Kvalitetna veza med moskim in zensko
Bistvena kvaliteta moskega se skriva v tem, da dobro izgleda za zensko in da se zanima za zensko. Obratno pa da zenska izgleda dobro in se prav tako zanima za moskega. V tem je bistvo dobre veze. Naravna zenska ze takoj moskemu da vedeti, da jo privlaci. Prvi vtis pove vse, ker to takoj vidimo. Kolikor je v igri kakrsna koli izobrazba, denar, standard, finance ali karkoli netelesnega ni vec pristno in naravno. Ne privlacita se vec med sabo dva cloveka po osnovni naravnosti. To pa ze kvari kvaliteto in pristnost veze. Ker bistvo je vse samo v dveh telesih ki se privlacita. Telo, ki te privlaci je privlacno samoumevno, lahko dela napake, lahko je pri vsem ostalem obnasanju nepopolno in se vedno je to bistvo dobre veze.
Npr. ce mi je ena zenska le za malenkost bolj vsec od druge, ki ima lahko vsa bogastva, vsa znanja in izobrazbe tega sveta, je prava zenska zame tista, ki se mi zdi telesno bolj kompatibilna in privlacnejsa. Taka privlacnost lahko traja tudi v pozna leta. V obratnem primeru pa je vse narobe, cloveka ne privlaci oseba, privlaci ga vse drugo, kar je nepristno.
Realnost je pa taka, da veckrat zenska izbre moskega na osnovi izobrazbe in financ. Zanemari in ignorira pa dejstvo, da jo telesno ne privlaci. In garantirana je slaba, neosrecujoca spolnost. Kasneje se taka zenska lahko loci ali pa je njeno glavno zadovoljstvo vse izven telesne privlacnosti moskega.
Ali pa telesno privlacnejsi moski izbere telesno manj privlacno zensko, ki ima denar, stanovanje, finance. Oba sta nezadovljna in nimata osrecujoce spolnosti. Pri obeh primerih nismo partnerja izbrali na osnovi pristne telesne privlacnosti in so bili faktorji izbora izven telesni.
Je pa tudi nekaj resnice v tem.
Vsak odnos je veliko več, kot le neka maska. Sam denar ali neka naličenost še ni noben pogoj za zadovoljiv in trajen odnos.
Kot to tisti površinski in plehki ljudje pričakujejo, da jih nekdo mora imeti rad in se jim prilagajati že zato, ker imajo nek status in znajo slediti modnim smernicam. 🙂
Kvalitetna veza med moškim in žensko je lahko le, če moški ve kaj potrebuje ženksa, enako velja za žensko.
Moški
Moramo ga ljubiti in mo to tudi pokazati, vedno znova in znova kako je ljubljen. Da mu ni dolg čas, pa mu je treba naložiti določene obveznsti – tako nima časa mislit na oslarije ter je zadovoljen ker je ustvarjalen.
Ženska
Čutiti se mora varno in sprejeto. Potrebuje objem kar tako.
a ženski pa ne more biti dolgčas?[/quote]
Če ima pravega moškega, takega, ki mu je treba ves čas dajati določene obveznosti, potem ji ni. Logično. :))
Pozabla si še dopisat, da takšne zveze obstajajo samo v pravljicah.[/quote]
Če človek pravljico živi, ni nobene ovire. Vse kar je, je to, da moraš partnerja dovolj dobro poznati. No, skoraj vse. 🙂
Če človek pravljico živi, ni nobene ovire. Vse kar je, je to, da moraš partnerja dovolj dobro poznati. No, skoraj vse. :)[/quote]
Kakšne pravljice neki! Obstajajo boljše in slabše veze, idealnih ni. Kaj res v svoji okolici nimate primera dobre veze? Jaz jih lahko naštejem kar nekaj.
Moški bo vedel, kaj potrebuje ženska, če mu bo to znala predstaviti. Moški bo poskušal določene stvari izpolniti, ker bo tudi njemu v interesu, ne zgolj zato, da ji ustreže zaradi ljubega miru. Gre za medsebojno komunikacijo, spoštovanje in graditev zaupanja.
