ljubljančani – pa vi ste edini na svetu!
Že 20 let hodimo v Piran, kjer smo kupili hiško, sedaj, ko je topleje – vsak drugi vikend. Tudi poleti smo vedno tam in se zelo dobro razumemo z ljudmi, ki tam živijo. Primorci so mi zelo simpatični.
Ta vikend smo bili spet v Piranu. Vsepovsod prepotentni Ljubljančani, glasni, smetijo… prometna kultura jim je španska vas. Ko smo se vračali, je bila do LJ neznosna gneča na cesti.
Vsi so bili na levem prehitevalnem pasu, na sredinskem pa nas enih par drugih. Pred nami je bil nek tuj avtomobil s prikolico in ga do LJ ni bilo mogoče prehiteti, saj je bila na prehitevalnem pasu cela strnjena kolona in se ni dalo, oziroma nas nihče ni spustil, da bi tega prikoličarja prehiteli.
A se Ljubljančani sploh zavedate, da je levi pas samo prehitevalni in, da niste edini na svetu?
Zakaj pa tega ne bi priznal? Občasno si sposodim tudi SUV in zbijam voznike, ki niso iz Ljubljane s ceste…
Tudi če se vozim po AC na prehitevalnem pasu recimo samo 80 km/h ( v stanju hude vinjenosti) se umaknem samo LJ tablicam, ostale pa skušam kar stisnit v ograjo….Pozimi imam vedno zalogo snežnih kep, ki jih z višine mečem na ostale, ki niso iz LJ, če sem pa res slabe volje pa naredim še kako drugo škodo…sedaj razmišljam o ustanovitivi ljubljanskega kluba. Poslanstvo kluba bo izključno povzročanje škode neljubljančanom in seveda nadlegovanje ob vsakem stiku.
sej je res, da so lj pač bolj “na frej” narjen kar se vožnje tiče, sam že nekej časa je tko, da gre lahk tud pirančan v lj po lj tablico pa si jo namontira, tko kt gre ljubljančan lahk v piran po piransko tablico itn. pač dons lahko kjer kol registriraš jeklenega konjička, ni več vezano na lastno občino.
Bistvo te teme so vaše hišice ne?
za “druga raja”, seveda so bili sami ljubljančani, o tem sploh ni dvoma. Je pa tudi res, da se morate vsi ostali prilagoditi ljubljančanom, prej se navadite lažje vam bo.
Sigurno so bili iz Kočevja, Ribnice, Loža, Litije.
Problem je samo, da je za nekatere to vse Ljubljana. Torej,
Ker niti grbov ne poznajo.
Čestitke za hiško v Piranu! Maš pa dosti pod palcem.
Sigurno nisi Ljubljančanka. Saj veš, da ljubljančani samo sr….je delajo. Fuj in fej. Pa kako vozijo. Pa povsod jih je polno. PA ves denar iz proračuna poberejo. Pa obupno govorijo. Pa kraki jim rastejo.
Potem pa eni taki piranski rožici živce kravžljajo.
Težko, da so bili sami Ljubljančani, pa tudi vsi niso imeli LJ tablic. Kako vem ? Ker sem bil tudi sam dol, pa nisem Ljubljančan, niti slučajno pa tudi nimam LJ tablic.
Je kar tako, da je to splošni slovenski šport, ne sam LJ. Kar se prevozim po Sloveniji, je povsod isto, nekako najhuje se mi zdi na štajerski avtocesti. Verjetno je to posledica dejstva, da je tudi najbolj obremenjena s kamioni iz vzhodne evrope. Če pa Slovenec čez 3 kilometre vidi kamion, se ne spravi iz prehitevalnega pasu, rezn če ga povoziš.
Forum je zaprt za komentiranje.