A zdaj bo pa vsak drek izvajal prisilo?
replika neprijavljena, 01.10.2021 ob 13:02
varko spet, 01.10.2021 ob 12:59
replika neprijavljena, 01.10.2021 ob 12:52
varko, 01.10.2021 ob 12:43
replika neprijavljena, 01.10.2021 ob 12:28
Bedarija. Varnostnik jim lahko (pogojno) prepreči vhod v štacuno, PRED štacuno ju nima pa kaj zadrževati in vklepati, ste nori?
A ste že vsi čist zglajzali al kaj? Po kakšnem odloku ali zakonu ju ima on pravico “zadržati do prihoda policije” in to zunaj trgovine? Prosim konkreten zakon ali odlok, kjer to piše.
Zakon o varovanju pa nisi prebralo in ga ne poznalo?
Važno pa, da si pogobezdalo ta dogodek. Varnostnik je naredil narobe samo nekaj, in to da je udaril tistega tipa, ki je skakal vanj. Moral bi uporabiti strokovni prijem.
Vse ostalo je striktno po zakonu in pooblastilih.
Kaj bluziš? Kje v zakonu o varovanju piše, da te varnostnik lahko vklene na cesti in zadrži do prihoda policije, ČE NISI NIČ NAREDIL??
Ženski sta HOTELI v trgovino, pa jima je preprečil. Do tu vse ok. Potem ju je pa hotel PRIDRŽATI – za kaj točno? Ker sta stali na pločniku PRED štacuno?
Dejmo met eno mero no.
Daj imej ti najprej malo poznavanja zakonodaje, pa se potem oglašaj, a je v redu?
Pametna, da se kar kadi pa sploh ne poznaš predpisov.
Ajaaa sej res, če sta ženski nekaj v kamero rekli, je to 100% resnica? Vprašanja kaj je v resnici bilo in zakaj sta bili zadržani. Ampak ti veš točno kaj je bilo kot tudi točno poznaš zakonodajo? Kura!
Obstaja posnetek, vsega skupaj. In vse se dogaja PRED štacuno, pa še ti mal poguglej pa si ga oglej.
Ne, posnetek ne pokaže, kaj se je dogajalo, 5, 10, 20 minut nazaj. Imamo samoizjavo teh dveh žensk, ki je lahko resnična ali pa tudi ne.
A misliš, da varnostnik do prihoda policije zadrži kar vsakogar? Se vidi, da ne poznaš polja zasebnega varovanja.
razgukat te kretene, 30.09.2021 ob 20:29
Je to normalno? Varnostnik, ki pridržuje in hoče ukleniti civilista?
https://www.facebook.com/ScutumFideiMedia/videos/613691749630562
Da moji ljubljeni osebi kaj takega naredi, ga pohabim in uničim, če ne takoj, pa čez par dni. Za vogalom počakam in gotov si.
Šank pravniki, 01.10.2021 ob 14:23
Res se te boji verjetno 😀
Ne trobezljaj neumnosti. Človek se hitro navadi na svoj “status” in računa, da karkoli bo naredil, bo vedno nedotakljiv. A miza se lahko zelo hitro obrne, da mu ne bo nič jasno. Samo na prave ljudi mora naleteti.
Govno, 01.10.2021 ob 14:53
Ne trobezljaj neumnosti. Človek se hitro navadi na svoj “status” in računa, da karkoli bo naredil, bo vedno nedotakljiv. A miza se lahko zelo hitro obrne, da mu ne bo nič jasno. Samo na prave ljudi mora naleteti.
A Replika je pa pobegnila iz teme, ko se je samoosramotila zopet?
Šank pravniki, 01.10.2021 ob 15:05
V redu, samo ti nisi tista taprava oseba 😀
Upam, da mi nikoli ne bo treba tega preverjati – kaj se nahaja na dnu moje duše. Ampak če (ko) adrenalin pritisne, narediš tisto, kar misliš, da je prav in to odločno, brez strahu. Ena boljših stvari, ki nam jih je namenila mati narava, je pa zoprn občutek, ko ti gre v kri.
Govno, 01.10.2021 ob 15:12
Upam, da mi nikoli ne bo treba tega preverjati – kaj se nahaja na dnu moje duše. Ampak če (ko) adrenalin pritisne, narediš tisto, kar misliš, da je prav in to odločno, brez strahu. Ena boljših stvari, ki nam jih je namenila mati narava, je pa zoprn občutek, ko ti gre v kri.
Tako kot tisti pajac na videu verjetno ko se je razburil. Ko ga je pa zemo enkrat na gobec, se je pa hitro umiril 😀
Darwin593, 01.10.2021 ob 13:03
Pow823, 01.10.2021 ob 10:08
Darwin, preberi si 45. clen Zakon o zasebnem varovanju, preden napises se vec neumnosti.
