A je kampiranje res tako grozno?
Ne trdim, da je kampiranje za tiste, ki nimajo denarja za hotel. Sama sem bila večkrat na obisku pri prijateljih, ki imajo prikolico ali pa šotorijo. Poskušajo si urediti zadeve, da so res komfortne. Ampak zame je to primerno le za obisk ali za prespat morda 1 dan, največ 2. Za glavni dopust nikakor ne bi šla kampirat. Sem v srednjih letih in udobje na dopustu mi je nadvse pomembno, čeprav tudi nisem grozno zahtevna.
Želim čisto sobo z balkonom v apartmaju, še raje v hotelu, kjer imamo ponavadi tudi polpenzion. Udobna postelja, kopalnica s tušem ali kadjo, TV, če morda zvečer želiš pogledat kakšen film, to bi bilo vse. Nič fensi, ampak zame dosti bolj primerno kot kampiranje. Pri kampiranju me najbolj motijo WC-ji, da je treba do tja hodit… pa kaj če te ponoči prime lulat… ne, ni to zame.
Si ne predstavljam morja v hotelu. Kjer si lahko ali na plaži ali v sobi ali pa v kafiču.
Mi kampiramo že ves čas. In mene zaenkrat res pride še poceni, čeprav gledam da smo v prvi ali drugi vrsti od vode, da so parcele opremljene z elektriko in vodo..
Imamo prikolico, klimo, viseče mreže na stojalih (tako da ni nujno da imaš dva drevesa na parceli), hladilnik, žar itd..
Saj priznam jeseni ali spomladi grem tudi jaz rada v hotel ampak za max 3-4 dni… mobilne hišice so pa videti ok, samo za moje pojme čisto predrage. Sem gledala Pag, kjer so v našem terminu cca. 100-120€/noč.. zato prikolica in to je to.
večina tistih, ki se zgražate nad kampiranjem verjetno v življenju še niste šli čez kamp, ali pa pred 30timi leti nekje, oz. ste iz tretje roke slišali … kaj 🙂
seveda je to način ki enim ustreza, drugim pa ne, ampak nekateri res pišete neumnosti …
mi smo s šotorom v 25tih letih prekampirali pol evrope in niti enkrat samkrat nisem imela filinga, da smo med reveži oz. da bi mi v kateremkoli kampu bilo kakorkoli neprijetno, bi nas okradli ipd.
zdaj smo že nekaj let v istem kampu na otoku na pavšalu in naši sosedje so nemci, avstrijci, belgijci … vsi na pavšalu, z avtomobili, ki jih na slovenskih cestah ne vidiš pogosto in z jahtami za 50k€ in več. Komot bi si kupili nepremičnino ob obali, ampak jim kamp nudi vse, kar potrebujejo.
včasih se parkira v kampu kakšen tak avtodom ali prikolica, ko samo gledaš in se čudiš … tudi v šotorih imajo ljudje ves luksuz, ki ga potrebujejo … jim tak način ustreza, ne pa da si ne bi mogli privoščit 🙂
Kake oslarije… da je kampiranje poceni, pa da je za reveže. Samo tako v info imamo ta velik avtodom z vsem možnim luksuzom not in si z lahkoto privoščim tudi hotel če sem že na taki lokaciji, ampak….
1.) Kampiranje je bolj lifestyle kot pa šparanje ker pred dvemi leti so me na hrvaškem za tri osebe + pes olupili za malo več kot 60 eur. Pa od njih nisem potreboval NIČESAR, samo plac za spat.. Poceni – ja pa kaj še.
2.) Sem bil v hotelih po španiji in italiji pa meni ne potegne tisto da se moraš zrihtat ko greš na večerjo itd. Namesto da se enostavno v kopalkah vržeš za mizo al pa še to ne če je FKK. Je pa hotel res dražji od kempa.
3.) Apartma… vse OK v kolikor je apartma bolj na samem ker drugače ti tudi kruli pijana mladina celo noč pod oknom. Še vedno rabiš hrano sam cmarit, tako da bistveno bolje od kempa niti ni. So pa apartmaji v primeru 4 članske družine lahko celo cenejši kot kamp. Pa še spiš na tistih posteljah po katerih se je bogsigavedi kdo valjal gor, spiš na povštrih po katerih se je bogsigavedi komu iz ust slina cedila po povštru 🙂 samo tako za info.
