa katastrofa, da imaš ti potomstvo ☺
Forum je zaprt za komentiranje.