Kvalitetna veza med moskim in zensko
Pa kdo babo sili, da glanca tisto stanovanje kar naprej? Sem delala, sem delala … Pa dol se butn, uleži se, počivaj malo … Kdo te sili, da noriš s cunjo po stanovanju? Kdo to zahteva? To je tvoja obsedenost in če ji služiš, ni dec za to kriv. Je treba tipa morit zaradi nekega dela, ki si si ga sama izmislila? Se utrujena, sem utrujena … Pa delaj na tem, da ne boš! Vzemi življenje v svoje roke in si ga organiziraj tako, da ne bo v njem nepotrebnih nevrotičnih opravil in teženja zaradi njih. Babe se grejo neko gospodinjstvo samo zato, da lahko potem jamrajo, kako so boge, ker so MORALE delat. Kot da jih desci terajo, da drgnejo tiste blesave pečice vsak teden.
Temu se reče beg od odnosa. Beži pa verjetno da zato, ker je bila telesna privlačnost postranskega pomena oz. je bila na začetku ta prisotna bolj zaradi drugih njegovih lastnosti vzpodbujena iluzija[/quote]
Lahko je v ozadju samo prepričanje, da mora vse sama in so vsi moški lenuhi. Posledično se zato tako obnaša in sčasoma res “zbeži” iz odnosa. Vendar telesna privlačnost tu ne igra nobene vloge.
Torej … ti imaš malo denarja. Misliš pa, da seksaš nekoliko bolje …. :/ in si prepričan, da si zaradi tega boljši “ulov” in boljša garancija za dober odnos.
Kje pa piše, da se bosta dva vedno enako privlačila? Kaj pa, če se eden zredi za 20 kg, drugi pa skujša za 20kg? In če po desetih letih tisti, ki se je zredil spet shujša in postane “privlačen”?
Normalen dec pragmatično prispeva h gospodinjstvu. Da bo pa tekmoval v drgnjenju pohištva s svojo “drago” nevrotičarko, ker sama ni nikdar zadovoljna z visokim sijajem … Še hvaležna je lahko, da jo je sploh pripravljen prenašat, da mu uničuje duševni mir s svojo vsepovsod prisotno živčnostjo.[/quote]
Pa dobro, to so skrajnosti. Če v odnosu škriplje, se žena hitro osredotoči na glancanje, ki jo pomirja in utrudi. Potem imam manj časa za razmišljanje s kakšnim nemogočim dedcem se je omožila:)).
Temu se reče beg od odnosa. Beži pa verjetno da zato, ker je bila telesna privlačnost postranskega pomena oz. je bila na začetku ta prisotna bolj zaradi drugih njegovih lastnosti vzpodbujena iluzija[/quote]
GAzela je moški, ki točno isto zgodbo je napisal nekje drugje.
In dvomim,d a gre za beg od odnosa. Gre za to, da je gospa control freak, ima rada vse pod nadzorom, ne zna voditi in delegirati (zato vse, kar naredi mož itak ni dovolj dobro) in za nameček ima visoke kriterije, kaj pomeni “pospravljeno in počiščeno gospodinjstvo”.
Od žensk se pričakuje, da bodo znale možu in drugim v gospodinjstvu delegirat naloge, jih naučit, kako naj bodo opravljene in nazadnje jih tudi pohvaliti za opravljeno delo. Temu se reče vodenje. Na žalost je to veščina, ki se jo mora ženska naučiti. Nekatere to naredijo, druge pa se pač niso imele priložnost naučiti /ali pa jim vodenje enostavno ne gre od rok. Če si moški in ti vodenje ne gre od rok, si lahko super uspešen prodajalec,akviziter, inženir, zobozdravnik, … Če pa si ženska in ti vodenje ne gre od rok, imaš tri možnosti:
1. se sprijazniš s tem, da stvari niso tako poštimane kot ti želiš – torej znižaš kriterije
2. delaš vse sama (in pozabiš na vse besede o emancipaciji, o tem, da tudi moški prispevajo v gospodinjstvu in pri vzgoji otrok; skratka, preskočiš sodobno socializacijo in živiš v srednjem veku)
3. delaš vse sama in si s tem nezadovoljna – ter rušiš svoj partnerski odnos.
In dvomim,d a gre za beg od odnosa. Gre za to, da je gospa control freak, ima rada vse pod nadzorom, ne zna voditi in delegirati (zato vse, kar naredi mož itak ni dovolj dobro) in za nameček ima visoke kriterije, kaj pomeni “pospravljeno in počiščeno gospodinjstvo”.