Sedaj sicer ne kampiramo v strogem smislu ker hodimo na lokacije kjer divje kampiranje ni prepovedano praviloma po Grčiji. In tam imaš pa res hipi variante kjer si lepo na divje postavijo šotor pa uživajo. Komot pa tako kampiranje gvišno ni 🙂
Na smeh mi gre, ko berem zaplankane komentarje.
Vam jaz povem, zakaj kampiranje. Zaradi svobode. Ker nisem odvisen od nikogar drugega. Ker če mi nekje “dosadi”, spakiram in se premaknem drugam. Ker mi ne paše biti na isti lokaciji več kot 3 dni. Ker me nihče ne omejuje. Nihče ne diktira dnevnega urnika. Ker imam že čez leto dovolj betonskih sten. Ker sem rad na svežem zraku. Ker uživam v prvinski preprostosti.
Razumem, da vsem pač ni do kampiranja. In hvalabogu, da je tako. Da ostane več prostora za nas 🙂
Jaz se sicer izogibam kampov. Imam kombi in če se le da, kampiram v divjini. Seveda pa ne hodim v države, kot je Hrvaška, kjer bi najraje videli, da turisti pošljejo denar po pošti, nato pa sploh ne pridejo. Izogibam se tudi krajev (in kampov, če grem v kamp), kjer je veliko Slovencev. Kajti če kaj drži, je to, da so Slovenci najbolj nekulturni kamperisti. Mislijo, da če plačajo ušivo parcelo, da je cel kamp njihov in lahko delajo (razgrajajo) kar želijo.
A kot že rečeno, najraje kampiram v divjini, tam, kamor večina z navadnim osebnim avtom niti ne bi upala. Ko se zbudiš v sončni vzhod na divji peščeni obali, 10 metrov od morja … ga ni hotela, za katerega bi to zamenjal.
Nič več…..sedaj gremo na morje v apartma na HR, kjer plačamo 40 € na dan in imamo vso komoditeto. Plaža blizu, nobene prometne ceste, senca, zaliv, malo ljudi… je pa rec da to ni nek ”fensi otok”, je pač neobljudena celina, kjer v vasi ni trgovine (pa kaj…).
Za naš budget- ki je res omejen- pridemo skoz za 14 dni. Gospa nam da sadje občasno, pa povabi nas eknkrat na ribe, ki jih na žaru peče mož. Za nas, ko celo leto čakamo tale dopust…….sanjsko. Več ne rabimo.
Ne zamenjam z nobenim šotorom, ne s prikolico…… pa tudi računajte……imeti prikolico (ali jo najeti) vleči na morje za tistih 14 dni…postavljati, pospravljati, v nalivu v šotoru biti skoraj na mokrem na tleh, imeti vso opremo, ali pa plačevati pavšal….hoditi v ”ne domač WC”, enostavno nisem več za to.
lp,D
Se strinjam, da kampiranje sploh ni tako poceni, kot si nekateri predstavljajo. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj ne kampiram. Poleg tega, da mi ni do skupnih tušev in wcjev, pa gneče na plaži in pravzaprav povsod, dobim še za to ceno zelo zelo malo. Za 4-člansko družino me pride ceneje dober apartma ob morju v Dalmaciji, po možnosti še s privat plažo. Idealen dopust pa je zame itak hiška ob obali sredi ničesar (robinzonska varianta bolj, s tem, da bi imela tekočo vodo (vsaj iz štirne) in elektriko) 🙂 Zato kampiranje in tisto življenje zame nikakor ni. Trenutno se gremo bolj to – apartma nekje na samem in privat plaža. Čez čas bomo (upam) pristali samo v hišici na samem ob morju. Kdor pa uživa v kampiranju – mu iz srca privoščim!
Jaz ne vidim nobene svobode. Za večerjo v hotelu se res oblečeš, ampak rabiš deset minut, da daš nase obleko. Precej bolj udobno je tudi, da se zjutraj oblečeš v desetih minutah in imaš v jedilnici veliko izbiro kot da se drenjaš v kemp trgovini in si potem sam pripravljaš. Čas na dopustu pa raje izkoristim za počitek, rekreacijo, razvajanje, spoznavanje okolice in lokalne kulinarike kot za pranje umazanih kastrol. Rada se tudi uredim v miru svoje kopalnice ne pa v gužvi skupinskih kopalnic.