Gledate zmontiran posnetek, iz katerega ni razviden razlog zadrzanja oz. izvajanja ukrepov. Varnostnik je seveda pooblascen za zadrzanje do prihoda policije oz. max 2 uri, pa za to ni nujno potrebno fizicno nasilje ali kraja. Prav tako lahko SLEDI osebi izven varovanega obmocja, dokler jo ima v vidnem polju oz. je to smiselno.
Zenski nista upostevali navodil varnostnika, ta sta ju zadrzala do prihoda policije, nakar sta poskusali pobegniti – zato sta jima sledila na javno povrsino, kjer sta imela enake pristojnosti kot znotraj varovanega obmocja. Bili sta v postopku zadrzanja, policija na poti.
Ne zagovarjam pa nesorazmerne uporabe sile.
Ja lepo, preberi si ga ti:
(1) Pri opravljanju nalog zasebnega varovanja sme varnostnik, če so ogroženi življenje, osebna varnost, premoženje, če je kršen red ali javni red na varovanem območju, uporabiti naslednje ukrepe:
Torej:
Vse od naštetega ženski nista storili. Če pa po vaše sta pa bo verjetno to sodišče preverjalo.
Se enkrat, vse se je zacelo V trgovini in zenski sta bili v postopku pridrzanja do prihoda policije, nakar sta poskusali pobegniti. Zato sta jima varnostnika sledila ven iz varovanega obmocja.
Je zdaj bolj jasno?
Pow414, 01.10.2021 ob 20:59
Se enkrat, vse se je zacelo V trgovini in zenski sta bili v postopku pridrzanja do prihoda policije, nakar sta poskusali pobegniti. Zato sta jima varnostnika sledila ven iz varovanega obmocja.
Je zdaj bolj jasno?
Ja tebi še kar ni jasno, da zaradi PCT varnostnik nima kaj zadrževati ljudi. A se delaš nevedneža ali so res toliko neveden in nerazumen? To pač veš sam.
PCT spada med osebne zdravstvene podatke za kar ni prisotojen niti policist da jih gleda kot v mnogih primerih tudi policist ne, sploh pa ne vseh, kaj šele varnostnik. Drugo pa je,da varnostnik za kršitev,kjer je le prekršek, ki pa sploh ni bil storjen, saj sta se ženski odzvali na opozorilo, da morata zapustiti stavbo in ne smeta koristiti storitev (v tem primeru naj bi bil to wc kakor mi je znano)sta to tudi storili. Varnostnik pa ju je vseeno protizakonito zadržal. Kar pa je protipravni odvzem svobode.
Varnostnik je imel možnost, če je smatral, da je kršitev za katero je zagrožena denarna kazen bila storjena poda opis kršiteljev organom pregona (policisti, kriminalisti itd) in potem oni poiščejo kršitelja ter mu tudi izdajo plačilni nalog. Ker tega ni storil in je deloval na način, kot, da bi ženski povzročili, škodo, koga poškodovali, ogrožali zdravje drugih itd pa je ravnal protizakonito. Povzročena škoda je dokazljiva. Poškodovanje drugih je dokazljivo. Ogrožanje zdravja drugih, pa da je potrjeno mora tudi biti dokazljivo, ker če ni potem se lahko sedaj spomnem jaz da mi ti ogrožaš zdravje in te pride en varnostnik najprej fajn nalomit na dom potem pa naj te še policifisti nalomijo kasneje pa odpeljejo v pripor. Ko boš pa v priporu pa naj s tvojega bančnega računa na moj račun mi nakažejo odškodnino, ki sem je upravičen.
ZBUDI SE
Darwin593, 01.10.2021 ob 21:32
Ja tebi še kar ni jasno, da zaradi PCT varnostnik nima kaj zadrževati ljudi. A se delaš nevedneža ali so res toliko neveden in nerazumen? To pač veš sam.
PCT spada med osebne zdravstvene podatke za kar ni prisotojen niti policist da jih gleda kot v mnogih primerih tudi policist ne, sploh pa ne vseh, kaj šele varnostnik. Drugo pa je,da varnostnik za kršitev,kjer je le prekršek, ki pa sploh ni bil storjen, saj sta se ženski odzvali na opozorilo, da morata zapustiti stavbo in ne smeta koristiti storitev (v tem primeru naj bi bil to wc kakor mi je znano)sta to tudi storili. Varnostnik pa ju je vseeno protizakonito zadržal. Kar pa je protipravni odvzem svobode.
Varnostnik je imel možnost, če je smatral, da je kršitev za katero je zagrožena denarna kazen bila storjena poda opis kršiteljev organom pregona (policisti, kriminalisti itd) in potem oni poiščejo kršitelja ter mu tudi izdajo plačilni nalog. Ker tega ni storil in je deloval na način, kot, da bi ženski povzročili, škodo, koga poškodovali, ogrožali zdravje drugih itd pa je ravnal protizakonito. Povzročena škoda je dokazljiva. Poškodovanje drugih je dokazljivo. Ogrožanje zdravja drugih, pa da je potrjeno mora tudi biti dokazljivo, ker če ni potem se lahko sedaj spomnem jaz da mi ti ogrožaš zdravje in te pride en varnostnik najprej fajn nalomit na dom potem pa naj te še policifisti nalomijo kasneje pa odpeljejo v pripor. Ko boš pa v priporu pa naj s tvojega bančnega računa na moj račun mi nakažejo odškodnino, ki sem je upravičen.
