Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Klasifikacija moških v kvalitativne razrede

Klasifikacija moških v kvalitativne razrede

Objava povzetka doktorske disertacije dr. Dick Offenschlitza je naletela na pozitiven odziv v javnosti. Nekateri so potem izrazili željo po podobni klasifikaciji moških. Doktorja sem o tem povprašal in povedal mi je, da je tudi na to temo že nekaj napisal. Omenil je neko manjšo seminarsko nalogo še iz časov dodiplomskega študija. In res – ko je pobrskal po starih zapiskih, je omenjeno seminarsko dejansko našel ter mi jo izročil v pregled.

Klasifikacija moških je potemtakem, kot lahko razberemo iz zapiskov, naslednja:

Robinzoni: Robinzone spoznamo po njihovem zanemarjenem in zaraščenem videzu. Odtod tudi izvira njihovo ime, saj je podobnost z istoimenskim junakom iz novele Daniela Defoeja več kot očitna. Robinzonov je sicer več vrst. Mednje namreč štejemo tako čupave metalce in bradate dolgolase hipije, kot tudi razne propadle igralce Ljubljanske Drame, ki sedaj zanemarjeni postopajo po Čopovi ulici in zbirajo prispevke za literco.

Kitaristi: Zasanjani dolgolasi glasbeniki, ki po cele dneve brenkajo na svojo kitaro in si nikoli ne postrižejo nohtov. Upajo, da jih bo nekoč opazila kakšna glasbena založba in bodo naredili preboj na glasbeni sceni. Kljub temu, da denarja nimajo ravno na pretek, s svojim videzom, nežnim glasom in nasploh bolj romantično pojavo pritegnejo nenavadno veliko ženskih pogledov, nekaterim pa včasih tudi nevede zlomijo srce.

Lepiji: Kot že ime pove, oni na svetu obstajajo zato, da so lepi. Nenehno morajo biti brezhibno urejeni in oblečeni po zadnji modi, saj ne prenesejo misli na to, da bi bil kakšen drug lepi morda še lepši od njih. V tej svoji obsedenosti z negovalno kozmetiko gre marsikateri izmed njih že tako daleč, da se čisto poženšči. Zaradi tega so lepiji tudi precej privlačna tarča za raznorazne ulične zajebance, ki jim z veseljem tu pa tam podelijo nekaj batin z namenom, da bi bili vsaj malo manj lepi in kičasti. Skratka bolj normalni.

Playerji: Frajerji, ki premorejo ravno pravšnjo mešanico arogantnosti in samozavesti, da s svojim samozavestnim nastopom zmeraj pritegnejo pozornost žensk, čeprav si slednje dostikrat tega nočejo priznati, saj v ženskem svetu uradno veljajo za prasce oziroma barabe. Dejstva, da se jim kljub temu marsikatra vda v horizontalo, ne moremo pojasniti zgolj z nadpovprečnim videzom, ki ga playerji premorejo. Gotovo ima pri tem marsikaj tudi omejena ženska pamet nekaterih predstavnic te “horizontalne” skupine.

Teoretiki: Piflarji odličnjaki, ki teoretično vedno zelo dobro vedo, kaj in kako bi bilo treba v kakšni situaciji narediti. Kljub temu, da so nadpovprečno inteligentni, pa se jim pri uporabi vse njihove silne načitanosti v praksi kot po pravilu zatakne. Slednje še posebej velja pri navezavi stikov z nasprotnim spolom. Pristopijo namreč tako šablonsko in leseno, da vsako normalno žensko po nekaj minutah pogovorah vse skupaj mine, ko poslušajo njihove tipične geekovske šale, ki se jim smejejo pravzaprav le oni sami. Ko jim žensko pred nosom mimogrede spelje uspešen player, ki takrat po naključju pride mimo, jokajo po internetnih forumih, kako so vse ženske prasice in keš pičke. Da bi šli na fitnes in kaj naredili glede svoje rahitične postave, seveda ne pomislijo. Raje si najdejo žensko s priimkom .jpg, je bolj enostavno.

