Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice A je kampiranje res tako grozno?

A je kampiranje res tako grozno?

Taka bogatija hodi v luksuzne apartmaje, potem pa s sabo tovori zamrznjen golaz in bologneze! Da pocis od smeha!

Kolikor poznam zadeve, hodijo kampirat tisti, ki so v kamp hodili tudi kot otroci in imajo že zaradi tega kampiranje shranjeno v spominu kot nekaj pozitivnega. Kdor je prvič kampiral kot odrasel, na to gleda drugače. Obstajajo izjeme, seveda.

Pa ne pozabite, da jih veliko hodi kampirat, ker je enim to dejansko skoraj zastonj, saj imajo prikolico recimo njihovi starši, sorodniki, tako da plačajo samo kake tekoče stvari, drugega nič.

Sem skusila tudi sama kot študentka. Šotor, mali kuhalnik, najnujnejše…. Za takrat je bilo v redu, ponovila pa ne bi več. V enem kampu je bil wc tako umazan, posran po domače, da sva hodila na skrivaj te zadeve opravljat v sosednji, dražji kamp, kjer čistilka ni prišla samo enkrat na teden.

Mi smo dopust kombinirali.. nekaj apartma.. nekaj kamp.. tudi hoteli. Kdaj sem kupila konkretno kamp opremo in hodimo samo s šotorom? Ko sem šla na all inclusive. Vse kar sem delala je to da smo hodili žret.. vstajala na uro da nismo zamudili zajtrka, ker pač ostalih trgovin v bližini ni bilo. Po vrhu vsega so pa od 10 naprej bili na voljo samo avtomati za pijačo, kjer je bila sparjena. Sicer je bila to tujina pa vendar…

Zdaj imamo svoj šotor velik 3,5 x 4.5 m. Smo 4 članska družina. Vse skupaj imamo postavljeno v 2 uricah. Pridemo..gremo kadar želimo. Zjutraj vstanemo kadar želimo, jemo kadar želimo oz. je kdo lačen. Če se nam ne da kuhati gremo v gostilno. Predvsem pa spim na svojih rjuhah, svojem vzglavniku ne tistem v apartmaju že par let ne opranem na katerme je švicalo že sto različnih glav. Fuj. Res pa je, da imamo prav camp postelje in dodaten jogi nadvložek tako da ni neke razlike med tem in majavo posteljo v apartmaju. Zvečer poslušamo valove… (vedno imamo parcelo ob morju).

Cena? Ravno danes sem preverjala rezervacijo parcele. 4 članska družina, parcela ob morju (miren del kampa ki ni tako poseljen)… 13 dni me stane 800 eur.

Dvakrat smo šli obiskat prijatelje za eno popoldne, ker so nas povabili, ko smo šli mimo. V tisto ciganarijo me ne spraviš. Umazan WC, nobene zasebnosti in miru, vseskozi ti nekdo hodi mimo, nimaš se kam umaknit. Pa dopust je zato, da se odpočijem in da drugi strežejo mene ne pa da nosim umazano posodo pomivat v neko skupno korito in se drenjam v trgovini za kruh. Pri sosednji prikolici so se celo popoldne kregali in vpili na otroke in tako je bilo menda celih 14 dni. Pa kakšna svoboda je to, če moraš ves čas nekaj delat. Sodelavki pravita da prideta domov še bolj zmatrani.

Vpeljimo v tole versko vojno nove dimenzije:

KRIV JE JANŠA!!!!!!!!!!

Krivo je to da jedo meso 😉

Jaz imam rada mir,tega v kempu ni..skoz nekoga slisis. Rada imam privat WC zdraven ..tega tam ni. Enako s tusem in koriti za pomivanje posode. Da ne omenim razmocenih tal in mraza ce dezuje. Nisem za tak hipi stil pac 🙂

Meni je grozno, ampak ja, to je moje subjektivno doživljanje. Sem poskusila, dala možnost, ne le enkrat, pa ne bom več. Enostavno nisem za to. V bistvu, zame je že to, da nimam svojega wc-ja in svoje zasebnosti dovolj velik minus, da nikoli, nikoli več.

