Najdi forum

severni ciper

Pozdravljeni! Zanima me, kakšne imate izkušnje z Severnim delom Cipra? Z možem greva 20.4.pa me zanima, kakšne so tam temperature morja in zraka? Kaj se splača videti in kakšne so cene? Ali je kdo bil v Hotelu Acapulco resort? Hvala za odgovore in LP

[attachment=0]cyprus.jpg[/attachment]

Tule jih je en kup, ki so že bli.

Za vreme in temperature ti pa tud google najde na kupe spletnih strani.

Živjo,

tudi midva z možem premišljujeva, da bi šla takrat na Ciper:)! Kateri hotel in agencijo sta izbrala, odkod je let?

Midva greva s Kompasom, ker imajo ugodno ponudbo -100eu po osebi, eden mora biti starejši od 55 let. Greva v hotel Acapulco Resort. Let je iz Brnika, za oba pride 1000 eu za 1teden, polpenzion, vključen en izlet. LP

No, jaz grem konec junija. Se priporočam za kako informacijo, ko prispeta nazaj, lahko?? 🙂 Varen let in super dopust vama želim!

Se oglasim po 1. maju in dam informacije iz prve roke. Hvala za lepe želje in LP

čudovita destinacija, mi smo bili lani v hotelu Salami beach resort, čudovit hotel, vaš hotel smo videli, ko smo šli na izlet, je kar velik kompleks, drugače pa se pripravite, da boste imeli na letališču v Antaliyi eno uro postanek, saj ni direktne povezave z severnim Ciprom, in je ta let od Turčije do Cipra mišljen kot notranji let. Je kar malo tečno sedet na letalu, mi smo sicer ko smo šli tja, šli dol v letališko stavbo, ko pa smo se vračali, pa smo čakali kar na letalu, tako, da je fajn da imaš kaj za brat ali pa kakšne karte ipd.,

Hvala za informacijo.Ali ste si mogoče zapomnili, kakšna je kaj okolica našega hotela in če je daleč od kakšnih trgovin? Hvala in LP

Mi potujemo 25.6 in sicer v hotel Vuni Palace ( Kirenija) …vsaka info dobrodošla.

V petek sva se vrnila iz severnega Cipra. Moram reči, da je bilo zelo lepo. Bila sem navdušena nad lepim otokom. Sedaj je vse v zelenju in cvetju. Pravijo, da je najlepši čas za obisk v aprilu in maju. Poleti je prevroče. Naš hotel Acapulco je bil super. Ga priporočam.

Dada14, pozdravljena. Hvala za prve informacije. Jaz potujem 2.7 v Kirenijo. Zanima me, kakšne so cene recimo v samem mestu, valuta, kaj se splača ogledati, kakšna je hrana. Sori, ker sem firbčna, ampak, saj veš, info iz prve roke so največkrat zlata vredne. Aja, kako je potekal let? ( če se ne motim, avion stoji eno uro v Antaliji). Res ti hvala za odgovor.

Cene v samem mestu so približno takšne kot pri nas. Obvezno je treba iz v Nikozijo. Tam se splača kupit oblačila, ker je ceneje kot v Kyrenji. Midva sva šla tudi v Famagusto in pa čisto na rt Severnega Cipra -Karpas. So lepe plaže. Sedaj je bilo morje kar mrzlo cca 20 stopinj, zrak pa med 25- 28 stopinj. V juluju bo pa verjetno že kar vroče. Valuto imajo turko lro. Menjaš po mejalinicah, jih je veliko. brez provizij in ua 100 eu dobiš cca 235 lir.Hrana v hotelu je enkratna. Ni da ni. Za vse okuse. Midva sva bila v Acapulcu. Na izletih sva pa jedla njihovo hrano piščanca, riž, solato, meze, sadje, sladice itd. V glavnem zelo dobro. Tudi kebab je super. če te še kaj zanima , pa piši. LP

tudi midva z možem potujeva na ciper v hotel salamis bay blizu famaguste , kako je tam-kakšne so plaže,ali je hrana v hotelu varna npr.zelenjava,kaj se splača kupiti,kam na izlet… lp

Plaže so zelo lepe-peščene. Gužve ni bilo. Hrana bila zelo dobra in raznovrstna- Bilo je vse razen svinine.Midva sva jedla vse in ni bilo nobenega problema. Famagusta je lepa in zanimive. le en predel je zaprt od leta 1974, tam je”mrtvo mesto “in je vse ograjeno. Vidiš lahko le iz ceste.Midva sva bila v Nikoziji, Kyreniji in polotok Karpaz. Vse priporočava. če ne bo prevroče. Lepo se imejta in uživajta

Top destinacija, Acapulco pa je top hotel! Preverjeno! 🙂

Se strinjam tudi jaz. Vse je ok. LP

TURISTIČNA DELAVKA…., a mi lahko prosim kaj konkretnega poveš za hotel Vuni Palace v Kireniji? Najlepša hvala.

