za vse ki klepetate po spletnih klepetalnicah
gre za enega čudaka (verjetno jih je seveda še več), ki pomoje klepeta kar po vseh možnih klepetalnicah in išče naivne punce/ženske, da si z njimi bilda svoj ego. hočem povedat to, da če nebi bejbe padale na take tipe oziroma bi se jim znale izognit, bi se verjetno tudi sami spremenili, ko bi videli, da nobena več ne tripa nanj. v živo bi se ga verjetno itak hitreje pogruntalo – telesna govorica, mimika obraza,… tega se preko spleta ne da. zato pa lahko napišem par karakteristik, ki se jih lahko opazi, pa še to po parih pogovorih:
– najprej le opazuje/bere (kak mesec ali dva skoraj neopazen, čeprav je tam), kasneje začne klikat
– na začetku zelo prijazen
– kljub temu,da se vsakodnevno pogovarjata na klepetalnici začne pošiljati dolge maile z lepimi besedami
– hitro veliko zaupa o sebi, istočasno pa po 10x reče, da ne smeš nikol nič okol govorit in tudi nikoli nič spraševat o njemu (sama sem kasneje ugotovila, da ravno zato, ker vsaki govori o sebi, tebi pa govori kot, da si edina, ponavadi celo pove različnim osebam različne zgodbe)
– kasneje recimo reče, da še tebi ne bi povedal, če ne bi bil recimo pijan
– menja nicke (zamenja ga tudi, če klepeta s tabo pa noče, da to vejo drugi)
– začne govorit o seksu, oziroma počasi tipa, če to zate ni slučajno tabu tema
– če se pozitivno odzoveš na en “hec” o seksu postane to stalna tema
– začne brez razloga ignorirat, če ignoriraš ti njega ti začne pisat maile
– srečat se noče – navede več različnih zgodb zakaj ne
– ne spoštuje tvojih prošenj, niti ne upošteva niti tistega kar sam reče
– kar naenkrat nikoli nima časa (zdaj mi je jasno zakaj, ker na začetku si za njega nekaj novega in nima časa za punce pred tabo, kasneje pridejo nove in nima časa niti za pet minut pogovora s tabo)
taka oseba nima svojega realnega življenja in si ga more zapolnit s puncami/ženskami na spletu.
če ga sprejmeš in postane tvoj “virtualni prijatelj” te psihično izčrpa, drugače povedano: vse ti vzame (čustveno), da pa nič. in si tako fila svoj ego.
—–
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili.
če bi padala na te fore ne bi tega šla pisat, ampak bi bila zdaj na kakšni klepetalnici in PADALA NA TE FORE.
sem samo hotela opozorit, ker nekatere punce še vedno padajo na te fore. jaz sem to že prerasla, je bilo ja, sem padala na take fore 5 let nazaj, zato pa vem kaj in kako. zdaj pa padajo na te fore punce, ki jih poznam pa tudi, ki jih ne seveda, tega je veliko.
če bi padala na te fore ne bi tega šla pisat, ampak bi bila zdaj na kakšni klepetalnici in PADALA NA TE FORE.
sem samo hotela opozorit, ker nekatere punce še vedno padajo na te fore. jaz sem to že prerasla, je bilo ja, sem padala na take fore 5 let nazaj, zato pa vem kaj in kako. zdaj pa padajo na te fore punce, ki jih poznam pa tudi, ki jih ne seveda, tega je veliko.[/quote]
Ja menda te je vznemiril ta fant? Verjetno je zlorabil tvoje zaupanje. Tujcem na internetu se ni dobro zaupati, ker tukaj je lahko vsak igralec, ne veš točno, kdo je ne drugi strani, koliko je resničnega in koliko zlaganega, koliko je pretvarjanj in igranj, kakšni so nameni. Vtisi o nekom preko interneta so lahko zelo varljivi, zato ker nas domišljija hitro zapelje, posebej mlada dekleta verjetno padate na kakšne romantične predstave o “simpatičnem tujcu na drugi strani”, ki se lahko hitro izkaže, da je daleč od tega, da bi bil prijazen, da pač igra na to karto, da se dokoplje do določenih ugodnosti in prednosti, da celo izsiljuje, če mu zaupaš določene zasebne podatke, pogosto gre predvsem za seksualne motive.