Od žensk se pričakuje, da bodo znale možu in drugim v gospodinjstvu delegirat naloge, jih naučit, kako naj bodo opravljene in nazadnje jih tudi pohvaliti za opravljeno delo. Temu se reče vodenje. Na žalost je to veščina, ki se jo mora ženska naučiti. Nekatere to naredijo, druge pa se pač niso imele priložnost naučiti /ali pa jim vodenje enostavno ne gre od rok. Če si moški in ti vodenje ne gre od rok, si lahko super uspešen prodajalec,akviziter, inženir, zobozdravnik, … Če pa si ženska in ti vodenje ne gre od rok, imaš tri možnosti:
1. se sprijazniš s tem, da stvari niso tako poštimane kot ti želiš – torej znižaš kriterije
2. delaš vse sama (in pozabiš na vse besede o emancipaciji, o tem, da tudi moški prispevajo v gospodinjstvu in pri vzgoji otrok; skratka, preskočiš sodobno socializacijo in živiš v srednjem veku)
3. delaš vse sama in si s tem nezadovoljna – ter rušiš svoj partnerski odnos.[/quote]
Kaj nakladaš ti? Od žensk se pričakuje, da bodo znale možu in drugim v gospodinjstvu delegirat naloge … A, res? Kdo pa točno to pričakuje? Kdo konkretno? Je to zapisano v kakšni nacionalni deklaraciji delitev del in nalog v gospodinjstvu, ki je jaz ne poznam? Vsak kaj drugega pričakuje od svoje babe. Večina descev, ki jih poznam, pa pričakuje malo manj histerije babje glede glancanja in ostalih neumnosti. Nikjer ni govora o tem, kar so morda tvoja mati tebe učili in ti ta nauk zdaj kar preslikavaš na splošni nivo.
3. delaš vse sama in si s tem nezadovoljna – ter rušiš svoj partnerski odnos.[/quote]
Kdo to pričakuje? Jaz bi takšni ženski prej rekel all mighty mama – ki tudi sama hoče partnerju igrati mamo. Torej si tudi partnerja izbere bolj po drugih referencah kot po telesni privlačnosti, saj z otroci praviloma ne seksamo – vsaj s svojimi ne. Razen pri partnerju se morda naredi kakšna izjema, vendar bolj v smislu nagrade za posesano stanovanje recimo (pa še to morda z četi vedno manj). Kot pri otroku kakšen dodatek k žepnini za dobro oceno v šoli.
Da bom jest komu delegirala naloge…malo morgen.
Če tip ne zastopi, da recimo krožnik po kosilu ne odplava sam v potok in se
opere, potem pa hop v omarico….nimam kaj z njim počet.
Jaz ne bom služkinje špilala, še manj bom koga komandirala, kaj naj dela.
Če odrasel človek ne zna za svoje potrebe poskrbet…ni moj problem.
Sem pa absolutno za delitev dela – če on skuha, jaz pomijem. Še rajši pa
kuham skupaj z njim (je zabavno in velikokrat seksi) , po jedi pa en pomiva,
en briše in je. Nobene drame.
Kaj nakladaš ti? Od žensk se pričakuje, da bodo znale možu in drugim v gospodinjstvu delegirat naloge … A, res? Kdo pa točno to pričakuje? Kdo konkretno? Je to zapisano v kakšni nacionalni deklaraciji delitev del in nalog v gospodinjstvu, ki je jaz ne poznam? Vsak kaj drugega pričakuje od svoje babe. Večina descev, ki jih poznam, pa pričakuje malo manj histerije babje glede glancanja in ostalih neumnosti. Nikjer ni govora o tem, kar so morda tvoja mati tebe učili in ti ta nauk zdaj kar preslikavaš na splošni nivo.[/quote]
A to tako boli, da je treba kar šavsniti ….?
Glej, gospodinjstvo – če le ne živita sama, brez otrok v garsonjeri, nasproti vseh trgovin, v centru mesta, brez obveznosti, z obilo prostega časa – je projekt, ki terja koordinacijo in organizacijo. Če naj se za pospravljanje, čiščenje, pomivanje in kuhanje porabi čim manj časa (da ga ostane čim več za kaj drugega…), je treba delo in čas optimizirati. To je možno samo, če nekdo vodi zadevo in ima “pregled”. Kar ne pomeni, da vse sam dela in da je sam za vse odgovoren ali da drugim “ukazuje”, kaj naj delajo.