Edini organizator potovanj na Ciper, ki ima v ponudbi hotel Vuni Palace je agencija Oasis Tours :
http://www.oasistours.si/letovanje/kirenija/vuni-palace-resort/Z6WDS85C-GRKECLAB.htm

Hotel Acapulco resort pa ima v ponudbi naš drugi organizator počitnic na sev. Cipru, to je Kompas.

Ciper je v ponudbi od lanske pomladi. Lani hotela Vuni Palace še ni bilo, zato še ni povratnih informacij. Prvi se vračajo 2.7. Po mojem mnenju gre za zelo soliden hotel z dobrim razmerjem med ceno in kvaliteto. Morda edino plaža pred hotelom ni najlepša, vsaj v primerjami z ostalimi na otoku, ki pa so zares prekrasne. Na Cipru je skoraj greh, da se ne izposodi za kakšen dan-dva ali celo več avtomobila (vozijo po levi) in se zapelje od ene plaže do druge, Famagusta je lepo in zanimivo mesto, tudi Kirenija s svojo trdnjavo in 2000 let staro ruševino ladje prijetna.
Severni Ciper je dobra alternativa kakšnim grškim otokom, ali pa tudi celinskemu delu Turčije, saj je proti slednjemu pravo nasprotje. Še vedno relativno neokrnjena narava, pristno prijazni ljudje, nimaš občutka, da jim je vse le za naš denar.

Lani smo bili na Cipru,a na j oz.grškem delu v Paphosu in bilo je prečudovito.Izredno lepa pokrajina,čiste plaže in morje,prijazni ljudje,znatno več zgodovinskih znamenitosti…V enem dnevu smo plavali v morju in smučali na prelepem smučišču.

Pozdravljeni!

Zanima me hotel VUNI PALACE v Kireniji. Ali so že kakšne povratne informacije, ker na spletu je bolj malo o tem hotelu.

Hvala!

Bili v tem hotelu pred 14 dnevi. Sobe velike, čiste, brisače menjajo vsak dan, za vstop na bazen na recepciji dobiš modre kartice, s katero vzameš kopalno brisačo in jo tudi vrneš ( brezplačno). Kar se hrane tiče- vse OK, velika izbira, splača se ti vzet ALL. Cene sicer podobne našim ( kar se pijače, hrane in ostalega tiče). Vsak dan je organiziran poldnevni ali celodnevni izlet, sicer pa če želiš sam v mesto, vozi 3x dnevno brezplačen vlak. Presenetila me je čista in urejena okolica objekta ter tudi sam hotel. Skratka, če potegnem črto pod vse, moja ocena čista 5. Če te še kaj zanima, vprašaj.

Najlepša hvala za informacije! Kaj mi lahko poveš še mogoče kak je plaža, pa kak dolgo ste mogoče čakali v antaliyi na letališču?

Hvala še enkrat :)))))

Plaža je urejena z ležalniki in senčniki, mivkasto dno. Voda čista, morje je imelo takrat 28 stopinj. Na plaži so tudi tuši. Imaš pa še tik ob hotelu velik bazen, ki pa ni bil nikoli tako poln, da nebi mogel komot plavat v vsakem trenutku dneva. Voda v bazenu je precej hladnejša, kot v morju, tako da se v njem komot ohladiš. Vse je res čisto, jemljejo vzorce vode dnevno. Na letališču v Turčiji smo čakali cca 40 minut. Edino to je zoprno, ker ne smeš z aviona- ostaneš na sedežih:). Ista procedura za nazaj. Če je še kaj, kar bi te pred odhodom zanimalo, sem na voljo:).

Pozdravljeni! Jaz potujem na Severni del Cipra čez deset dni ampak ne vem še v kateri hotel me bodo namestili ker sem šla na verjanto no name.Ali je kdo kaj slišal kako je kaj vem samo to da imam no name hotel s 4 zvezdicam.
lp Martina

Severni Ciper je zelo lep. Ima tudi lepe plaže. V tem terminu bo zelo vroče. Lani je bilo 40 stopinj in več. Na noben izlet se nam ni ljubilo it, ker je bilo prevroče. Hoteli so v glavnem lepi in zraven plaž. Hrana je dobra in raznolika. Cene pa takšne kot pri nas. LP in uživajte v toplem morju in soncu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close