Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 75% Slovencev predebelih

75% Slovencev predebelih

Moj pa nima nič proti mojim odvečnim kg. Vključno s kg namreč zrastejo tudi prsi. Zredila sem se za 25 kg in številka modrca je tudi za eno košarico večja.

To pa več kot drži. Večinoma sem bila kar precej okrogla. Košarica tam C, zdaj pa sem se vzela v roke, krepko shujšala in košarica je samo A še.

Avtorica, daj najdi boljši/bolj učinkovit način za hujšanje, kakor je odpiranje teh bedastih tem 😛

Dekleta se imajo za predebele, fantje so predebeli
Kot predebele se doživljajo predvsem dekleta, še posebej tista iz višjih socialnoekonomskih slojev, medtem ko so glede na izračunano maso telesnega indeksa v resnici predebeli predvsem fantje, pri katerih je predebel vsak peti. Ob izpuščanju zajtrka in dietah pa so slovenska dekleta bolj malo telesno aktivna, pri čemer se uvrščajo pod evropsko povprečje. Tudi povprečje ni ravno spodbudno, saj manj kot polovica vprašanih v večini držav dosega priporočila o vsaj eni uri telesne aktivnosti na dan, v Sloveniji pa jih dosega celo manj kot tretjina.

»Slovenska dekleta teže ne regulirajo s telesno dejavnostjo, ampak tako, da manj jedo, pri čemer izpuščajo obroke. To ni najboljše. Hkrati se imajo za predebele, čeprav je takih malo, raziskave pa poročajo tudi o naraščanju motenj hranjenja. Bojim se, da slovenska kultura dekleta zelo obremenjuje z zunanjim videzom,« ugotavlja koordinatorica projekta HBSC v Sloveniji dr. Helena Jeriček z Inštituta za varovanje zdravja. Kot pravi, so dekleta po raziskavi tudi manj zadovoljna z življenjem nasploh in imajo več psihosomatskih simptomov. To je med drugim povezano z vse zgodnejšim nastopom pubertete, meni Jeričkova.

Hkrati so nekateri podatki o slovenskih otrocih zelo dobri: v zgornji polovici letvice so med drugim po prehranjevanju s sadjem. Je ga na primer 55 odstotkov enajstletnic, pri čemer znaša povprečje HBSC 45 odstotkov, povsod pa ga fantje jedo manj od deklet. Nekje v evropskem povprečju je Slovenija pri uživanju sladkih pijač, pa tudi pri dnevnem umivanju zob.

Z zdravjem otrok in mladostnikov je povezano tudi tvegano vedenje, na primer kajenje in pitje alkohola. Pri slednjem je Slovenija po deležu petnajstletnikov, ki so bili že pijani vsaj dvakrat, nad povprečjem. Manj odstopa pri kajenju, kjer je vsaj enkrat na teden kadilo 16 odstotkov slovenskih petnajstletnic, kar je malo pod povprečjem držav v raziskavi HBSC, in 20 odstotkov petnajstletnikov, kar je dva odstotka nad povprečjem.

Ups. Še citat: http://www.dnevnik.si/zdravje/328156

Vzor otrokom so pa starši. Pri otrocih tako kot je napisano zgoraj, pri 30ih se delež podvoji, pri 40ih, potroji.

Never ending tema…vsak teden en debel/debela objavi podatke. Ponujajte rešitve, ne samo nizat problemov.

Lažje se je smilit samemu sebi, kot pa mrdnit rit mal na telovadbo…

Lažje je viset na MONu kot iti teči. Eni športajo, eni pa visimo na MONu pa nam rit raste :). Kaj čmo. Odvisnost od MONa.

Rešitev je toliko, kot je ljudi. 🙂 Vsak bo pisal o svoji. Razen tistih, ki imajo namen služiti na človeški lahkovernosti (lenobi).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Rešitev je toliko, kot je ljudi. 🙂 Vsak bo pisal o svoji. Razen tistih, ki imajo namen služiti na človeški lahkovernosti (lenobi).[/quote]

Jokcanje ni rešitev….

