Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško

Zakaj ljudje pri toliko izbire še vedno hodijo na Hrvaško

Mi smo hodili na Hrvaško na dopust, dokler so bili otroci majhni. Sedaj ko so že večji, gremo vsako leto nekam, Afrika, Bližnji vzhod, Evropa ( Mallorca, Tenerifi). …ker se ne preseravamo nn gremo v lastni izvedbi ( smo kar vešči najti ugodne lete, prenočišča), nas pride cca 2000-3000 eur za 4 osebe. Za tak denar bi isto prišli na Hrvaškem, če bi jedli zunaj, spali v hotelu. Ampak na HRvaškem nimaš kaj videti , tista plaža in zvečer sprehod. Medtem ko mi laufamo od ene znamenitosti do druge, pridemo domov polni vtisov, otroci vidijo drugo kulturo, vere, nošnjo. Ni namenjeno obsojanju, ampak danes v dobi interneta me res zanima, zakaj ljudje hodijo na Hrvaško? Iz strahu pred neznanim, zaradi jezika ki ga znajo, ker se počutijo domače? Ali ker vam je tam všeč? Saj mi gremo tudi kakšen vikend na Hrvaško, ampak name ne naredi nobenih vtisov, pač plaža in morje, ležimo na plaži in zvečer gremo msl na sprehod. Pa se plaže na Hrvaškem skrijejo proti IZraelskim plažam, tam je pravljica, ali pa Egiptu.

Vsaj 100 krat je bila že ta tema. Zato, ker je mnogo ceneje ( to je razlog no.1) kot drugje, ker je blizu. In sploh ne nazadnje, lepo morje je (vsaj v srednji in južni Dalmaciji).

tudi mi več ne hodimo, za isti denar Turčija, Egipt in koralno morje, pa noro lepa narava… Tudi Tenerife, Ibiza, Mallorca, ful lepo, pa Oman, osupljivo lepa puščava, oaze,l. Mi na Hrvaško gremo samo še čez vikend, za soboto in nedeljo, da se naspimo na plži. Glavne dopuste preživljamo drugje. So pa eni ful prestrašeni, zaradi terorizma, čeprav sem se vsepovsod drugje počutila bolj varno kot npr v PArizu. Arabske države so do turistov zelo prijazne, vsaj moje izkušnje so take.

Ni ceneje, hrvaška je v bistvu draga. Če greš z Ryanair, so karte smešno poceni, nas 4 je Maroko prišel 1050 eur za 5 dni z vsemi izleti, karto, hotelom, hrano. Torej na osebo 270 eur 🙂 . Na HR ljudje hodijo ker jim je domače, pa grejo z avtom, ampak ko enkrat vidiš svet, te ne spravijo več na HR.

Ne bi kar naprej na HR, a nam nekako drugeje ne znese. Denarno. Povej, koliko pride Turčija, Ibiza….kjer si pač bil/a za eno 3-4 člansko družino za en teden.

Ni ceneje, hrvaška je v bistvu draga. Če greš z Ryanair, so karte smešno poceni, nas 4 je Maroko prišel 1050 eur za 5 dni z vsemi izleti, karto, hotelom, hrano. Torej na osebo 270 eur 🙂 . Na HR ljudje hodijo ker jim je domače, pa grejo z avtom, ampak ko enkrat vidiš svet, te ne spravijo več na HR.
[/quote]
Ryanair je res zelo poceni. Da pa dobiš tako karto, je pa možnost 1: 1000. Če si malo pred začetkom bookinga že na liniji. ;). Če ti rata, je pa fajn, ja.

Zaradi strahu, nesamostojnosti. Predvsem desni politiki strasijo o terorizmu, potem pa se ljudje bojijo vsega kar ni domace. Imamo stanovanje na Hrvaskem, ampak tja gremo samo za krajsa obdobja, app pa oddajamo. Glavni dopusti so drugje 🙂 Prijateljica npr gre najdlje do Portoroza, cez mejo si ne upa. Pa je zenska izobrazena, mlajsa. Ko ji jaz govorim nase destinacije, je ocarana a pravi da si ne bi upala. Pa se nekaj je – ce gres sam v lastni izvedbi, lahko prides ugodno cez. Agencije so pa drage. In marsikdo si ne upa v lastni izvedbi, denarja za agencijo pa ni.

Letal ne maram, niti čakanja na letališču.
Vsedem se v avto in čez dve uri sem v kampu.Med Slovenci.
Znamenitosti me ne fascinirajo, na morje grem zato, da plavam , lenarim, berem in klepetam, berem revije in knjige.
V kampu se počutim lepo in domače.
Vem, kje je kaj in kam se lahko obrnem, če kaj potrebujem.
Zvečer gremo v mesto, kjer se dogaja.
Vsi napisi so v hrvaščini, občutek imam, da sem skoraj doma.
To je to.