Jaz poznam veliko gospodinjstev, kjer moški zelo veliko sodelujejo in pomagajo, včasih fizično naredijo celo več kot žena. Nisem pa še videla kompleksnega gospodinjstva (bajta, otroci, oddaljenost od trgovin, ipd.), kjer bi moški imel gospodinjstvo v rokah. In bi vedel, da zmanjkuje polente, praška za pranje črnih tkanin, vrečk za sesalec, da potrebujemo novo ponvo, kaj je točno treba vse otroku kupiti pred začetkom šole, kaj potrebujemo s tržnice v petek, …
Verjamem, da kakšen je. Ne verjamem pa, da jih je veliko.
Nisem, sem kar ženska od glave do pete.
Kdo to pričakuje? Jaz bi takšni ženski prej rekel all mighty mama – ki tudi sama hoče partnerju igrati mamo. Torej si tudi partnerja izbere bolj po drugih referencah kot po telesni privlačnosti, saj z otroci praviloma ne seksamo – vsaj s svojimi ne. Razen pri partnerju se morda naredi kakšna izjema, vendar bolj v smislu nagrade za posesano stanovanje recimo (pa še to morda z četi vedno manj). Kot pri otroku kakšen dodatek k žepnini za dobro oceno v šoli.[/quote]
Itak nihče ne pričakuje.
Žensko so mazohistična bitja, ki ne marajo seksa in raje čistijo, glancajo, kuhajo, samo da se ni treba ukvarjat z možekom …. :/
To je pa samo zato, ker še nisi bila pri meni. 🙂
Ženska mene vpraša, če kaj rabimo, če slučajno kdaj gre v trgovino.
Se strinjam. Zrelemu človeku bi naj to bilo samoumevno.[/quote]
Natančno branje je kar pomembno zadeva. Govorim o kompleksnem gospodinjstvu.
Ko živiš v dvoje v stanovanju res ni treba ničesar “voditi”, saj pomit par krožnikov in posesat par metrov res ni taka umetnost in je tako kot pravita samoumevno, da enem naredi eno, drugi pač drugo …
Dajta vidva še malce počakat… pa se bomo pogovarjali čez 10 let, kako bo to izgledalo…
Do vodenja in delegiranja pride zaradi NUJE, ker je dela bistveno več kot prej in se moraš bistveno bolje zorganizirat in predvsem planirat, če ne želiš delat kot budalo ves čas ali pa se kregat non stop, kar je sodeč po tej temi problem pri številnih parih …
Kdo to pričakuje? Jaz bi takšni ženski prej rekel all mighty mama – ki tudi sama hoče partnerju igrati mamo. Torej si tudi partnerja izbere bolj po drugih referencah kot po telesni privlačnosti, saj z otroci praviloma ne seksamo – vsaj s svojimi ne. Razen pri partnerju se morda naredi kakšna izjema, vendar bolj v smislu nagrade za posesano stanovanje recimo (pa še to morda z četi vedno manj). Kot pri otroku kakšen dodatek k žepnini za dobro oceno v šoli.[/quote]
Itak nihče ne pričakuje.
Žensko so mazohistična bitja, ki ne marajo seksa in raje čistijo, glancajo, kuhajo, samo da se ni treba ukvarjat z možekom …. :/[/quote]
Nekatere res. Bi pa težko govoril o mazohizmu. Raje o vzoru Cankarjeve matere oz. o žrtvovanju kot nekem fetišu če ne kar vrednoti.
Res je natančno branje pomembno. Me pa zanima zakaj bi naj počakal 10 let ?
Ne živim v dvoje in ne v stanovanju, ampak v lastni hiši s kupom otrok. 🙂 Katerih pa imam čisto dovolj in ne mislim čakati še na več. 🙂
Razlog, zakaj imam sam čez hrano pa je v tem, ker mi je pomembno, da je hrana raznovrstna. Če mene ne bi bilo pri hiši, bi res poznali samo krompir, pa beli riž, pa makarone, pa meso.
Pri tej hiši nikoli ne bi bilo raznih kaš, rjavega riža, polnozrnatih testenin, čičerike…..
To je pa samo zato, ker še nisi bila pri meni. 🙂
Ženska mene vpraša, če kaj rabimo, če slučajno kdaj gre v trgovino.
Se strinjam. Zrelemu človeku bi naj to bilo samoumevno.[/quote]
Natančno branje je kar pomembno zadeva. Govorim o kompleksnem gospodinjstvu.
