Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj je Srbija po prvi svetovni vojni reševala Hrvate in Slovence?

Zakaj je Srbija po prvi svetovni vojni reševala Hrvate in Slovence?

Ni nobene logike, da je Srbija kot zmagovačka 1. svetovne vojne velikodušno sprejela v državo SHS luzerje Slovenc ein Hrvate kot odpadek razpadle Avstro-Ogrske. Lepo bi jih prepustili Avstriji in Madžarski, pa bi bilo rešeno. Srbi so kot narod to neumnost plačali z Jasenovcem in izbrisom v Sloveniji. V naslednji morebitni vojni mora Srbija modereje ravnati in ne več padati na vseslovanske limanice zanesenjakov, ki bi se vedno nekaj združevali, na srbsko škodo seveda.

Srbi radi zasužnjujejo pametnejše od sebe.

Slovence je najbolje preprustiti njihovi naravni usodi – izumrtju. V Trstu ne marajo Slovencev, na avstrijskem Koroškem še manj, v Sloveniji je vedno več tujcev..

To je pač usoda naroda brez zgodovine.

Odgovor na objavo uporabnika
samski cinik, 08.08.2025 ob 19:37

Slovence je najbolje preprustiti njihovi naravni usodi – izumrtju. V Trstu ne marajo Slovencev, na avstrijskem Koroškem še manj, v Sloveniji je vedno več tujcev..

To je pač usoda naroda brez zgodovine.

Uh, zoprnega napihovanja! Srbija bi bila še danes v srednjem veku brez slovenskega znanja, ustvarjalnosti in denarja.
Samo njihove moške pogledaš-nizka čela, štirioglata glava, kratki vratovi, čeljust kot pri buldogu, ohola drža, vsiljiva enosmerna komunikacija…. Miselnost pa si tako ali tako ti predstavil.

Zakaj si zasidran tu med nami? Pojdi med svoje.

monovka, 08.08.2025 ob 20:25

Uh, zoprnega napihovanja! Srbija bi bila še danes v srednjem veku brez slovenskega znanja, ustvarjalnosti in denarja.
Samo njihove moške pogledaš-nizka čela, štirioglata glava, kratki vratovi, čeljust kot pri buldogu, ohola drža, vsiljiva enosmerna komunikacija…. Miselnost pa si tako ali tako ti predstavil.

Zakaj si zasidran tu med nami? Pojdi med svoje.

Monovka, bila si mi zelo prijetna oseba, vse do zdaj, do tega komentarja, imela sva nekaj skupnega in to je ljubezen do muc. Od slej naprej si moja sovražnica.

Radić, 08.08.2025 ob 19:35

Srbi radi zasužnjujejo pametnejše od sebe.

Nehaj uporabljati prekleto besedo Srbi, a je prav poslovenjeno govedo?

Krajiška srbska zmaga pri Sisku, 08.08.2025 ob 20:54

Monovka, bila si mi zelo prijetna oseba, vse do zdaj, do tega komentarja, imela sva nekaj skupnega in to je ljubezen do muc. Od slej naprej si moja sovražnica.

Niti najmanj me ne zanima, če sem komu všeč ali ne. Pač mi preseda večno godrnjanhe nad mojim narodom in mojo domovino in zavestno vračam nesramnost.

Moje mnenje-če si nekdo izbere živeti pri nas, naj nas spoštuje in ne vzganja nesramnosti, ali pa naj gre nekam, kjer mu bodo domačini pogodu. Sem priti in nas žaliti je zame nesprejemljivo.

Če nimaš ti kaj pametnejšega za počet, si pa ustvarjaj sovražnike. Ne razumem smisla tega hobija, ampak izvoli.

monovka, 08.08.2025 ob 22:26

Niti najmanj me ne zanima, če sem komu všeč ali ne. Pač mi preseda večno godrnjanhe nad mojim narodom in mojo domovino in zavestno vračam nesramnost.

Moje mnenje-če si nekdo izbere živeti pri nas, naj nas spoštuje in ne vzganja nesramnosti, ali pa naj gre nekam, kjer mu bodo domačini pogodu. Sem priti in nas žaliti je zame nesprejemljivo.

Če nimaš ti kaj pametnejšega za počet, si pa ustvarjaj sovražnike. Ne razumem smisla tega hobija, ampak izvoli.

Slovensko znanje ključno za napredek Srbije? Ne bi rekel. Spomni se kako je najboljši general avstro-ogrske vojske Slovenec Oskar Potiorek v nekaj mesecih štirikrat popušil v Srbiji. Toliko o slovenskem znanju.

