Ali va skrbijo podnebne spremembe?
Ammm, sem mislila, da imaš sposobnost videnja:). Aja, moški si, sem pozabila (saj veš, kako je z ribicami in njihovim spominom). Drugače je pa splošno dejstvo, da smo vsa bitja ženskega spola radodarnejša pri izpolnjevanju želja. Si že kje videl, da bi riboni izpolnjevali želje? To ne gre tko:).
Čuj, sam ne vem!??? Mogoče sem vsaj lep, če že nisem bogat. Saj to tudi nekaj šteje, a ne? :)))[/quote]
Ampak ti si skeptičen, dvomiš in se sprašuješ o tem, al si lep al nisi. Odloči se že:). Seveda vse šteje, če imaš tekmovalen duh v telesu in zbiraš točke o sebi:).
V temi smo govorili med drugim tudi o tem koliko smo ljudje občutljivi / imuni na opozorila strokovnjakov o podnebnih spremembah in koliko te spremembe doživljamo kot nekaj nenavadnega…torej ali gre za resnične spremembe ali pa le za prodajanje megle iz strani določenih lobijev, ki v nečem vidijo dober zaslužek….ali gre za spremembe, ki se niso nikoli prej dogajale…itn. itn.[/quote]
Spremembe so bile, so in bodo. Brez sprememb ni obstoja.
Vesolje deluje v ciklusih. Zato je vesolje večno…Nima začetka in ne konca. In zato ne rabi stvarnika. :)[/quote]Seveda spremembe so in so nihanja v temp. in podnebju samo tole kar se gremo mi (kurjenje fosilnih goriv) bo pa povzročilo tolikšno nihanje, amplitudo, da je vprašanje kako se bo izšlo, če smo res tako prilagodljivi, da bomo to preživeli, kot vrsta. Nobene škode za zemljo kot planet, če nas ne bo, ona se bo vrtela dalje, le brez nas.
Dejstvo je, da nam vsega tega ne bi bilo treba (kurit fos. goriv) vsaj ne v tolikšnem obsegu, obstaja že lep čas niz drugih načinov za izkoriščanje virov energije (Nikola Tesla je imel kar nekaj zamisli, že takrat je “obsodil” avto na bencin kot zablodo), samo za to je potrebno na novo definirat družbo, sistem. Tega pa ni za pričakovati dokler se ne priženemo na rob propada in mogoče še čez, da se zadeva sesuje, da se zgodi neka revolucija…. Škoda da ne gre za evolucijo, očitno se je nekaterim pretežko odpovedat privilegijem…. :(((
Razdajalski sindrom, ali kako? Ne vem, če je lahko užitek zgolj v razdajanju, se iztrošiš.
Mi izpolniiš kakšno željo, zlata ribica? Sicer te spoham in do kosti oberem! :)))[/quote]Matjazko kaj je res treba v vsaki temi sprovocirat vse te (zlate) ribice?
In potem cukajo telička za štrik vsaka v svojo smer teliček pa nori dokler ni ves penast in vrtiljak se vrti…
Sicer pa vsako tele ima svoje veselje in vsak bik svoj štrik….
Razdajalski sindrom, ali kako? Ne vem, če je lahko užitek zgolj v razdajanju, se iztrošiš.
Mi izpolniiš kakšno željo, zlata ribica? Sicer te spoham in do kosti oberem! :)))[/quote]
Užitek je v tem, ko spoznaš, da ni vse v sistemu daj-dam. Ko se osvobodiš vseh spon, ki te vežejo na to, da moraš imeti pri vsaki stvari kakšno korist. Spoznanje, kako je vse preprosto, kadar se le razdajaš in ničesar ne pričakuješ, je orgazem:).
Izpolnim tri želje…upam, da ni bila ena že izrečena…to o pohanju in obiranju:)))
Mi izpolniiš kakšno željo, zlata ribica? Sicer te spoham in do kosti oberem! :)))[/quote]
Užitek je v tem, ko spoznaš, da ni vse v sistemu daj-dam. Ko se osvobodiš vseh spon, ki te vežejo na to, da moraš imeti pri vsaki stvari kakšno korist. Spoznanje, kako je vse preprosto, kadar se le razdajaš in ničesar ne pričakuješ, je orgazem:).