Joj, ampak eni res nimate pojma, kaj kampiranje je. Jaz npr. NIKOLI ne bi šla v kakšne apartmaje, fuuuuj, ta njihova posoda in uporabljene postelje. Ker, če je pa vse tiptop, je pa svinjsko drago. Ok, kampiranje ni poceni, ga pa ne zamenjam za nobeno hotelsko sobo, ko nimaš pod milim bogom notri kaj delati, ampak samo spati, na čas iti žret, se primerno oblečt, ma…ni šans. V kampu pa svoboda, otroci cel dan v kopalkah, sami gredo na plažo, na aktivnosti, vržemo na žar, nič se ne pečemo v prikolici, ker imamo klimo, itak pa jo imamo v senci, jutra in večeri pa pred prikolico…neprecenljivo…

Si vas ze predstavljam :-)..cist preglasno zame. Hocm spat ko mi pase al pa knjigo brat v miru in ne da se mi nekdo skoz dere in rezgeta zdraven..cez dan,zjutraj otrocad al pa zvecer tisti hihihi hohohoho pijancki ki radi festajo..kar se da glasno seveda 🙂

Res je … eni … zelo zelo malo njih. Večina pa tako stiska, da glava boli.

[/quote]
In za tiste, ki jim je taka oblika dopusta všeč. Sto ljudi, sto čudi. Sprijazni se.
Meni ni všeč. Ko grem na obisk, me je kar groza, ko vidim tam ljudi z dragimi avti, z drago opremo za kampiranje pa kako daleč se pripeljejo, da so lahko v kampu, kaj vse bi si lahko privoščili. Ampak razumem, da ne morejo bit vsi kot jaz.

Lahko je tako ali pa dugače. Saj ni kamp samo to, kar ti naštevaš.
Jaz sem pa ravno zaradi mularije šla raje v apartmaje, samo odkar so pa mobilne hiške, je pa to zame zakon.
V kampih je vedno dovolj restavracij, mi si hrano iz njih večkrat nosimo pred hiško in pojemo na terasi, včasih skuham, včasih gremo ven, kakor se nam zdi. Jemo, ko smo lačni, ne po urniku.
Cel dan si lahko v kopalkah, zunaj, do morja je morda 50m. V hiškah je vse udobje, od klime, do wc in tuša, celo posteljnino in brisače ti menjajo.
Dopusta v hotelu z otroci si ne predstavljam, ker nismo non-stop na plaži, hotelske sobe so mi premajhne, dostikrat v nadstropju, vedno se moraš obleči, za na plažo, za zajtrk, za večerjo, ne maram obrokov na ukaz, po hotelskem urniku itd.
Meni se hotel zdi, kot da bi bila v vojski.

Apartmaji so v redu, samo nikoli nisem šla v tiste privat, takih ne maram, pa pogovorov z gazdo. Je bil pa hudič, če smo pristali v kakšnem prvem, drugem štuku in ker sem zagarantirano hotela pritličje in dovolj prostora, smo morali vzeti take, ki imajo samo to opcijo.
Evo, sem prav pogledala, danes bi me tole prišlo za nas tri, samo bivanje, brez česarkoli za dva tedna 2.658 eur
http://hrvaska-danexumag.si/apartmaji/apartmaji-laguna-park-porec-122/?searchcode=basic&searchid=1&date_arrival=16.07.2016&date_departure=30.07.2016&person_adult=4&need_units=1&service=9&search=1e63e9d8a0fd13a9d1bc3c7a90e69191#units-form

Potem smo dvakrat bili v teh, danes bi plačali 4.114 eur
http://hrvaska-danexumag.si/apartmaji/apartmaji-laguna-galijot-porec-116/?searchcode=basic&searchid=1&date_arrival=16.07.2016&date_departure=30.07.2016&person_adult=4&need_units=1&service=9&search=#units-form ,

Tako, da ja. Jaz najbolj uživam v kampu, v mobilnih hiškah in tam ni ničesar takega, kar ti navajaš in še prišparam, ker kot berem, je glede na to, kar eni mislite, kamp samo za reveže.
Letos me bo za dva tedna prišlo 1.785.
Morda sedaj prišparam malo manj, ker hodiva sama z možem, ampak je definitivno ceneje kot zgornje variante.
Pa če bi dobila zastonj, bi še vedno izbirala mobilne hiške.

