Mame, ki očeta niste vpisale v rojstni list, lahko poveste svojo zgodbo?
Je tu katera, ki otroku ni vpisala očeta v rojstni list? Zanima me vaša zgodba. Forum je anonimen in nas noben ne pozna, tako da smo lahko brutalno iskreni.
Kaj je bil razlog pri vas?
1. Niste bile z očetom skupaj in ni kazalo, da bosta skupaj. Podajat otroka tja in nazaj pa si niste hotele.
2. Je bil moški dober fizično, ampak na njem ni bilo nič vrednega oz. atraktivnega. Bil je brez vplivne službe, dobre plače, ni hotel deliti svojega pemoženja, … skratka povprečni slovenski Franci. Biološki oče je lahko, ker je pač zdrav, a nima dodane vrednosti, da bi bil lahko oče še v družbenem pomenu.
3. Ne bi bilo vajino sodelovanje oz starševstvo, tako kot ste si zamislile (delitev vlog, vzgoja, …) in je bolje, da je otrok le pri vas, da ni kreganja, nasprotovanja in hujskanja en proti drugmu.
4. Vam je bilo nesprejemljivo, da bo vaš otrok pri nekom drugem pol praznikov, vsak drug božič, rojstni dan, skupno lahko to znese celo pol leta (182 dni!!!). Zgodb o tem, kako se razidejo pari in so otroci vmes, ter je enemu ali obema staršema hudo, da bosta mogla biti stran od otrok, jih več ne videt ob praznikih itd. Strah pred odtujitvijo otroka.
5. Hotele ste, da obvelja vaša vzgoja, pravila, … in, da se ta moški ne vmešava, ker gleda na stvari drugače. Mogolče ni najboj izobražen, kulturen, delaven … skratka nekaj kar ne želite prenesti na otroka.
6. Ste hotele bit samohranilke
7. Živite v tujini ali ste hotele iti in bi bila težava, če bi oče bil vpisan v RL. Otroku je pa itak v tujini bolje, saj drugače niti ne bi šle v prvi vrsti.
8. Drugi razlogi. ..
Zdaj tisti ki hočete napisat ”otrok mora poznat očeta!” ”dedne bolezni?!” ali mislite kakorkoli obsojat. Moj odgovor preden sploh napišete kaj. Jasno mi je, da eni to obsojate, a zadnjo ima pri tem mati, ne glede na obsojanje okolice. Otrok lahko očeta spozna tudi v odrasli dobi, ko pač mama oceni, da je primeren čas. Lahko mu tudi reče, da je bila umetna. Ni nujno, da omeni zakaj fotra ni vpisala. Otroku poveš nekaj s čimer mu bo lažje živeti. Glede dednih bolezni pa spet, če bo tako daleč šlo, da otrok boleha, pol pač kontaktiraš fotra. Do otrokovega petega leta se lahko vpiše v RL, pol več ne, tako da ne bo težav nadalje.
Evo ko si ravno omenila anonimen forum, pa bom napisala,
Moških ne cenim kot partnerjev (službeno itd. je drugo, delam raj z moškimi), mislim da so povprečni očetje, možje precenjeni in ker lahko finančno brez njega sem rešena tega. Uspešne samske ženske se mi zdijo superiorne v primerjavi z uspešnimi in vezanimi. Zdi se mi tudi, da revnejše ženske so prisiljene enga imet, če želijo vo vsaj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nepremičnine. Ne razumem zakaj bi si navlekla nekoga, če zmoreš sama?
Hkrati nočem, da otrok vidi to moje preziranje očetovske funkcije, ker bo vplivalo na njegov odnos do očeta ali vlogo očeta v prihodnje.
Ločim pa med povprečnimi očeti in unim top10 procentov očetov, ki so vplivni, intelektualci, deloholiki v službi od zore do mraka, svetovno znani nagrajenci … skratka tiste redke izjeme; en na 10k. Takega bi imela ja. Ostalo je pač meni škart in raje takega ni okrog, ker bo otrok videl zaničljiv pogled, pa če se še tako trudim skrivat.
No, za take bi bilo pa resnično boljše, da ne bi imele otrok. Res mi je hudo za otroke takšnih žensk. Lahko se še tako trudi, tega bolnega zaničljivega odnos ne bo nikoli skrila. Otrok pa bo oziroma že čuti posledice. Težko, da se bo izvlekel kdaj iz tega in bil sposoben normalnega, zdravega odnosa.
Heh, je pa prav tragično – tistih 10 procentov, da je dobrih? Zakaj? Ker so itak odsotni? Hudo, kako uničevalna je lahko ena mama, ki ni čisto gladka…
Moja dvojčka sta rezultat umetne, zato ni fotra v RL.
Jaz sem bila finančno preskrbljena, dobila sem stanovanje od staršev, sem izobražena in vizualno izgledam lepa (pač ne samovšečno oh in sploh najlepša, ampak sem suha, fit, visoka, dolgolasa, simetrični beli zobje in obraz, skratka bolje od povprečne Štefke), ….. bila sem mnenja, da si zaslužim biti lepo obravnavana, ker imam vse.
Partnerja si nisem mogla najti, priznam, pa da so me zanimali bolj nadpovprečni moški. Ne vizualno ampak karakterno, moralno, ambiciozneži, uspešni ljudje… in ki imajo vsaj toliko €€€ kot jaz.
No tega nisem našla, a standardov nisem hotela spustiti, ker sem še do tega dne mnenja, da ali takega ali pa nič manj. Ker takega nisem našla, moji otroci so pa del mene, če se jaz ne spuščam nižje, tudi njih ne bom. Več dosežem sama.
Kam si šla na umetno oploditev? Kolikor vem večina klinik zahteva obravnavo v paru?
[/quote]
najprej sem se zanimala na češkem. tam se je zapletlo, še preden sem vstopila v ambulanto.
na koncu španija.
saj ti vedno lahko vzameš enega prijatla zraven pa rečeš, da je to tvoj zaročenec. sta kao par pa je. če bi bil problem, bi šla tako daleč, da bi spisala skup list, da sva izvenzakonska partnerja v angleščini. verjetno ne bodo preverjali.
najprej sem se zanimala na češkem. tam se je zapletlo, še preden sem vstopila v ambulanto.
na koncu španija.
saj ti vedno lahko vzameš enega prijatla zraven pa rečeš, da je to tvoj zaročenec. sta kao par pa je. če bi bil problem, bi šla tako daleč, da bi spisala skup list, da sva izvenzakonska partnerja v angleščini. verjetno ne bodo preverjali.
[/quote]
In potem si se zbudila.😁 Pišeš izmišljene norije, da ti je bolj toplo pri riti, tupa suha veja.
Je pa tako ničvrednice, nekaj primerov je, kjer je zatajeno očetovstvo. To se vam lahko grdo maščuje, ko otrok odraste. Primer tesne prijateljice od moje bivše. Hči najprej zbluzila, ko je odrasla, zatem mamo v piz-do nasuvala, ker ji ni nikoli omogočila očeta. Pa taka “dama” je sicer vedno bila ta baba, zdaj pa nima ničesar drugega kot sovraštvo edine hčere. Sicer ima tudi po zakonu otrok pravico do očeta, vedenja in zakonske urejenosti svojega biološkega izvora.
Forum je zaprt za komentiranje.