Izpolnim tri želje…upam, da ni bila ena že izrečena…to o pohanju in obiranju:)))[/quote]
Hm, se pravi, užitek je v dajanju užitka? Ja tudi, samo ne vem, če zgolj. :))
Če prav razumem, imaš najraje, da te tisti, ki te ujame, rahlo zgrabi za škrge, da ne opletaš toliko s plavutkami? :)) Potem pa bi jaz tebi izpolnil željo in naj postane moja 2. želja kar tvoja želja. 😀
Izpolnim tri želje…upam, da ni bila ena že izrečena…to o pohanju in obiranju:)))[/quote]
Hm, se pravi, užitek je v dajanju užitka? Ja tudi, samo ne vem, če zgolj. :))
Če prav razumem, imaš najraje, da te tisti, ki te ujame, rahlo zgrabi za škrge, da ne opletaš toliko s plavutkami? :)) Potem pa bi jaz tebi izpolnil željo in naj postane moja 2. želja kar tvoja želja. :D[/quote]
Užitek je v dajanju brez pričakovanj. Ker le-ta lahko prinašajo razočaranje. Prav je, da smo zahtevni do sebe in do drugih, a vendar spontano:).
Mene ne moreš ujeti. Si pozabil…dajem, brez da bi kaj pričakovala. Če bi me ujel, bi hotla svobodo v zameno, a ne:). Torej se me ne da ujeti.
Saj lepo, da poskušaš razdajati svoje želje, ampak čutim, da ni iz srca, ker si bil malo usmerjen. No, na plan z željami.
Menda je najsrečnejši tisti človek, ki nima želj, vsaj budisti se držijo te filozofije? :))
Sicer pa ne vem, kakšen domet imajo tvoje vilinske zmožnosti. Kakšne specialne želje tudi izpolnjuješ? phahah :D[/quote]
To, da imamo želje, je sreča. Pomeni hrepenenje, upanje, osredotočenost na cilje in ne tavanje po svetu:). Ne poznam budizma, da bi komentirala njihovo filozofijo, sigurno je pa širša od našega laičnega dojemanja.
Čaki, a zdaj se hočeš pogajat?:) Želja je želja, majhna ali velika.
Če nimamo želja, potem imamo vse, a ne – in smo že po defaultu srečni? Če pa imamo želje, pa dejansko ne moremo biti srečni, ker ena želja prodcuira drugo željo in nam potem skoz nekaj manjka? 😀
Ne vem, srčne želje tudi izpolnjuješ? Najbolje je ,da je moja poslednja želja, da še mene spremeniš v ribo, bova skupaj zaplavala po Dravi ali raje po morju, rabiš več prostora, a ne? :)))
Če nimamo želja, potem imamo vse, a ne – in smo že po defaultu srečni? Če pa imamo želje, pa dejansko ne moremo biti srečni, ker ena želja prodcuira drugo željo in nam potem skoz nekaj manjka? 😀
Ne vem, srčne želje tudi izpolnjuješ? Najbolje je ,da je moja poslednja želja, da še mene spremeniš v ribo, bova skupaj zaplavala po Dravi ali raje po morju, rabiš več prostora, a ne? :)))[/quote]
Popolnosti ni, so samo približki. In bilo bi kičasto, da bi že apriori imeli vse. Z doseganjem novih in novih ciljev tudi rastemo, torej so želje smotrne. Želeti ni enako pričakovati, zato ni občutka o tem, da bi karkoli manjkalo. Lahko se le nadgrajuješ, rasteš ali pa stopicaš na mestu. Za vse se odločamo sami.
Glej, spet se hočeš neki pogajat glede želja:). Želja je želja, a ne:). Al ne verjameš? Kaj pa moč pozitivnih misli? Oddajanje dobre energije?
Ja, morje daje neskončno možnosti in mi je res nekaj posebnega, zelo všečno:). Zakaj spreminjaš temo pogovora?:)) Je težko napisati tri želje? Je to skrivnost? Bi s tem razdajal en del sebe? Se česa bojiš?
Forum je zaprt za komentiranje.