Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj sedaj na grob?

Kaj sedaj na grob?

Kaj sadite sedaj na grobove. Sem brez idej.

Svoji sobi pravim kar grobnica.
Notri imam elektronsko svečko, ki nonstop sveti v moj spomin.
Na okenski polici imam pa alojo.
Zunaj na vrtu pa krasni zvončki cvetijo.

drug drugega programiramo

Primule in marjetice.
Mačehe so tudi primerne.

Če lahko investiraš malo več, je pa zdaj popularen tudi teloh.

🙂

A zna kdo svetovat kake trajnice, ki so lepe vse leto? Lahko samo kako zelenje. Sem precej oddaljena od groba staršev in tole sajenje takih in drugačnih rož večkrat letno mi hodi precej narobe.

Lejte, jaz se vsem iskreno opravičujem, ampak nič vas ne razumem.

Jaz vsadim kar rožmarin, ker ostane čez celo leto. Meni je preživel celo zimo.
Drugače pa mačehe, te se mi zdijo še najbolj trpežne.
Ko pride poletje in suša, se vse sežge. Razen, če imaš možnost in hodiš zalivat vsak dan. Če je grob oddaljen, pa priporočam rožmarin, ali pa še kakšno zelenje.

Mačehice (mislim, da se tudi spomladi dobijo) ali knofke.

Na grobovih so najbolj zanimivi ljudje.

Kako posadiš ljudi na grobove? Hm…verjetno rabiš stolčke… :-/

Kako posadiš ljudi na grobove? Hm…verjetno rabiš stolčke… :-/
[/quote]

Se opravičujem za nesporazum.
Nič mi ni jasno!

Se opravičujem za nesporazum.
Nič mi ni jasno!
[/quote]

Kako ti ni jasno? Avtorica sprašuje, kaj posaditi na grob. Ti praviš, da so na grobovih najbolj zanimivi ljudje. In logično se postavi vprašanje, kako posadiš ljudi na grob. Ker (po)sedeti pri ljudeh običajno pomeni, da jih (po)sadimo na stol, voila…na grob daš stol in imaš tam posajenega človeka.

Eh…preveč vitaminov sem vzela in imam sedaj hiperaktivne možgančke. 🙂

V tem primeru, da si daleč, bi se ti mogoče splačalo grob preurediti tako, da bi zasajala samo eno posodo, ne gredice.
Nekaj trajnic je, ki bi načeloma morale zdržati večno. Dobi se trajna resa (vendar moraš ekstra vprašati, ali je trajnica ali enoletnica), pušpan, različne mini ciprese, bršljan in sorodne plezalke, nekaj visečih zelenih rastlin je trajnih, rožmarin, sivka (meni je letos prezimila zunaj).

Drugače je tudi enoletna resa, če dobiš dobre sadike, zelo hvaležna. Nasadiš oktobra skupaj s kako cipreso in traja do marca, mogoče bo tudi aprila, potem pa daš na primer že lahko rožmarin, sivko. Lahko bi zasadila tudi čebulice, ki bi same od sebe odgnale vsako pomlad.

Za posadit ljudi na stol na grob je zdaj še premrzlo.

Vsi imate prav.
Sem bil zunaj in na vrtu cvetijo tudi krasne rumene trobentice, med množico čudovitih zvončkov.
En kofetek si bom skuhal, da ga v miru popijem.

Avtorica, tudi mi imamo grob v drugem kraju. K sreči imam znanko, ki zaliva še pri nas, ampak letos bom pa tudi jaz dala gor kakšno trajno stvar.

Recimo sivke, ampak te navadne. Pa rožmarin je tudi dobra ideja. Moja teta pa ima kaktuse, ki poleti cvetijo, tudi ne rabi zalivat.

Za tiste pa, ki imajo grobove blizu, so mi pa lepe oranžne mačehe. Pa ene rožice, ki se jim reče nekaj podobno kot rununkola.

Kako ti ni jasno? Avtorica sprašuje, kaj posaditi na grob. Ti praviš, da so na grobovih najbolj zanimivi ljudje. In logično se postavi vprašanje, kako posadiš ljudi na grob. Ker (po)sedeti pri ljudeh običajno pomeni, da jih (po)sadimo na stol, voila…na grob daš stol in imaš tam posajenega človeka.

Eh…preveč vitaminov sem vzela in imam sedaj hiperaktivne možgančke. 🙂
[/quote]

Na grobovih vedno gledam ljudi. Saj sama veš, da verjamem v večno življenje.
Ne vem, kako bi ti to razložil.

Na grobovih vedno gledam ljudi. Saj sama veš, da verjamem v večno življenje.
Ne vem, kako bi ti to razložil.
[/quote]

Menda so nekje že začeli ponujati spomenike z elektronskimi fotografijami, lahko bi pa res uvedli tudi holograme …

Ampak vem, kaj hočeš reči. Jaz kakor katerega, nekaterih si sploh ne morem živo priklicati v spomin.

Menda so nekje že začeli ponujati spomenike z elektronskimi fotografijami, lahko bi pa res uvedli tudi holograme …

Ampak vem, kaj hočeš reči. Jaz kakor katerega, nekaterih si sploh ne morem živo priklicati v spomin.
[/quote]

Zanima me tudi pomlajevanje…

Jaz sem lani posadila hermelike, take nizke, plazeče, in upam, da se bodo razrastle, da ne bo potrebno vsakič pod mus cvetočih rož sadit.

Lepo prosim, phantasy pomagaj.
Hvala.

Ne obstajam!
Me ni!

phantasy je samo hudo užaljena. saj bo pomagala. to vem.

Lejte, phantasy je najčistejši ženski princip.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close