Ryanair je res zelo poceni. Da pa dobiš tako karto, je pa možnost 1: 1000. Če si malo pred začetkom bookinga že na liniji. ;). Če ti rata, je pa fajn, ja.
[/quote]
Potem smo mi sreckoti, Maroko Ryanair povratna karta 45 eur iz Trieste, let iz Dunaja v Tel Aviv 95 eur povratna karta 🙂 rezervirati je treba nekaj mesecev prej, najcenejse karte so , ko je cist prazno letalo.

Ne bi kar naprej na HR, a nam nekako drugeje ne znese. Denarno. Povej, koliko pride Turčija, Ibiza….kjer si pač bil/a za eno 3-4 člansko družino za en teden.
[/quote]
Turcija nekje 300 eur/ osebo, all invlusive z izleti. Egipt kaksnih 100 eur drazje, spet all inclusive.

Ker tam govorijo hrvaško. Jezik in pisava sta razumljiva. V Afriki in v Grčiji nista razumljiva niti jezik, niti pisava.

Turcija nekje 300 eur/ osebo, all invlusive z izleti. Egipt kaksnih 100 eur drazje, spet all inclusive.
[/quote]

Pri nas, na žalost, gremo za 200-250 na osebo. Edino pri južnih sosedih se to dobi.
Ko smo še lahko, smo šli v Španijo, Gčijo, Turčijo, Sharm . Najceneje je takrat bilo 350 za pol penzion ( nek zelo povprečen hotel). Vse skupaj (izleti, rent-a car, sladoledi…) pa je bilo nekako 450 na osebo. Sedaj je najbrž malo več. Je že kar 5-6 let od našega zadnjega takega letovanja.

Ce bi kuhali v app, potem HR pride poceni. Stane samo app, hrano kupis tu v Sloveiji ali dol na Hr, je isto. Ampak v vecini ljudje potem veliko zapravijo v gostilnah in cenovno res ne pride ugodno. Ljudje zapravijo noro veliko. No za tak denar gremo raje nekam drugam, npr Egipt, Turcijo, Ibizo. Tudi Grcija je cenejsa, hrana v gostilni je malo cenejsa, da ne govorim o ceni app/ v Grciji najdes app za 40 eur tik ob plazi ! Na HR je trikrat drazje.

Nasli smo svoj mir na enem otoku, zalivcek, par his, do trgovine 30km in nam tako pase.
Sveta sva z mozem videla se pase, otroci so ga tudi ze nekaj, pa se ga bodo, dopust je pa za nas mir in to smo nasli na Hrvaskem.

Pri nas, na žalost, gremo za 200-250 na osebo. Edino pri južnih sosedih se to dobi.
Ko smo še lahko, smo šli v Španijo, Gčijo, Turčijo, Sharm . Najceneje je takrat bilo 350 za pol penzion ( nek zelo povprečen hotel). Vse skupaj (izleti, rent-a car, sladoledi…) pa je bilo nekako 450 na osebo. Sedaj je najbrž malo več. Je že kar 5-6 let od našega zadnjega takega letovanja.
[/quote]

Če ne greš nikamor, imaš pa še več.

Hr bo izgubljala, tudi turistićka zajednica je dala opozorilo vladi, da morajo kaj narediti ker izgubljajo na nivoju ponudbe. Kaj pa imajo , morje ki je onesnaženo ( Jadran je najbolj onesnaženo v Sredozemskem morju), pa neurejene plaže. Ljudje postajamo izbirčni, včasih smo bili vsi srečni ko smo šli v šotor, danes pa je vse postalo dostopno. Mi hodimo drugam, HR nam ne sede. In ne stanejo potovanja nič več, kot na HR. Nas so na primer Tenerifi za 4 člansko družino, 7 dni , stali vse skupaj 1600 eur ( karte, app, rent a car, hrana, ogledi). Torej na osebo 400 eur, kar je zelo ugodno. Ko mi kolegi govorijo, koliko zapravijo na HR, mi pridemo ceneje skozi.

Z Lošinjem ni recimo čisto nič narobe. Je eden najlepših hrvaških otokov. Krk se lahko recimo (plaže, klima) skrije.

Hrvaška novinarka mi je povedala, da ima Lošinj po statistiki celo nekaj več sončnih dni, kot recimo Dubrovnik.

Osebna izkušnja: Če na Reki dežuje, je na Lošinju oblačno. Če pa je na Reki oblačno, ja na Lošinju skoraj zagotovo – sončno.

