A je kampiranje res tako grozno?
Cena 1-dnevnega kampiranja v poceni kampu Stella Maris znese za dve odrasli osebi na najcenejši parceli 33,60 eur na dan.
Seveda je ceneje, kot če bi šel v apartma, ker so apartmaji v sezoni preko 100 eur, mobilne hišice pa celo več kot 150 eur na dan.
Če pa računaš za 4 ali več oseb, si pa s ceno kar na podobni poziciji kot če bi najel apartma.
V kampu pa vidiš vse: od mladih v tamalih šotorih (ti pridejo najcenej skozi), do družin ali parov z avtodomi in prikolicami. Jaz priznam, da si avtodoma za 50 000 eurov ne morem privoščiti 😉 Lahko pa si privoščim apartma za 150 ali več eur na dan – za teden ali dva 😉
pogledat cene app za dve osebi – evo v drugi polovici julija, app za 2 s teraso – že tudi za 420 € (za 7 dni za 2 osebi) – in to piše 100 m od plače v centru…
meni se to ne zdi tako grozno več, v primerjavi s kampom – da bi zaradi cene nekdo tiščal v kamp.
Ker v app imaš vse – ne rabiš nič kupovati zraven dodatno – nobene opreme, lahko si pripraviš polne obroke in tudi tako na hrani prišparaš…
poleg tega imaš tam klimo, v kampu ponoči se lepo pajcaš v šotoru brez lufta… da o slabem vremenu ne bomo… enako tudi s sanitarijami in predvsem tudi varnostjo lastnine – tukaj lepo vse zakleneš, tam ti lahko vsak trenutek vsakdo “vse pospravi in odnese” in imaš dopust s stroški in brez vsega… da ne govorim tudi o kvaliteti spanja – tam imaš posteljo – v spalki na tleh sem spala 4 dni pri znanki, v prikolici… se ne naspiš nikoli tako kot na postelji.
Tako,d a cenovno app za dva tudi ni tako višja postavka za počitnice, ker v šotoru se potem z dodatki več zapravi… npr. za app si lahko kaj že od doma pripravljeno neseš – in tudi recimo za prva dva dni kaj iz domačega vrta, še kupovati ne rabiš – tam daš v hladilnik in imaš vnaprej že vse pripravljeno, skuhano, in imaš dopust in kosilo polno na hitro…
v šotoru tega ne moreš… in so potem vse to še dodatni stroški…
tako,d a jaz ravno neb rekla,d a je končno potem kampiranje kaj res toliko cenejše… bo kar tam tam enako s ceno apartmaja
Primerjaj malo cene. Kampiranje je pogosto dražje od najema apartmaja. Če k temu pristejes se vso opremo, ki jo rabiš, pa sploh.
In poglej malo, kakšen luksuz imajo eni v kampu. Klimatizirane ogromne prikolice, pokrite terase, voda na parceli, plaža 5 metrov stran, bayliner v vodi… Verjetno gre res za nižji sloj, a ne? Ki kupuje izključno v eurospinu.
Primerjaj malo cene. Kampiranje je pogosto dražje od najema apartmaja. Če k temu pristejes se vso opremo, ki jo rabiš, pa sploh.
In poglej malo, kakšen luksuz imajo eni v kampu. Klimatizirane ogromne prikolice, pokrite terase, voda na parceli, plaža 5 metrov stran, bayliner v vodi… Verjetno gre res za nižji sloj, a ne? Ki kupuje izključno v eurospinu.[/quote]
kaj ti spet bluziš??????????????????????????????????’
pogostokrat dražje od apartmaja??pa poglej si cene apartmajev najnižje od 35 eur naprej pa še vso hrano, pijačo, itd itd itd..naprej prideš na 80 eur na dan, tok drag ni noben kamp v celi hrvatski pa še to je najcenej verzija za apartma
kje maš ti klimatizirane ogromne prikolice??? kaj je sploh to?? pa v kempih ne smeš met plažo stran 5 metrov ker se tam kopajo ljudje
mal ti poglej hotele s 5 zvezdicami okol kašn je folk..vsi majo avte za najmanj 70.000 eur, plačajo 660 eur na noč, imajo jahte zraven, hrane najboljše vsak dan jejo jastoga za večerjo…in to se loh primerja z enim usranimi kempi???