Krajiška srbska zmaga pri Sisku, 08.08.2025 ob 22:37

Slovensko znanje ključno za napredek Srbije? Ne bi rekel. Spomni se kako je najboljši general avstro-ogrske vojske Slovenec Oskar Potiorek v nekaj mesecih štirikrat popušil v Srbiji. Toliko o slovenskem znanju.

Bolano mi je preigravati neke bitke. Prav tako ne gojim nobenih simpatij do ničesar, kar bi bilo povezano z boji, klanjem, vojnami, sovraštvom, orožjem… ali poveličevanjem in slavljenjem zločinov nad ljudmi.
Slovenci smo graditelji in ustvarjalci. Krvi željni obsedenci nimajo kaj iskati med nami.

Če pa že govorima o nacionalnih značilnostih, Srbi so ratnici, ne radnici, tako se od nekdaj radi pohvalijo.  Zato imam apriori odpor do vnašanja in reklamiranja bojnega razmišljanja. Antipatično do konca.  Če se hočete klati, počnite to med enako mislečimi, pri nas tega ne maramo in si ne dovolimo, da se nam vsiljuje.

Razumeš?

samski cinik, 08.08.2025 ob 17:56

Ni nobene logike, da je Srbija kot zmagovačka 1. svetovne vojne velikodušno sprejela v državo SHS luzerje Slovenc ein Hrvate kot odpadek razpadle Avstro-Ogrske. Lepo bi jih prepustili Avstriji in Madžarski, pa bi bilo rešeno. Srbi so kot narod to neumnost plačali z Jasenovcem in izbrisom v Sloveniji. V naslednji morebitni vojni mora Srbija modereje ravnati in ne več padati na vseslovanske limanice zanesenjakov, ki bi se vedno nekaj združevali, na srbsko škodo seveda.

Tak si napihnjen, pazi,da te veter ne odnese.

monovka, 08.08.2025 ob 22:55

Bolano mi je preigravati neke bitke. Prav tako ne gojim nobenih simpatij do ničesar, kar bi bilo povezano z boji, klanjem, vojnami, sovraštvom, orožjem… ali poveličevanjem in slavljenjem zločinov nad ljudmi.
Slovenci smo graditelji in ustvarjalci. Krvi željni obsedenci nimajo kaj iskati med nami.

Če pa že govorima o nacionalnih značilnostih, Srbi so ratnici, ne radnici, tako se od nekdaj radi pohvalijo.  Zato imam apriori odpor do vnašanja in reklamiranja bojnega razmišljanja. Antipatično do konca.  Če se hočete klati, počnite to med enako mislečimi, pri nas tega ne maramo in si ne dovolimo, da se nam vsiljuje.

Razumeš?

Daj zapri gobec smrdljivi. Ti kot Slovenka, se nimaš kaj proseravati o glavah in obraznih potezah. Samo poglej si Hoivika, Mahniča in Lisca. Tipične incestne slovenske face. Vsi izgledajo kot da imajo posebne potrebe.

Krajiška srbska zmaga pri Sisku, 08.08.2025 ob 23:53

Daj zapri gobec smrdljivi. Ti kot Slovenka, se nimaš kaj proseravati o glavah in obraznih potezah. Samo poglej si Hoivika, Mahniča in Lisca. Tipične incestne slovenske face. Vsi izgledajo kot da imajo posebne potrebe.

No, evo! Točno zaradi takega komuniciranja nimaš tu v civilizaciji kaj iskati. Tako se mogoče lahko obnašate do vaših žensk. Imajo vaše ženske gobce? Potem se ne čudim, da so vse na botoksu in silikonu s pol kile kozmetike. Taman za vas.

Pravkar si dodatno pokazal,  zakaj vas ne maram.

Srbi naj bi bili ‘ratnici’!? Res hecno. Očitno nekdo verjame zlagani zgodovini.

Srbi so branili svojo teritorijo, niso šli v tujino in osvajali tuja ozemlja, kot dela že pol stoletja ZDA in zahodne države ki so zgradili imperije na podlagi kolonij po celem svetu.

Če ne bi bili Srbi, bi že zdavnaj vsi mi, vključno z Evropo, bili muslimani. Govorili bi pa turški jezik.

Kolk žrtev so dali Srbi da bi obvarovali krščanske vrednote? Mladi, otroci, zdravi moški so dali svoja življenja. Pogledaj si mal ‘Skelet kula’ in vse lobanje od mlade fante, otroci, ki so hoteli obvarovati svoje hiše, starše, zemljo.