Ko živiš v dvoje v stanovanju res ni treba ničesar “voditi”, saj pomit par krožnikov in posesat par metrov res ni taka umetnost in je tako kot pravita samoumevno, da enem naredi eno, drugi pač drugo …
Dajta vidva še malce počakat… pa se bomo pogovarjali čez 10 let, kako bo to izgledalo…
Do vodenja in delegiranja pride zaradi NUJE, ker je dela bistveno več kot prej in se moraš bistveno bolje zorganizirat in predvsem planirat, če ne želiš delat kot budalo ves čas ali pa se kregat non stop, kar je sodeč po tej temi problem pri številnih parih …[/quote]
Men ni treba čakat, sem dala skozi.
Gospodinjstvo, kjer eden “fura”, drugi je pa “potnik” ni ok. Pa oprosti.
So področja, kjer je eden boljši, so druga, kjer je drug bolj natančen, si bolje
zapomni, ima talent, voljo ali celi željo…ni problema. Eden je nor na pomivanje oken
in uživa sto na uro (sem imela čast poznati tako osebo 🙂 drugemu je to čista muka…res
ni problema, se zmenimo in bosta oba srečna…
Da bo pa samo eden “capo di banda” in imel vse čez, drugi se bo pa šlepal in čakal, kaj
mu bo kdo odredil, naj naredi….to je pa bedno.
Sploh pa – planirat se da V DVOJE. Čist komot. Res ne vidim, zakaj bi jaz morala biti za vse,
vse vedeti, vse furati, pol pa bohnedej da zbolim, pa gre vse v maloro….
Nimam takih vsemogočnih ambicij.
Kaj nakladaš ti? Od žensk se pričakuje, da bodo znale možu in drugim v gospodinjstvu delegirat naloge … A, res? Kdo pa točno to pričakuje? Kdo konkretno? Je to zapisano v kakšni nacionalni deklaraciji delitev del in nalog v gospodinjstvu, ki je jaz ne poznam? Vsak kaj drugega pričakuje od svoje babe. Večina descev, ki jih poznam, pa pričakuje malo manj histerije babje glede glancanja in ostalih neumnosti. Nikjer ni govora o tem, kar so morda tvoja mati tebe učili in ti ta nauk zdaj kar preslikavaš na splošni nivo.[/quote]
A to tako boli, da je treba kar šavsniti ….?
Glej, gospodinjstvo – če le ne živita sama, brez otrok v garsonjeri, nasproti vseh trgovin, v centru mesta, brez obveznosti, z obilo prostega časa – je projekt, ki terja koordinacijo in organizacijo. Če naj se za pospravljanje, čiščenje, pomivanje in kuhanje porabi čim manj časa (da ga ostane čim več za kaj drugega…), je treba delo in čas optimizirati. To je možno samo, če nekdo vodi zadevo in ima “pregled”. Kar ne pomeni, da vse sam dela in da je sam za vse odgovoren ali da drugim “ukazuje”, kaj naj delajo.
Jaz poznam veliko gospodinjstev, kjer moški zelo veliko sodelujejo in pomagajo, včasih fizično naredijo celo več kot žena. Nisem pa še videla kompleksnega gospodinjstva (bajta, otroci, oddaljenost od trgovin, ipd.), kjer bi moški imel gospodinjstvo v rokah. In bi vedel, da zmanjkuje polente, praška za pranje črnih tkanin, vrečk za sesalec, da potrebujemo novo ponvo, kaj je točno treba vse otroku kupiti pred začetkom šole, kaj potrebujemo s tržnice v petek, …
Verjamem, da kakšen je. Ne verjamem pa, da jih je veliko.[/quote]
Kaj pa tebe tako boli, če šavstnem? Te mogoče nisem dovolj nežno? Si doma tudi tako zoprna večna žrteeeev? Če moški sodeluje tako idealno v gospodinjstvu, potem tudi ve, kdaj česa primanjkuje v bajti ali stanovanju. Če ne zazna primanjkljaja polente ali vreč za sesalec, to samo pomeni, da praktično moško bitje ne pogreša tiste pofukane polente, s katero ti nadleguješ njega in otroke, vrečko za sesalec se da pa večkrat uporabit, če si malo iznajdljiv, ni si treba zalog neumnosti delat brez veze in potem prav po žensko pizdit, “zakaj smo vedno brez denarja?”
Če ti tega ne poznaš, to samo pomeni, da ti tvoja mama nikoli ni dajala nobenih nalog, zaposlitev. Sam se pa tudi za to nisi nikoli pobrigal. In samo taki imajo težave z to histerijo, ki jo omenjaš.
Forum je zaprt za komentiranje.