sprijazni se- kempi so za reveže in študentarijo
lepo da si šla raziskat dejanske cene namesto enih gobcev tu gor ki samo nabijajo kolk je kampiranje cenejše itd..
ja, sem tudi sam kampiral in to kar trikrat:
ker postelja je super udobna v hotelih in apartmaijih, je pa že dalj časa znano da za najcenejši ampartma zagoniš isto denarja kot za dober kamp, ampak s hrano to se ne da primerjati, razen če v kempu ne hodiš 3x na dan jesti v restavracije kjer je nakonc dosti dražje kot če imaš najet apartma in tam si rihtaš vso hrano.
ni računice- kempi so dražjji od apartmajev in manj dobiš. če imaš hotel, ampartma dobiš več za manj denarja
In poglej malo, kakšen luksuz imajo eni v kampu. Klimatizirane ogromne prikolice, pokrite terase, voda na parceli, plaža 5 metrov stran, bayliner v vodi… Verjetno gre res za nižji sloj, a ne? Ki kupuje izključno v eurospinu.[/quote]
pogostokrat dražje od apartmaja??pa poglej si cene apartmajev najnižje od 35 eur naprej pa še vso hrano, pijačo, itd itd itd..naprej prideš na 80 eur na dan, tok drag ni noben kamp v celi hrvatski pa še to je najcenej verzija za apartma
kje maš ti klimatizirane ogromne prikolice??? kaj je sploh to?? pa v kempih ne smeš met plažo stran 5 metrov ker se tam kopajo ljudje
mal ti poglej hotele s 5 zvezdicami okol kašn je folk..vsi majo avte za najmanj 70.000 eur, plačajo 660 eur na noč, imajo jahte zraven, hrane najboljše vsak dan jejo jastoga za večerjo…in to se loh primerja z enim usranimi kempi???
sprijazni se- kempi so za reveže in študentarijo[/quote]
Haha, budalčino. Ti v normalnem kampu očitno sploh še nisi bila. :))
Ne veš kaj je klimatizirana prikolica? :)) Jah, bogtipomagaj, mentalno revše.
sprijazni se- kempi so za reveže in študentarijo[/quote]
Haha, budalčino. Ti v normalnem kampu očitno sploh še nisi bila. :))
Ne veš kaj je klimatizirana prikolica? :)) Jah, bogtipomagaj, mentalno revše.[/quote]
sem bila že v kempih s 5 in več zvezdicami (tam kjer ti ne boš nikol) sem šla skozi pa je bilo vse karneki
ne nevem kaj je to klimatizirana prikolica bi bilo pametno če mi razložiš ki so tolko nadnaravno pametna na vseh temah na forumu
mentalno si ti revše drugač
A da ima človek lahko tudi v šotoru hladilnik pa ni v tvojem dometu?[/quote]
lahko imajo – samo sem predpostavljala, da v šotorih, sploh tistih manjši, nimajo takega z vsaj malim zamrzovalnim predalčkom zgoraj, ki pa v app je (vsaj v vseh, kjer sem bila jaz do sedaj je bil in sem tudi to predpostavljala) torej – si lahko v tisti predalček zamrznem zgoraj – pripravljen golaž npr. in bolonjsko omajo za špagete ali recimo pripravljene goveje zrezke v omaki – in imam recimo prva dva dni za kosilo – samo odtalim segrejem in pripravim zraven prilogo in solato – in voila…
in imam na voljo tudi celo mini kuhinjo, da lahko to normalno pripravim – v kampu tega nimam…
pa še – ni potrebe po žaljivem komuniciranju, soočamo samo svoja različna mnenja in izkušnje…
sem bila par dni v kampu pri znanki pred nekaj leti – in smo jedli za kosilo juho iz vrečke in palačinke – pa so imeli prikolico za 4 osebe z baldahinom – torej je opreme precej več že v tej prkolici in luksuza… pa spagete s smetanovo omako, pa rio mare iz konzerve…
