Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Zakoni o tuširanju ponoči v bloku

Zakoni o tuširanju ponoči v bloku

Pozdravljeni.
Ali kdo pozna zakon v RS v zvezi s tuširanjem ponoči (po 22i uri in pred 6-o uro)? Je dovoljeno ali ne?
Tisti, ki ste kdaj živeli v garsonjeri v bloku, kjer je bila ena skupna stena iz le opeke in ne cementa in je mejila na kopalnico sosedov, me boste razumeli.
Lep pozdrav.

Eni ste res kronani osli.

Za zakon sicer ne vem, zagotovo pa vem, da obstajajo uspavalne tablete, kapljice za umiritev, pomirjevalne tablete in tako dalje …

Za zakon nevem.. vem pa da imamo mi taka pravila v hiši. nobenega tuširanja po 22 uri in pred 6 uro zjutraj.. pa tudi ne na wc in potegnit vode po 22 uri. pa še veliko pravil je.. kot recimo v pečici si spečt nekaj samo za 1 obrok samo zase-ker to je trošenje preveč elektrike. In itd.. itd itd..

Tedna may. Hvala za odgovor. Mi je všeč in bi sI to želela za naš blok. Vsakič ko se sosed tušira, se seveda zbudimo. Ker je zid le iz opeke. Sliši se tudi kadar govori, potegne vodo, zapre vrata. Ko sem imela isto situacijo, le da je bila stena nosilna (cement) je bilo OK.

Točno vse to moti naše gor nad mano. Sem pa v hiši,v kleti imam svojo grasonjerco,oče je v zgornjem štuku,teta v najvišjem. Glede mira v hiši imamo jasna navodila: nobenih obiskov,govorjenja,niti govorjenja po telefonu po 22 uri. Vse to fotr sliši in pač ne more spat. Tudi mačeha isto. nobenega tuširanja po 22 uri,in nobene vode za potegnt na wcju po 22 uri do 7h zjutraj. Skratka TIŠINA. meni se to zdi pač grozno,ampak na to sem se mogla navadit. imamo še veliko pravil glede vode in elektrike,ampak to je drugo. Glede hrupa je to pač seveda pogoj če hočš sploh živet v naši hiši. Tudi podnevi ko fotr počiva,če se s kom pogovarjam ali se smejim na glas hitro dobim sms “tišina prosim”. Tko da,meni osebno to ni normalno,ampak eni ste extra občutljivi. malo preveč.

( bila sem Rednamay in mi ni všeč-ostajam EvoL ) Pardon za zmedo.

Aja,pa še to glede tišine pri nas:
če sme kdja pozimi prehlajena (pa mam velikrat težave z nosom,mamo kdaj mrzlo pa se prehladim,ali pa pač fašem kakšne prehodne viroze) in če se usekujem-pa to veš,da ko si prehlajen je pač to kar pogosto-moram nehat. očita se mi da ne more poslušat moje trobente,da nihče bolan se ne usekuje. Moj fotr trdi,da si obrišeš,će ti teče ven ne pa da pihaš. jst tega nikoli nisme razumela,ko sem prehlajena se pač usekujem in trobim,men se to zdi človeško pač nos mam poln,da ne rečem spomladi ko cveti breza mi dobesedno voda teče skos mam alergijo. No,pač sem se mogla navadit na to in ko sme prehlajena si nabašem papirja v nos in taka sem pol doma. Pol pa te štofeljce menjam na 2 uri. ne gre drugače. Če grem pa spat,pa kašljam pod kovter,cela splezam notr pa se odkašljam,tatlno zvočno izolirano,drugače me čaka klic in dretje da ne morejo spat in ne morejo živet.

Ali ste vi resni?

Za primer;
Moj partner ali sama končam s popoldansko službo ob 22.00.

Pridem domov je 22.30.

Smrdim po proizvodnji in sedaj se ne bi smela tuširat po 22 uri?

Ne me hecat.

jst mislim,za tvoj primer avtorica,da si pač zelo občutljiva. Preveč,če mene vprašaš. In to lahko vpliva na psihično zdravje. če imaš možnost se odseli. In pojdi drugam,kjer so zidovi iz cementa in malo bolj izolirano. Ker zakona,da se nekdo ne sme tuširat po 22 uri ni. ja je,pr men. Drugje ga ni. Kolikor vem,velja za splošno tišino v blokih,za govorjenje,tuširanje pa ne. Te pa razumem,ker imam fotra tazga extra občutljivega.

