Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ljubljančani – pa vi ste edini na svetu!

ljubljančani – pa vi ste edini na svetu!

Tako je; celjčani na veliko opravljajo, maribočani ničesar ne izdajo ko nekaj izvedo (za ostale pa ne vem)… Ljubljačani pa neolikani.. ampak več vemo, več smo realni. Vi pa mislite, da je svet popoln

sej včasih bi jst tud kakšnega mal pocukala a žal ne gre :-)..

enkrat sem brala neko psihološko raziskavo in menda povprečni slovenec-fovšljivec-da prednost slabšemu avtu ker z lastnikom sočustvuje in nikakor ne “dobrem” avtu ker mu je fovš in si misli, da naj kar malo (po)trpi.
Jp..se je za zamislit, od zdej naprej dajem vedno dajem prednost boljšim 🙂 malo za hec ampak je menda res.

zakaj po tvoje mi obalčani ne maramo ljubljančane?? ker pridejo k nam in se obnašajo kot da je to vse njihovo

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Vsak, ki ni iz Lj ima slabo mnenje o ljubljančanih. Mislim, da je pri takih ljudeh nekaj narobe v glavi.
Verjamem pa, da so ljubljančani večinoma najboljši šoferji, ker je tukaj kar težko narediti izpit. Marsikdo, ki ga tukaj ni naredil, je šel delati nekam izven Lj.

Sem bivša ljubljančka, ampak sem po duši kar ljubljančanka :).

sorry poznam ljubljančako ki živi na obali in sovraži nas obalčane nasploh..vse ji gre na živce od našega narečja do naše kao užaljenosti intd…naj gre nazaj od kje je prišla…jaz ne grem v lj in se obnašam kot da je vse to moje…imam slabe izkušnje z večino ljubljančanov

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Moja prijateljica je štajerka, pa je tudi mislila, da smo ljubljančani res taki, ker tako so ji govorili. Sedaj, ko pa tukaj študira, je pa rekla, da to sploh ni res.
Vsak ima svoje izkušnje. Jaz imam najslabšo izkušnjo z enim dolencem pa z vozniki iz kranja.
No, moram pa priznat, da se v Grosuplju z uradniki da veliko lažje kaj zmenit, kot v Ljubljani. Oziroma si vzamejo več časa za tebe.

🙂

Hahaha ob prebiranju te teme dobi človek občutek, da je na slovenski cesti od vseh avtov okoli 95% avtov naduvancev z LJ tablicami in 5% kulturnih voznikov.

Žal je res tako, s tem da je 95% nekulturnih voznikov z vseh krajev, pa še to mislim, da je prenizka cifra.

Jaz sem se dolgo nazaj naučila, da me nobeno blendanje in rinjenje za mano ne spravi v položaj, ko bi sebe ogrožala (če prehitevam počasnejše vozilo, bi s tem ko bi se umaknila cepcu za mano, sebe postavila v nevarnost, ker bi mogla na hitro zabremzat, ko bi se postavila nazaj za počasnejšega). Vsak avto ima tudi bremzo pa naj stopi dol. Ruknit od zadaj me pa itak nihče ne upa, hehe

Mislim, če vidiš pred sabo avto, ki prehiteva tovornjak ali kaj drugega, ti je valda jasno, da se ti bo prej ko slej umaknil, torej je brezveze morit.

Najbolj mi je zoprno videt avto, ki vozi po sredi ceste. Ne vem al je pjan al tipka sms al mu ga baba vleče… skratka, anoying, čimprej prehtet.

Drgal pa ful zabavna tema :)))))))))))

Gre za ‘tadrago’ vinjeto, hehe. Kupiš tadrago vinjeto in imaš s tem neomoejen dostop do prehitevalnega pasa. Pa sem prepričana, da tako vinjeto dobiš tudi v MB in CE, marskateri s tako registrecijo se ravno tako ne zna umaknit dol s prehitevalnega pasa.

Sem Štajerka (sicer ne iz Maribora), pa sem v Ljubljani spoznala veliko bolj tople, odprte ljudi kot v Mariboru. Na Maribor imam še danes slabe izkušnje, vendar to jemljem bolj kot naključje, ne kot pravilo.