MI trenutno kombiniramo kampiranje in camp hiške, prej smo včasih šli tudi v hotel.
Hotel ni več opcija, ker nam zaradi zdravja in počutja več ne odgovarja hotelska hrana.
Gledano v daljšem časovnem obdobju imam lepše spomine na kampiranje. Seveda je treba za lokacijo izbrati soliden prostor in se za to potruditi, ga prej rezervirati, iti v manjše kampe. Ker tudi jaz ne razumem, da nekateri kampisti pristanejo na to da jih stlačijo tako blizu. Zato pa imajo kampi ob takšnih cenah kampiranja tako silne profite, da se z lahkoto širijo, prenavljajo, postavljajo luksuzne hiške, imajo 5 zvezdic…..

Meni se tudi tako kot večini, zdi kampiranje bolj študentska varianta, kjer je vse bolj tako tako. Zdaj si pa predstavljajte, da po pomoti zaviješ v kak nudo kamp, tam pa te že zjutraj pričaka kak ostareli pohotnež, ki samo čaka kdaj te bo naskočil :))))

Zavijanje z očmi… wink, wink…

Ali pa če potoma zaviješ v kupleraj, recimo. Se ti zavijanje po pomoti pogosto dogaja? 🙂

je bolj za reveže, večina od teh bi šla v nobel hotel in imela luksuz in trdno streho nad glavo, brez komarjev in plazilcev v šotoru..redki so pa strastni kamp uživači s tudi res vrhunsko opremo..

Vrhunska oprema. 😀

Obstajajo sladokusci, ki spijo zunaj brez šotora, podloga in spalna vreča. Brez ‘vrhunske opreme’ 🙂 in ne zamenjajo za noben hotel, si moreš misliti…

Seveda eni kampirajo kar pod mostom v lj tkole celo leto res pravi peticnezi in gurmani

Tale izjava pa zmaga. Kampiranje nikakor ni poceni. No vsaj meni se ne zdi. Plačujemo nekje 50€/noč.

Glede denarne stiske je pa res. Med šolskimi počitnicami gremo vedno za nekaj dni na potovanje (Barcelona itd), glavni dopust je obvezno tri tedne nekje v Aziji ali Južni Ameriki. Tako da nam za na morje zmanjka €. In posledično plačamo 50/noč za kampiranje.

Tale izjava pa zmaga. Kampiranje nikakor ni poceni. No vsaj meni se ne zdi. Plačujemo nekje 50€/noč.

Glede denarne stiske je pa res. Med šolskimi počitnicami gremo vedno za nekaj dni na potovanje (Barcelona itd), glavni dopust je obvezno tri tedne nekje v Aziji ali Južni Ameriki. Tako da nam za na morje zmanjka €. In posledično plačamo 50/noč za kampiranje.[/quote]

SANJAJ TI KUKURUZ se naprej hahahahahah

V kolikor “jemlješ” kampiranje samo kot spanje, počivanje, zabavo in kopanje (morje) to ni problematično.
Izogibaj se vsake toplotne obdelave hrane. Kosili v prvi bližnji restavraciji, zajtrk ni problem, večerja pa so tako in tako nepotrebne.

Glede denarne stiske je pa res. Med šolskimi počitnicami gremo vedno za nekaj dni na potovanje (Barcelona itd), glavni dopust je obvezno tri tedne nekje v Aziji ali Južni Ameriki. Tako da nam za na morje zmanjka €. In posledično plačamo 50/noč za kampiranje.[/quote]

Seveda greste seveda :))

