Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Srbski Rugelj strikes again!

Srbski Rugelj strikes again!

http://www.delo.si/druzba/panorama/zoran-milivojevic-ce-je-prijetno-se-ne-pomeni-da-je-dobro.html

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ja nič novega ni povedal v tem intervjuju. O vsem tem sem jaz pisal na ta forum že davno, preden sem slišal za kakšnega Milivojevića. Mimogrede, Formule ljubezni je zelo dobra knjiga.

Ampak sveta ne bo spremenil, ne Milivojević, ne kdo drug. Naša zahodna civilizacija ne bo nič drugačna, nasprotno.

Lahko si vsi skupaj samo zavrtimo Smolarjevo: Naš svet se pa vrti, če si al pa te ni…

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

To je trenutno najbolj ogrožena populacija. Ženske v teh letih ugotavljajo, da nimajo več časa, in jih začne grabiti panika; imajo objektivni problem (zdaj je res težko najti primernega moškega). Velika večina se namreč uspešno poparčka med 25. in 30. letom. Kakovostni moški so tako že zasedeni. In kdo je na razpolago? Tisti, ki niso odrasli in so do 40. leta bežali iz resnih zvez. Na razpolago so ločenci, a tudi to je lahko problematično. Potem pa so tu še vdovci, ki pa jih v tej generaciji ni veliko. Izoblikovana ženska, ki je »delala na sebi«, ima kariero, denar, avto, svoje stanovanje, ki je uspešna, je lepa na pogled, bo zelo težko našla moškega, ki bi hotel z njo v resno zvezo. To je obdobje njenega življenja, ko ji tiktaka biološka ura. Želi otroka, a spet ne za vsako ceno. Želi imeti otroka z moškim, ki bi ga imela rada. In to je problem. Kako ga najti? Kajti tisto, kar je na trgu, ni zadovoljujoče. Da bi imela otroka, bi morala sklepati nesprejemljive kompromise.

In kaj delamo s kolegi terapevti? Pomagamo ženskam ugotoviti, ali se kje motijo. Ena največjih napak pri onih, ki verjamejo v mit romantične ljubezni, je, da čakajo. Čakajo, da bo moški tisti, ki bo pristopil prvi. In čakajo in čakajo. Ženska, ki čaka, je dostojanstvena, ne pokaže, da išče partnerja. In ko pride v določena leta, jo je sram, da je samska. Daje vtis, kot da je zasedena, poročena, mama dveh otrok. A v resnici nima partnerja in čaka, da kdo pride blizu. Te ženske »učimo«, kako definirati, kaj hočejo, postaviti cilje. Naloga dame je, da opogumi moškega, naj pristopi. Kako? Naj ga pogleda, večkrat, mu nameni nasmešek. On tako dobi signal, da se zanima zanj. Poskušamo tudi ugotoviti, ali ženska morda sabotira samo sebe. Ima preveč idealizirana merila, ki v realno življenje ne sodijo? Pa tudi če vse naredi prav, je v teh letih še vedno izjemno težko najti pravega moškega. A ni prav, da upanje ugasne. Je pa treba opozoriti generacije, ki prihajajo: Ej, dekleta, če ne boste uredile tega, kot je treba, se lahko zgodi, da boste imele kasneje velike težave! To naj bo javno opozorilo mladim puncam! A problem je, ker tega ne želijo slišati. Mislijo si, da je pred njimi še dovolj časa. Izbirajo si moške, ki so dobri za zabavo, ne pa za resno zvezo. Nato poskušajo iz frajerja narediti družinskega človeka, kar pa ni izvedljivo.

jaz pa žal v tem konkretnem odgovoru, ki je zgoraj podan, vidim samo zadovoljevanje materialnih dobrin, pa čisto nič drugega.

po njegovo so torej kvalitetin samo tisti moški, ki so se med 25-30 vezali in ostajajo “zvezani” ne glede na siceršnjo situacijo svojega zakona. kul. ločenci so pa po defoltu slabi. tudi prav. predvidevam, da je on srečno zvezan in da uživa v svojem zakonu, da ima svojo družino in sebe za normalne. no, pa pridemo do točke, kaj je “normalno”.

hb pa sama spadam v kategorijo ločenk in najbrž zato lažje najdem primernega partnerja. :)))

Imam znanko, ki je veliko plačala za njegove nasvete in knjige. Prej je kar za silo vozila, zdaj je pa ničvredna in nesposobna!!
Jebenti, pa je res Rugelj od tamo dole!!!

