Zakoni o tuširanju ponoči v bloku
Za vse, ki ponoci ne spuscate vode, se ne tusirate, tudi, ce smrdite itd. VI ste navadni zamazanci. Pa kdo vam bo prepovedal lulanje, kakanne in tusiranje? Dajte no..
Za Redno… vsi, ki jo podpirate ste verjetno isti kot ona. Njena zgodba se je v 5 letih ze 3789x spremenila. Same lazi. Ljudje z boleznimi zivijo normalno, ker se ne smilijo sami sebi kot ona. Navadna fehtarca in nategunka. Naj te bo sram, govno od cloveka.
Pa ka si ja nor. Ko tole berem, bi si mislala da je iz nekega tretjega sveta. Zastopim feste, po 22 uri, pa da ni nekega kricanja. Da se pa js ne smem tusirat, je pa cist mim. Pa tud ko berem, da zivijo v hisi in se ne sme pect sam za eno osebo? Pa 100 drugih pravil.
vesela sem da imam svojo hiso in svoja pravila in delam v sviji hisi kar mi pase. Da bi se pa kljub sluzbi in pri treh otrocih, se ob 22 uri mogla obremenjevat ce se lahko stusiram al pa ne. Hvala lepa.
EvooL, 20.06.2020 ob 11:03
Točno vse to moti naše gor nad mano. Sem pa v hiši,v kleti imam svojo grasonjerco,oče je v zgornjem štuku,teta v najvišjem. Glede mira v hiši imamo jasna navodila: nobenih obiskov,govorjenja,niti govorjenja po telefonu po 22 uri. Vse to fotr sliši in pač ne more spat. Tudi mačeha isto. nobenega tuširanja po 22 uri,in nobene vode za potegnt na wcju po 22 uri do 7h zjutraj. Skratka TIŠINA. meni se to zdi pač grozno,ampak na to sem se mogla navadit. imamo še veliko pravil glede vode in elektrike,ampak to je drugo. Glede hrupa je to pač seveda pogoj če hočš sploh živet v naši hiši. Tudi podnevi ko fotr počiva,če se s kom pogovarjam ali se smejim na glas hitro dobim sms “tišina prosim”. Tko da,meni osebno to ni normalno,ampak eni ste extra občutljivi. malo preveč.
Starejsim gre vse na zivce in ja v bloku ne smes to al ono zdej pa da si v svoji hisi je pa to malo pretiravanje noro najboljse da fres na svoje ?
Vi ste vsi cist sprani, se dobr da vsi delamo do 15ih in smo 15.30 doma, in vsi zacenjamo ob osmih da nam ni treba na wc ali pod tus pred 6.00 zjutraj. Jebote ce mas take tezave s hrupom pejt zivet nekam ven z mesta v hiso ki ima prvega soseda 5km stran, wc pa kar na strbunk zunaj? Pa ne bo nobenega hrupa. Bog pomagaj… Res
Ko bi bili vsaj še pri nas tako. V bistvu sploh ne veš kaj imaš.
Pri nas pa 3 krat sesajo stanovanje in 2 stopnišči, če ne 3 stopnišča, tako da butajo v vsak kot in nočejo robota sesalca, KER ROBOT NE BUTA. Vedno ponavljajo za drugimi, vedno, ampak tokrat pa ne. Ko majo že vsi robote, jih sam oni nimajo, da lahko BUTAJO, ker me hočejo s hrupom ubit, dobesedno in uničit. So na dobri poti, da jim dejansko uspe, ker spim vsake 30 minut se moram uležti, da sploh lahko na nagah stojim, ker po 30 minutah ne morem več, ker mam tako uničene živce in telo.
Pa hoja. Nujno morajo hoditi brez COPAT, ker samo na ta način lahko zabijaš v tla, da vsi pod tabo slišijo vsak korak.
Če pa tebe moti to, da je tako, ti lahko narediš ZVOČNO IZOLACIJO STROPA, pa si hrupana.
JAZ BI MORALA NAREDITI ZVOČNO IZOLACIJO, DA ne bi trpela, pa so mi prihranke za izolacijo pokradli, sedaj upam, da bom sploh preživela tole mučenje, če mi bo telo sploh še zdržalo toliko stresa, mučenja in pritiska.
Lunca222, 11.07.2021 ob 16:37
Pa ka si ja nor. Ko tole berem, bi si mislala da je iz nekega tretjega sveta. Zastopim feste, po 22 uri, pa da ni nekega kricanja. Da se pa js ne smem tusirat, je pa cist mim. Pa tud ko berem, da zivijo v hisi in se ne sme pect sam za eno osebo? Pa 100 drugih pravil.
vesela sem da imam svojo hiso in svoja pravila in delam v sviji hisi kar mi pase. Da bi se pa kljub sluzbi in pri treh otrocih, se ob 22 uri mogla obremenjevat ce se lahko stusiram al pa ne. Hvala lepa.