Zakaj moškemu ne sme biti dolgčas? Saj ni otrok, da mu moraš vedno poiskati novo igračo, da se zamoti. Naj da tudi noge v luft in možgane na pašo.
Privlacnost je delovala na enak nacin v kameni dobi kakor deluje sedaj. Nic drugace ni sedaj. Na milijone razlicnih teles se zaljublja v milijone razlicnih teles ze odkar clovestvo obstaja. Taki so srecni ljudje danes in taki so bili srecni ljudje v preteklosti. Ko pa je kriterij izbora partnerja denar, izobrazba, status, materialne dobrine, druzbena moc gredo stvari v napacno smer. Vsak ki ljubi svojega partnerja izkljucno na osnovi telesne privlacnosti ima sam po sebi tudi potrebo po opravljanju svojega poklica. In vsak je za nekaj.
Če človek pravljico živi, ni nobene ovire. Vse kar je, je to, da moraš partnerja dovolj dobro poznati. No, skoraj vse. :)[/quote]
Tudi, če partnerja dobro poznaš in veš kaj potrebuje, še to ni pogoj, da mu izpolniš več želja.
Ne moreš primerjati kamene dobe z današnjim časom. Ko se danes otrok rodi, vstopi v popolnoma drugačen svet in tako notranje kot zunanje okolje vplivata na njegove kasnejše percepcije. Včasih so živeli, da so le preživeli. Danes se človek ne ustavi le pri preživetju, ampak želi več in več. Tako je potem na vseh nivojih. Ne zadostiš se le z eno stvarjo, enim kriterijem, ampak posegaš po višjih ciljih. Saj menda se ti je kaj razvilo v možganih ali si ostal le pri eni sivi celici?
Jaz pa mislim, da je kar nekaj krepkih neumnosti v avtorjevem postu. Izobrazbe /oziroma bolje povedano “nivoja” človeka, s katerim imaš opravka ne moreš kar odmisliti. Odnos je nekaj več kot tistih nekaj ur, ki jih preživiš v postelji. Odnos je tudi v pogovoru, v podpori, v razumevanju, morda v izzivanju, v nudenju (po)moči. Za vse to pa morata biti osebi na isti valovni dolžini tudi drugače, ne zgolj seksualno. Izobrazba je tu precej neustrezen pokazatelj, ker papir zelo malo pove o nivoju osebe, s katero imaš opravka.
Bolj se mi zdi, da lahko postane izobrazba v tej naši mali deželici ovira, zato ker smo majhnjeni na te papirčke. IN če je med partnerjema prevelika razlika v stopnji izobrazbe, se lažje med njima ruši ravnotežje.
Pri odnosih, kjer je on “lovil” denar in bogastvo, sem zelo zadržana. Nekaj takih jih je v moji okolici, in so vsi na psu. Se mi zdi, da kasneje ta poteza načenja njegov moški ego/ponos (da je namreč partnerica bistveno premožnejša) in če v ozadju ni neke ljubezni, in če torej zadeva temelji na nekem koristoljubju – enostavno ne funkcionira. Ta moški poskuša “kompenzirati” svoj materialni manjko, oziroma svojo samozavest in samopodobo gradi na načine, ki načenjajo odnos. Hkrati pa se partnerici, ki je finančno svobodna zdi nepotrebno, da bi to prenašala…
Pri odnosih, kjer ona “lovi” denar in bogastvo, se mi zdi, da lažje zdržijo, sploh če je v ozadju z njene strani vsaj neka naklonjenost do tega partnerja. Očitno se ženske za “manjko” pri partnerju lažje tolažijo s kreditnimi karticami 🙂
Vsekakor, kdor pravi, da denar v odnosu ni pomemben, je naiven ali pa neumen. In tu ne govorim o tem, da je reba biti bogati, ampak za to, da ti denar ne predstavlja nek stalen vir skrbi. Lahko je privlačnost še tako fantastična, vendar odnos se začne prej sesuvati ob pomanjaknju sredstev za plačilo položnic, kredita, trgovine, kot pa zaradi seksa, ki je samo na 90 % in ne na 100 %.
Forum je zaprt za komentiranje.