Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek astro kotiček

astro kotiček

Odpiram splošno temo za astrologijo in astronomijo. Imeli smo že nekaj posebnih tem o polni luni, ujemanjih v znamenjih…ampak mislim, da sta ti dve področji toliko zanimivi, da zaslužita poseben “kotiček”. Tu se lahko izkašljate o vseh astronomskih pojavih, ki vas zanimajo (super luna, sončni mrk, kometi..), kakor tudi o tem, kako osvojiti posamezno astrološko znamenje, kaj pri kakšnem astrološkem znamenju ne marate… Lepo bi bilo, da iz lastnih izkušenj pišete tudi tisti, ki ste dolgo časa v vezi, pa se s partnerjem astrološko sploh ne ujemata, kakor tudi tisti, ki ste dokaz, da teoretično ujemanje v astrologiji pogosto ne drži v praksi. Naj najprej jaz začnem: poznam veliko uspešnih parov, ko sta partner in partnerica rojena v istem znamenju (oba kozoroga, oba vodnarja, oba leva), pa tudi takšnih, ki na prvi pogled ne pašejo skupaj, so pa zelo dolgo v vezi: tehtnica in ribi.

Skratka, ker rada vsako teoretično stvar preverim tudi v praksi, prosim, da se razpišete o lastnih izkušnjah.

Pa še to, astrologija nekoč ni bila tako zaničevana kot je sedaj. Kar nekaj znanih mož se je ukvarjalo tudi z astrologijo.

Jaz verjamem, da astrologija vpliva na karakterne lastnosti človeka. Vendar pa na to vpliva tudi okolje. V napovedovanje prihodnosti ne verjamem.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Jaz pa verjamem, da je prihodnost možno napovedat, samo zelo redki to obvladajo. Npr. Nostradamus.

Kako vedeti ali je neko (ne)ujemanje povezano z astrologijo ali pa le z nekimi karakternimi značilnostmi ?
Ali ima položaj planetov vpliv na vse ali pa ne ?

Jaz pa verjamem, da je prihodnost možno napovedat, samo zelo redki to obvladajo. Npr. Nostradamus.[/quote]

Kaj pa je nostradamus pravilno napovedal?

Lahko napišeš kaj si po horoskopu, kje imaš ascendent in luno pa sem prepričan, da bo antilopa hitro ugotovila kakšen si 🙂

Robi, povej, kaj je tvoja draga…pa ti vse obrazložim. :))

Neujemanje ni povezano z astrologijo. Karakterne lastnosti se tudi podedujejo, nekaj pa jih pridelamo z leti, zaradi vpliva okolja. Imajo pa astrološka znamenja nekatere skupne značilnosti. Ti pa lahko rečem (ker sva oba leva), da poznam nekega moškega, ki je lev, pa mu tega nikoli ne bi pripisal. Če bi ugibal, bi mu prej pripisal vsa druga znamenja kot to, da je lev. :))

Jaz pa verjamem, da je prihodnost možno napovedat, samo zelo redki to obvladajo. Npr. Nostradamus.[/quote]

Kaj pa je nostradamus pravilno napovedal?[/quote]

Nabavi si njegove prerokbe in razlago zraven, pa ti bo jasno. Kako lušten dojenček si. :))

Moti me, da se astrologija kaj bistveno ne razvija in nadgrajuje. Za današnje potrebe bi bilo skoraj nujno uvesti še nova znamenja kot so recimo prasec, mamin sinček, copatar ipd.

Haha, dobra. Ampak, navedene lastnosti prav z lahkoto stlačiš v določena znamenja. Jaz prav dobro vem, v katerih znamenjih je rojenih največ maminih sinčkov, copatarjev ali prascev, ampak ne povem. :))

danes in jutri 18.8 se dogaja en astronomski in ob enem tudi astrološki dogodek pozitivnosti v letu 2014.
glede na gledišče iz Zemlje si bosta Jupiter in Venera v neposredni bližini in dogodek dobro viden zgodaj zjutraj nekje ob 4-5-tih.

To bo tole:

http://www.portalvvesolje.si/

ja. to:))….sem gledal in se vzpenjal, pa ne med zvezde:)

lepo vidno je bilo že to jutro in je baje v isti ravnini kot ozvezdja Rak-a.
kaj to pomeni, pa veš Ti:) in razloži Ti:)

Saj to me preseneča. Jupiter se je sredi julija preselil v leva, prej je bil v raku. Jupiter je planet sreče, zato pravijo, da imajo strelci, katerim vlada jupiter, več sreče kot pameti :)), venera pa je planet ljubezni oziroma čustev. Če to dvoje sestavimo skupaj, vidimo, da bosta imela vpliv na ljubezensko oziroma čustveno raven. Rak je vodno, torej čustveno znamenje. Skratka, spomnite se boljših polovic in izkoristite trenutek in tistih, ki naj bi bile boljše polovice (nekoč v bodočnosti).

