Srbski Rugelj strikes again!
Aja, IolantaMaria, sicer nisem ljubka kot si zgoraj napisala, ampak napačna pa tudi nisem tako, kot si morda ti mislila. :)) Samo rada bi, da temu tvojemu prijatelju pomagaš najti pravo punco. Imam enega kolega, ki je čisto zblojen odkar se druži z eno poročeno žensko, prav smili se mi. Tako, da se tista moja opazka ni nanašala konkretno nate.
Tale Zoki je nekam preveč obremenjen s klišeji, da bi ga človek resno jemal kot strokovnjaka, ki se razume v razsežnosti življenjskih slogov. Samske štiridesetletnike vsevprek obtoževati nezrelosti in jim še prerokovati usodo starosti v duševnih bolečinah, ker se niso poparčkali do tridesetega, kot pravi “kvalitetni” moški, je bolj “filozofija” lokalnih bifejskih pijančkov, ne pa kredibilnih terapevtov. Tudi mnogi med njimi spadajo v tisto prvo ligo poparčkanih v svojih dvajsetih s svojimi zgodaj zrelimi gadurami, pred katerimi si zdaj bežijo lizat rane življenja v objem točilnice. In ravno taki so še kako ponosni na svoj status dolgočasnih “poštenih” dedcev, ki so si življenje “uredili” tako kot se je od njih zahtevalo. So se pač prepričali, da vzdržujejo častno poslanstvo neizstopajočih brez lastne volje in perspektive, ker jim drugega tudi ni preostalo.
Nekateri so samski pri štiridesetih po lastnem prepričanju, drugi pa po sili razmer. Milivojević se profesionalno srečuje samo s temi slednjimi, zato pač vse samske opredeljuje po njihovem vzorcu. S tistimi prvimi nima stikov, ker oni seveda nimajo razlogov, da bi iskali njegove storitve. Štiridesetletni samski loleki mu pridejo prav, ker mu njihov bedni zgled daje občutek superiornosti, kakorkoli je sicer ta beseda neumestna za nekega patetičnega pripadnika pasme zgodaj poparčkanih copatarjev, ki so se prepričali, da je v tem nekakšna kvaliteta. Kaj pa jim je brezhrbteničarjem drugega preostalo…
Jaz se pa strinjam. Če pogledam ženske nad recimo 30 let, ki še nikoli niso bile v resni vezi. Ali so take, ki skačejo iz ene avanture v drugo ali so pa druga skrajnost. Torej, da sploh še niso imele nobenega razmerja ali pa mogoče kako bežno razmerje. Zdaj pa, če pogledam ženske, ki še niso nikoli imele nobenega resnega razmerja, so to ponavadi neke puste, zafrustrirane, zagrenjene ženske.
Vsaka normalna ženska je do 30tega leta sigurno že imela kako razmerje. Če ga ni imela, je nekaj hudo narobe z njo. Poznam par punc, ki sploh še niso imele fanta (verjetno so imele kako bežno seks razmerje), to so puste, zafrustrirane ženske.
Seveda ne, ti moraš biti vedno glavni igralec okoli katerega se naj vrti igra…. To je pa na forumu, kot je ta težko vzdrževat zato je bolje, da se posloviš predno boš vse solze izjokala (ko itak ne vemo zagotovo katerega spola si in je bolj verjetno, da pripadaš “nežnejšemu spolu”…)
Ti si pa sigurno jasnoviden, da za vse te ženske veš, ali so imele resno razmerje in ali so morda letale s cveta na cvet (bežno seks razmerje). Močno dvomim, da bi neka brihtna ženska razlagala nekemu tipu, če je bila prej v resni zvezi in s kom je vse spala. Take stvari se razlagajo moškemu, s katerim si v vezi, če imata že iskren odnos, ne pa katerikoli osebi.
Zafrustriranih poročenih žensk je na stotine, malo pobrskaj po MON pa ti bo vse jasno.
Jaz v njegovem pisanju nisem opazil, da bi si privoščil posmeh na račun žensk, prej na račun moških.
Precej je posplošil, da je izpadlo bolj senzacionalistično.
Skupna točka obojih (m in ž) pa so nerealna pričakovanja, ki jih gojijo do nasprotnega spola in zavajajoče “oglaševanje” zveze v kateri naj bi bilo vse oh in sploh in kup ljudi, ki ne zmorejo lastnega kritičnega pogleda nase in na svet, ki jih bombardira z zavajanjem (z nekim prikritim razlogom).
Na zanke romantične ljubezni se ulovijo predvsem ženske, ki so preveč pasivne, ki imajo prevelika pričakovanja, ki so morebiti prezhatevna do sebe in do drugih, morda takšne, ki jim je tja do tridesetih še uspevalo “zatuškati” neuspešnost pri partnerskih zvezah in svojo “kronično samskost” utišati recimo s predajanjem poklicni karieri. Veliko je takšnih, ki so v psihoseksualnem (ljubezenskem) razvoju nekako obstale v najstniški dobi sanjarjenj, “zamrznile” v spancu Sneguljčice, ki spet samo spijo (čakajo) in čakajo in čakajo…, da bo prišel princ (“popoln moški”) in jih “pretresel”, obudil v življenje (“aktiviral”, vnesel ognja v njihovo “postanost”). Realnost se ne podreja našim željam in hrepenenjim, zdaleč ni vse super, nič ne pade iz lufta, upoštevati je potrebno realne danosti (starost, izbor moških, te ženske bi morale ovrednotiti lastno situacijo, iskati pri sebi vzroke, zakaj so nezadovoljne, kje imajo težave, kaj storiti), kot pa da samo čakajo in jim pač leta tečejo.
Recimo matjazko, da imaš prav, ampak kaj naj pa ženska stori, da to spremeni?
Ene ženske smo take, da smo malce bolj tradicionalne in raje vidimo, da moški pristopi,, da moški osvaja. Grem ven in upam, da me bo kdo primeren osvajal. Sama nimam navade osvajat drugih. Če pa primerni moški ne osvajajo pa ostajamo nezadovoljne, nezadovoljene.
Moški ponavadi “osvajamo teren” na bolj direktne “lovske načine”, ženske pa bi morale znati “tipati moški teren” (biti vešče bolj finih ali prikritih pristopov, če si bolj tradicionalsitična), točno vedeti, za kakšnega moškega se je splača potruditi, mu dajati posredne znake in videti, če se ustrezno (pričakovano) odziva na vaše “dražljaje”, če “miška zagrabi sir”. :)))
Matjažko, ti si toliko obremenjen s samskimi ženskami. Naši južni bratje pravijo – Koga srbi, taj se i češe. :)) Če ti samske ženske ne bi bile zanimive, se z njimi sploh ne bi ukvarjal.[/quote]
A si samska,? :))) Potem boš seveda v središču mojega zanimanja. 😀
Meni so ljudje nasploh zanimivi, samski ali nesamski. Ne vem pa točno na kaj Antilopa tukaj namiguje. :))
Matjažko, ti si toliko obremenjen s samskimi ženskami. Naši južni bratje pravijo – Koga srbi, taj se i češe. :)) Če ti samske ženske ne bi bile zanimive, se z njimi sploh ne bi ukvarjal.[/quote]
A si samska,? :))) Potem boš seveda v središču mojega zanimanja. :D[/quote]
Vidiš, jaz pa sem mislila, da si ti že doktoriral na “mojem primeru”. :)))
Forum je zaprt za komentiranje.