Zgleda, kot da je Milivojevič prepisoval s foruma naše teorije, o katerih pišemo že dalj časa. 😉 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Seveda. Le zakaj? Zato, ker kot sam pravi, poskuša ljudem pokazat, kje ga sami lomijo in ne le tega, kje ga drugi lomijo. Ljudje, ki niso sposobni pripravljeni pogledat vase, pa se ob takem pristopu lahko počutijo precej krive, nesposobne in ničvredne na koncu. Verjamejo pač, da so drugi krivi za njegove težave in od tega prepričanja ne odstopajo oziroma ga napačno razumejo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

… saj največkrat tudi obratno ni izvedljivo, kar pogosto ugotovi marsikatera od tistih, ki so si ustvarile družino prej, ko pridejo v ista leta.

Če bi ga živeli, se ne bi spraševali.

Te vrste “znanstveniki” so tako in tako nastali šele po tem, ko je “zašpilal” internet! Ženske ga same učijo, kje jih je treba “mlatiti” in jim puliti denar!!

Tole mi je najbolj zanimivo – kakovostni moški so tako zasedeni. V mojem poklicu bi to razlagali tako, da so vsi moški, ki so v vezah – kakovostni. :))) Ne vem, zakaj potem toliko varanja in iskanja samskih moških s strani poročenih žensk, po možnosti je ta samski moški brez otrok? Ali pa so te poročene ženske “prijateljice” samskim moškim in jim delijo “dobronamerne” nasvete. Glede biološke ure je pa tako – ne vem, odkod sklepanje, da žensko po 35. letu grabi panika? Kako pa veste, da se je ženska odločila imeti biološkega otroka? Mogoče bo našla partnerja, ki si ne bo želel imeti otrok ali pa takega, ki otroke že ima.

Pri biološki uri ženske greste nekateri že tako daleč, da ženska sredi 30. let sploh več ne bo smela reči dober dan samskemu moškemu, ker bo takoj osumljena, da išče oplojevalca in to še tisto sekundo. Toliko moških išče mlajšo žensko, da bi z njo imelo otroka, potem pa je rojenih toliko otrok, pri katerih je podan dvom o očetovstvu.

Saj ni problem imeti otroka, problem je otroka vzgojiti tako kot je treba in tudi preživeti v današnjih kriznih časih.

P.S.: Nekoliko sem se izprsila danes, spet me bodo popljuvali. :)))

Antilopa nisi se prav izprsila, si pa dobro povedala kako razmišlja tvoje pleme in ravno tega se ne trosi okoli, saj se potem stereotipi množijo in množijo!!!

Ne vem, v katerem poklicu tako posplošeno razmišljate, vendar dvomim, da je “kriv” poklic. :))
Če so kakovostni moški zasedeni, jih je še vedno precej “nekakovostnih” lahko v zvezah. Saj ni napisal, da so v zvezah SAMO kakovostni moški. Ccc.

Z mojim zapisom “branim” samske moške, ki jih kar vnaprej štejejo za nekakovostne. Bognedaj, da bi se kak moški razvezal ali razšel s partnerko, ker če bo samski, bo sigurno nekaj narobe z njim. In, obstajajo ljudje, ki niso sposobni biti samski, ti so “odvisni od odnosov”. Prav tako obstajajo ljudje, ki so raje v slabi družbi, kot da bi bili sami.

Najprej tole lajkam!

Potem pa še tole antilopici:
zdi se mi, da si med branjem tega za kratek čas doživela zunajtelesno izkušnjo (skočila iz sebe).

A daj ga no srat! Tam, nekoliko postov nižje pa spati ne moreš zaradi mojega samskega postavnega prijatelja. Se pravi v tvojih letih je dovoljeno pozdravljanje, v kasnejših pa sploh ne.