Werterji: Posebna oblika teoretikov, ki si zasluži posebno obravnavo. Werterji so skrajna oblika trpečih romantikov, ki nikakor ne dobijo. Od nobene. Pa tako so prijazni, ustrežljivi in vedno pripravljeni na pogovor. Ženske jih izkoriščajo kot prijatelje, katerim se lahko zjokajo na rami, ko izvedo, da jih njihov player vara. Skratka Werterji so copate, ki še niso ugotovili, kako se svet vrti in najbrž tudi nikoli ne bodo. Samo tiho trpijo zaradi vseh silnih krivic, ki se jim godijo, in upajo, da v življenju nekega dne ugledajo luč na koncu predora. Ampak dostikrat je to samo prihajajoči vlak, ki se mu nastavijo, ko njihovo trpljenje postane zares neznosno. Skratka navadni softiči.

Pederčine: Poženščeni predstavniki moškega spola. Prepoznamo jih po tem, da obnašajo čisto po žensko. Oblačijo se po žensko, govorijo po žensko, krilijo z rokicami in se hihitajo. Njihov cvileč piskajoč glas ni ravno nekaj, kar bi se človeku dalo poslušati. Radi prirejajo parade ponosa ter na veliko poudarjajo, kako so oni drugačni in posebni. Zaradi svoje pojave so podobno kot lepiji tudi oni dostikrat tarča nasilnežev, pred katerimi se branijo z vreščanjem in roza dežnikom v rokah. Čeprav je res, da so dostikrat neupravičeno tepeni, pa znajo nekateri izmed njih tudi sami biti zelo nadležni. Toliko, da od običajnega človeka že malodane zahtevajo, da se naj tudi on obnaša po gejevsko. Če se jim ne ukloni in jih nejevoljno pošlje v njihov najljubši spolni organ, takoj začenjo vreščati, kakšna krivica se jim dogaja in da je cel svet nestrpen do njih.

Pohorci: Hribovski kmetavzi, ki čez dan opravljajo težja fizična dela v gozdu ali na kmetiji, ob večerih pa najraje usekajo ženo dvakrat čez gobec, če slednja preveč jezika in ji ni do seksa. “Al buš daua al buš pa plaua,” pojasnijo. So zelo glasni, nagle jeze in se neredko z veseljem udeležijo vsesplošnega razbijanja v gostilni ali kmečkega pretepa na gasilski veselici, sploh če so še dodatno podkrepljeni z rujnim domačim. Aufbiks!

Nizkočelni bilderji: Nabite mrge, ki večino časa preživijo v fitnesu, kjer se šopajo s steroidi in raznimi drugimi kemičnimi dodatki za povečanje mišične mase. Načeloma so bolj leseni in slabo okretni, a če vas dobijo v roke, se pazite. Pogovor pri njih nič ne zaleže, saj zaradi nizkega čela niso zmožni sprocesirati več kot štirih besed v enem stavku. Ponavadi so zaposleni kot kakšni varnostniki v nočnih klubih, fitnes trenerji ali kot prodajalci proteinskih praškov, nekaj pa jih zaide tudi na stranpota in švercajo drogo, dokler jih ne ulovijo oziroma jih pri 38-ih zaradi anaboličnih steroidov pobere srčni infrakt.

Fitipaldiji: Prepotentni mladci, ki mislijo, da ko dobijo vozniški izpit in očijev BMW, da so glavni na cesti. Brezglavo divjajo in ogrožajo floro in favno okoli sebe, o sebi pa mislijo, da so daleč najboljši vozniki naokoli. Zanikajo, da po cestah divjajo. Oni namreč o sebi pravijo, da samo “vozijo dinamično”. Če na cesti ugledate kakšnega takega Fitipaldija, se ne spuščajte v brezglavo dirkanje z njim. Počakajte, da čez nekaj kilometrov prekuri zavore in ko ga nato srečate pri lokalnem mehaniku, mu primažite par vzgojnih.

(povzeto iz fakultetnih zapiskov dr. Dick Offenschlitza iz časov, ko je bil še dodiplomski študent)

(Opomba: zaradi starosti papirja in nečitljivosti pisave je bilo nekaj kategorij izpuščenih, saj je bilo besedilo mestoma neberljivo)

Joan Jett – Bad Reputation

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

In, kam ti spadaš? :))

Zanimivo, tok velik skupin, pa niti ena prava zame.