Sicer se pa ne strinjam z Ljubljančanko, ki je posploševala, da so izven Ljubljane sami zabačenci in neurejene ženske … Verjetno res ni bila nikjer izven nje.

Itak je zabavno brat to temo. Nekdo ki gre na slovensko obalo, na cesti srečuje samo Ljubljančane (haha). Po tej logiki je v Sloveniji približno 1,98 milijona Ljubljančanov, ostali pa pač niso iz Ljubljane pa še kulturni vozniki so zraven. Tole posploševanje, da so slabi samo ljubljanski vozniki mi je smešno…

Evo da se malo obrne. Zadnjič se peljem po štajerski avtocesti v Mursko Soboto. Pa Mariborčani a vi mislite da ste sami na cesti? To se nabije na prehitevalni pas in se sploh ne umakne. Halo in ja bile so samo MB tablice in vsi nesramni. Kaj mislijo da so edini na svetu?

Tipična ženska logika 🙂
Če pa ti manijak vozi par metrov za riti pa po tvoje to ni ogrožanje tvojega zdravja ???
Menda se niti ne zavedaš kaj se ti lahko zgodi, če te majmun zadane od zadaj recimo pri 130 km/h ??
Pa pri prehitevanju imaš tudi drugo opcijo od bremzanja, recimo dodajanje gasa 🙂 ????? Aja točno tega vas pa niso naučli v avto šoli 🙂
In vsi imamo tako radi, ko kakšen majmun prehiteva kolono “počasnih” vozil, ki vozijo recimo 90 km/h z brzino 91 km/h.

Lej srček, nimam jaz makine z 3.0 in z 200 konji, da bi lahko prehitela v momentu, ko se mi tak cepec s svojimi 170 km/h prilima na rit.

Malo kulture je treba pokazat. Avstrijci in Nemci (če ne sedi not kak Južnjak) tega ne počnejo, pejte mal v tujino (pa ne mi spet z Italijo), pa se naučite kulture vožnje.

No draga ne tako poveličevat jodlarjev in švabov. Doma se mogoče res držijo pravil, čeprav ga švabi kar peglajo po autobahnu in se kaj radi za rit prilepijo. Ampak pri nas pa so še hujši kot naši vozniki. Res pa je, da ne hupajo in blinkajo kot naši majmuni.

Drugače pa mislim, da so najbolj kulturni vozniki amerikanci. Tam je dovolj pasov za vse pa te noben ne zajebava, če pa že pa ga policija kaj hitro v keho strpa. Tam res dejansko uživaš v vožnji.

Danes več ne potrebuješ makine za prehitevanje 🙂 Skoraj vsak avto že gre tam vsaj do 160 km/h, če ne več 🙂 Je pa drugače fajn, če jo imaš 🙂

he he…midva z zeno mava oba avta z ljubljansko tablico na avtu…pa sva primorca.

V ljubljani mas mir, ko se vozis, na AC pa te itak kolnejo in se umikajo ko
pelješ mimo. Če kje zablodiš, pa itak kimajo z glavami…lej lej lublančana, he he.

Sej ni tako slabo bit ljubljancan…po registrski tablici, seveda…

Mi niti na kraj pameti ne pade, da svojo skoraj 20-letno mrcino gonim do 160. Res redko.

Govora je ravno o kulturi vožnje. Če vidiš nekoga pred tabo, ki prehiteva, se mu ne zalimaš na rit. Če vozi 110 ali 120 pa naj, ima vso pravico. 130 je pa omejitev, če še ne veš. Kaj pa, ko se ti naserje šleper pa moraš dat, revež, na 100? A mu tudi blendaš pa trobiš? Probaj enkrat. Sploh kaki Romuni radi kar zapeljejo na desnega brez žmigavca.

Mi niti na kraj pameti ne pade, da svojo skoraj 20-letno mrcino gonim do 160. Res redko.