Moškim biološka ura ne teče, vezane ženske z otroki pa v odnosu z mlajšimi samskimi moškimi nismo fokusirane na lastno reprodukcijo, zato imamo lahko z njimi lep prijateljski odnos. Upam, sem ti s tem vsaj malo razširila tvoja obzorja.

Bi pa še na to temo marsikaj napisala, ampak sem se zavestno odločila, da se bom žrtvovala. Če vaša domišljijska predstava kakorkoli pripomore k večjemu dojemanju vaše ženstvenosti/moškosti, si me lahko še naprej zamišljate kot it in On_, se pravi kot moškega ali pa 120 kilsko Helgo.

Damn! I'm good in bed. I can sleep for hours.

Se strinjam s tabo.
Tista izjava, da so kakovostni moški zasedeni, izhaja iz tega, ker samske ženske ne najdejo ta pravega. Zato sklepajo, da so ta boljši že zasedeni.

Drugače pa je tako, kot je na primer za vožnjo avta potrebno določeno znanje in izkušnje, ravno tako za graditev in ohranjanje odnosa potrebno določeno znanje. In če neka oseba vso mladost študira in je pod vplivom znanstvenih informacij, katere ji v odnosu čisto nič ne koristijo, potem enostavno ne zna, kako se lotiti resnega odnosa.
Želje seveda ima in želi biti srečna in ljubljena….Ne zna pa, kako to realizirati, saj ji poznavanje kemijske sestave določenega elementa nič ne pomaga pri iskanju moškega. 🙂

Se strinjam s tabo.
Tista izjava, da so kakovostni moški zasedeni, izhaja iz tega, ker samske ženske ne najdejo ta pravega. Zato sklepajo, da so ta boljši že zasedeni.

Drugače pa je tako, kot je na primer za vožnjo avta potrebno določeno znanje in izkušnje, ravno tako za graditev in ohranjanje odnosa potrebno določeno znanje. In če neka oseba vso mladost študira in je pod vplivom znanstvenih informacij, katere ji v odnosu čisto nič ne koristijo, potem enostavno ne zna, kako se lotiti resnega odnosa.
Želje seveda ima in želi biti srečna in ljubljena….Ne zna pa, kako to realizirati, saj ji poznavanje kemijske sestave določenega elementa nič ne pomaga pri iskanju moškega. :)[/quote]

Robi, gre za to, da je med samskimi ljudmi veliko v redu oseb, ampak ne znajo se poparčkati, morda se tudi ne srečajo. Potem so tu še razni nepotrebni kriteriji, pa smo tam.

IolantaMaria, ko bo tvoj samski prijatelj našel primerno deklino in z njo ostal v vezi, bom rekla, da je bila tvoja misija potrebna in dobro opravljena. Do takrat se potrudi, da boš osrečila dolgoletnega prijatelja. Prav? :))) Aja, pa ne travmiraj pri vsakem mojem postu, bom že mislila, da sem GOTOFA. :)))

Vse to se da razbrati iz Milivojevičeva zapisa in mislim, da nikogar ni potrebno branit. Vsaj dokler nekdo ne potegne napačnih sklepov. Drugače pa zelo lepo od tebe Antilopa, le včasih se pri tem “trudu” izražaš tako, da tisti, ki jih braniš, lahko dobijo napačen občutek, kaj želiš povedat. Zato sem te tudi zgoraj popravil. 🙂
Vsak, ki pa je označen za “nekakovostnega”, lahko postane “kakovosten”. In vsak, ki ni v zvezi, seveda še ni “nakakovosten”, logično pa je, da so “kakovostni” oddani. To pa pomeni, da so tudi še ženske, ki jih prepoznajo. Torej je upanje za vse. 🙂

Ne razumeš ti tega. Poglej, jaz lahko kupim še tako kvlaitetne klešče, vendar bom z njimi zelo težko zabijal žeblje. In v tem je problem. Ko tem mine puljenje, bi rad začel zabijati. :-))))

Pogoj za parčkanje je sposobnost navezovanja stikov. Ta sposobnost pa še potem ne določa in ne pogojuje sposobnosti reševanja težav v samem odnosu.
Zato lahko nekdo zamenja veliko partnerjev, ker je to sposoben…Nima pa za sabo nobenega prijetnega odnosa, ker v sebi nosi določene ovire, ki jih ne zmore skozi odnos predelati.
Po drugi strani pa je nekdo lahko dolgotrajno samski, ker se boji približati neki osebi…Je pa zato lahko v odnosu dober partner.