Primerjaj malo cene. Kampiranje je pogosto dražje od najema apartmaja. Če k temu pristejes se vso opremo, ki jo rabiš, pa sploh.
In poglej malo, kakšen luksuz imajo eni v kampu. Klimatizirane ogromne prikolice, pokrite terase, voda na parceli, plaža 5 metrov stran, bayliner v vodi… Verjetno gre res za nižji sloj, a ne? Ki kupuje izključno v eurospinu.[/quote]
kaj ti spet bluziš??????????????????????????????????’
pogostokrat dražje od apartmaja??pa poglej si cene apartmajev najnižje od 35 eur naprej pa še vso hrano, pijačo, itd itd itd..naprej prideš na 80 eur na dan, tok drag ni noben kamp v celi hrvatski pa še to je najcenej verzija za apartma
kje maš ti klimatizirane ogromne prikolice??? kaj je sploh to?? pa v kempih ne smeš met plažo stran 5 metrov ker se tam kopajo ljudje
mal ti poglej hotele s 5 zvezdicami okol kašn je folk..vsi majo avte za najmanj 70.000 eur, plačajo 660 eur na noč, imajo jahte zraven, hrane najboljše vsak dan jejo jastoga za večerjo…in to se loh primerja z enim usranimi kempi???
sprijazni se- kempi so za reveže in študentarijo[/quote]
Kam pa ti hodiš na morje????
Saj ne morem verjeti kaj vse spravite skupaj.
Dajte dihat.
Tisti,ki rad kampira naj bo v kampu, tisti, ki hodite v apartmaje bodite tam in kdor hodi v hotele naj bo v hotelu. PIKA. AMEN.
Kaj je tu problem. Madona ste zblojeni in pametujete v tri dni. Vsak zase ve kaj mu paše in to je to.
Sicer pa je mišljenje da kampirajo reveži je totalno napačno. In to lahko napiše samo tisti, ki sploh ne hodi nikamor…..ali pa je bil enkrat v ankaranu.
Kar sram me je ko berem te komentarje. Ste plitki. Pomoje vsi, ki pišete še morja videli niste ali pač kjerkoli bili.
SLOVENCELJI pametni. Same cvetke. Ki znajo tipkat tu pa se zgodba konča. Čav
Hoteli so tudi umazani, polni pršic, posušenega urina in sperme…in praha. A če je pet zvezdic, pa klima, pa če imam dober avto pred hotelom…potem me to naj ne moti.
Ah joj kje živite. Ovce so za šišanje.
In da uporabljam apartma poln pršic in prav tako človeških izločkov.
A to vas pa ne moti recimo????
Evo končala. UŽIVAJTE NA DOPUSTU..kjerkoli že boste;
Pozdravljeni,
Moje mnenje je, da je odvisno od človeka. Mi vedno hodimo v kamp na slovensko obalo, ni poceni, sploh če gre štiričlanska družina. Vendar v hotel ne grem za živo glavo. V kampu je vse, od trgovine do tople vode za pomivanje in tuširanje, ,,, Da bi kdo kradel ne vem, hodimo v Fieso – primeren kamp za družine z majhnimi otroki, v Izolo in Lucijo. Nobenih težav, mogoče premalo zabave zvečer.
Šotor imamo vedno v senci, sicer je kar hudo biti na soncu cel dan. Mi smo navajeni kampiranja, to so posebni ljudje, ki hodijo v kampe. Ni problem iti v hotel, kamp je pa nekaj drugega. Potrebno se je prilagoditi, navezati stike s tujci, zaupati drugim ljudem, o ja, za nekatere je to problem in to velik. Veliko prijateljev smo našli v kampu, smo se družili tudi zvečer, kakšne igre, karte,… Če si v hotelu, tega ni, ker ti ni treba se ubadati z okolico. Saj pravim, posebni ljudje hodimo v kamp. O kakšnih krajah pa res ne vem, če je že bila kakšna, je bila na plaži. V kampu pa ne, tam se po dveh dneh vsi poznamo in bi nekdo že povedal, če bi kakšen tujec stikal po našem šotoru. Saj pravim, v kampu nisi sam in to je za nas prednost. V kolikor imate raje mir, pa v hotel. No problem
Mislim, da je ravno to tista razlika med kampom in drugimi oblikami turističnih nastanitev, zaradi katere kamp marsikomu ne leži. Priznam, da tudi meni ne. To druženje z neznanci in bližina drugih ljudi me zelo moti, čeprav sem drugače družabne narave. Imam občutek, da ni nobene zasebnosti. Jaz grem v družbo, kadar si je zaželim. Tudi plaže so mi najljubše neobljudene, česar pa v okolici kampov seveda ni. S kampi ni nič narobe, samo vsak ni za v kamp.