Ne bi si Marjan Batagelj (Postojnska jama) takole kar v tri dni kupil hišo v Nerezinah (na Lošinju)…

Jaz tudi zelo rada hodim po svetu in ne štekam ljudi, ki bi bili skoz na hrvaškem. Ampak enim pač ni do potovanj. Tako kot meni ni do ne vem, teka. Pač me ne mika.

V vecini vidim iz odgovorov, da ljudje hodijo na HR , da so na plazi, se soncijo, kopajo. No mi Imamo svoje stanovanje na HR, pa coln, tako da se ne drenjamo na plazi. Si tudi s colnom najdemo lep samoten zalivcek, s cisto vodo. Ampak to niso neki presezki dopusta. Pac soncenje, kopanje, voznja s colnom. Na plazo sploh ne hodimo. Enkrat letno pa si privoscimo da gremo nekam. Letos gremo v Iran, noro lepa drzava. Lani smo bili v Izraelu- pojdite tja, pa boste videli, kaj je lepa plaza 🙂

Če ne greš nikamor, imaš pa še več.
[/quote]
Zakaj pa naj clovek varcuje? Imamo hiso, stanovanje na morju, avto. Ne rabimo se ene hise zgraditi. Denar na kupcku mi pa tudi nic ne pomeni. Zato potujemo nekateri, ker si tako obogatimo zivljenje.

Jao, jao.

Vi greste na dopust očitno zato, da šparate. Če prišparate 200 evrov še 5 let trobite naokrog, kako dober dopust je bil.

In 7 dni pa je res dopust, da te kap.

Tri dni prej živčnost, če ste vse spakirali, predzadnji dan dopusta (šesti) pa spet živčnost pred odhodom domov…

7 dni dopusta NI dopust. Malo si poglej, kaj pravijo o tem strokovnjaki…

Dopust jeh od 20 dni naprej, vse, kar je manj, je hitenje, dopust pod pritiskom in histerija, kar pa je seveda po volji delodajalcev. Zaposleni pa imajo od teh kratkih 7-dnevnih “skokov” zelo malo…

Z Lošinjem ni recimo čisto nič narobe. Je eden najlepših hrvaških otokov. Krk se lahko recimo (plaže, klima) skrije.

Hrvaška novinarka mi je povedala, da ima Lošinj po statistiki celo nekaj več sončnih dni, kot recimo Dubrovnik.

Osebna izkušnja: Če na Reki dežuje, je na Lošinju oblačno. Če pa je na Reki oblačno, ja na Lošinju skoraj zagotovo – sončno.

Ne bi si Marjan Batagelj (Postojnska jama) takole kar v tri dni kupil hišo v Nerezinah (na Lošinju)…
[/quote]

Pa pozabil si povedati da se iz Lj vozis 4 ure do Losinja, pa ko je burja, ne vozijo trajekti. Je pa Cres tudi lep, vsi otoki so lepi a imajo hendikep ker so nedostopni. Osebno na Losinju ne bi nikoli kupila nepremicnine, ker jo zaradi oddaljenosti ne bi koristila pogosto.

Zakaj pa naj clovek varcuje? Imamo hiso, stanovanje na morju, avto. Ne rabimo se ene hise zgraditi. Denar na kupcku mi pa tudi nic ne pomeni. Zato potujemo nekateri, ker si tako obogatimo zivljenje.
[/quote]

enim pa več pomeni višja številka na računu

ampak, da leta in leta hodiš na isti kraj je pa brez veze in je vseeno če si doma

življenje si obogatiš le, če vsako leto hodiš drugam in spoznavaš nove kulture in se učiš

Jao, jao.

Vi greste na dopust očitno zato, da šparate. Če prišparate 200 evrov še 5 let trobite naokrog, kako dober dopust je bil.

Tri dni prej živčnost, če ste vse spakirali, predzadnji dan dopusta (šesti) pa spet živčnost pred odhodom domov…

Dopust jeh od 20 dni naprej, vse, kar je manj, je hitenje, dopust pod pritiskom in histerija, kar pa je seveda po volji delodajalcev. Zaposleni pa imajo od teh kratkih 7-dnevnih “skokov” zelo malo…
[/quote]

Pišeš: nekateri gredo na dopust za en teden, da šparajo.
Narobe : nekateri (vse vač je takih), gredo za en teden, ker šparajo- da lahko gredo vsaj za teh par dni.

Nam ni ravno treba šparat, a kakšnega dopusta za 500-600E na osebo si tudi ne moremo privoščit. Lani smo bili v Grčiji v bolj cenenem hotelu, tako da smo lahko še malo potovali okrog in kaj videli. Prišlo nas je približno 400E na osebo za teden dni.

Jao, jao.

[/quote]

ko sem bil jaz na dopustu, sem peti dan že komaj čakal da grem domov

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close