saj se preživi, ne rečem, ne priitožujem se – samo z vidika priročnosti priprave kosila si pač lahko v app več privoščiš – in ker si sam skuhaš tudi več prišparaš –
sploh na morju – če si veliko v vodi in sšportno aktiven si lačen – in tudi zvečer je fino ena topla večerja – in normalni obroki… kar je zagotovo lažje in ceneje v app, kot pa v kampu na kuhalniku – lče hodiš pa vsak ddan ven na normalne obroke – te pa to zagotovo dosti dražje pride…
No to je pa res neumnost. Poceni že davno več ni, če upoštevamo še opremo, je precej dražje kot apartma ali hotel. Je pa res, da to velja za normalno kempiranje. Npr za 4 osebe na Krku za 14 dni pride za šotor + avto + osebna prikolica parcela z vodo in elektriko in odtokom v senci, ne ob vodi, cca 1300 eur. Res ugodna varianta 🙂 ampak enim pač to ustreza in drugam kot v kamp ne gremo. Ker lahko 🙂
Nas pride v avgustu kampiranje 82,70 eur na dan v AC Valalta
Apartmaji so cenejši, hoteli dražji vendar tudi v APP ali kampu moraš jesti kar nanese še dodatne stroške. Vendar vsak zase ve kaj rabi. Meni je zakon, da mi nihče ne švica v mojo posteljo in je moja in da sem tik ob obali, da imam mir. Drugi pa potrebujejo vrvež, zabavo … Vsakemu svoje. Hvala …. za raznolikost ponudbe.
Ko sem bila otrok smo vedno kampirali. kot odrasla redkokdaj, čeprav sem si to želela, a drugi strani ni bilo kaj dosti do tega. kampiranje je bolj svobodnega duha. malo več dela kot v apartmaju ali hotelu. Stranišče ni zraven, tuš ni zraven, korito za pomivanje posode tudi ne. Tako da pač hodiš na skret v tisto wc hišo, kar je nadležno ponoči, to pa je. na tuš čakaš, ko je tam lahko še nekaj drugih neznanih ljudi. posodo moraš nosit tja in nazaj. To so nekako največji minusi. Kar se teg tiče, nudi kampiranje premalo udobja, je pa fino v tem svobodnjaškem duhu par dni preživet.
Meni je dopust, ko delam kar hočem, grem kamor hočem, pridem kadar hočem, vstanem kadar hočem, grem spat kadar hočem, jem kar in kadar hočem, se ne ličim, ne friziram, ne oblačim, ne perem, ne čistim, ne nakupujem, ne gledam tv, nimam ure, gledam ves čas morje, …. Vse ostalo imam tudi doma. V apartmaju ne vidim razlike z domom, v hotelu pa mi je poleti totalno brezveze, pa, če bi mi stregli spredaj in zadaj 24 ur zastonj. Kamp je delna vrnitev k naravi in odklop od vsakdana. Seveda odvisno kje in kateri.
Ojej, to pa je res ceneje kot apartma, kot so nekateri pametni 😀 Po definiciji takih smo mi reveži, ker smo dobili v top sezoni apartma s klimo za 58 €!
Jestipa moraš tudi doma, tako da to ravno ne šteje v dodatne stroške.[/quote]
Tudi v APP in kampu moraš jesti je bilo mišljeno v zvezi z hoteli, kjer imaš vse vključeno in naj bi bilo zaradi tega tudi dražje. To jaz ne štejem v stroške nikoli, vendar pa za primerjavo med cenami vseh treh nastanitev moraš vkalkulirati tudi hrano, če bi želel priti do realne cene vsake namestitve posebej.
Tisti, ki radi kampirajo, jim ni grozno Njim je super. Tisti, ki ne marajo kampirat, niti ne hodijo. Če gredo za probat in pogruntajo, da je grozno, ne gredo več. Ne poznam nikogar, ki bi mu bilo grozno, pa bi še kar hodil.
Meni je bilo svoje čase kar všeč. Parkrat smo bili. Nič groznega ni bilo. Sedaj že leta ne hodimo več in sedaj se mi zdi, da ne bi šla. Ne, da bi ravno bilo grozno, a se mi zdi, da mi ne bi potegnilo- več.