NE RAZUMETE. ZVOČNA IZOLACIJA je različna pri vsakem stanovanju! Problem je v tem, ker stare bajte nimajo popolnoma nobene zvočne izolacije. Montra strop je najslabša varianta od najslabših. NE RAZUMEEŠŠŠ. Tudi cevi, sedaj dajo že izolacijo, da se ne sliši, ko odpreš pipo itd. ampak neke STARE BAJTE TEGA NIMAJO. V starih časih je bil wc zunaj! POtem pa prvič, ko so naredili kopalnico POJMANI NISO IMELI O ZVOČNI IZOALCIJI.
Ne se delat debbbile, ali pa ste.
Imaš izolacijo tal, ki je 20 na plato. Ne slišiš nobenega nad seboj in potem si krettten pameten, kako te pa lahko hrup od zgoraj moti? Lahko te, če imaš 0 cm izolacije na monta strop!!!!
NE DOJAMETEEEE,….
Najprej povej iz česa je strop! Koliko cm ima zvočne izolacije, na kateri strani, potem pa govori o hrupu!!!!!
Ne pa debiiili, pametni vsi po vrsti, pa pojma nimate o nobeni stvari.
Kako boš ponoči spal, tudi če delaš od 7 do 15, če se ti gre človek ob 23 turširat nad tabo in slišiš vsako cev, govor, vsak korak, ko hodi bos in se udarni valk prenese po celi hiši po vseh stenah in stropu, slišiš vsak korak, odpiranje vrat, loputanje z vrati, loputanje z vrati od tuš kabine, odpiranje omar. … TO NI NORMALNO!
Sem brala zgodbe o najemniških stanovanjih in ENA ZGODBA je bila tudi ta, da se je samo v eni hiši vse slišalo in da so ravno zaradi tega odšli iz hiše ven!!!!!! Da drugje pa ni bilo tako.
Mi smo talci teh starih zanič gradenj in ZABITIH LJUDI IN BREZOZBIRNIH LJUDI NAD NAMI.
Tegoba, 12.07.2021 ob 15:21
Ne, pritoži se na mestno redarstvo in jih spodbudi z informacijo, da po zakonu o javnem redu in miru v stanovanjskih soseskah v nočnem času ni dovoljeno tuširanje, uporabljanje nap, mikrovalovnih pečic in kolesarjenje.
V bistvu sploh ni slaba ideja!
Ampak, tako bi bilo samo v tistih blokih, ki nimajo prave zvočne izolacije! To bi pa izmerili z aparati!
V bistvu če bi bilo po moje, bi se merilo zvočno izolacijo med stanovanji! Če ne ustreza standardom o zvočni izolaciji med dvema stanovanjema, dobiš kazen ali ne vem kaj že, najprej opozorilo. Dejansko bi se uzakonilo kolikšna je lahko zvočna prepustnost, pa bi bil problem rešen.
Samo kako bo pa pol en opanković v žep pospravil milijonče zaradi najcenejše gradnje iz najcenejših materialov. Tako se je gradilo kakih 10 let nazaj, je povedal en tip, samo ampak res samo najcenejši materiali. Tko da tisti, ki imate stanovanaja od takrat, so en dreek vredna, najbrž ste že ful vložili za sanacijo…
Tako bi bilo v NORMALNI,razviti državi, kjer ne vladajo opice, ki delajo papirnate strope in jih računajo, kot bi bili 5 meterske debeline iz diamanta.
Anonimno 4572, 12.07.2021 ob 16:12
A spite v kopalnici?? Tud jaz sem v bloku, pa se slisi ko sosed vodo potegne na wc a tako pac je. Ga ni gospoda ki bi mi prepovedal tusiranje v mojmu stanovanju!! Drgac pa obstajajo vrata, zaprite jih in se ne bo slisalo *tusiranje*
Vi mate tle neko splošno debate, k bi jo imeli butalci v Butalistanu.
Tuširanje nad stanovanjem, ki ima zvočno izoacijo 3o cm in betonsko debelo plato ni primerljivo s tuširanjem, ki ima monta strop in 0 cm izolacije zvočne.
Kot bi primerjal hrup v sosednji hiši ali v sosednji sobi in ga enačil. Mene pa hrup v sosednji hiši ne moti… To samo prizadetek dela.
Ko dojameš kolk je folk prizdet in da takiprizadetki vodjio svet, ti je takoj jasno zakaj bo šlo vse v p.m. Stopnja opic.
Moje mnenje, 20.06.2020 ob 11:17
Ali ste vi resni?
Za primer;
Moj partner ali sama končam s popoldansko službo ob 22.00.
Pridem domov je 22.30.
