Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Zakoni o tuširanju ponoči v bloku

Zakoni o tuširanju ponoči v bloku

Odgovor na objavo uporabnika
EvooL, 20.06.2020 ob 11:03

Točno vse to moti naše gor nad mano. Sem pa v hiši,v kleti imam svojo grasonjerco,oče je v zgornjem štuku,teta v najvišjem. Glede mira v hiši imamo jasna navodila: nobenih obiskov,govorjenja,niti govorjenja po telefonu po 22 uri. Vse to fotr sliši in pač ne more spat. Tudi mačeha isto. nobenega tuširanja po 22 uri,in nobene vode za potegnt na wcju po 22 uri do 7h zjutraj. Skratka TIŠINA. meni se to zdi pač grozno,ampak na to sem se mogla navadit. imamo še veliko pravil glede vode in elektrike,ampak to je drugo. Glede hrupa je to pač seveda pogoj če hočš sploh živet v naši hiši. Tudi podnevi ko fotr počiva,če se s kom pogovarjam ali se smejim na glas hitro dobim sms “tišina prosim”. Tko da,meni osebno to ni normalno,ampak eni ste extra občutljivi. malo preveč.

Nevem al si trol al si pa totalno fu*njena… In vsi tako naprej v tisti bajti..

F*k kaj človek ne prebere ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

A to so te “kvalitetne” jugoslovanske gradnje, da se vse sliši skozi stene, da še srat ne moreš pošteno?

Kaj vam naj drugega rečem kot da se preselite. V bloku, grajenem izpred desetletja, ki naj bi bil po pripovedovanju lokalnih veleumov grajen slabo, ne slišim skozi stene popolnoma, ampak res popolnoma nič. Toliko.

Sam res, v kakšnih blokih živite? Prava groza. Taki ubožčki, ki ne morejo spat zaradi enega “hrupa”, bi morali izkusiti hipersomnijo ali pa kronično utrujenost.

Melani14, 19.06.2020 ob 22:02

Pozdravljeni.
Ali kdo pozna zakon v RS v zvezi s tuširanjem ponoči (po 22i uri in pred 6-o uro)? Je dovoljeno ali ne?
Tisti, ki ste kdaj živeli v garsonjeri v bloku, kjer je bila ena skupna stena iz le opeke in ne cementa in je mejila na kopalnico sosedov, me boste razumeli.
Lep pozdrav.

Opeka je boljši izolator od tistega čemur ti praviš cement!

Malo se duvamo, ane ?

MA niste normalni res osli eni, eni mate res probleme da mate tok krhek spanec da vas vse zbudi..

Kar se tiče zakonodaje.

ZJRM-1 v 8. členu določa:

8. člen

(Povzročanje hrupa)

(1) Kdor na nedovoljen način med 22.00 in 6.00 uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne-vzdrževalne posege, se kaznuje z globo od 20.000 tolarjev do 50.000 tolarjev.

(2) Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 25.000 tolarjev.

(3) Pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik ali samostojna podjetnica posameznica (v nadaljnjem besedilu: samostojni podjetnik posameznik) ali posameznik ali posameznica, ki samostojno opravlja dejavnost (v nadaljnjem besedilu: posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost), ki stori prekršek iz prvega ali drugega odstavka tega člena, se kaznuje z globo od 100.000 tolarjev do 600.000 tolarjev.

(4) Odgovorna oseba pravne osebe ali podjetnika posameznika ali posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, ki zaposluje druge osebe, se za prekršek iz prvega ali drugega odstavka tega člena kaznuje z globo od 50.000 tolarjev do 100.000 tolarjev.

WC in tuš v te omejitve ne sodita.

Lahko pa dodatno hrup omejujejo lokalni občinski odloki in pa tudi sprejeti hišni red v stavbi.

EvooL, 20.06.2020 ob 11:08

Aja,pa še to glede tišine pri nas:
če sme kdja pozimi prehlajena (pa mam velikrat težave z nosom,mamo kdaj mrzlo pa se prehladim,ali pa pač fašem kakšne prehodne viroze) in če se usekujem-pa to veš,da ko si prehlajen je pač to kar pogosto-moram nehat. očita se mi da ne more poslušat moje trobente,da nihče bolan se ne usekuje. Moj fotr trdi,da si obrišeš,će ti teče ven ne pa da pihaš. jst tega nikoli nisme razumela,ko sem prehlajena se pač usekujem in trobim,men se to zdi človeško pač nos mam poln,da ne rečem spomladi ko cveti breza mi dobesedno voda teče skos mam alergijo. No,pač sem se mogla navadit na to in ko sme prehlajena si nabašem papirja v nos in taka sem pol doma. Pol pa te štofeljce menjam na 2 uri. ne gre drugače. Če grem pa spat,pa kašljam pod kovter,cela splezam notr pa se odkašljam,tatlno zvočno izolirano,drugače me čaka klic in dretje da ne morejo spat in ne morejo živet.

mogoče je pa čas, da si najdete svoje domovanje

Yacka929, 13.07.2021 ob 10:04

Kar se tiče zakonodaje.