Res je, da kampi niso več poceni kot so nekoč bili in se strinjam s tistimi, ki pravijo, da moraš tudi za kampiranje imeti precej denarja, ampak mene ne bi noben spravil v kamp pod nobenim pogojem (raje plačam 3200€ – ( vem da so v kampu tudi vsi stroški z opremo ogromni, pomoje celo večji kot zame res pa je da oprema ostane ampak tudi kampi niso ugodni…) in grem za 10 dni v Španijo ležat in se razvajati v hotel)… Tudi poleti sem rada urejena (ko gremo v hotelu na večerju se lepo naličin in si oblečem kakšno elegantnejših oblačil) in imam rada udobje ter čistočo, česar mi pa kamp preprosto nepredestavlja (smo si različni)… Meni se naježijo lasje, če samo pomislim da bi morala zjutraj najprej slučajno v kak skupen WC (vem, da so le ti čistejši kot so bili nekoč in kot so govorice, ampak imam rada svojih jutranjih nkeaj minut, da se v miru zbudim in uredim), spati v neki spalni vreči (sama preferiram postejo in se mi zdi udobneje) na tleh ter predvsem imeti sosede na vsaki strani ter se jim navsezgodaj smehljati in jih pozdravljati ter se siliti z nekimi vljudnostnimi pogovori… Na morje grem zato, da sem tam s svojimi bližnjimi ne pa da se vse počez pogovarjam s tujci oz. priložnostnimi znanci… Prav tako bi me zelo motilo, če bi morala sama kuhati, pa vem da tudi kampisti večinoma ne kuhate zapletenih jedi samo meni bi bilo nadležno skuhati samo špagete in potem pomiti posodo, če vem da bi v tem času priprav na hrano lahko brala na ležalniku ali se kopala v morju ali bazenu. Prav tako nisem ljubiteljica vročine in bi me v šotoru strašno motilo, ker ne bi imela klime, ki jo v hotelski sobi imam in si le to lahko ohladim na primerno temperaturo. Prav tako bi me najverjetnje motil občutek nevarnosti glede na to, da v šotor nisi zaklenjen (tatovi) in šotor vseeno ni stabilen kot zgradba (nevihta ali veter). Prav tako me od kampiranja odvrača pakiranje, res se mi ne bi ljubilo pakirati vse “krame” – (lonci, blazine za sedeže, svetilke,…) .Ampak, kot sem že napsiala ljudje smo različni in nekdo vidi čar v kampiranju in naravi, jaz pa vidim čar v uživanju na plaži hotela s 4* in z vsem komfortom, ki mi ga le ta nudi… No, ko vas veliko omenja apartmaje, jaz tudi v apartma ne bi šla, ker bi si morala kuhati (pa tudi če bi hodila jesti kosila in večerja v restavracije), že kruha za zajtrk mi v času dopusta ni zlagati na mizo in pomivati skodelic od kave in čaja. Ampak dopust je osebna odločitev in vsak ima svoj okus, prav tako pa ima vsaka različica preživljanja dopustov svoje čare in prednosti.
Kampiranje v šotoru mi ni všeč in se ga ne gremo. Moti me:
-skupna stranišča
-potrebno je nosit vodo, vsaj v naših kampih
-če je slabo vreme, neurje, je sploh katastrofa
-vsepovsod ti prilezejo živali, mrčes
-še huje se mi zdi postavljanje in pospravljanje šotora in vse krame, lažje je s prikolico, ampak tudi tu je potrebno postaviti predšotor, pa zoprna je za vozit, opcija je, da se kaj od tega najame
Obožujem pa kampiranje v mobilnih hišicah, to prakticiramo že od kar so se pričele pojavljati, ko jih še praktično ni bilo, mislim, da že enih deset let. Vedno gremo za dva tedna in tega ne zamenjam za noben hotel. Hotele sovražim in sem raje doma, razen na potovanjih.
Torej, moj odgovor je JA in NE, zame je odvisno od načina kampiranja.
Mojemu bo te dni predlagala, da kupiva tisti velik klasični bombažni šotor, če se ne motim stane par tisoč EUR, ga drugo leto postaviva že 15. junija (ko lahko parcele še izbiraš) na res lepi parceli v senci in hodiva vanj kot svoj na vikend, enkrat konec julija pa ga podreva.
Ker meni je čar kampiranja ravno v naravi, tako da še šotor iz umetnih materialov ne paše, kaj šele betonske klimatizirane sobe.
Forum je zaprt za komentiranje.