No, zdaj ker ni več Srbije (prodana tujim globalnim korporacijam), bodo muslimani prodrli z lahkoto v Evropo. In so že. In bomo gledali (če nas bodo pustili) kako Evropa postaja muslimanska.

Morda nekateri bodo šele takrat spregledali, ampak bo itak pozno…poti nazaj ne bo. Morda boste dojeli da nas spet kregajo med sabo, na različnih zadevah, samo da ne bi se združili in videli dejanskega sovražnika vseh nas.

Lepo rečejo eni ‘the enemy within’…

slovenskega znanja haaaaaaaaaaaaaaaaahaha, hrvaški slavčki in Ukriji migrantje zadnji 200 let in kako leto već

, ki ste s Serbjanci pokradli avstrijsko/nemško/italijansko in en košček Madžarske. iz česa st eimeli znanje, iz kidanja gnoja in okopavanja krompirja. Še krompir in paradajz vam je Marija Terezija dawa.

monovka, 09.08.2025 ob 00:15

No, evo! Točno zaradi takega komuniciranja nimaš tu v civilizaciji kaj iskati. Tako se mogoče lahko obnašate do vaših žensk. Imajo vaše ženske gobce? Potem se ne čudim, da so vse na botoksu in silikonu s pol kile kozmetike. Taman za vas.

Pravkar si dodatno pokazal,  zakaj vas ne maram.

Čakaj kdaj ti bodo muslimani prišli na vrato in zahtevali da spoštuješ njihova pravila in vrednote. Šele takrat boš dojela kdo je bil ta pravi sovražnik.

S Srbe vsaj si imela izbiro in si se jih izogibala, te niso zanimali, ali karkoli…Z muslimane ne bo tako. Njih ne zanima ‘tvoje’ pravice, mnenje, ali karkoli drugega.

In vem da točno veš kako je tam v muslimanskem svetu in kako trenirajo svoje, ja svoje lastništvo, ženske!

Saj si niso ozbrali tepko. otrebili so ljudi in poselili svoje. bebko saj niso prišli v demokraciji. Uživajo ko bubreg v loju. Kdo je od takratnih domačinov na polno že nabrisanih s Hrvati in Ukriji, preživel, od takrat plačuje za komunistićno in “socialno”.

Laži razdvajajo, 09.08.2025 ob 00:39

Čakaj kdaj ti bodo muslimani prišli na vrato in zahtevali da spoštuješ njihova pravila in vrednote. Šele takrat boš dojela kdo je bil ta pravi sovražnik.

S Srbe vsaj si imela izbiro in si se jih izogibala, te niso zanimali, ali karkoli…Z muslimane ne bo tako. Njih ne zanima ‘tvoje’ pravice, mnenje, ali karkoli drugega.

In vem da točno veš kako je tam v muslimanskem svetu in kako trenirajo svoje, ja svoje lastništvo, ženske!

Ko sem bila majhna, so me poskušali strašiti z bav-bavi, jagimi babami, parkeljni, peklenščki, čarovnicami… že takrat ni uspelo. Sem šla z baterijo iskat v tisti slavni “temni kot” kako kaj izgledajo take prikazni. Pa se je izkazalo, da je strah znotraj votel, zunaj ga pa nič ni.

Zdaj sem pa prestara, da bi se pustila prestrašit, veš. Nobeni pravoslavni domišljavci in tudi nobeni zaostali muslimančki me ne pretresejo. Kar naj kateri proba, bo hitro dobil lekcijo.

Poln kufer imam tega praznega strašenja. To so zastarele taktike in samo patetično izpade. Pa nisem edina. Slovenke nismo nobene pohlevne ovčke, niti prestrašene punčke. Grdo se bo uštel, kdor bi računal na naš strah in ponižnost. Z nami je treba po pameti, še bolje pa nas je pustiti čisto na miru.

S Srbe vsaj si imela izbiro in si se jih izogibala, te niso zanimali, ali karkoli .

Fante, tebi se  že blede od lažnega  predelovanja zgodovine, da bi ustrezal lažni slovanskosti 😉 Serbjanci so na silo trebili ljudi po naših krajih, tako da svojimi Hrvaško-Ukri zgodbicami o Serbjancih odjebi. Prišli so z jugookupacijo, dvema tema in genocidom ter poseljevanjem svojih. če bi bil ti od njih in od Bosancev pretepen ali strpan iz svojega doma ali celo v gozd in bi brez vsega ostajal generacijo za generacijo bi malo bolj realno gledal na izmišljeno zgodbico o “prav posebnem narodu”. 

monovka, 09.08.2025 ob 00:52

Ko sem bila majhna, so me poskušali strašiti z bav-bavi, jagimi babami, parkeljni, peklenščki, čarovnicami… že takrat ni uspelo. Sem šla z baterijo iskat v tisti slavni “temni kot” kako kaj izgledajo take prikazni. Pa se je izkazalo, da je strah znotraj votel, zunaj ga pa nič ni.