opozorila sem zato, ker na to padajo moje mlajše prijateljice in tudi sorodnice, in jih je verjetno še malo morje. sama bom rekla samo to, da sem polnoletna, nisem pa neka stara mama. in ne bi bilo fajn čez nekaj časa brat kot se je že bralo, od psihičnega do fizičnega nasilja. bolje preprečiti kot lečiti.
verjetno tiste punce, ki padajo na te fore ne bojo tukaj pisale. prvič ne zato, ker ne verjamejo, drugč pa zato, ker mogoče pa le verjamejo pa jih je strah, da bi jih dobili tisti tipi s katerimi klepetajo ali kaj podobnega.
skoraj sigurna pa sem, da polovica vas tukaj ne pada na te fore, ste pa ravno vi tisti, ki te fore zganjate.
in ravno zaradi “padanja na te fore” je treba enkrat malo povedat o tem, da bo tega “padanja” manj.
no tako kot je napisal Kapitan, chat je za spoznavanje, navezovanje stikov. na klepetalnicah najdeš svega in svašta. tudi zelo pametne, izobražene odrasle ljudi. kaj je s tem narobe, če je nekdo odrasel na chatu? konec koncev pa preko chata ljudi ne moreš kar takoj “začutit”, vedet kakšni so. prideš gor, se malo pogovarjaš in te potegne, chat na splošno, je zanimivo ne boste rekli, da ni, drugače tudi vi na forumih ne bi pisali, ampak pametujete pa nekateri ravno tako, da je videti kot da “padate na te fore”. tudi na klepetalnicah se izoblikujejo skupinice, ki potem redno klepetajo, ob večerih recimo. in puf, pride en “prijaznež”, ki ga ne moreš takoj “začutit” in te potegne pogovor z njim. poznam eno žensko blizu 40 pa jo je vse to zavedlo in še zdaj verjame enmu moškemu, da je res oh in sploh idealen….
še vedno mislim, da bi si nekateri morali več časa vzet za branje knjig kakor za take stvari in posledično s pametjo pride manj naivnosti……[/quote]
Aleksandra, pazi se, da te ne bo kak premutil preko čata!
Če bo ti rekel, da žemlja ni beli kruh, nikar ne verjami! 🙂
Glej, če imaš otroke, so bolj zaupljivi in se noben ne rodi z izkušnjami, da bi ga odpravil z “naivnežem”, skratka ukani nas lahko kdor koli, še posebej, če smo iskreni in pošteni, pa potem mislimo, da so nam podobni drugi ljudje. Lahko ga podučiš, kaj zdaj ima veze pri tem starost?
še vedno mislim, da bi si nekateri morali več časa vzet za branje knjig kakor za take stvari in posledično s pametjo pride manj naivnosti……[/quote]
kaj je fant :)) se ti kej dogaja?
Aleksandra, pazi se, da te ne bo kak premutil preko čata!