ZBUDI SE
Ti je bilo že obrazloženo zakaj ju lahko in ju je najverjetneje zadržal. Raje preberi kaj preden pametuješ.
Res si bebcek, ce mislis, da varnostnik klice policijo, ker nekdo rine na wc brez maske in se po opozorilu mirno obrne in zapusti varovano obmocje. Ali zaradi PCTja, za preverjanje katerega – po tvoje – nima pooblastil niti policija, kaj sele “dreki”.
Po vsesplosnem zgrazanju in ocitni nevednosti dolocenih komentatorjev v tej temi, vam priporocam, da se izobrazite glede pooblastil varnostnika. Ne dvomim, da vam bo to nekoc v zivljenju prislo prav.
To kaj je policija zaznala ali ni zaznala sploh ni pomembno, ker so navadni kekci. Za dokončno in pravilno odločitev so tu sodišča in še ti so kekci. Berite malo sodbe, koliko je napak, ko drugo stopenjsko sodišče razvejlavi sodbo prvostopenjskega ali vrne v ponovno odločanje, kakšna stvar prileze celo do vrhovnega. Stvari niso tako enostavne kot si vi predstavljate. Mogoče se normalnemu človeku ne splača dvomiti v sodni sistem, ker to kar nekaj stane. Po drugi strani je pa socialcem zagotovljena brezplačna pravna pomoč in lahko gredo do konca in bodo prej dosegli svoje pravice, kot normalen državljan.
Pow399, 02.10.2021 ob 01:25
Res si bebcek, ce mislis, da varnostnik klice policijo, ker nekdo rine na wc brez maske in se po opozorilu mirno obrne in zapusti varovano obmocje. Ali zaradi PCTja, za preverjanje katerega – po tvoje – nima pooblastil niti policija, kaj sele “dreki”.
Po vsesplosnem zgrazanju in ocitni nevednosti dolocenih komentatorjev v tej temi, vam priporocam, da se izobrazite glede pooblastil varnostnika. Ne dvomim, da vam bo to nekoc v zivljenju prislo prav.
Tocno tako.
Tudi sama delam kot varnostnica. Stranke brez PCT ignoriram in ne klicem policije, ceprav me nekatere celo uzalijo in sinfajo vse po spisku : samo da hitro zapustijo varovano obmocje, da.me ne motijo pac pozrem vse skup.
Ce pa ne prenehajo in ce dalje ovirajo moje delo z drugimi in huskajo druge, pa je pac treba klicat policijo.
Ne glede na vse to pa se mi zdi neclovesko, da ju niso pustili na wc po tem, ko sta ze izvedeli za zadrzanje, ce bi si pac kasneje nadeli masko notri, bioloske potrebe so prve, no mogoce pa so ju.
Tocno tako Pow, 02.10.2021 ob 08:13
Tocno tako.
Tudi sama delam kot varnostnica. Stranke brez PCT ignoriram in ne klicem policije, ceprav me nekatere celo uzalijo in sinfajo vse po spisku : samo da hitro zapustijo varovano obmocje, da.me ne motijo pac pozrem vse skup.
Ce pa ne prenehajo in ce dalje ovirajo moje delo z drugimi in huskajo druge, pa je pac treba klicat policijo.
Ne glede na vse to pa se mi zdi neclovesko, da ju niso pustili na wc po tem, ko sta ze izvedeli za zadrzanje, ce bi si pac kasneje nadeli masko notri, bioloske potrebe so prve, no mogoce pa so ju.
Oprosti, a ti nisi zaznala, da sta ženski provocirali? Z namenom sta to počeli in kako priročno, glej ga zlomka – našel se je “snemalec”, več kot očitno njun frend, ki je vse namerno snemal in namerno dodatno provociral oba varnostnika?
Vprašanje zate: če imaš ti navodila lastnika oz. tvojega delodajalca, da noter spuščaš samo “ljudi v rdečem” ( no v tem primeru tiste c PCT); boš spustila tudi noter nekatere v “roza” ) brez PCT), čeprav ne smeš? Kršiš svoja delovna pooblastila in naloge, Tudi , In to samo zato, da ti “nimaš problema” z ljudmi na licu mesta, ker ti potem težijo in da ti ni treba policije klicat? Oprosti, ne izpoln juješ pravilno svojih delovnih nalog in obveznosti. Morala, sočutje , gor ali dol. To počneš zato, da imaš čimmanj problemov in čimmanj klicanja policije – ker je to tudi zavedemno, kateri delavec je kolikokkrat moral intervenirat in vsak tak “dogodek” se seveda beleži, posledično delovna uspešnost, ipd. ipd….Si Sintalova zaposlena morda?
Forum je zaprt za komentiranje.