Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek A bi to sploh še šlo

A bi to sploh še šlo

Enim je hudo ja, pa še škrti so in jim je škoda denarja za kaj takega:). Potem pa iščejo sto in en razlog, zakaj ne.

Na kraj pameti mi ne pade se poročiti. Namesto ukvarjanja z vabili, s pripravami, z oblekami za poroko. Greva midva raje na potovanja in sva v najbljši družbi. Večkrat, ne samo enkrat.

Tako kot drugi iščejo sto in en razlog zakaj ja. Plot seveda tudi nekaj košta, samo mu nočejo tako rečt. 🙂

Maš vso pravico….men je pa recimo lepo vsaj kdaj pa kdaj deliti veselje
tudi z širšo okolico….sama sva itak potem še vse življenje….

Kot je že bilo povedano, vse to lahko imaš konec koncev tudi brez birokracije. Sicer pa je bilo bolj govora o seksu pred ali po poroki.

Kot je že bilo povedano, vse to lahko imaš konec koncev tudi brez birokracije. Sicer pa je bilo bolj govora o seksu pred ali po poroki.[/quote]

Aja, a da narediš samo žurko, poročiš se pa ne?
Ideja, vidiš :-)))
Drgač pa nisem zastavla teme o seksu pred in po poroki, ampak bolj o
tem, kako bi izgledala zveza v današnji dobi, brez seksa takoj….

A je tolk hudo?
Đizus skela, marsi kaj v lajfu je velikokrat bolj hudo, pa je treba zvozit. Tam pokažeš iz kakšnega testa si. Kolk te je v hlačah, še posebej pa v glavi. :-))

Ostalo pa se strinjam. Kdor hoče imeti neko tradicijo, jo naj ima.

Seveda ti želim, da bi lepo izgledala in bila presrečna na poročni dan, se poveselila z vsemi bližnjimi… ali kot je rekel MK “Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan”. :-))

Westlife – Beautiful in White

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Na evo, sedaj smo pa škrti kot gorenjci. :-))))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Še so pametni fantje.
Točno tako, to je stran vržen denar, ki ga lahko bolj koristno porabiš. Za uživanje v dvoje.

Maš vso pravico….men je pa recimo lepo vsaj kdaj pa kdaj deliti veselje
tudi z širšo okolico….sama sva itak potem še vse življenje….[/quote]

Kaj pa je v tem vesela, da par mesecev prej ves čas porabiš za organizacijo? Potem grem raje s temi ljudmi na en pohod ali na en piknik pa ni treba prej celih ceremonij pripravljat pa stroškov ni treba imet.
Da ne govorimo o tem, da vsa ta nadležnost glede organizacije poroke. Vabila, obleke, tisoč in ena zadeva pred poroko. Večinoma pade na ramena ženske. Namesto, da greš na lep sončen dan recimo smučat, moraš pripravljat vabila. Tako jaz vidim poroko.

Kot je že bilo povedano, vse to lahko imaš konec koncev tudi brez birokracije. Sicer pa je bilo bolj govora o seksu pred ali po poroki.[/quote]

tem, kako bi izgledala zveza v današnji dobi, brez seksa takoj….[/quote]
Kako… ženski ni pred poroko, dedcem pa po poroki….

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

tem, kako bi izgledala zveza v današnji dobi, brez seksa takoj….[/quote]
Kako… ženski ni pred poroko, dedcem pa po poroki….[/quote]

A misliš, ženske ne seksajo pred poroko, moški pa ne seksajo po
poroki?
Hm, ja, samo po moji računici pol nikol noben ne seksa? Sam s sabo
ne velja
;-))

Na evo, sedaj smo pa škrti kot gorenjci. :-))))[/quote]

Itak:)). No, marsikdo tudi ni sposoben izpeljati dogodka. To je dejstvo. Ampak vsak po svoje. Mene ne skrbi za druge.

Si mogoče spregledal črko “o” v zgornji besedi ? 🙂

Poročne zaobljube so v bistvu isti princip, kot verovanje.
Lahko sicer verjameš v boga, a vseeno ti bo bog pomagal le toliko, kolikor si boš pomagal sam.
Zaradi svoje vere nimaš nobenih prednosti in ne privilegijev v primerjavi z nevernikom.
In isto velja za partnerski odnos, kjer je kompatibilnost, pa sreča itd…Odvisna le od tega, kaj bosta partnerja glede tega storila in ne, kaj sta si ob poroki obljubila.

Te tvoje trditve so izpeljave tvojih prepričanj, ker v poroki vidiš smisel.
Vsi pa ne vidimo smisla v poroki, zato je ta primerjava nerealna in le posploševanje.

V praksi pa se vseeno izkaže to, kot zelo neuporaben filter. 🙂
Vzdržnost ni nobeno merilo za dobrega ali kompatibilnega partnerja.
Najboljši filter je tisti, ki si ga ustvarimo s svojo sposobnostjo partnerju pogledati v dušo ali v njegovo osebnost in prepričanja. Ker je to tisto, s čim bomo živeli.[/quote]

No ja, če sta oba raje vzdržna, potem to verjetno pomeni, da imata obadva bolj mlačen libido in bo obema dovolj združitev enkrat vsake kvatre, takrat se pa že potrpi.