Zame je pravi odklop dopust na jadrnici, kjer si sam svoj gospodar in poslušaš samo morje.
Primerjaj malo cene. Kampiranje je pogosto dražje od najema apartmaja. Če k temu pristejes se vso opremo, ki jo rabiš, pa sploh.
In poglej malo, kakšen luksuz imajo eni v kampu. Klimatizirane ogromne prikolice, pokrite terase, voda na parceli, plaža 5 metrov stran, bayliner v vodi… Verjetno gre res za nižji sloj, a ne? Ki kupuje izključno v eurospinu.[/quote]
Hehehe, živjo. Ja, res je kampiranje postalo precejšen luksuz, se popolnoma strinjam. Kampiram že precej časa in ne bi zamenjala za noben hotel. Sten imamo dovolj že doma. 😉
Bi se kar strinjala. Je pa res, da so nekateri pač mahnjeni na kampiranje in bi šli kampirati tudi če bi bilo dražje, kot bivanje v hotelu s petimi zvezdicami. Ampak takih je mogoče 25%, ostalo je pač finančna zmožnost, ki hotela ali apartmaja ne omogoča.[/quote]
pa ravno ne obstaja kampov ki so dražji od 550 eur na noč tako da se kaj drugegea izmisli
raje plačam hotel s petimi zvezdicami, ali pa vsaj tistega ki ima 2 zvezdice hotel je še vseeno boljše kot bit v nekem smrdljivem kampu kjer ti lahko vsak ščije po šotoru in ti krade (da kradejo tudi v luksuznih kampih je to preverjeno!)[/quote]
Ne vem, kliko kampov si ti videl/a od blizu, jaz sem jih ogromno. Po skoraj celi Evropi, nekaj tudi hrvaških. Noben kamp ni bil smrdljiv, nikjer se ne ščije po šotorih, ker so povsod (čisti in urejeni) WC-ji, nikoli nikjer še nisem niti slišala o kakšni kraji, medtem ko so mi doma, na dveh različnih lokacijah, ukradli kolo, smučke, vlomili v avto, 2x odtrgali vzvratno ogledalo …
Kampiranje je bilo včasih res najcenejša varianta počitnikovanja, v mojih študentskih časih, pred 30+ leti. Ruzak, spalka in mali šotorček pa smo šli, malo smo se tud švercali, da je bilo ceneje. Tudi kampi iz tistih časov se ne morejo primerjat z današnjimi, ko je vse urejeno, sanitarije čiščene večkrat dnevno, tuši s toplo vodo samoumevni … V študentskih letih smo kampirali, da je bilo čim ceneje, danes kampiramo iz povsem drugih razlogov. Ni ga lepšega kot nekje v senci postavljen šotor, poleg ležalnik, viseča mreža, razgled na morje … Ko ti paše, greš malo plavat, ko si lačen, si sam kaj pripraviš ali greš v bližnji lokal, enako ko se ti zalušta piva ali sladoleda, v najhujši vročini ležiš v senčki z dobro knjigo v roki … Ne zamenjam za noben apartma, da čepim noter zaprta pod klimo ali za hotel z ne vem kolk zvezdicami, kjer moraš jest takrat, ko ti skuhajo, pa se po možnosti še lepo oblečt za večerjo. Čeprav bi se za ceno kampiranja v kakem malo dražjem kampu našlo tudi cenejše apartmaje.
Da ne omenjam, da je kampiranje odlična varianta za potovanje. Ko rabiš prenočišče, pošičeš kam, ostaneš dan, dva oziroma kolikor ti je všeč, potem pospraviš kramo in greš dalje.
Ampak hvala bogu, da vas veliko ne mara kampiranja in greste rajši v apartmaje in hotele, ker sicer bi bilo po kampih preveč gneče 😉
Forum je zaprt za komentiranje.