V kategorijo princev – samurajev, ki rešujejo princeze pred zmaji. :-))

Hrabro se je podal v boj z troglavim zmajem, da bi rešil princezo…bla, bla, bla…
….In potem sta živela srečno do konca svojih dni in imela veliko, veliko otrok… The End, Vege, Konec…

(pripis dr. Offenschlitza: Bil je Player pa je ratu…. čist navadn Werter)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Jaz nikamor.
Sem izvenserijske izdelave. 🙂

Hahaha. V studentskih letih me je en mulo sredi mesta agresivno napadel od zadaj. Brez da bi me dobro videl. Menda zato, ker sem imel obleceno rdeco smucarsko bundo. Besedo sminker sem slisal, lol.
Jao, jaz sem se pa ravno vracal iz rednega treninga borilnih vescin. 🙂
Se obrnem in kar naenkrat se je premislil, opravicil in zbrisal, lol.

Jaz nikamor.
Sem izvenserijske izdelave. :)[/quote]
Serija ausšus!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Jaz nikamor.
Serija ausšus![/quote]
Jaz imam boljšo: serija 666 limited:-)))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Jaz nikamor.
Serija ausšus![/quote]
A tako se ti počutiš ?
Sigurno ne slučajno.

Serija ausšus![/quote]
A tako se ti počutiš ?
Sigurno ne slučajno.[/quote]
Vedno, ko tvoje ausšuse berem!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

haha….ka si ja nor…odlične klasifikacije…pohorc je en tak “sanjski pjeb” vidm 😀

Goldfišerka gre komot v pederčine, kam pa jaz spadam?

Večina vas spada v skupino lenuhov.

Introvertirani lenuhi, neki tazga.

n.s.- ti si med lepiji al bilderji? al nešto između? 😀

Nimam nizko čelo, pa ne jemljem steroidov. Lep pa tud ne morem bit, če nisem oblečen po zadnji modi.

Aja pa resen. Not.

player! kakor sm vidla arogantnost… fix 😀

A tako se ti počutiš ?
Sigurno ne slučajno.[/quote]
Vedno, ko tvoje ausšuse berem![/quote]
Predvidevam, da sam odločaš kaj boš bral in če se ob branju počutiš kot ausšus, potem to pomeni, da se rad počutiš kot ausšus.

Naj ti pomagam…nizkočelni bilder.

Hvala, ni za kaj.

Naj ti pomagam…nizkočelni bilder.

Hvala, ni za kaj.[/quote]

Res je, sem ga takoj prepoznala. 🙂

Tole je pa Spider:
Playerji: Frajerji, ki premorejo ravno pravšnjo mešanico arogantnosti in samozavesti, da s svojim samozavestnim nastopom zmeraj pritegnejo pozornost žensk, čeprav si slednje dostikrat tega nočejo priznati, saj v ženskem svetu uradno veljajo za prasce oziroma barabe. Dejstva, da se jim kljub temu marsikatra vda v horizontalo, ne moremo pojasniti zgolj z nadpovprečnim videzom, ki ga playerji premorejo. Gotovo ima pri tem marsikaj tudi omejena ženska pamet nekaterih predstavnic te “horizontalne” skupine.

Ah kje, tega naziva mi pa že ne bi privoščili. Preveč flattering.

Nimam lulčija.

Tebe pa žal ni nikjer, čeprav sem se res trudila, da bi te vsaj nekam uvrstila.

zakaj je folk tolko fauš sadnemu ker je lepši od vas………….. On, Spider Dater, Franček in podobni smo dokaz da vse ženske največ časa porabite v temah o teh primerkih. Matjazko in ostali dobijo drobtinice vzvišenega trapljanja ali korekcije kako neumni so…. ah ja, privlači vas roba ki jo najbolj šimfate…………

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ženske imamo dobro intuicijo in zaradi tega notranjega uvida v nas tli želja pomagati drugim. Zato toliko pozornosti vam, ki jo pravzaprav potrebujete. Še kaj Matkic?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close