Govora je ravno o kulturi vožnje. Če vidiš nekoga pred tabo, ki prehiteva, se mu ne zalimaš na rit. Če vozi 110 ali 120 pa naj, ima vso pravico. 130 je pa omejitev, če še ne veš. Kaj pa, ko se ti naserje šleper pa moraš dat, revež, na 100? A mu tudi blendaš pa trobiš? Probaj enkrat. Sploh kaki Romuni radi kar zapeljejo na desnega brez žmigavca.[/quote]

A ti kar po desni prehitevaš ?? 🙂
Najhujši so mučkači. So nevarni in povzročajo zastoje ter slabo voljo. Pol pa se zgovarjajo na omejitve. Če ti paše vozi 100 ali pa manj samo ne rini na prehitevalni pas. Prehitevalni pas je namenjen ravno temu, da lahko hitrejši vozniki prehitijo počasne.

Mečkači so vedno na desni strani, včasih celo na skrajnem desnem, kadar je “odprt” seveda.

Ja, vsak ima pravico prehitet počasnejše vozilo (ki vozi na srednjem voznem pasu). Kot rečeno, vsi avtomobili imajo vgrajene bremze kot tudi smernike, kdo bi si mislil.

Sicer pa povej, kakšno tablico imaš in ti povem, kakšen voznik si 🙂

Mečkači so vedno na desni strani, včasih celo na skrajnem desnem, kadar je “odprt” seveda.

Ja, vsak ima pravico prehitet počasnejše vozilo (ki vozi na srednjem voznem pasu). Kot rečeno, vsi avtomobili imajo vgrajene bremze kot tudi smernike, kdo bi si mislil.

Sicer pa povej, kakšno tablico imaš in ti povem, kakšen voznik si :)[/quote]

Veš avtomobili imajo tudi pedalko za gas 🙂 Sicer je tam za brezveze ampak tu pa tam pa bi jo lahko uporabili 🙂

No tole pa me zanimam kaj boš povedala na račun voznikov z MB tablicami ?:)

Nimajo veze tablice na avtomobilu, ampak kaj ima voznik v glavi!

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Mislim, da so najhujši nevrotiki.
Takšnim je vse odveč in jim vse gre na živce in jim je vsak napoti….In takšni potem naredijo največ nesreč, saj začnejo zaradi lastnega nemira, sebe in druge spravljati v nevarne situacije. Prehitevajo v škarje ali komu vozijo za ritjo, pa čeprav tisti pred njmi vozi po omejitvah.

Mislim, da so najhujši nevrotiki.
Takšnim je vse odveč in jim vse gre na živce in jim je vsak napoti….In takšni potem naredijo največ nesreč, saj začnejo zaradi lastnega nemira, sebe in druge spravljati v nevarne situacije. Prehitevajo v škarje ali komu vozijo za ritjo, pa čeprav tisti pred njmi vozi po omejitvah.[/quote]

Vidiš, Robić, da imava tud skupne točke. Mislim kdo je kriv za voznikovo nervoznost? On sam ali nekdo drug? doh

Hotla sem samo povedat, da ima vsako vozilo pravico prehitet drugo (počasnejše) vozilo, čeprav ne prehiteva s 130 ali 160 km/h. Nisem pa nič pisala o svoji tehniki vožnje, razen tega, da ne gonim 160.

Me prav zanima, koliko takih nevrotikov v mestih in naseljih daje prednost drugim, ki se vključujejo v promet in kolikokrat ne zabašejo križišča v koloni s svojo prepotentnostjo.

Mb je kul 🙂 Ampak Lj še boljši. 🙂

V to nisem nikoli dvomil..Saj živali imava tudi oba rada…Le vsak na svoj način..:)

Saj odgovor je seveda jasen…Gre se za neko tipično psihološko stanje. Vse drugo, kot je razna gužva na cesti, pa prepočasni vozniki, pa pomanjkanje časa..So le izgovori.
Človek le ne more ven iz tega stanja.

Mah kakšni nevrotiki. Za gužvo so v večini krivi nesposobni vozniki. Poglej recimo po lj kako počasi speljujejo pri zeleni luči. V Italiji in Usa bi čez tebe zapeljali. Pri zeleni je potrebno takoj potegnit, da jih čim več skozi pride. Pri nas pa še polno naložen tovornjak prej spelje kot pa povprečen voznik avtomobila.
O avtocesti pa sploh ne bi izgubljal besed. In potem so vsi drugi krivi, če en nesposobnež 10 min prehiteva tri tovornjake ??? Še tako umirjenemu vozniku slej kot prej dekl dvigne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close