Točno vse to moti naše gor nad mano. Sem pa v hiši,v kleti imam svojo grasonjerco,oče je v zgornjem štuku,teta v najvišjem. Glede mira v hiši imamo jasna navodila: nobenih obiskov,govorjenja,niti govorjenja po telefonu po 22 uri. Vse to fotr sliši in pač ne more spat. Tudi mačeha isto. nobenega tuširanja po 22 uri,in nobene vode za potegnt na wcju po 22 uri do 7h zjutraj. Skratka TIŠINA. meni se to zdi pač grozno,ampak na to sem se mogla navadit. imamo še veliko pravil glede vode in elektrike,ampak to je drugo. Glede hrupa je to pač seveda pogoj če hočš sploh živet v naši hiši. Tudi podnevi ko fotr počiva,če se s kom pogovarjam ali se smejim na glas hitro dobim sms “tišina prosim”. Tko da,meni osebno to ni normalno,ampak eni ste extra občutljivi. malo preveč.
[/quote]
Po 22 uri se nimaš kaj dreti po telefonu.
Tako stara že, pa še ti to ni jasno.
Sterat bi te moral nekam.

Dobro, da sem v (svoji) hiši, ker trenutno hodim po 4 x na noč na wc (vodo potegnem recimo vsakič drugič…če urin smrdi pa pač vsakič).

Zanimivo pod kakšnimi pogoji ste nekateri pripravljeni živet.
Če plačujem najemnino/kredit sem mnenja da mi mora bit dovoljena normalna uporaba stanovanja. Moj partner “rogovili”po hiši že ob 5h zjutraj. Zanimivo, da ga marsi kdaj ne slišim pa vem, da uporablja wc, vodo….

Po 22 uri se nimaš kaj dreti po telefonu.
Tako stara že, pa še ti to ni jasno.
Sterat bi te moral nekam.
[/quote]

nikoli se nisem drla po telefonu. ne podnevi ne zvečer. V naši hiši je navaden govor prepovedan,ker se vse sliši. imam močen glas,ampak ne pa spet toliko,da bi bil moteč.
Sam sebe nekam steraj,gnoj.

imam spalnico na garsonjero, kjer se kopalnica stika s steno moje spalnice – se sliši, če se kdo tušira, ampak to je popolnoma razumljivo in ni moteče toliko.
Bolj me moti zgornji sosed divjak, ki iz objestnosti tolče po radiatorskih ceveh.

V bloku se pač slišijo stvari – in če so razumna dejanja, normalna dejanja, ki se slišijo se to tolerira in je razumljivo četudi je ponoči… ne tolerira se pa neumnih divjaških izpadov. Npr. ta moj bedasti sosed on ne tolče skozi samo iz objestnosti ima trenutek ko bo sredi noči zaropotal,da se ustrašiš ko uradi z vso močjo v tisti tišini zvečer ali sredi noči, se zbudiš celo… in potem neha. Tak bolan um izživljanja…

nikoli se nisem drla po telefonu. ne podnevi ne zvečer. V naši hiši je navaden govor prepovedan,ker se vse sliši. imam močen glas,ampak ne pa spet toliko,da bi bil moteč.
Sam sebe nekam steraj,gnoj.
[/quote]
Saj se ne rabiš dreti, če imaš močen glas. 🙂

Spoštuj druge ali pa pojdi na svoje. Kaj ti ni jasno ?

Saj se ne rabiš dreti, če imaš močen glas. 🙂

Spoštuj druge ali pa pojdi na svoje. Kaj ti ni jasno ?
[/quote]

Kaj tebi ni jasno,da se na tak nacin pogovarjas? Meni taka pravila NISO normalna. In ocitno ce se nisi dojel,jih spostujem. Sem se navadla in jih spostujem.

Zakaj pa se jaz ne odselim je pa cist druga štorija,pa tud prevec za razglabljat. Ce me bo kdaj ven zabrisal me bo,ce me ne bo me ne bo,ce bo pa bolezen toliko slabsa,bom sla pa v bivanjsko skupnost.

Noben zakon ne omejuje, kaj šele prepoveduje tuširanja ponoči. Ali uporabe wc-ja, kuhanja, hoje po stanovanju, gledanja tv, poslušanja radia, če je na sobni jakosti.