Zdaj sem pa prestara, da bi se pustila prestrašit, veš. Nobeni pravoslavni domišljavci in tudi nobeni zaostali muslimančki me ne pretresejo. Kar naj kateri proba, bo hitro dobil lekcijo.

Poln kufer imam tega praznega strašenja. To so zastarele taktike in samo patetično izpade. Pa nisem edina. Slovenke nismo nobene pohlevne ovčke, niti prestrašene punčke. Grdo se bo uštel, kdor bi računal na naš strah in ponižnost. Z nami je treba po pameti, še bolje pa nas je pustiti čisto na miru.

Da ti tvojo familjo poturčeni hrvatje in srbi sprani od turčin na nož nataknejo, potlej boš bolj realen. In ko boš pleničke in stanovanja za te usranete plačeval. do takrat veselo podjebavaj in pametuj iz podstrešja ali iz kleti, ki so jih skupaj spravili tvoji starši. Še to si imel srečo, ker drugim so pokradli ali jih pustili crkovat in plačevat za poseljevanje svojih.

Strašenje!? Saj nisi majhen otrok da te nekdo straši?

Dejstva izpostavljam. Dejstva ki pišejo zgodovino. Ne propagando.

Propagando pa ti ponastavljajo tisti ki so tolk pokradli, uničili, da bi zdaj izkoristili taktiko ‘glej kaj ta sosed dela’ dokler te ta ki te ‘opozarja’ – krade. Sredi belega dneva.

Modus operandi. In ljudje vedno znova in znova nasedejo!

In ja, pravoslavje je res zanič ker uči svoje vernike da ‘vedno izhajajo od ljubezni, in ne od sovraštva in nestrpnosti ker jih bo to pokvarilo in uničilo’. Pravoslavje uči svoje vernike da so ljubeči do svoje bližnje, da spoštujejo svoje družine, svojo zemljo, svojo kulturo. Pravoslavje uči da je sotona tisti ki laže in zavaja in jih opozarja da naj ne nasedejo. Pravoslavje uči da ljudje držijo skupaj v veri do Boga in stvarstva. Pravoslavje uči ljudi da se držijo v skupnosti in da delijo tudi zadnji kos kruha saj Bog jih ne bo pustil da umrejo če verjamejo v dobro. Pravoslavje uči ljudi da vedno verjamejo tudi kdaj ni upanja.

Res so zanič…kot da so iz drugega sveta..

No, vsaj so nove generacije pravoslavcev dojeli prave vrednote zahoda – materialno, egoistično, pohlepno, površno, arogantno, sebično društvo mora biti da bi bili v trend. Končno so tudi oni prišli v 21.stoletje!

Predvsem si povedal, da si Sbsko zmene, ki ni prebralo ničesar in če že, nisi dojel, ker se s steklenico žganega v roki in pečenim odojkom na mizi ne da razmišljati!

V zloćinski Slaviji mi ni za živeti, v zloćinski Slaviji mi je za umreti. O ti imigrantski Slavci, pod Srbskimi bodo oni klavci.

Oni bodo praaav poseben narod. Reklo se jim bo slavci, pod Srbskim okupatorjem bodo oni klavci. Kako znajo to imigrirat, kako znajo to krast, kako znajo to lagat, kako znajo s to umetno slavšćino posiljevat. O ti Slavci vsega klavci!

Nobenega izbrisa nu bilo.

Kfor je hotel postati državljan Slovenije je to uredil, in na sto tisoče bratov in sestr iz juga je to uredilo, kdor je pa špekuliral in se ni želel izjasniti, ker je verjel v Jugoslavijo in ne v Slovenijo, ter je bil na strani okupatorja, pa si ne zasluži ničesar.

In nobeno sodišče, evropsko….kakorkoli se je odločilo ne bo spremenilo tega zgodovinskega dejstva.

V času špekulacij je bil Aksentijević v Bosni.

Dokumentirano z videoposnetki, ko je bila jugo vojska obkoljena od muslimanov, ko so delal pizdarije, je vojska BIH hotela cel konvoj razbit na prafaktorje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close