Spolnost je tudi telesna bližina … najtesnejša, kar jih je, tudi otrok in mama nista telesno tako močno in tako dolgo povezana kot dobra partnerja. S spolnostjo se tke partnerska vez, tudi takrat, ko sta partnerja šele fant in punca in se šele spoznavata.
Pa med prvim zmenkom in poroko/začetkom skupnega življenja vseeno ponavadi mine nekaj časa. Nihče ne trdi, da je treba že na prvo vabilo na kavo s seboj vzeti tudi kondome. Ampak za čakanje do poroke ali par let bi pa res rada slišala en dober razlog, ki se ne tiče nekih zaobljub tretjim osebam, namišljenim ali resničnim.
Če je človek dober igralec, ga tudi po desetih letih zakona ne poznaš.

Moj je nekaj govoril, da bi se mogoče pa le poročila pa sem rekla, da polovico stroškov sicer plačam. Ampak rezervacije, vabila, nakupovanje oblek pa ostanejo njemu. Pa se je hitro premislil in sva še naprej srečna koruznika.

Lahko je skozi prišel. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Lahko je skozi prišel. :))[/quote]

A misliš? Jaz sem se pa tresla za denar za poroko. Sem reskirala, ko sem obljubila, da bom pol plačala. Res pa je, da sem bila 99%, da se ne bo šel organizacije, ker vem, da tega ne mara.

kolk asocialnega folka
bi se lahko na FB, netu možile/ženili ☺

btw: ohcet je žurka, kjer par zbira € za poročno potovanje …

Tudi zame ni poroka. Ne bi prenesla, da vsi gledajo vame, da sem v središču pozornosti. Sem vedno raje bolj tako ob robu, ne maram biti center pozornosti. Nevesti pa ne uspe biti izven centra.

V bistvu je mogoče celo tako (sem ugotovila po še eni kavi, da mi je spravila pritisk na normalno).

Če dolgo časa čakaš s seksom, človeka – ki očitno seveda ima svoje zadržke glede seksa – v tem letu ali dveh itak tako navlečeš nase, da mu je potem več ali manj vseeno, kakšen je seks. Ker najde sto drugih dobrih razlogov, zakaj ostati s partnerjem: ker je dober, zanesljiv, iznajdljiv, priden, bogat, prijazen, ima rad otroke … Da ga takrat pustiš zaradi mlačnega seksa (itak verjetno oseba ne ve, da je bolj tko tko), je malo verjetno. Podpišeš tisto pogodbo (poročni list), da otroci ne bi potem kdaj v življenju rabili psihiatra in zgodba končana.

No, ampak so ljudje, ki se jim to zdi edino pravilno in bi verjetno precej trpeli, če bi ravnali drugače, zato je prav, da se odločajo na takšni podlagi. Narobe je, da to podlago razglašajo za edino pravilno in da nekaterim ljudem celo očitajo, da bodo njihovi otroci imeli travme zaradi priimkov. Resno no. V mojih otroških letih je bilo res zelo malo ločitev in malo enostarševskih otrok … Se spomnim sošolke v OŠ, ki se je pisala drugače kot njena mamica. Uh, meni se je zdela taka frajerka, jaz sem ji zavidala :). Pa pri eni sošolki iz srednje šole so imeli vsak svoj priimek in se mi je tudi zdelo kul. Drugače pa ne vem, kje bi lahko tako zelo izstopali s temi različnimi priimki, da bi bila to nevemkakšna komedija, travma, kolobocija in škandal. Ne hodim na take shode, kjer bi vsakega posebej klicali po imenu in priimku in zraven še poudarili družinsko vez.

Sam pripombica: nikol ni ne more biti vseeno, kakšen je seks

Na evo, sedaj smo pa škrti kot gorenjci. :-))))[/quote]

Itak:)). No, marsikdo tudi ni sposoben izpeljati dogodka. To je dejstvo. Ampak vsak po svoje. Mene ne skrbi za druge.[/quote]

Ali so bridezille med nami?

Sam pripombica: nikol ni ne more biti vseeno, kakšen je seks[/quote]

No, tebi, meni … ampak če greš naredit nekaj tako resnega, kot je poroka (v cerkvi), ne da bi prej preveril, kako bo šlo na tem področju, ti očitno je bolj ali manj vseeno.

Sam pripombica: nikol ni ne more biti vseeno, kakšen je seks[/quote]

Saj, če do poroke (sploh) še nisi, ali potem sploh veš kakšen je? No, morda pa je ravno v tem cel catch :-))

Kako… ženski ni pred poroko, dedcem pa po poroki….[/quote]

A misliš, ženske ne seksajo pred poroko, moški pa ne seksajo po
poroki?
Hm, ja, samo po moji računici pol nikol noben ne seksa? Sam s sabo
ne velja
;-))[/quote]
Po moje se precej bolj govori o tem, kot pa dejansko seksa:-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close