ZJRM-1 v 8. členu določa:

8. člen

(Povzročanje hrupa)

(1) Kdor na nedovoljen način med 22.00 in 6.00 uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne-vzdrževalne posege, se kaznuje z globo od 20.000 tolarjev do 50.000 tolarjev.

(2) Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 25.000 tolarjev.

(3) Pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik ali samostojna podjetnica posameznica (v nadaljnjem besedilu: samostojni podjetnik posameznik) ali posameznik ali posameznica, ki samostojno opravlja dejavnost (v nadaljnjem besedilu: posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost), ki stori prekršek iz prvega ali drugega odstavka tega člena, se kaznuje z globo od 100.000 tolarjev do 600.000 tolarjev.

(4) Odgovorna oseba pravne osebe ali podjetnika posameznika ali posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, ki zaposluje druge osebe, se za prekršek iz prvega ali drugega odstavka tega člena kaznuje z globo od 50.000 tolarjev do 100.000 tolarjev.

WC in tuš v te omejitve ne sodita.

Lahko pa dodatno hrup omejujejo lokalni občinski odloki in pa tudi sprejeti hišni red v stavbi.

Joj kakšno posploševanje. Mi bomo večno samo neumeni balkanci. To bi moralo biti določeno v nulo in izpiljeno. Tako bi gradbinici vedelo kako delati in ljudje kako obnavljati… tako smo pa neki zabiti debilnii balkanci… mešanje megle…. in potem je tko kot je, da se na vsake toliko časa enemu strga, pa pošlje stanovanje v zrak ali ga skuri…. ali gre druge pobit. Pač kar so ljudje na oblasti preveč zabiti za dober  zakon, potem ljudje vzamejo zakon v svoje roke in se gremo zakon džungle… kot majmuni v džungli.

Jebi se ti “hišarka” dabog da ti streha pade na glavo ko najmanj pricakujes..

pa kdo mislis da si ti da se bos smejala ljudem ki zivimo v bloku? Pridi pa se mi smej v faco ce upas.

Govno si od cloveka

Odseli se čimprej, to ni za rečt; navadla sm se. To je psihično maltretiranje druženskega člana in osebne svobode. Zbudi se, če že ni prepozno, al pa vso srečo pri iskanju “fotra’ za vezo, ker tega noben neo prenašal. Pol pa se še hvalisaš s tem, kaj požiraš, ker moreš. ??

ciklon311, 13.07.2021 ob 02:09

Sam res, v kakšnih blokih živite? Prava groza. Taki ubožčki, ki ne morejo spat zaradi enega “hrupa”, bi morali izkusiti hipersomnijo ali pa kronično utrujenost.

ZAkaj se take bu.da.le sploh oglasate?  Ce zarsdi hrupa (ali cesarkoli) ne mores spat si hitro kronicno utrujen.

Ce ti danes dobro spis, ni nujno, da bos tudi jutri, drug let al pa cez 10 let …takrat bos mogoce manj pametovala.

Da kaj takega vprašaš oziroma napišeš si pa res že v popolnosti zrel za v “Polje”.

Kaj pa, ko iz 4 nadstropja prileti po cevi porcija sredi noči v pritličje? Zaropota kod bi nekdo nekaj vrgel na tla! A naj celo noč zadržuje da sosedi ne bodo grdo gledali? Pa vode ne potegnit? Vse po zdravi logiki? Kaj pa, ker so tanke stene, ko se vse slisi ker imajo samo posteljne aktivnosti? Pojdite spat ko ste zaspani in boste takoj zaspali, ne pa prezgodaj in potem poslušat kdaj kdo prdne ali kihne! Če bo dovolj pogosto se boste navadili in ne boste več slišali.

Rednamay ti si en velik kreten

Avtorica poisci psihiatra… si ti normalna???? Ljudje pridejo pozno domov in se nebi smeli stusirati ker tebe moti zaradi tega ker ni vse v redu s tabo? Dej spravi se k sebi kaksen zakon bi ti rada lepo te prosim

Melani14, 20.06.2020 ob 10:43

Tedna may. Hvala za odgovor. Mi je všeč in bi sI to želela za naš blok. Vsakič ko se sosed tušira, se seveda zbudimo. Ker je zid le iz opeke. Sliši se tudi kadar govori, potegne vodo, zapre vrata. Ko sem imela isto situacijo, le da je bila stena nosilna (cement) je bilo OK.

Meni pa se dopade ko sosed nažiga novo partnerko…..iha

Izoliraj si stene in pusti sosede namiru

Med 22 in 06 mora bit mir pa mislim da od 15-17,,,sicer morate imeti izobešen hišni red tam vse piše

sodeč pri enih NE,  zame je to nesmiselno,kopaš se kadar ti paše 

Prvo jaz ne bi to prenašala in bi se odselila drugo da bi jaz rekla svojim otrokom ne smete se tusirati po22h bi verjetno mislili da se mi je zmešalo tretje pa ni čudno da prihaja do nasilja med starši  otroki če se izvaja  takšen teror zame je to katastrofa

Se strinjam. Menim, da samo hudobnež ne more potrpeti teh 10 minut rahlega hrupa ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close