Ne vem, v katerem poklicu tako posplošeno razmišljate, vendar dvomim, da je “kriv” poklic. :))
Če so kakovostni moški zasedeni, jih je še vedno precej “nekakovostnih” lahko v zvezah. Saj ni napisal, da so v zvezah SAMO kakovostni moški. Ccc.[/quote]V njenem poklicu je tako kot je napisala!
Iz česar sledi, da če se ženska veže z nekakovostnim samskim moškim ga s to vezavo napravi kakovostnega….
Tako da moški lahko postanemo kakovostni le ob vas, drage dame 😉

Antilopca zakaj se pa bojiš, da bi te popljuvali? A si tako slaba v branjenju svojih argumentov?
To pa ni spodobno za tvoj poklic kolikor se meni zdi…. 🙂
Kako se te ne bi tako predstavljal, če pa za večerjo pomalcaš štiri brancine (+ priloga) in udušiš liter vina? 🙂
Sploh pa jaz nisem imel pripomb čez tvoj spol, se pa pripadnice tvojega spola zgražajo nad tabo, ko menda pišeš preveč začinjene prispevke in si morajo potem oči in usta spirat z blagoslovljeno vodo, da lahko potem sploh kruh jedo, ker one nikoli ne izustijo kaj podobnega, nikoli! Ne, ne, to pa že ne….. :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ne brani samskih moških in ne izdajaj ženskih “skrivnosti”. Pol mojega plemena je samskih, ker so pezdeti, druga polovica pa zato, ker tako lažje zadovolji svoje lovske nagone. Ostali so v takšni ali drugačni vezi, običajno z žensko, ki je sposobna dojeti preprostost moških možganov.

On_, vem da moji posti vedno “dregnejo” v koga. So skoraj kot tista vijolična Milka kravica. :))

Več kot je dregnjenih, bolj si lahko prepričana, da tisto kar govoriš je nekaj vredno – ker zadane… 😉

Še eden o pljunkih:
Tekmujejo Američan, Rus in Mujo kdo bo s pljunkom razbil šipo.
Pljune Amer. se šipa ratrese, pljune Rus se šipa zatrese še bolj močno.
Mujo polizne oba pljunka, doda še svoj hrkelj in sesuje šipo….. 🙂

Tako, da bolj ko pljuvajo po tebi, več možnosti (in materiala 😉 imaš da jih/jim sesuješ…. šipce na očalih skozi katera te gledajo…. 😉 :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kako se te ne bi tako predstavljal, če pa za večerjo pomalcaš štiri brancine (+ priloga) in udušiš liter vina? 🙂

Sploh pa jaz nisem imel pripomb čez tvoj spol, se pa pripadnice tvojega spola zgražajo nad tabo, ko menda pišeš preveč začinjene prispevke in si morajo potem oči in usta spirat z blagoslovljeno vodo, da lahko potem sploh kruh jedo, ker one nikoli ne izustijo kaj podobnega, nikoli! Ne, ne, to pa že ne….. :)))[/quote]

Kakšne začinjene prispevke pa pišem? Enkrat samkrat sem omenila tiča, that’s it.

So pa moje izkušnje takšne, da bi vse te nune prednice bolj sodile v red sester pOrednic, ker si ne izpirajo ust z vodico ampak si na skrivaj tlačijo krhlje limon v usta. Nekako se pač morajo znebiti tistega nasmeška.

Lp, Helga

p.s.: brancinčki so bili odlični, vino tudi

Damn! I'm good in bed. I can sleep for hours.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close