Lahko je tako ali pa dugače. Saj ni kamp samo to, kar ti naštevaš.
Jaz sem pa ravno zaradi mularije šla raje v apartmaje, samo odkar so pa mobilne hiške, je pa to zame zakon.
V kampih je vedno dovolj restavracij, mi si hrano iz njih večkrat nosimo pred hiško in pojemo na terasi, včasih skuham, včasih gremo ven, kakor se nam zdi. Jemo, ko smo lačni, ne po urniku.
Cel dan si lahko v kopalkah, zunaj, do morja je morda 50m. V hiškah je vse udobje, od klime, do wc in tuša, celo posteljnino in brisače ti menjajo.
Dopusta v hotelu z otroci si ne predstavljam, ker nismo non-stop na plaži, hotelske sobe so mi premajhne, dostikrat v nadstropju, vedno se moraš obleči, za na plažo, za zajtrk, za večerjo, ne maram obrokov na ukaz, po hotelskem urniku itd.
Meni se hotel zdi, kot da bi bila v vojski.

Apartmaji so v redu, samo nikoli nisem šla v tiste privat, takih ne maram, pa pogovorov z gazdo. Je bil pa hudič, če smo pristali v kakšnem prvem, drugem štuku in ker sem zagarantirano hotela pritličje in dovolj prostora, smo morali vzeti take, ki imajo samo to opcijo.
Evo, sem prav pogledala, danes bi me tole prišlo za nas tri, samo bivanje, brez česarkoli za dva tedna 2.658 eur
http://hrvaska-danexumag.si/apartmaji/apartmaji-laguna-park-porec-122/?searchcode=basic&searchid=1&date_arrival=16.07.2016&date_departure=30.07.2016&person_adult=4&need_units=1&service=9&search=1e63e9d8a0fd13a9d1bc3c7a90e69191#units-form

Potem smo dvakrat bili v teh, danes bi plačali 4.114 eur
http://hrvaska-danexumag.si/apartmaji/apartmaji-laguna-galijot-porec-116/?searchcode=basic&searchid=1&date_arrival=16.07.2016&date_departure=30.07.2016&person_adult=4&need_units=1&service=9&search=#units-form ,

Tako, da ja. Jaz najbolj uživam v kampu, v mobilnih hiškah in tam ni ničesar takega, kar ti navajaš in še prišparam, ker kot berem, je glede na to, kar eni mislite, kamp samo za reveže.
Letos me bo za dva tedna prišlo 1.785.
Morda sedaj prišparam malo manj, ker hodiva sama z možem, ampak je definitivno ceneje kot zgornje variante.
Pa če bi dobila zastonj, bi še vedno izbirala mobilne hiške.[/quote]
Se hecaš? Tile apartmaji soplačaj svinjsko dragi, pa še nič posebnega niso. Halo, za tak denar bi moral imet privat plažo, luksuzno opremo! Svašta no! Jaz plačam za apartma s 4 zvezdicami (ampak res opremo moderno, ne kot tole in dvema spalnicama ter pokrito teraso tik ob morju) in privat plažo na jugu po ceni 65 eur/dan. Ok, plačam malo več za pot, ampak še zdaleč ne toliko (v bistvu za pol cene oz. še manj)! Pa imam res morje, ne pa tole tu na severu. Ojej no, kaj vse ljudje preplačajo….

Kampiramo že nekaj časa, ampak ne na morju. Se selimo vsakih nekaj dni. Kampiranje je v tem primeru zakon, ker ne rabiš rezervirat vnaprej in se ustaviš tam, kjer ti je všeč. Stvari moraš zreducirat na skoraj minimum, ne komplicirat s kakimi stiskalci za česen in podobno, pa gre. Ko se zverziraš, imaš domovanje organizirano v pol ure, mogoče malo dlje traja pospravljanje. Cene so seveda bistveno nižje, kot če bi iskal apartma, sobo, stanovanje. Tisto kislo poletje nismo šli nikamor s šotorom in sem prav pogrešala tisti občutek škrabljanja dežja po šotoru.

Lani smo bili v nekem kampu, kjer sem samo strmela nad luksuzom. Avtodomi s prikolicami, v katerih je bila komplet kuhinja, kot jo imate doma, nadstrešek za motor, avtodom itak v velikosti avtobusa …. Prikolica, ki se ji potem še razširijo boki, da je več prostora, montažni baldahin, vse na elektriko. Noro res. Po mojem so eni imeli s seboj za vrednosti pol hiše v Ljubljani. Če so to za vas reveži …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close