Če bo ti rekel, da žemlja ni beli kruh, nikar ne verjami! 🙂
Glej, če imaš otroke, so bolj zaupljivi in se noben ne rodi z izkušnjami, da bi ga odpravil z “naivnežem”, skratka ukani nas lahko kdor koli, še posebej, če smo iskreni in pošteni, pa potem mislimo, da so nam podobni drugi ljudje. Lahko ga podučiš, kaj zdaj ima veze pri tem starost?[/quote]
“Ven si padla”. Ktere klepetalnice pa si uporabljala? Evo ti dve:
Pa se najde zih še kšna, mal pogugli 🙂
če s tem misliš mene, ko sem bila jaz na eni določeni klepetalnici je bilo fajn, pogovarjali smo se marsikaj. o vremenu, politiki in ptičkih ravno ne. je bilo fajn, ker nas je bilo ene par, ki smo se pogovarjali skoraj vsak dan in nekateri smo se celo spoznali v živo in ostali prijatelji. so pa seveda tudi taki, ki iščejo seks jasno. in če si v eni taki fajn skupinici, ki se celo v živo srečamo, ne morš kar takoj vedet, da je v tej skupini tud en ali dva bedak(a), ki pa se seveda ne srečujata z nami, samo klepetata. ampak saj ne morš vedet zakaj se noče nekdo srečat, jaz se na začetku tudi nisem hotela… začela sem se dobivat šele takrat, ko se nas je dobilo več, sama z nekom pa ne.
a lahko kakšna prizna, da najde v alinejah prvega posta “svojega klepetalca”? a se zavedate kolk bi ble take teme popisane, če bi priznali, ne pa kritizirali? kot je že nekdo napisal bi mogli o takih stvareh več govorit in bi blo manj vsega tega. tko pa si nekateri zatiskate oči ali pa kritizirate. sigurno je kakšna naivna najstnica prebrala tole pa si mislila: eh to pa ni res, eh že res, da ma “moj” podobne lasnosti ampak sigurno je vse sam naklučje… tko sem tud jaz mislila, ampak, ko se stvari ponavljajo in ponavljajo niso več samo naklučje. in da je najprej vse kul sčasoma pa pride do čudnih stvari tud ni sam naklučje. sej tud chati niso pravljica, ali pa sanje, človek ki sedi na drugi strani je resničen…
pol pa prihaja do mailov iz čudnih naslovov kot ,da te človek pozna, pa zasledovanja, pa ustrahovanja.
ampak ne, raje ne priznati, kot izpasti “butelj”. grem stavit, da je malo morje takih punc, ki so nasedle tipom iz chatov, nobena pa ne upa priznat in povedat svoje zgodbe. že sam en tak psihič pomoje zavede par deset punc, seveda pa tak čudak ni samo en ampak jih je pomoje nekje 60% po chatih, če ne še več.
A mi lohka kdo pove, če ve, čigavi so tile nicki, oziroma, če je to ena in ista oseba. Prosim!
Videla sem ga sicer na večih chatih (mogoče so na različinh chatih različni ljudje z istim nickom pa vendar, na klepetulji pa sem se z njim celo pogovarjala kasneje pa zvedela, da naj bi bila to ena in ista oseba).
XXL
avanturist
on36
S temi nicki se je baje potikal po perverznih sobah.
V sobici prijaznih in lepih mislih pa je bil z enim nickom in se tudi obnašal kot, da je to edini njegov nick (ki ga trenutno pa še ne bom navedla). Mislim pa, da kar tale isti tip hodi po več chatih in kot je napisala avtorica v prvem postu na začetku si par mesecev za njega ‘edina’ pol pa kar hitro nima časa, seveda, če pa ima več nickov in seveda s tem več soklepetalk.
Meni recimo na začetku nikoli ni govoril, da nima časa, to je začel govorit kar iznenada brez razloga. Večkrat pa mi je tudi rekel, da je kakšno žensko skenslal zato, da lohka klepeta z mano. In se mi zdi, da je kasneje tudi mene večkrat skenslal zato, da je lohka klepetal z kakšno drugo. Prišel pa je klikat mene vedno, ko je kaj rabil ali, ko ni bilo nobene in mu je bilo dolgčas. Velikokrat je sredi pogovora utihnil in ostal na chatu in se oglasil spet po komaj eni uri ali tudi več.
No to je moj del. Upam, da se še kakšna opogumi in napiše kakšno prigodo s chatov.
Forum je zaprt za komentiranje.