A ti to mene Tikaš z veliko začetnico? :)))

Neujemanje ni povezano z astrologijo. Karakterne lastnosti se tudi podedujejo, nekaj pa jih pridelamo z leti, zaradi vpliva okolja. Imajo pa astrološka znamenja nekatere skupne značilnosti. Ti pa lahko rečem (ker sva oba leva), da poznam nekega moškega, ki je lev, pa mu tega nikoli ne bi pripisal. Če bi ugibal, bi mu prej pripisal vsa druga znamenja kot to, da je lev. :))[/quote]
Ona je vodnar.

A to pomeni, da bo nam levom zdaj naklonjena sreča ? 🙂

Neujemanje ni povezano z astrologijo. Karakterne lastnosti se tudi podedujejo, nekaj pa jih pridelamo z leti, zaradi vpliva okolja. Imajo pa astrološka znamenja nekatere skupne značilnosti. Ti pa lahko rečem (ker sva oba leva), da poznam nekega moškega, ki je lev, pa mu tega nikoli ne bi pripisal. Če bi ugibal, bi mu prej pripisal vsa druga znamenja kot to, da je lev. :))[/quote]
Ona je vodnar.[/quote]

Odlično. Lev in vodnar je baje ena od najboljših astroloških kombinacij. Vodnar in lev sta namreč v opoziciji, kar pa v astrologiji ne pomeni slabo. Gre za to, da se njune lastnosti med seboj dopolnjujejo. Torej, vodnarka bo dala levu tisto, česar on nima. Enako dobra je tudi kombinacija levinja in vodnar. Seveda pa so povsod izjeme…

Ona je vodnar.[/quote]

Odlično. Lev in vodnar je baje ena od najboljših astroloških kombinacij. Vodnar in lev sta namreč v opoziciji, kar pa v astrologiji ne pomeni slabo. Gre za to, da se njune lastnosti med seboj dopolnjujejo. Torej, vodnarka bo dala levu tisto, česar on nima. Enako dobra je tudi kombinacija levinja in vodnar. Seveda pa so povsod izjeme…[/quote]

Ti malo podcenjuješ vpliv ascendenta in lune. Položaj sonca vpliva maximalno 50% na karakterne značilnosti. Tako sploh ni nujno, da se lev in vodnar razumeta.

Je pa zanimivo, kako človek v vsem išče neko ujemanje in logiko. 🙂
Kot, da je vesolje deterministično in svobodna volja le iluzija zaradi naše nevednosti.

Haha, dobra. Ampak, navedene lastnosti prav z lahkoto stlačiš v določena znamenja. Jaz prav dobro vem, v katerih znamenjih je rojenih največ maminih sinčkov, copatarjev ali prascev, ampak ne povem. :))[/quote]

To je pa grozljivo posploševanje. Nekako tako kot bi rekel, da so vse ženske kurbe.

Odlično. Lev in vodnar je baje ena od najboljših astroloških kombinacij. Vodnar in lev sta namreč v opoziciji, kar pa v astrologiji ne pomeni slabo. Gre za to, da se njune lastnosti med seboj dopolnjujejo. Torej, vodnarka bo dala levu tisto, česar on nima. Enako dobra je tudi kombinacija levinja in vodnar. Seveda pa so povsod izjeme…[/quote]

Ti malo podcenjuješ vpliv ascendenta in lune. Položaj sonca vpliva maximalno 50% na karakterne značilnosti. Tako sploh ni nujno, da se lev in vodnar razumeta.[/quote]

Kje si pa ta procent dobil? :))

To je itak vse relativno, imata pa odlično izhodiščno pozicijo. Vse navedeno ni zagotovilo za uspeh, za to se bosta morala truditi sama.

Haha, dobra. Ampak, navedene lastnosti prav z lahkoto stlačiš v določena znamenja. Jaz prav dobro vem, v katerih znamenjih je rojenih največ maminih sinčkov, copatarjev ali prascev, ampak ne povem. :))[/quote]
A to pomeni, da planeti odločajo kdaj in komu se bo rodil kakšen otrok ? 🙂
Če večino svojega karakterja podedujemo, potem se mamin sinček ne more roditi v napačnem času. Oziroma se to zgodi le izjemoma. 🙂

Vse ne. Samo tiste, ki se rodijo ob določenem položaju planetov. 🙂

A to pomeni, da planeti odločajo kdaj in komu se bo rodil kakšen otrok ? 🙂
Če večino svojega karakterja podedujemo, potem se mamin sinček ne more roditi v napačnem času. Oziroma se to zgodi le izjemoma. :)[/quote]

Robi, ne me vleči za jezik, da ti napišem, kateri znamenji sta polni “maminih sinčkov”. :))

To je pa grozljivo posploševanje. Nekako tako kot bi rekel, da so vse ženske kurbe.[/quote]

Ne, ni isto. Seba, kako znaš ti biti nesramen. 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close