Če ti povem, da tud mlad nisem ( po letih seveda ), se boš pa spet zasekiral … kje je že 40 …
Sicer pa zadnjih 30 let dobivam na teži po 1kg na 10 let – za crknit se redim … ampak je treba malo izza tastature in računalnikov v naravo, pa tudi kaj fizično delat …[/quote]

Se več kot strinjam. Preveč sem na netu, premalo migam, preveč jem, premalo fizično delam in zato imam odvečne kg. Če priznam, se mi pol oprosti pravijo.
Mladi smo danes zasvojeni z netom, TV, namesto, da bi migali zunaj.

A raziskavo so pa delali v McDonaldsu ? Jaz, ko grem vn, tudi poleti, niti približno ne vidim tolikšnega odstotka predebelih.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Rešitev je toliko, kot je ljudi. 🙂 Vsak bo pisal o svoji. Razen tistih, ki imajo namen služiti na človeški lahkovernosti (lenobi).[/quote]

Jokcanje ni rešitev….[/quote]

Kaj da ne? Provizorična 🙂
Se zjokcaš in manj boli, problem potlačen…med ostale 😉

Jokcanje ni rešitev….[/quote]

Kaj da ne? Provizorična 🙂
Se zjokcaš in manj boli, problem potlačen…med ostale ;)[/quote]

Jokcanje je v tem kontekstu travmiranje in iskanje enako mislečih v stilu kako je hudo na tem svetu:). Problem ostaja, rešitev ni, folk pa čedalje bolj bluzi.

Menda je le majhen delež Slovencev športno aktiven več kot 5 ur na teden. Torej bi znalo kar držati od debelosti.
Res je tudi to, da je danes ženska št. 38 dosti večja kot je bila nekoč.

Kakšno jokcanje si naj jaz izmislim? 🙂

Hmm, dej objavi svojo fotko:). Mi se bomo smejali, ti boš jokcal:))). Matr sm žleht…kill me:).

Hmm, dej objavi svojo fotko:). Mi se bomo smejali, ti boš jokcal:))). Matr sm žleht…kill me:).[/quote]

Ne, takega zadovoljstva ti pa ne privoščim 🙂
Ne boš uživala ob mojih solzah, ti piranja 🙂

Hmm, dej objavi svojo fotko:). Mi se bomo smejali, ti boš jokcal:))). Matr sm žleht…kill me:).[/quote]

Ne boš uživala ob mojih solzah, ti piranja :)[/quote]

Preveč resno si vzel:). Lahko bi se vsi smejali, vključno s tabo:).

To bi tudi jaz rada videla, da se prepričam ali bi se smejala ali jokala 😉

Ne boš uživala ob mojih solzah, ti piranja :)[/quote]

Preveč resno si vzel:). Lahko bi se vsi smejali, vključno s tabo:).[/quote]

Namesto da bi sočustvovali ob moji težavi in govorili tolažilne besede: “Saj ni tako hudo, saj so še grši od tebe… ” bi se smejali. To ni nič tolažilno…
Ko eni “debeli” tukaj jokcajo, se jih najde en kup somišljenikov in se tolažijo, ti bi se mi pa smejala 🙂

To bi tudi jaz rada videla, da se prepričam ali bi se smejala ali jokala ;)[/quote]

Ti si mi itak še kavo dolžna 🙂

Preveč resno si vzel:). Lahko bi se vsi smejali, vključno s tabo:).[/quote]

Namesto da bi sočustvovali ob moji težavi in govorili tolažilne besede: “Saj ni tako hudo, saj so še grši od tebe… ” bi se smejali. To ni nič tolažilno…
Ko eni “debeli” tukaj jokcajo, se jih najde en kup somišljenikov in se tolažijo, ti bi se mi pa smejala :)[/quote]

Nč, samo bič v roke, nbenih tolažilnih besed:). Se ti zdim mehka?:)))

To bi tudi jaz rada videla, da se prepričam ali bi se smejala ali jokala ;)[/quote]

Ti si mi itak še kavo dolžna :)[/quote]

Kako, ti si mene povabil….da se bova ob kavi družno jokala …ali smejala…:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close