Smrdim po proizvodnji in sedaj se ne bi smela tuširat po 22 uri?
Ne me hecat.
Se pač stuširaš v službi. Verjetno obstaja ta možnost. Ali pa tuširanje pri starših, prijateljih, pač nekje, kjer nikogar ne bo motilo.
pokradli so mi prihranke, 12.07.2021 ob 12:25
NE RAZUMETE. ZVOČNA IZOLACIJA je različna pri vsakem stanovanju! Problem je v tem, ker stare bajte nimajo popolnoma nobene zvočne izolacije. Montra strop je najslabša varianta od najslabših. NE RAZUMEEŠŠŠ. Tudi cevi, sedaj dajo že izolacijo, da se ne sliši, ko odpreš pipo itd. ampak neke STARE BAJTE TEGA NIMAJO. V starih časih je bil wc zunaj! POtem pa prvič, ko so naredili kopalnico POJMANI NISO IMELI O ZVOČNI IZOALCIJI.
Ne se delat debbbile, ali pa ste.
Imaš izolacijo tal, ki je 20 na plato. Ne slišiš nobenega nad seboj in potem si krettten pameten, kako te pa lahko hrup od zgoraj moti? Lahko te, če imaš 0 cm izolacije na monta strop!!!!
NE DOJAMETEEEE,….
Najprej povej iz česa je strop! Koliko cm ima zvočne izolacije, na kateri strani, potem pa govori o hrupu!!!!!
Ne pa debiiili, pametni vsi po vrsti, pa pojma nimate o nobeni stvari.
Kako boš ponoči spal, tudi če delaš od 7 do 15, če se ti gre človek ob 23 turširat nad tabo in slišiš vsako cev, govor, vsak korak, ko hodi bos in se udarni valk prenese po celi hiši po vseh stenah in stropu, slišiš vsak korak, odpiranje vrat, loputanje z vrati, loputanje z vrati od tuš kabine, odpiranje omar. … TO NI NORMALNO!
Sem brala zgodbe o najemniških stanovanjih in ENA ZGODBA je bila tudi ta, da se je samo v eni hiši vse slišalo in da so ravno zaradi tega odšli iz hiše ven!!!!!! Da drugje pa ni bilo tako.
Mi smo talci teh starih zanič gradenj in ZABITIH LJUDI IN BREZOZBIRNIH LJUDI NAD NAMI.
A jebiga, jaz ko sem kupovala stanovanje sem gledala kaj kupujem. niti podrazno ne bi kupila nekaj kar se slisi vsak poteg copata. itak da popolne tisine v bloku pac ni, samo da bi poslusala kako sosed smrci, ni variante. ce ne pazis kaj kupujes, se pac lahko marsikaj zgodi ja, samo potem nimas kaj jamrat.
Zivim 5 let v bloku in 3 leta in pol ni bilo problema pa imam levo, desno in zgoraj sostanovalce in dvigalo je 4 metre od spalnice. Medtem ko je pred letom in pol se preselil en mlad dečko v blok, ki mi pride trka po 22 uri parkat na tedem … moti ga, če se tuširam, WC, če gledam TV, film (normalna glasnost) ali tudi če se sploh premikam v stanovanju. Pride celi agresiven in zacne grozit s policijo itd. Dvakrat sem mirno reagiral medtem ko sem tretjič mu rekel, da je to zadnjič kaj mi trka ker bom jaz poklical policijo, ker očitno ni razumel niti ene besede kaj sem mu rekal na lepi način 2 x prej. Sedaj je mir. Z ostalimi sostanovalci se dobro razumemo, čeprav se sliši, ko se prepirajo ali pa imajo otroke itd. Pa nikomu ne trkam, malo potrpezivosti pa gre. Skratka problem je slaba izolacija sten, okna, vrata v bloku in se tudi normalen pogovor se sliši skoz stene, tako kot tudi vse ostalo. Nevem kaj pa eni razmišlajo da po 22 uri se nebi smel gibat ali tuširat ali wc itd. Ljudje imajo 3 izmensko delo, tuširanje, kuhanje, wc in gibanje po stanovanju so osnovne stvari. Nihče ne dela teh stvari namerno, ampak ker so potrebne za zivljenje.
EvooL, 20.06.2020 ob 11:31
Po 22 uri se nimaš kaj dreti po telefonu.
Tako stara že, pa še ti to ni jasno.
Sterat bi te moral nekam.
[/quote]
nikoli se nisem drla po telefonu. ne podnevi ne zvečer. V naši hiši je navaden govor prepovedan,ker se vse sliši. imam močen glas,ampak ne pa spet toliko,da bi bil moteč.
Sam sebe nekam steraj,gnoj.
Jao ti si doma v taboriscu
Forum je zaprt za komentiranje.