Fuj no, ste ogabni. Vode ne potegneš, če ne smrdi po urinu?? Daj reci, da se zajebavaš. Veš kolk ogabno je, ko pride druga oseba za tabo in notri rumena scalnca. Kakšen gravž in pujs moraš biti, da tako puščaš. In še v lastnem domu. Upam, da sama živiš.

A ko serješ in ni hudega vonja, tudi kar pustiš?

Seveda ni dovoljeno. Od 22h do 6h tudi dihat ni dovoljeno. Eni res niste normalni…

Kaj tebi ni jasno,da se na tak nacin pogovarjas? Meni taka pravila NISO normalna. In ocitno ce se nisi dojel,jih spostujem. Sem se navadla in jih spostujem.

Zakaj pa se jaz ne odselim je pa cist druga štorija,pa tud prevec za razglabljat. Ce me bo kdaj ven zabrisal me bo,ce me ne bo me ne bo,ce bo pa bolezen toliko slabsa,bom sla pa v bivanjsko skupnost.
[/quote]
Niso normalna zate, ker si nevzgojena brez empatije. Samo jamraš in igraš neko večno žrtev.
Imaš cele dneve čas se zajebavati in dreti po telefonu.
Ne pa, da provociraš in to počneš ponoči, potem pa spet jokaš.
Lahko si hvaležna, da te ni steral nekam.

Dej redna, še kak nik registruraj, da boš še bolj srala!
Spokaj na sekret, tu pa nehaj ljudi zmerjat! Jasno?

Te bo treba očitno spet u lajšte dat, ker si spet preveč pogumna.

Glede tega pa res nimamo problema smo štiri članska familija imamo 340 m/2 površine v svoji stanovanjski hiši ,ki stoji na 1000 M2 na čudoviti parceli pa da ne bom še naprej našteval o nepremičninah ki jih imamo kot družina ……………….
Če hočeš imeti mir greš na svoje ,nobenemu se ni potrebno prilagajati ali podrejati za te reči se je potrebno kar potruditi in če si vztrajen in priden pa da znaš tudi kaj sam napraviti se ti to tudi obrestuje.
Vam blokarjem se moram samo smejati ,ker je velika večina takih ,ki čakajo kaj jim bodo drugi prinesli in dali seveda brez vaše muje in truda.

Če je vse, kar slišiš, tuširanje, imaš čudovite sosede.

Lahko bi kasirala vse od topotanja, glasbe, glasnih obiskov, premikanja pohištva, prenosnih klim, kreganja ob nenavadnih urah…. pa tuširanja sploh zaznala ne bi več.

Če je samo to, pretiravaš.

Rednine zgodbe očitno ne poznaš. Če bi, bi vedela, da je tanka sosedska stena še najmanjši problem v njenem življenju. Meni se punca smili, res, bolj jo berem, huje se mi zdi, da te življenje takole po hrbtu. Ona ne more kaj dosti, ti, Melanija, pa lahko na svoje življenje vplivaš sama. Če si v najemu, išči najem drugje, če si v lastniškem, reskiraj nekaj cm prostora in izoliraj steno s sosedi. Ne kar z nečim, obstajajo visoko izolativni materiali, ki so sicer dragi, ampak poceni za mir, ki si ga kupiš. Za primerjavo, pravkar kupujem stanovanje drugje, ker je postal tovorni železniški hrup skozi mestni center v zadnjih letih tako moteč, da se več ne da. Mi ne pomagajo ne zakoni in ne izolacije, sama si moram pomagati.

Imam lastnisko stanovanje v bloku, nemalokrat se pred odhodom v sluzbo tusiram med 01-04h zjutraj.
Pac ne gre drugace, a naj grem umazana na siht? Se pa trudim biti uvidevna do ostalih rezidentov, ne vklapljam radia in “pojem” pod tusem.
Mene nihce ne vprasa, ce me moti ropotanje pralnih strojev ali dretje mulckov na atriju, ko poskusam spati po nocni. Cepke v usesa pa gasa. Posteno placam vsak racun, zato je verjetno vsem v interesu, da hodim v sluzbo, ne glede na izmeno.

Ja, sem videla, kako neotesano in nesramno sta se Robi in Lubiana spravila nate. Kaj hočeš. Podla, hudobna človeka, ki itak najbolj trpita že zato, ker morata biti 24 ur na dan z žleht človekom.

Dobro se imej Redna in lep vikend ti želim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close